Canterbury Nieuw-Zeeland

Het wisselende landschap maakt deze streek divers en je spot hier veel wildlife

Canterbury is een grote streek en staat bekend om het wisselende landschap. Open vlaktes spreidden zich uit over het gebied maar deze streek is ook het huis van Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. Het echte gevoel dat je in een ansichtkaartje loopt of hedendaags dat je je in de pinterest foto bevindt dat is wat Canterbury jou biedt!
Ook is er veel wildlife te spotten in deze streek. De stranden aan de oostkust zijn een goede plek om dolfijnen, walvissen en zeehonden te zien. Ook ligt de grootste stad van het Zuidereiland in Canterbury, Christchurch is een typisch Brits opgebouwde stad en staat op nummer twee van de must see's plekken in The New York Times.

Hoogtepunten Canterbury

Caterbury is op te delen in negen regio's namelijk; Kaikoura, Hanmer Springs & Hurunui, Arthurs pass, Waimakariri, Christchurch, Akaroa & Banks Perninsula, Mid Canterdbury, Aoraki / Mount Cook en South Canterbury. Elke regio heeft zijn eigen specialiteiten waar voor ieder wat wils is of je nou natuurliefhebber, adrenaline junkie of een wildlife spotter bent.

Kaikoura

Er is geen plek zoals Kaikoura, de bergen raken de zee, indrukwekkende kustlijnen, grote diversiteit aan wildlife en avontuurlijke verrassingen maken Kaikoura tot Kaikoura. Het plaatsje zelf is schattig maar niet heel groot, juist alles om het dorp heen maakt deze regio zo mooi. Kaikoura is goed te bereiken en ligt slechts op 2,5 uur van Christchurch. Het rijke wildlife maakt Kaikoura een populaire bestemming onder de toeristen. Niet gek want hier zijn walvissen, dolfijnen, zeehonden en albatrossen te spotten. Maak een boottochtje om deze prachtige dieren te ontmoeten of voor een nauwere ontmoeting, spring in het water en zwem met zeehonden en dolfijnen.

Mount Cook

Dit deel van Nieuw-Zeeland behoort tot één van 's werelds meest magische plekken. De hoogste berg van Nieuw-Zeeland is hier te vinden, Aoraki ofwel Mount Cook genaamd. Gouden graslanden, turquoise meren, besneeuwde bergtoppen en kunstachtige ijsschotsen kenmerken dit gebied. Er zijn veel activiteiten die hier te doen zijn van paardenraces tot over de bergtoppen vliegen of prachtige wandelingen maken. Zo is de Hooker Valley Track een echte aanrader, deze wandeling neemt je mee naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook, maar ook de kortere wandelingen naar de grootse gletsjer van Nieuw-Zeeland, de Tasman Gletsjer zijn de moeite meer dan waard. In de volgende brochure (PDF) vind je alle wandelingen in het gebied. Aoraki / Mount Cook National Park is een gebied met de minste lichtvervuiling. Hier moet je zijn om sterren te kijken. Op een heldere nacht zie je hier zelfs de Melkweg!

Tip: Als je van rust houdt, start de wandeling naar het Hooker Valley Glacier Lake dan vroeg. Het is een populaire toeristische attractie en vanaf halverwege de ochtend worden er bussen vol afgezet.

Tekst gaat hieronder verder!
  • Arthurs pass Nieuw-Zeeland
    Mooie weg door Arthurs Pass
    anemptytextlline
  • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
    We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
    anemptytextlline