Northland Nieuw-Zeeland

Een subtropisch wildlife paradijs

Northland wordt ook wel het eerste land genoemd. Het maakt niet uit waar in Northland, je bent nooit meer dan 40 kilometer van de kust vandaan. Parel witte stranden, ruige kusten, pittoreske havens, enorme Kauri bomen en de mooiste baaien zijn een aantal kenmerken van wat Northland te bieden heeft.

Hoogtepunten

Nortland kent vier regio's namelijk; Bay of Islands, Kauri Coast & Hokianga, Top of the North en Whangarei. Per regio zijn er veel mooie en gevarieerde natuurschoonheden te zien.

Bay of Islands

Een unieke speeltuin die bestaat uit 144 eilanden. Hou je van actie en avontuur dan is deze speeltuin uitermate geschikt. Waar je ook bent in de Bay of Islands is genoeg te doen. In de verschillende plaatsen die de Bay of Islands te bieden heeft is veel terug te zien van de Maori cultuur.

Hoogtepunt van Dasja: Mijn hoogtepunt van de Bay of Island is de meerdaagse (helse) wandeltocht over Cape Brett. Wat had Lars een goed plan. Laten we naar de Hole in the Rock wandelen, één van de meest bekende spots die de Bay of Islands te bieden heeft. We kunnen daar overnachten in het huisje waar vroeger de vuurtorenwachter heeft gewoond. Zo gezegd zo gedaan, na de overnachtingskosten via internet betaald te hebben, en we de toegangscode van het huisje ontvingen, gingen we op pad. Een tocht van zestien kilometer heen en weer, dachten we. Wat bleek de tocht was zestien kilometer heen en zestien kilometer terug. Wat hebben we de eerste dag afgezien, de tocht ging berg op berg af maar dat vergaten we elke keer weer spontaan als we om ons heen keken. Adembenemende uitzichten over het gebied waar de Bay of Island haar naam aan te danken heeft. Cape Brett is een ontzettend mooi stuk land en het afzien is het dubbel en dwars waard. De overnachting in het huisje met z'n tweeën voelde alsof we aan het einde van de wereld waren. Met een biertje in de hand de zon zien zakken aan de horizon, uitzicht over de eindeloze oceaan en op de bekende hole in the rock maakte dit een ervaring om nooit meer te vergeten.

Tip: Vanaf Cape Brett zie je de prachtige rotsen van de Hole in the Rock, maar het daadwerkelijke gat in de rots is niet te zien....

Lees hieronder verder!
 • Uitzicht over de kust van Northland
  anemptytextlline
 • Hut Cape Brett Nieuw-Zeeland
  Uitzicht biertje genieten
  anemptytextlline
 • Zandduinen Noordereiland Nieuw-Zeeland
  Zandduinen in de buurt van Cape Reinga
  anemptytextlline
 • Northland Kauri tree Nieuw-Zeeland
  De Kauri Tree groot maar gevoelig
  anemptytextlline
 • Bay of Islands Nieuw-Zeeland
  Uitzicht tijdens de hike naar Cape Brett
  anemptytextlline
 • Mount Manaia Whangarei Heads
  Mount Manaia bij Whangarei Heads
  anemptytextlline
 • Kauri Tree bos Nieuw-Zeeland
  Kauri Tree tunnel
  anemptytextlline
 • Politiebureau Russell Nieuw-Zeeland
  Het houten politie bureau van Rusell
  anemptytextlline
 • Camping Cape Reinga Nieuw-Zeeland
  DOC campsite bij Cape Reinga
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Kauri Tree
  Dubbel up Kauri Tree
  anemptytextlline
 • Noordelijkste punt Nieuw-Zeeland
  Het officieuze noordelijkste deel van NZ
  anemptytextlline
 • DOC campings Nieuw-Zeeland
  DOC Camping met uitzicht in Northland
  anemptytextlline
 • Dofijnen spotten Nieuw-Zeeland
  Dolfijnen spotten in Northland
  anemptytextlline
 • Top Mount Manaia Northland
  De top van Mount Manaia in Northland
  anemptytextlline
 • Strand Northland Nieuw-Zeeland
  De stranden van Northland
  anemptytextlline
 • Hiken Nieuw-Zeeland
  Wel zelf je spulletjes meenemen
  anemptytextlline
 • Hole in the rock Nieuw-Zeeland
  De hut waar we overnachten op Cape Brett
  anemptytextlline
 • Zonsondergang Nieuw-Zeeland
  De mooiste DOC camping van Northland
  anemptytextlline
 • Whangarei Heads Nieuw-Zeeland
  Random foto langs de weg in Northland
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Kauri Coast & Hokianga

De oudste, grootste, hoogste en meest populaire Kauri boom van Nieuw-Zeeland is terug te vinden in deze regio, in het Waipoua Forest. Waipoua Forest is het grootste overgebleven inheemse bos van Nieuw-Zeeland. Met een overvloed aan groen biedt dit bos ruimte voor veel verschillende en zeldzame vogels. Van het bos naar de zandduinen. Als je de kust van Omapere en Opononi nadert kun je de enorme zandduinen van Niua niet missen. Zandsurfen is een absolute must als je daar in de buurt bent. Gegarandeerd plezier, spanning en actie!

Top of the North

Dit gebied is vooral populair door de bekende 90 Mile Beach, waar je met de auto overheen mag rijden. Maar ook om Cape Reinga, het noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland waar de mens mag komen en het punt waar de Pacific ocean en Tasman sea elkaar begroeten. Een absolute aanrader is om een stop te maken bij Doubtless Bay gelegen vlak voor de highway 1 richting Cape Reinga. Doubtless Bay is een paradijs met witte stranden, blauwe oceaan, wildlife en de mooiste kampeerplekken.

Tip: De laatste grote plaats waar je boodschappen kan doen voordat je naar het noordelijkste punt toe gaat is Awanui. Awanui ligt zo'n 115 km van Cape Reinga vandaan. Op 66 km van Cape Reinga ligt Houhora een kleine plaats waar je eventueel nog kan tanken en de laatste boodschapjes haalt. Dus wil je meerdere dagen op een fantastische camping bij Spirits Bay (vlak naast Cape Reinga) verblijven? Bedenk van te voren hoeveel eten er ingeslagen moet worden en of er voldoende brandstof in de tank zit.

Whangarei

Van spannende en unieke avonturen, terug naar de rustige natuur of lekker uit eten en shoppen? Whangarei is van alle markten thuis en van alle gemakken voorzien. Voor mooie afgelegen baaitjes en de mooiste uitzichten ben je bij Whangarei Heads aan het juiste adres. De weg kronkelend door kleine dorpjes langs het water en de natuur zal je versteld laten staan van het schoon dat Whangarei Heads te bieden heeft. Hou je van duiken, snorkelen en vissen? Bezoek dan de Poor Knights eilanden. Een paradijs voor de onderwaterliefhebbers en wildlife spotters. Dolfijnen, vliegende vissen, roggen en vogels zijn al snel te zien. Je eigen verse vis vangen? De beste plek is hier!

Tip: Zorg dat je op de hoogte bent van de afmetingen of je een vis mag meenemen of dat de vis terug het water in moet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram