Bay of Plenty Nieuw-Zeeland

De meeste zonuren in Nieuw-Zeeland vind je hier

De Bay of Plenty is doordat het de meeste zonuren heeft een populaire plek onder zowel de Nieuw-Zeelanders als de toeristen. Het gebied is afwisselend met mooie stranden, meren en bossen maar kent in de omgeving van Rotorua een heel ander beeld. Rotorua staat bekend om de geothermische activiteit. Deze vulkanische activiteit is dan ook de trekpleister van Rotorua en dat is op veel plekken zichtbaar. De unieke geur hangt dan ook rondom de stad. Mount Maunganui is weer een ander uiterste, een heus golfsurfers walhalla.

Hoogtepunten Bay of Plenty

De Bay of Plenty is op te delen in de acht belangrijke steden of streken; Tauranga, Mount Maunganui, Waihi Beach, Waihi, Whaktatane, Te Puke, Katikati en Rotorua. In het hele gebied zijn vele activiteiten te ondernemen, van wandel- en fietsroutes tot raften of een bezoek aan het vulkanische eiland White Island.

White Island

White Island is één van de apartste eilanden van Nieuw-Zeeland. Op ongeveer 52 kilometer van de kust ligt deze bijna altijd rokende vulkaan die deel uitmaakt van de Taupo Volcanic Zone. Een gebied dat zich uitstrekt tot onder Lake Taupo. Het witte eiland doet denken aan een maanlandschap en een tour hierheen is een unieke ervaring. Helaas wel prijzig. De meeste trips naar White Island vertrekken vanaf Whakatane.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Kustlijn Bay of Plenty Nieuw-Zeeland
  De kustlijn van Bay of Plenty
  anemptytextlline
 • Bergen van Bay of Plenty
  Bay of Plenty bergrug in het binnenland
  anemptytextlline
 • Dickey Flat Road Nieuw-Zeeland
  Dickey Flat Road
  anemptytextlline