Waikato / Coromandel

Langste rivier – Glowworms – Stingray bay

Gevestigd in het hart van het noordereiland van Nieuw-Zeeland ligt de streek Waikato / Coromandel. Waikato staat bekend om Nieuw-Zeelands langste rivier, de glow worm grotten, avontuurlijke activiteiten, en ondertussen ook om het wereldberoemde stuk land waar de hobbit huisjes staan. Hamilton is de vierde grootste stad van Nieuw-Zeeland en behoort ook tot de streek Waikato. Coromandel is een schiereiland op anderhalf uur rijden van Auckland en heeft zo zijn eigen wonderen. Zo vind je op een steenworp afstand van elkaar Cathedral Cove, Stingray bay en Hot Water Beach. Maar ook voor heerlijke stranden en slinger wegen langs de kustlijn moet je hier zijn.

Sfeerimpressies van onze ervaringen in Waikato / Coromandel!

 • Hahei, Coromandel, N
 • Pauanui, Coromandel,
 • Hahei. Coromandel Pe
 • Late afternoon Winte
 • Hot Water Beach, New
 • Cathedral Cove, Coro
 • Coromandel Sea Caves
 • Black Hole Falls and
 • Coromandel, North Is
 • The Coromandel - Ama
 • Whitianga, Sunset, C
 • Hobbiton, wander tro
 • Hobbit Houses in Mat
Follow Me on Pinterest

Hoogtepunten Waikato

Waikato is een streek waar avontuur en actie populair is. De verschillende regio’s hebben allen eigen kenmerken en avontuurlijke spots. Waikoto is op te delen in negen regio’s namelijk; North Waikato, Hamilton City, Raglan, Te Aroha & Surrounds, Matamata, Cambridge, Te Awamutu & Surrounds, Waitomo Caves & Surrounds, South Waikato.

North Waikato – is waar de grote Waikato rivier na zijn ontstaan in Lake Taupo eindelijk de westkust bereikt en uitmond in de Tasman zee. Mede door de rivier kent deze regio een rijke historie en erfgoed van zowel Maori’s als Europeanen. Historische bezienswaardigheden en oude slagvelden kunnen dan ook door het hele gebied gevonden worden. De westkust is ruig met kiezels of zwart zand, haast onwerkelijk als je net vanaf de witte stranden van Coromandel komt. Maar ook voor glowworms – in de Nikau Cave – of zelfs motorsport kun je in dit gebied je hart ophalen.

Hamilton City – een ontspannen stad met rust en ruimte. Aan de oevers van de Waikato rivier bloeit de vierde grootste stad van Nieuw-Zeeland. Met een rijke culturele mix en een levendig centrum is deze stad ideaal om even bij te komen van al het natuurgeweld wat op je af is gekomen. Dat kunst en cultuur hier belangrijk zijn is terug te zien in het Waikato museum, maar ook in het straat beeld waar lokale kunstenaars hun werk verkopen. Hamilton kent een gezellige cafe cultuur en een druk nachtleven.

Waitomo Caves & Surrounds – een uniek gebied met ondergrondse rivieren en ruige kustlijnen. Waitomo Caves zijn waarschijnlijk de bekendste grotten in Nieuw-Zeeland. Dit komt door de Glow Worms die in grote getalen voorkomen. Die ontspannen zijn te bezichtigen vanuit een bootje of met veel adrenaline in een raft. Elk type reiziger kan hier naar hartenlust genieten!

Tip: Bij een reis of vakantie door Nieuw-Zeeland mogen de Kiwi’s (de vogels) niet ontbreken. In het wild zijn ze haast niet te spotten maar wel te horen. In het Kiwi House in Otorohanga zie je de nationale vogel gegarandeerd.


Hoogtepunten Coromandel

Het schiereiland Coromandel staat vooral bekend om Hot Water Beach, de toeristische trekpleister. Maar de Coromandel kent met o.a. Coromandel Town, Hahei en Whangamata ook een heel ander gezicht. Coromandel is op te delen in acht regio’s namelijk; Coromandel Town, Paroa, Pauanui, Tairua, Thames, Waihi, Whangamata en Whitianga.

Coromandal Town – opgebloeid na de vondst van goud in 1852 is Coromandel Town zich blijven ontwikkelen. Zo is de stad populair onder artiesten en ambachtsmensen, maar de historie van het goud is nooit ver weg. Eigenlijk voelt Coromandel Town haast aan als een dorp. Vanuit hier wordt het schiereiland verder ontdekt. De route langs de kust is er een om niet snel te vergeten, met prachtige vergezichten en verlaten strandjes. Coromandel Town is vooral een plek om je van informatie te voorzien voordat je gaat genieten van de rust en natuur.

Hahei Beach – is toegangspoort tot de meest toeristische gebieden van het schiereiland. Vanuit hier bereik je Cathedral Cove en Hot Water Beach. Maar staar je hier niet blind op, zo kom je onderweg naar Cathedral Cove langs Stingray bay dat zeker de moeite waard is alsook het Hahei Marine Reserve waarin een snorkelroute is uitgestippeld. Op Hot Water Beach hoef je niet te verwachten dat je de enige bent. Het strand biedt de mogelijkheid om je eigen Hot Water Pool te graven en dat wordt door veel toeristen maar wat graag gedaan. Als vliegen op honing ziet het snel zwart van de mensen op het kleine stukje strand waaronder het warme water naar boven komt.

Tip: Wil je graag naar Hot Water Beach houdt dan rekening met het getijde. Twee uur voor of na laag water zijn de warmwaterbronnen bereikbaar. Alvast weten wat de tijden zijn? Kijk dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *