Waikato & Coromandel

Van Glow worms in grotten tot witte stranden om te surfen

Gevestigd in het hart van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland ligt de streek Waikato en de Coromandel. Waikato staat bekend om Nieuw-Zeelands langste rivier, de glow worm grotten, avontuurlijke activiteiten, en ondertussen ook om het wereldberoemde stuk land waar de hobbit huisjes staan. Hamilton is de vierde grootste stad van Nieuw-Zeeland en behoort ook tot de streek Waikato. Coromandel is een schiereiland op anderhalf uur rijden van Auckland en kent eigen wonderen. Zo vind je op een steenworp afstand van elkaar Cathedral Cove, Stingray bay en Hot Water Beach. Maar ook voor heerlijke stranden en slinger wegen langs de kust moet je hier zijn.

Hoogtepunten Waikato

Waikato is een streek waar avontuur en actie populair is. De verschillende regio's hebben eigen kenmerken en avontuurlijke spots. Waikoto is op te delen in negen regio's namelijk; North Waikato, Hamilton City, Raglan, Te Aroha & Surrounds, Matamata, Cambridge, Te Awamutu & Surrounds, Waitomo Caves & Surrounds, en South Waikato.

North Waikato

North Waikato is waar de grote Waikato rivier, na zijn ontstaan in Lake Taupo, eindelijk de westkust bereikt en uitmond in de Tasman zee. Mede door de rivier kent deze regio een rijke historie en erfgoed van zowel Maori's als Europeanen. Historische bezienswaardigheden en oude slagvelden kunnen dan ook door het hele gebied gevonden worden. De westkust is ruig met kiezels of zwart zand, haast onwerkelijk als je net vanaf de witte stranden van Coromandel komt. De bizarre glow worms spot je in de Nikau Cave en voor motorsport kun je in dit gebied je hart ophalen.

Hamilton City

Een ontspannen stad met rust en ruimte. Aan de oevers van de Waikato rivier bloeit de vierde grootste stad van Nieuw-Zeeland. Met een rijke culturele mix en een levendig centrum is Hamilton City ideaal om even bij te komen van al het natuurgeweld wat op je af is gekomen. Dat kunst en cultuur hier belangrijk zijn is terug te zien in het Waikato museum, maar ook in het straatbeeld waar lokale kunstenaars hun werk verkopen. Hamilton kent een gezellige café cultuur en een druk nachtleven.

Lees hieronder verder!
 • Heuvels Coromandel Nieuw-Zeeland
  Wegtrekkende wolken boven de heuvels van Coromandel
  anemptytextlline
 • Natuur Nieuw-Zeeland
  Vloed en ondergaande zon
  anemptytextlline
 • Wandelen in Nieuw-Zeeland
  Waar loopt het wandelpad
  anemptytextlline
 • Waterval Nieuw-Zeeland
  Waterval in de buurt van Miranda Springs
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove bezoeken Nieuw-Zeeland
  De andere kant van Cathedral Cove
  anemptytextlline
 • Kamperen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Fletcher Bay camping met uitzicht
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
  Het strand van Cathedral Cove
  anemptytextlline
 • Snorkelen Stingray bay Coromandel
  Stingrays tellen in Stingray Bay
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Offroad rijden Nieuw-Zeeland
  Gravelweg naar Fletcher Bay
  anemptytextlline
 • Grasland Nieuw-Zeeland
  Nieuw-Zeeland ten voeten uit in Coromandel
  anemptytextlline
 • Overnachten Coromandel Nieuw-Zeeland
  Hier maar overnachten vanavond
  anemptytextlline
 • Drukte op Hot Water Beach
  En zo druk is Hot Water Beach dus
  anemptytextlline
 • Rijden offroad Nieuw-Zeeland
  Geen probleem zo een Ford
  anemptytextlline
 • Baaien van Coromandel Nieuw-Zeeland
  Een baai in Coromandel
  anemptytextlline
 • Hahei bezoeken
  De kustlijn bij Hahei
  anemptytextlline
 • Natuur Coromandel Nieuw-Zeeland
  De Coromandel is zo mooi
  anemptytextlline
 • Roadtrippen Coromandel
  De Coromandel is roadtrip paradise
  anemptytextlline
 • Reizen in Nieuw-Zeeland
  Coromandel is aan
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Coromandel
  Cathedral Cove in de buurt van Hahei
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Waitomo Caves & Surrounds

Ondergrondse rivieren en ruige kustlijnen. De Waitomo Caves zijn waarschijnlijk de bekendste grotten in Nieuw-Zeeland. Dit komt door de glow worms die in grote getale voorkomen. Je kunt ze ontspannen bezichtigen vanuit een bootje of met veel adrenaline in een raft. Elk type reiziger kan hier naar hartenlust genieten!

Tip: Bij een reis of vakantie door Nieuw-Zeeland mogen de Kiwi's (de vogels) niet ontbreken. In het wild zijn ze haast niet te spotten maar wel te horen. In het Kiwi House in Otorohanga zie je de nationale vogel gegarandeerd.

Hoogtepunten Coromandel

Het schiereiland Coromandel staat vooral bekend om Hot Water Beach, de toeristische trekpleister. Maar de Coromandel kent met o.a. Coromandel Town, Hahei en Whangamata ook een heel ander gezicht. Coromandel is op te delen in acht regio's namelijk; Coromandel Town, Paroa, Pauanui, Tairua, Thames, Waihi, Whangamata en Whitianga.

Coromandal Town

Opgebloeid na de vondst van goud in 1852 is Coromandel Town zich blijven ontwikkelen. Zo is de stad populair onder artiesten en ambachtsmensen, maar de historie van het goud is nooit ver weg. Eigenlijk voelt Coromandel Town haast aan als een dorp. Vanuit hier wordt het schiereiland verder ontdekt. De route langs de kust is er een om niet snel te vergeten, met prachtige vergezichten en verlaten strandjes. Coromandel Town is vooral een plek om je van informatie te voorzien voordat je gaat genieten van te gekke spots in de natuur.

Hahei Beach

Hahei Beach, de toegangspoort tot de meest toeristische gebieden van het schiereiland. Vanuit hier bereik je Cathedral Cove en Hot Water Beach. Maar staar je hier niet blind op, zo kom je onderweg naar Cathedral Cove langs Stingray bay dat zeker de moeite waard is alsook het Hahei Marine Reserve waarin een snorkel route is uitgestippeld. Op Hot Water Beach hoef je niet te verwachten dat je de enige bent. Het strand biedt de mogelijkheid om je eigen hot water pool te graven en dat wordt door veel toeristen maar wat graag gedaan. Als vliegen op honing ziet het snel zwart van de mensen op het kleine stukje strand waaronder het warme water naar bovenkomt.

Tip: Wil je graag naar Hot Water Beach houdt dan rekening met het getijde. Twee uur voor of na laag water zijn de warmwaterbronnen bereikbaar. Alvast weten wat de tijden zijn? Kijk dan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram