Reisroute 8+ weken

Met deze reisroute zie je bijna alles van Nieuw-Zeeland

Ben je van plan om een goede twee maanden of langer door Nieuw-Zeeland te reizen dan is er de mogelijkheid om zo goed als alles van dit prachtige land te bewonderen. Daarnaast kan je af en toe een paar dagen lekker luieren op verlaten stranden met fantastische uitzichten. Met deze reisroute wordt het hele land verkent inclusief de noordelijkste, oostelijkste en zuidelijkste punten van Nieuw-Zeeland.

Er zijn verschillende manieren om deze reisroute af te leggen. Zo heb je de mogelijkheid om te starten en te eindigen in Auckland, te starten en te eindigen in Christchurch of te starten in Auckland en te eindigen in Christchurch. De keuze is natuurlijk aan jou. Voor het gemak hebben we de route opgedeeld in het Noorder- en Zuidereiland die zo ook los te bereizen zijn!

Lees hieronder verder!
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Noordereiland hiken
  Het voordeel van vroeg starten aan de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Northland stranden zijn de beste in Nieuw-Zeeland
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Strand buiten Wellington Nieuw-Zeeland
  Lopend naar het strand buiten Wellington
  anemptytextlline
 • Tongariro crossing wandelen
  Mount Ngauruhoe tijdens de Crossing
  anemptytextlline
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Penguins in Southland
  anemptytextlline
 • Uitzicht over de kust van Northland
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland gletsjers
  En opeens is daar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Ruige Milford Sound
  De duistere kant van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • De wegen van Nieuw-Zeeland
  Wegen die je brengen naar zo veel moois
  anemptytextlline
 • Blue Lake Nieuw-Zeeland
  Langs de oever van een Blue Lake
  anemptytextlline
 • DOC campings Nieuw-Zeeland
  DOC Camping met uitzicht in Northland
  anemptytextlline
 • Waterval Milford Sound Southland
  Extreem harde wind speelt met waterval in Milford Sound
  anemptytextlline
 • Mount Egmont Nieuw-Zeeland
  En Mount Taranaki is te beklimmen
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Reisroute over het Noordereiland

Startend in Auckland vertrek je richting Whangarei, de grootste stad in Northland, met in de omgeving een aantal prachtige stranden en natuur. Op nog geen uur rijden van het stadscentrum van Whangarei ligt Whangarei Heads. Een schiereiland met ontzettend veel kleine baaitjes en rustige stranden. Via de kleine wegen gaat de route via de kust richting Pahia, de grootste stad in de Bay of Islands. Op deze route vind je relaxte campings van het Department of Conservation waar je moet oppassen dat je de tijd niet vergeet. De Bay of Islands is een wat toeristische plek maar dat is natuurlijk niet voor niets. Met haar waanzinnige natuur wordt dit als een van de mooiere plekjes van Nieuw-Zeeland bestempeld. De route gaat vervolgens naar het meest noordelijke punt van Nieuw-Zeeland, Cape Reinga. Met haar uitgestrekte vergezichten en Nederlandse geschiedenis is dit een plek die niet gemist mag worden. De route vervolgt zich weer richting het zuiden maar ditmaal via de westkust. Het verschil tussen de South Pacific Ocean en de Tasman Sea is goed merkbaar bij aankomst aan de westkust. Geen witte stranden en helderblauwe zee maar ruige rotswanden, kiezelstranden en een wilde grijze zee. De route voert verder door het Waipoua Forest. In dit forest is de moeder van het bos te vinden, namelijk de grootste Kauri tree van Nieuw-Zeeland!

Na het noorden te hebben gezien rij je door naar de Coromandel rechts onder Auckland. Wanneer er genoeg tijd is dan is het mogelijk om vanaf Auckland nog een trip naar, het voor de kust liggende, Waiheke Island te maken. De prachtige wegen die langs de kust voeren naar de Coromandel geven het ultieme roadtrip gevoel. Een uitstapje naar Hahei is dan ook een must, via een korte wandeling is het ultiem genieten bij Cathedral Cove om daarna tussen de mensen massa een hot pool te graven op Hot water beach. De route gaat verder langs de oostkust en voor de surfers onder ons is een verblijf bij Mount Maunganui een grote aanrader!

Na de witte stranden is het tijd voor een nieuw landschap, de East Coast. Het gebied waar voornamelijk Maori's wonen is uitgestrekter en een stuk ruiger dan bijvoorbeeld de Coromandel. Maar dat maakt het niet minder geschikt om door te reizen. Zoals de naam al doet verwachten vind je hier het meest oostelijke punt van Nieuw-Zeeland en dus ook de allereerste zonsopkomst! Na zoveel kust is het tijd om ook van het binnenland te genieten. Het prachtige Urewera National Park heeft veel grote en kleine meren en een groot aanbod van campings. Al snel kijk je op honderden meters boven het zeeniveau uit het land. Na dit park gaat de route naar Taupo, onderweg zijn de eerste geothermische wonderen al te ruiken. Via het Lake Taupo, het grootste meer van Nieuw-Zeeland, kom je weer uit bij de oostkust om af te zakken naar de hoofdstad Wellington.

Het volgende deel staat om verwarring te voorkomen niet op de kaart weergegeven.

Het is bij een aankomst en vertrek vanuit Auckland mogelijk om de oversteek naar het Zuidereiland nu al te maken. Vertrek je echter vanuit Christchurch dan zou je een deel van het Noordereiland overslaan. Om niets te missen volg dan deze route nog verder voordat je de oversteek maakt.
Je gaat weer omhoog langs de westkust naar Mount Egmont en vervolgens Hamilton. Hierna kunnen de geothermische wonderen pas echt beschouwd worden. De weg van Rotorua naar Taupo staat bekend als een van de meest actieve geothermische streken van Nieuw-Zeeland. Vanaf Taupo vervolgt de route zich naar het zuiden, ditmaal via het midden van het land. In het Tongariro National Park is de mogelijkheid om één van de mooiste eendaagse wandelingen in Nieuw-Zeeland te maken, de Tongariro Alpine Crossing. De Tongariro Crossing loopt via regenwoud en maanlandschappen dwars door het national park en geeft een spectaculair uitzicht op Mount Doom (The Lord of the Rings). Vanaf hier gaat de route wederom naar Wellington om de oversteek naar het Zuidereiland te maken, of naar Auckland als dit het einde van de reis is.

Reisroute over het Zuidereiland

Aangekomen in Picton is het tijd om het Zuidereiland te tackelen. Als je terugvliegt vanaf Auckland is het mogelijk om de Marlbourough Sounds op de terugweg te ontdekken. Maar vertrekt de vlucht vanaf Christchurch dan is het slim om dit gebied nu te bezoeken. De route start via de oostkust, door de wijnstreek van het Zuidereiland, richting Kaikoura. Hier is het mogelijk om walvissen en met geluk orka's te zien. Daarnaast is Kaikoura ook het begin van de zeehonden kolonies langs de Nieuw-Zeelandse kust. Na in de streek Canterbury Christchurch, de grootste stad van het Zuidereiland, te hebben bezocht gaat de route door naar het ruige landschap, Mount Cook. Mount Cook is de hoogste berg van Nieuw-Zeeland en ligt bij een heldere lucht prachtig bedekt onder eeuwige sneeuw. Onderweg kom je enkele onbeschrijfelijke blauwe meren tegen die zijn ontstaan uit het smeltwater van de gletsjers. Eenmaal aangekomen bij Mount Cook heb je de mogelijkheid om een aantal prachtige wandelingen te maken van enkele uren tot enkele dagen.

Vanaf het binnenland gaat de route weer terug naar de kust van Otago met voor de natuurliefhebber een avond pinguïns kijken in Oamaru. Hier leven namelijk de Yellow Eyed Pinguins en de kleinste pinguïn ter wereld, de Little Blue Pinguin. Beide komen pas bij schemering aan land. Hierna doet de route Dunedin aan, één van de oudere steden van Nieuw-Zeeland met een historisch stadscentrum.
Vanaf Dunedin gaat de route door naar het binnenland om uit te komen bij Queenstown. Een stad voor adrenaline junkies maar ook een stad om te genieten van het uitgaansleven. Na Queenstown te hebben ontdekt is het tijd voor een van de meest afgelegen plekken in Nieuw-Zeeland, de Milford Sounds. Dit stuk beschermd natuurgebied zorgt voor een prachtige rit of meerdaagse wandeling met als afsluiter een boot- of kanotocht door de sounds. Zoek hier naar zeehonden en pinguïns die alleen hier voorkomen!

Eenmaal in de streek Southland zakt de route vanaf de Milford Sound verder af richting de Catlins. Met onderweg Bluff, het onofficiële‰ zuidelijkste punt van Nieuw-Zeeland en Slope Point, het officiële zuidelijkste punt van het vasteland. Is dit niet zuidelijk genoeg neem dan een ferry naar Stewart Island en probeer hier het unieke beeld van een kiwi op het strand vast te leggen! Maar ook de Catlins zit vol met wildlife zo vind je hier onder andere de Yellow Eyed Pinguins, zeeleeuwen en de kleine dolfijnsoorten Maui- en Hector-dolfijn. Nu de route alleen nog naar het noorden kan, steken we het binnenland door naar Wanaka. Wanaka is het jongere en iets goedkopere broertje van Queenstown. Wederom adrenaline sporten dus. Aangekomen in de streek West Coast zijn er twee gletsjers waar we niet omheen kunnen. De Fox en Franz-Josef gletsjers zijn uniek door hun ligging in het regenwoud en op maar enkele kilometers van de zee. Via Greymouth en de Pancake Rocks gaat de route weer naar Christchurch. Deze route wordt de Arthur's pass genoemd en neemt je van het gebergte en de ruige westkust mee naar gestrekte vlaktes aan de oostkust. De diversiteit die hier te zien is, is enorm voor een route van enkele uren.

Nu rest ons nog één gebied te verkennen: Nelson & Marlborough. Een gebied vol prachtige wandelingen door onder andere het, naar onze landgenoot vernoemde, Abel Tasman National Park. Duik in deze streek naar mosselen en geniet van uitzichten op Farewell spit. 's Werelds grootste natuurlijke zandbank. Vanaf hier rest of weer de ferry naar het Noordereiland of de weg naar Christchurch om terug te keren naar huis of een ander land. Als de ferry terug naar het Noordereiland wordt genomen gaat de route verder bij het Noordereiland, dit staat niet op de kaart vermeld (om verwarring te voorkomen).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram