Bay of Plenty Nieuw-Zeeland

De meeste zonuren in Nieuw-Zeeland vind je hier

De Bay of Plenty is doordat het de meeste zonuren heeft een populaire plek onder zowel de Nieuw-Zeelanders als de toeristen. Het gebied is afwisselend met mooie stranden, meren en bossen maar kent in de omgeving van Rotorua een heel ander beeld. Rotorua staat bekend om de geothermische activiteit. Deze vulkanische activiteit is dan ook de trekpleister van Rotorua en dat is op veel plekken zichtbaar. De unieke geur hangt dan ook rondom de stad. Mount Maunganui is weer een ander uiterste, een heus golfsurfers walhalla.

Hoogtepunten Bay of Plenty

De Bay of Plenty is op te delen in de acht belangrijke steden of streken; Tauranga, Mount Maunganui, Waihi Beach, Waihi, Whaktatane, Te Puke, Katikati en Rotorua. In het hele gebied zijn vele activiteiten te ondernemen, van wandel- en fietsroutes tot raften of een bezoek aan het vulkanische eiland White Island.

White Island

White Island is één van de apartste eilanden van Nieuw-Zeeland. Op ongeveer 52 kilometer van de kust ligt deze bijna altijd rokende vulkaan die deel uitmaakt van de Taupo Volcanic Zone. Een gebied dat zich uitstrekt tot onder Lake Taupo. Het witte eiland doet denken aan een maanlandschap en een tour hierheen is een unieke ervaring. Helaas wel prijzig. De meeste trips naar White Island vertrekken vanaf Whakatane.

Lees hieronder verder!
 • Kustlijn Bay of Plenty Nieuw-Zeeland
  De kustlijn van Bay of Plenty
  anemptytextlline
 • Bergen van Bay of Plenty
  Bay of Plenty bergrug in het binnenland
  anemptytextlline
 • Dickey Flat Road Nieuw-Zeeland
  Dickey Flat Road
  anemptytextlline
 • Strand Mount Maunganui
  Mount Maunganui Main Beach
  anemptytextlline
 • Rondreizen met bus in Nieuw-Zeeland
  Het stalen ros met een uitzicht over Bay of Plenty
  anemptytextlline
 • Gravel roads Nieuw-Zeeland
  Gravel roads rijden in Nieuw-Zeeland
  anemptytextlline
 • Hawai Nieuw-Zeeland
  Hawai in Nieuw-Zeeland
  anemptytextlline
 • Camping Bay of Plenty
  Heerlijke camping aan het meer in de Bay of Plenty
  anemptytextlline
 • Rivier binnenland Bay of Plenty
  Een rivier in het binnenland van Bay of Plenty
  anemptytextlline
 • Autorijden in Nieuw-Zeeland
  One Lane Bridge aanduiding op de weg
  anemptytextlline
 • Bay of Plenty binnenland
  Het binnenland van Bay of Plenty
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeelandse kiwi's
  Kiwis in het land van de Kiwis
  anemptytextlline
 • Gravelwegen in Nieuw-Zeeland
  Kleine gravel roads zijn de beste
  anemptytextlline
 • Bus in Nieuw-Zeeland
  De cockpit met het uizicht voor de avond
  anemptytextlline
 • Roadtrippen Bay of Plenty Nieuw-Zeeland
  Roadtrippen langs de kust van Bay of Plenty
  anemptytextlline
 • Mr.4 supermarkt Nieuw-Zeeland
  Trouwe vriend Mr.4
  anemptytextlline
 • Meer Bay of Plenty
  En vijf meter terug staat de bus
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Rotorua

Deze regio herken je direct aan de zwavel geur die rondom de stad hangt. Niet van een plaatselijke fabriek maar doordat de stad is gelegen in één van de meest actieve geothermische gebieden van Nieuw-Zeeland. Puur natuur dus! De geur is wennen, maar zodra je gewend bent geniet je van de voordelen die dit met zich meebrengt. Aanschouw vulkanische kraters, spuitende geisers, bubbelende mud pools of geniet in geothermische hot pools. Rotorua kent verschillende spa en wellness parken waar het heerlijk ontspannen is. Maar ook voor de actievelingen is Roturua een uitstekende plek.

Mount Maunganui

een walhalla voor surfers en liefhebbers van het strand. Mount Maunganui is een raar aangezicht doordat de berg vanuit het niets uit het water stijgt en het landschap domineert. De strook naar het 'vasteland' biedt heerlijke stranden en een perfecte golf. Het is een favoriete plek voor Nieuw-Zeelanders en backpackers om een tijdje te blijven. Hierdoor is de boulevard levendig en kent het een gezellig nachtleven. Mocht dit allemaal niet genoeg zijn, dan ligt Tauranga om de hoek. Deze stad is een grotere versie van Mount Maunganui en kent een levendig nachtleven.

Tip: Beklim Mount Maunganui (232 meter hoog) voor een goed uitzicht over de omgeving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram