Northland Nieuw-Zeeland

Een subtropisch wildlife paradijs

Northland wordt ook wel het eerste land genoemd. Het maakt niet uit waar in Northland, je bent nooit meer dan 40 kilometer van de kust vandaan. Parel witte stranden, ruige kusten, pittoreske havens, enorme Kauri bomen en de mooiste baaien zijn een aantal kenmerken van wat Northland te bieden heeft.

Hoogtepunten

Nortland kent vier regio's namelijk; Bay of Islands, Kauri Coast & Hokianga, Top of the North en Whangarei. Per regio zijn er veel mooie en gevarieerde natuurschoonheden te zien.

Bay of Islands

Een unieke speeltuin die bestaat uit 144 eilanden. Hou je van actie en avontuur dan is deze speeltuin uitermate geschikt. Waar je ook bent in de Bay of Islands is genoeg te doen. In de verschillende plaatsen die de Bay of Islands te bieden heeft is veel terug te zien van de Maori cultuur.

Hoogtepunt van Dasja: Mijn hoogtepunt van de Bay of Island is de meerdaagse (helse) wandeltocht over Cape Brett. Wat had Lars een goed plan. Laten we naar de Hole in the Rock wandelen, één van de meest bekende spots die de Bay of Islands te bieden heeft. We kunnen daar overnachten in het huisje waar vroeger de vuurtorenwachter heeft gewoond. Zo gezegd zo gedaan, na de overnachtingskosten via internet betaald te hebben, en we de toegangscode van het huisje ontvingen, gingen we op pad. Een tocht van zestien kilometer heen en weer, dachten we. Wat bleek de tocht was zestien kilometer heen en zestien kilometer terug. Wat hebben we de eerste dag afgezien, de tocht ging berg op berg af maar dat vergaten we elke keer weer spontaan als we om ons heen keken. Adembenemende uitzichten over het gebied waar de Bay of Island haar naam aan te danken heeft. Cape Brett is een ontzettend mooi stuk land en het afzien is het dubbel en dwars waard. De overnachting in het huisje met z'n tweeën voelde alsof we aan het einde van de wereld waren. Met een biertje in de hand de zon zien zakken aan de horizon, uitzicht over de eindeloze oceaan en op de bekende hole in the rock maakte dit een ervaring om nooit meer te vergeten.

Tip: Vanaf Cape Brett zie je de prachtige rotsen van de Hole in the Rock, maar het daadwerkelijke gat in de rots is niet te zien....

Tekst gaat hieronder verder!
 • Uitzicht over de kust van Northland
  anemptytextlline
 • Hut Cape Brett Nieuw-Zeeland
  Uitzicht biertje genieten
  anemptytextlline
 • Zandduinen Noordereiland Nieuw-Zeeland
  Zandduinen in de buurt van Cape Reinga