Waikato & Coromandel

Van Glow worms in grotten tot witte stranden om te surfen

Gevestigd in het hart van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland ligt de streek Waikato en de Coromandel. Waikato staat bekend om Nieuw-Zeelands langste rivier, de glow worm grotten, avontuurlijke activiteiten, en ondertussen ook om het wereldberoemde stuk land waar de hobbit huisjes staan. Hamilton is de vierde grootste stad van Nieuw-Zeeland en behoort ook tot de streek Waikato. Coromandel is een schiereiland op anderhalf uur rijden van Auckland en kent eigen wonderen. Zo vind je op een steenworp afstand van elkaar Cathedral Cove, Stingray bay en Hot Water Beach. Maar ook voor heerlijke stranden en slinger wegen langs de kust moet je hier zijn.

Hoogtepunten Waikato

Waikato is een streek waar avontuur en actie populair is. De verschillende regio's hebben eigen kenmerken en avontuurlijke spots. Waikoto is op te delen in negen regio's namelijk; North Waikato, Hamilton City, Raglan, Te Aroha & Surrounds, Matamata, Cambridge, Te Awamutu & Surrounds, Waitomo Caves & Surrounds, en South Waikato.

North Waikato

North Waikato is waar de grote Waikato rivier, na zijn ontstaan in Lake Taupo, eindelijk de westkust bereikt en uitmond in de Tasman zee. Mede door de rivier kent deze regio een rijke historie en erfgoed van zowel Maori's als Europeanen. Historische bezienswaardigheden en oude slagvelden kunnen dan ook door het hele gebied gevonden worden. De westkust is ruig met kiezels of zwart zand, haast onwerkelijk als je net vanaf de witte stranden van Coromandel komt. De bizarre glow worms spot je in de Nikau Cave en voor motorsport kun je in dit gebied je hart ophalen.

Hamilton City

Een ontspannen stad met rust en ruimte. Aan de oevers van de Waikato rivier bloeit de vierde grootste stad van Nieuw-Zeeland. Met een rijke culturele mix en een levendig centrum is Hamilton City ideaal om even bij te komen van al het natuurgeweld wat op je af is gekomen. Dat kunst en cultuur hier belangrijk zijn is terug te zien in het Waikato museum, maar ook in het straatbeeld waar lokale kunstenaars hun werk verkopen. Hamilton kent een gezellige café cultuur en een druk nachtleven.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Heuvels Coromandel Nieuw-Zeeland
  Wegtrekkende wolken boven de heuvels van Coromandel
  anemptytextlline
 • Natuur Nieuw-Zeeland
  Vloed en ondergaande zon
  anemptytextlline
 • Wandelen in Nieuw-Zeeland
  Waar l