Overnachten in Nieuw-Zeeland

Van hostel of hotel tot overnachten onder de sterrenhemel

Overnachten in Nieuw-Zeeland kan op verschillende manieren. Een belangrijke factor zal je budget zijn maar ook de gekozen manier van reizen speelt hierin mee. Met een camper zal je hotels en hostels over het algemeen links laten liggen, terwijl je per auto, met een bus pas of liftend juist vaak aangewezen bent op hotels en hostels. Gelukkig is er voldoende aanbod en zijn ze op veel verschillende locaties gevestigd! Hier worden mogelijke overnachtingsopties besproken zodat je de beste keuze kunt maken voor jouw reis.

Hotels in Nieuw-Zeeland

De meest luxe manier van overnachten is natuurlijk het verblijven in hotels. Het aanbod hotels in Nieuw-Zeeland is groot, en een rondreis met enkel verblijf in hotels is dan ook goed te plannen. Vanzelfsprekend zijn er in de grotere plaatsen hotels te vinden, maar ook in kleine dorpjes of op unieke afgezonderde locaties zijn er mogelijkheden om de nacht door te brengen. Zo ben je tijdens een rondreis dus niet alleen aangewezen op de grote steden, maar is het proeven van de pittoreske gebieden ook heel goed mogelijk. Een goede website voor het boeken van hotels in Nieuw-Zeeland vinden wij persoonlijk Agoda.com. Met meer dan 1.000 hotels is er altijd een hotel te vinden dat aan ieders wens voldoet. Doe inspiratie op bij onze reisroutes en boek hier hotels die langs de route liggen!

Hostels in Nieuw-Zeeland

Wat minder te besteden, hecht je minder waarde aan luxe of juist opzoek naar contact met medereizigers? Dan zijn hostels ideaal.
Gelukkig zijn hostels in Nieuw-Zeeland volop aanwezig. Het aanbod bestaat uit ruim 200 hostels, in vergelijking met hotels is dit aanzienlijk minder groot. Let dus op want de afstanden tussen de hostels kunnen groter zijn dan gewenst, maar over het algemeen zijn de afstanden goed af te leggen en zijn er in alle grotere plaatsen hostels te vinden. We raden je aan om de hostels tijdig te boeken, het komt regelmatig voor dat de hostels in populaire plaatsen zijn volgeboekt.

Hostels en hotels zoeken

Nieuwsgierig naar het aanbod van Nieuw-Zeelandse hotels en hostels? Met de onderstaande zoekoptie kan je direct aan slag. Booking.com geeft je de mogelijkheid om zoekfilters te gebruiken en zo voor jou een gepaste accommodatie te vinden.

Kamperen in Nieuw-Zeeland

De mooiste manier van overnachten is misschien wel op de camping (als je er van houdt dan). Het Department of Conservation (DOC) beheert campgrounds door het hele land, deze liggen meestal midden in de natuur. Hiervoor is het dus wel noodzakelijk om over eigen vervoer te beschikken. Je betaald voor deze campingplaatsen, afhankelijk van de faciliteiten, 0 tot 10 NZ Dollar. Ideaal dus als je met een camper of bus bent of een tent in de auto hebt liggen! Natuurlijk zijn er ook meer commerciële campings aanwezig, deze liggen meestal iets dichter in de buurt van de bewoonde wereld en beschikken over alle gewenste faciliteiten. De kosten liggen hiervoor dan ook hoger. Meer info over kamperen in Nieuw-Zeeland is te vinden op de specifieke kamperen pagina.


De door ons geselecteerde top negen Nieuw-Zeeland reizen

Bekijk het complete reisaanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *