Northland

Subtropisch – Maori – Wildlife paradijs

Northland ook wel het eerste land genoemd. Het maakt niet uit waar in Northland, je bent nooit meer dan 40 kilometer van de kust vandaan. Parel witte stranden, ruige kusten, pittoreske havens, enorme Kauri bomen en de mooiste baaien zijn een aantal kenmerken van wat Northland te bieden heeft.

Sfeerimpressies van onze ervaringen in Northland

  • Cape Brett Lighthous
  • Waipoua Forest, Nort
  • Whangarei falls, Tik
  • Te Paki Sand Dunes -
  • ✯ Cape Reinga Beach,
  • Ocean Beach - Whanga
Follow Me on Pinterest

Hoogtepunten

Nortland kent vier regio’s namelijk; Bay of Islands, Kauri Coast & Hokianga, Top of the North en Whangarei. Per regio zijn er veel mooie en gevarieerde natuurschoonheden te zien.

Bay of Islands – een unieke speeltuin die bestaat uit 144 eilanden. Hou je van actie en avontuur dan is deze speeltuin uitermate geschikt. Waar je ook bent in de Bay of Islands is genoeg te doen. In de verschillende plaatsen die de Bay of Islands te bieden heeft is veel terug te zien van de Maori cultuur.

Hoogtepunt van Dasja: Mijn hoogtepunt van de Bay of Island is de meerdaagse helse wandeltocht over Cape Brett. Wat had Lars een goed plan. Laten we naar de Hole in the Rock wandelen, één van de meest bekende spots die de Bay of Islands te bieden heeft. We kunnen daar overnachten in het huisje waar vroeger de vuurtorenwachter heeft gewoond. Zo gezegd zo gedaan, na de overnachtingskosten via internet betaald te hebben en de toegangscode van het huisje ontvangen te hebben gingen we op pad. Een tocht van 16 km heen en weer dachten we. Wat bleek de tocht was 16 km heen en 16 km terug. Wat hebben we de eerste dag afgezien, de tocht ging berg op berg af maar dat vergaten we elke keer weer spontaan als we om ons heen keken. Adembenemende uitzichten over het gebied waar de Bay of Island haar naam aan te danken heeft. Cape Brett is een ontzettend mooi stuk land en het afzien is het dubbel en dwars waard. De overnachting in het huisje met z’n tweeën voelde alsof we op het einde van de wereld waren. Met een biertje in de hand de zon zien zakken aan de horizon, uitzicht over de eindeloze oceaan en op de bekende hole in the rock maakte dit een ervaring om nooit meer te vergeten.

Tip: Vanaf Cape Brett zie je de prachtige rotsen van de Hole in the Rock, maar het daadwerkelijke gat in de rots is niet te zien….


Kauri Coast & Hokianga – de oudste, grootste, hoogste en meest populaire Kauri boom van Nieuw-Zeeland is terug te vinden in deze regio, in het Waipoua Forest. Waipoua Forest is het grootste overgebleven inheemse bos van het Northland. Met een overvloed aan groen biedt dit bos ruimte voor veel verschillende en zeldzame vogels. Van het bos naar de zandduinen. Als je de kust van Omapere en Opononi nadert kan je de enorme zandduinen van Niua niet missen. Zand surfen is een absolute must als je daar in de buurt bent. Gegarandeerd plezier, spanning en actie!

Top of the North – populair om de bekende 90 Mile Beach, waar je met de auto overheen mag rijden. Maar ook om Cape Reinga, het noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland waar de mens mag komen en het punt waar de Pacific ocean en Tasman sea elkaar begroeten. Een absolute aanrader is om een stop te maken bij Doubtless Bay gelegen vlak voor de highway 1 richting Cape Reinga. Doubtless Bay is een paradijs met witte stranden, blauwe oceaan, wildlife en de mooiste kampeerplekken.

Tip: De laatste grote plaats waar je boodschappen kan doen voordat je naar het noordelijkste punt toe gaat is Awanui. Awanui ligt zo’n 115 km van Cape Reinga vandaan. Op 66 km van Cape Reinga ligt Houhora een kleine plaats waar je eventueel nog kan tanken en de laatste boodschapjes haalt. Dus wil je meerdere dagen op een fantastische camping bij Spirits Bay (vlak naast Cape Reinga) verblijven? Bedenk van te voren hoeveel eten er ingeslagen moet worden en of er voldoende brandstof in de tank zit.

Whangarei – van spannende en unieke avonturen, terug naar de rustige natuur of lekker uit eten en shoppen? Whangarei is van alle markten thuis en van alle gemakken voorzien. Voor mooie afgelegen baaitjes en de mooiste uitzichten ben je bij Whangarei heads aan het juiste adres. De weg kronkelend door kleine dorpjes langs het water en door de natuur zal je versteld laten staan van het schoon dat Whangarei heads te bieden heeft. Houd je van duiken, snorkelen en vissen? Bezoek dan de Poor Knights eilanden. Een paradijs voor de onderwaterliefhebbers en wildlife spotters. Dolfijnen, vliegende vissen, roggen en vogels zijn al snel te zien. Je eigen verse vis vangen? De beste plek is hier!

Tip: Zorg dat je op de hoogte bent van de afmetingen of je een vis mag meenemen of dat de vis terug het water in moet.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *