Overnachten in Nieuw-Zeeland

Van hostel of hotel tot overnachten onder de sterrenhemel

Overnachten in Nieuw-Zeeland? Dat kan op verschillende manieren. Een belangrijke factor is het beschikbare budget maar ook de manier van reizen speelt hierin mee. Met een camper ga je hotels en hostels over het algemeen links laten liggen, terwijl je per auto, met een bus of liftend juist aangewezen bent op hotels en hostels. Gelukkig is er voldoende aanbod en zijn ze op veel verschillende locaties gevestigd! Hier vertellen we je alle mogelijke opties om te overnachten zodat je de beste keuze maakt voor jouw reis.

Hotels in Nieuw-Zeeland

De meest luxe manier van overnachten is natuurlijk het verblijven in hotels. Het aanbod in Nieuw-Zeeland is groot, en een rondreis met enkel verblijf in hotels is goed te plannen. Vanzelfsprekend zijn er in de grotere plaatsen hotels te vinden, maar ook in kleine dorpjes of op unieke afgezonderde locaties zijn er mogelijkheden om de nacht door te brengen. Zo ben je tijdens een rondreis dus niet alleen aangewezen op de grote steden, maar is het proeven van de pittoreske gebieden ook hele goede optie. Een fijne website voor het boeken van hotels in Nieuw-Zeeland vinden wij persoonlijk Agoda.com. Met meer dan 1.000 hotels is er altijd een hotel te vinden dat aan elke wens voldoet. Doe inspiratie op bij onze reisroutes en boek hier hotels die langs de route liggen!

Lees hieronder verder!
 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
  Het strand van Cathedral Cove
  anemptytextlline
 • Waterval Canterbury Nieuw-Zeeland
  Waterval speurtocht
  anemptytextlline
 • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
  We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
  anemptytextlline
 • Coromandel Stingray Bay
  Stingray Bay in Coromandel
  anemptytextlline
 • Arthurs pass Nieuw-Zeeland
  Mooie weg door Arthurs Pass
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Penguins in Southland
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Toen het allemaal nog een goed idee leek
  anemptytextlline
 • Whangarei Heads vanaf de berg
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hostels in Nieuw-Zeeland

Heb je minder te besteden, hecht je minder waarde aan luxe of juist op zoek naar contact met medereizigers? Dan zijn hostels ideaal.
Er zijn volop hostels in Nieuw-Zeeland aanwezig. Het aanbod bestaat uit ruim 200 hostels, in vergelijking met hotels is dit minder groot. Let dus op want de afstanden tussen de hostels kunnen groter zijn dan gewenst, maar over het algemeen zijn de afstanden goed af te leggen en zijn er in alle grotere plaatsen hostels te vinden. We raden je aan om de hostels tijdig te boeken, het komt regelmatig voor dat de hostels in populaire plaatsen zijn volgeboekt.

Hostels en hotels zoeken

Nieuwsgierig naar het aanbod van Nieuw-Zeelandse hotels en hostels? Met de onderstaande zoekoptie kan je direct aan slag. Booking.com geeft je de mogelijkheid om zoekfilters te gebruiken en zo voor jou een gepaste accommodatie te vinden.

Kamperen in Nieuw-Zeeland

De mooiste manier van overnachten vinden wij op de camping (als je er van houdt dan). Het Department of Conservation (DOC) beheert campgrounds door het hele land. Ze liggen meestal midden in de natuur. Hiervoor is het wel noodzakelijk om over eigen vervoer te beschikken. Je betaalt voor deze campingplaatsen, afhankelijk van de faciliteiten, 0 tot 10 NZ Dollar. Ideaal voor wanneer je met een camper of bus reist of een tent in de auto hebt liggen! Natuurlijk zijn er ook meer commerciële campings aanwezig, deze liggen meestal iets dichter in de buurt van de bewoonde wereld en beschikken over alle gewenste faciliteiten. De kosten liggen hiervoor wel hoger. Meer info over kamperen in Nieuw-Zeeland is te vinden op de specifieke kamperen pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram