Canterbury

Mount Cook – Hanmer springs – Arthurs pass

Canterbury is een grote streek en staat bekend om het wisselende landschap. Open vlaktes spreidden zich uit over het gebied maar deze streek is ook het huis van Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. Het echte gevoel dat je in een ansichtkaartje loopt of hedendaags dat je je in de pinterest foto bevind dat kan Canterbury jou bieden op verschillende plekken!
Ook is er veel wildlife te spotten in deze streek. De stranden aan de oostkust zijn een goede plek om dolfijnen, walvissen en zeehonden te spotten. Ook ligt de grootste stad van het zuid eiland in Canterbury, Christchurch is een typisch brits opgebouwde stad en staat op nummer twee van de must see’s plekken in The New York Times.

Sfeerimpressies van onze ervaringen in Canterbury!

 • Bridge of Remembranc
 • From the air Lake Te
 • Into The Distance Tw
 • Midnight Blue - Lupi
 • In A Blaze Of Glory 
 • Hooker Lake, New Zea
 • Mt Cook, Aoraki, Sou
 • Mount Cook, New Zeal
 • Hamner Springs, Sout
 • Setting Sun at Lake
 • Godly Peaks Road,by
Follow Me on Pinterest

Hoogtepunten

Caterbury is op te delen in 9 regio’s namelijk; Kaikoura, Hanmer Springs & Hurunui, Arthurs pass, Waimakariri, Christchurch, Akaroa & Banks Perninsula, Mid Canterdbury, Aoraki / Mount cook, South Canterbury. Elke regio heeft zijn eigen specialiteiten waar voor ieder wat wils is of je nou natuur liefhebber, adrenaline junkie of een wildlife spotter bent.

Kaikoura – er is geen plek zoals Kaikoura, de bergen raken de zee, indrukwekkende kustlijnen, grote diversiteit aan wildlife en avontuurlijke verassingen maken Kaikoura tot Kaikoura. Het plaatsje zelf is schattig maar niet heel groot, juist alles om het dorp heen maakt deze regio zo mooi. Kaikoura is goed te bereiken en ligt slechts op 2,5 uur van Christchurch. Het rijke wildlife maakt Kaikoura een populaire bestemming onder de toeristen. Niet gek want hier zijn walvissen, dolfijnen, zeehonden en albatrossen te spotten. Maak een boottochtje om deze prachtige dieren te ontmoeten of voor een nauwere ontmoeting, spring in het water en zwem met zeehonden en dolfijnen.

Hanmer Springs & Hurunui – opzoek naar avontuur, lekkere wijn en pure ontspanning in thermische wateren? Dan is Hurunui’s Alpine Pacific Triangle de perfecte route om te rijden. The Alpine Pacific route begint slechts 45 min van Chrischurch airport vandaan. Deze route neemt je mee langs prachtige plekjes, leuke berg weggetjes, mooie wijngaarden en langs de Hanmer Springs. Maak een stop in de Hanmer Springs en trek een paar uur uit om lekker te relaxen in de Hanmer Springs Thermal Pools & Spa.

Arthur’s Pass – de geheimen en sensationele plekken van midden Nieuw-Zeeland ontdekken? Rij dan via de Arthurs Pass van de oost naar de west kust (of andersom) en ervaar letterlijk hoe gevarieerd Nieuw-Zeeland is. De Arthurs Pass is makkelijk in één dag te rijden, dit is wat wij gedaan hebben. Het mooie van deze tocht is dat je van uitgestrekte vlaktes zo de bergen in rijdt en uitkomt bij de ruige westkust. Maak onderweg gebruik van de vele uitkijkpunten en stop mogelijkheden, in Arthur’s Pass kun je namelijk de slimste vogel ter wereld spotten; de Kea. Ben je een avonturen zoeker? Trek dan een paar dagen uit om in het Arthur’s Pass National Park te gaan hiken, bergen te beklimmen of juist van de natuur te genieten. Blijf overnachten in Nieuw-Zeelands hoogste dorp Arthur’s Pass Village hier zijn verschillende hotels en accommodaties.

Tip: In de winter is het mogelijk om in verschillende gebieden van Canterbury te wintersporten. De meeste ski gebieden zijn in deze streek terug te vinden en ook erg geliefd onder de bezoekers. Hier zijn alle gebieden te vinden waar je in de winter helemaal los kunt gaan!

Christchurch – na de aardbevingen in 2010 en 2011 heeft Christchurch, ook wel Ōtautahi genoemd, zich helemaal herpakt. Een levendig stadscentrum kenmerkt Christchurch en de Lonely Planet en The New York Times noemen beide Christchurch als een van de plekken die je gezien moet hebben.
Lekker eten en drinken, shoppen of toch liever naar galerijen er is genoeg te beleven en te ontdekken in deze wereldse stad. Nieuwsgierig geworden en wil jij Christchurch leren kennen? Bekijk dan hier alle attracties en activiteiten die er worden aangeboden.
Wat je misschien niet zo snel verwacht is dat je vanuit Christchurch ook snel in een wildlife paradijs Akaroa & Banks Perninsula zit.


Akaroa & Banks Perninsula – een reis rond dit prachtige schiereiland zal je belonen met pittoreske plaatjes om elke hoek. De bloeiende en ambachtelijke cultuur, rijkelijke natuur en wilde dieren trekken de bezoekers naar deze regio. Zo kun je hier o.a. de Blauwe Pinguïn en Hectordolfijnen spotten. Akaroa is een klein plaatsje met een verleidelijke Frans karkater en ligt op 90 minuten verwijderd van Christchurch. Gezinnen, creativelingen, ondernemers en kunstenaars zullen gepassioneerd vertellen over deze prachtige regio dat voor hen thuis is. Zorg er dus zeker voor dat je de lokalen bevolking opzoekt. Geniet rustig en relaxt van dit schiereiland in een paar dagen of maak er een dagtrip van. Benieuwd naar de activiteiten die je hier kunt ondernemen? Hier staan ze overzichtelijk weer gegeven.

Tip: Door de hele streek Canterbury zijn verschillende Farmermarkets te vinden. Ontdek de lokale producten en proef de sfeer van het leven in Nieuw-Zeeland. Bekijk hier het aanbod van de verschillende markten en bekijk waar en wanneer er iets is waar jij naar toe wilt gaan.

Mount Cook – dit deel van Nieuw-Zeeland behoort tot één van ’s werelds meest magische plekken. De hoogste berg van Nieuw-Zeeland is hier te vinden Aoraki ofwel Mount Cook genaamd. Gouden graslanden, turquoise meren, besneeuwde bergtoppen en kunstachtige ijsschotsen kenmerken dit gebied. Er zijn vele activiteiten die hier te doen zijn van paardenraces tot over de bergtoppen vliegen of prachtige wandelingen maken. Zo is de Hooker Valley Track een echte aanrader, deze wandeling neemt je mee naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook, maar ook de kortere wandelingen naar de grootse gletsjer van Nieuw-Zeeland, de Tasman Gletsjer zijn de moeite meer dan waard. In de volgende brochure (PDF) vind je alle wandelingen in het gebied.
Aoraki / Mount Cook National Park is een gebied de minste lichtvervuiling. Dit betekend dat je er nog beter sterren kunt kijken. Op een heldere nacht kun je hier zelfs de Melkweg zien!

Tip: Als je van rust houdt, vertrek dan op tijd met de wandeling naar het Hooker Valley Glacier Lake. Het is een populaire toeristische attractie en vanaf halverwege de ochtend worden er bussen vol afgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *