Whanganui & Taranaki

Met de Surf Highway 45 en Forgotten World Highway een roadtrip walhalla

De streek Whanganui wordt in verschillende delen opgedeeld. Wij hebben gekozen om de kleine streken Whanganui en Taranaki samen te pakken zoals het Department of Conservation (DOC) dat ook doet. Er vallen twee grotere steden in deze gebieden, de gelijknamige stad Whanganui en New Plymouth in Taranaki. Het gebied is afwisselend en biedt naast veel historie mogelijkheden voor outdoor activiteiten. Zo staat de kustlijn rond Mount Taranaki bekend om zijn goede surfstranden, de snelweg heeft zelfs de naam Surf Highway 45 gekregen, en is Mount Taranaki de meest beklommen berg (vulkaan) van Nieuw-Zeeland. Er is dus voldoende te bewonderen in deze regio, maar je zult het op de paar landmarks na vooral zelf moeten zoeken.

Hoogtepunten Whanganui & Taranaki

Whanganui en Taranaki zijn kleine streken, voor het gemak hebben we nog een kleine opdeling gemaakt. Zo lichten we New Plymouth, Egmont National Park en Whanganui (de regio en de stad) uit. De regio kent, zoals gezegd, niet direct uitbundige bezienswaardigheden, het is vooral de rust en de natuur die het tot een prachtig gebied maken. Het is dan ook niet gek dat hier enkele fraaie routes te rijden zijn. Surf Highway 45 neemt je mee langs de kust en biedt de mogelijkheid om te surfen of om lekker te ontspannen op afgelegen stranden. De Forgotten World Highway voert je langs historische dorpjes en onaangetaste natuur.

Tip: Ben je met de auto of camper? De Forgotten World Highway en Surf Highway 45 zijn echte aanraders! Vooral de Forgotten World Highway geeft een mooie inkijk in het binnenland van Nieuw-Zeeland en de historie tussen de Maori en kolonisten. De 155 kilometer lange route is binnen drie uur af te leggen, maar je kunt er ook een paar dagen voor uittrekken!

Tekst gaat hieronder verder!
 • Hiken Taranaki Nieuw-Zeeland
  Vroeg op pad naar de top van Taranaki
  anemptytextlline
 • Vulkaan beklimmen Nieuw-Zeeland
  Waar staat het luchtkasteel
  anemptytextlline
 • Taranaki beklimmen Nieuw-Zeeland
  Van paaltjes zoeken wordt het rotsen klauteren
  anemptytextlline
 • Krater vulkaan Nieuw-Zeeland
  Happy in de krater van Taranaki
  anemptytextlline
 • Avontuur Nieuw-Zeeland
  De trappen naar de top van Mt Taranaki - Egmont
  anemptytextlline
 • Top Taranaki Nieuw-Zeeland