Nieuw-Zeeland reisroutes

Doe inspiratie op voor jouw ideale rondreis door NZ

Ga je Nieuw-Zeeland ontdekken met eigen vervoer? Dan is het slim om van tevoren over je reisroute na te denken. Wat wil je gaan zien, in welke tijdsperiode en waar start jouw route? Naar onze mening haal je met de onderstaande reisroutes het meeste uit jouw Nieuw-Zeeland reis. We hebben de reisroutes opgedeeld in tijdsperiodes en nemen je mee langs de mooiste plekjes van Nieuw-Zeeland. Overnachtingsplekken zijn hier niet in opgenomen. Is dit allemaal te losjes voor je en heb je liever een vooraf samengestelde reis bekijk dan het geselecteerde reisaanbod naar Nieuw-Zeeland. Al onze reisroutes bevatten zowel het Noorder- als Zuidereiland. De landschappen lopen zo uiteen dat voor een complete ervaring je beide eilanden gezien moet hebben. Natuurlijk ben je vrij om zelf te bepalen hoe je jouw reis invult. Valt de keuze voor één eiland kijk dan naar de langere reisroutes en richt je enkel op het eiland dat jij wilt ontdekken.

Nieuw-Zeeland Roadtrip
Mount Ngauruhoe Nieuw-Zeeland
Reisroute 2-3 weken Nieuw-Zeeland

Reisroute voor 2-3 weken

Wanneer je twee tot drie weken door Nieuw-Zeeland reist bekijk dan deze route. Deze reisroute neemt je mee over zowel het Noorder- als het Zuidereiland en voert je langs heel veel epische plekken van Nieuw-Zeeland. Zo bezoek je, met deze reisroute, de prachtige Coromandel en de geothermische activiteiten in en rondom Rotorura en Taupo om vervolgens via Mount Doom, uit The Lord of the Rings, af te dalen naar Wellington. Geniet in deze relaxte stad om vervolgens naar het Zuidereiland over te steken. Via de westkust neemt deze rondreis je mee langs de gletsjers Fox en Franz-Jozef om vervolgens een bijzonder stuk natuur te bewonderen in de Milford Sounds. Via de adrenaline-hoofdstad van Nieuw-Zeeland, Queenstown, kom je aan in de eindbestemming Christchurch.

Bekijk de reisroute
Reisroute 4-8 weken Nieuw-Zeeland

Reisroute voor 4-8 weken

Wil je vier tot acht weken door Nieuw-Zeeland reizen? Deze rondreis zorgt ervoor dat je het meeste haalt uit de beschikbare tijd. Bezoek de uithoeken van Nieuw-Zeeland in zowel de noordelijke als zuidelijke richting. De reisroute neemt je mee langs de mooiste plekken van zowel het Noordereiland als het Zuidereiland en toont je de schoonheid van Nieuw-Zeeland. Kom tot rust in de Coromandel, loop de mooiste eendaagse wandeling in het Tongariro National Park, waai uit op de Farwell Spit, bezoek de geboortegrond van de adventure sports, bekijk de kracht van de natuur in de Milford Sounds en natuurlijk veel meer.

Ontdek de reisroute
Milford Sound trip
Snorkelen Stingray bay Coromandel
Reisroute Nieuw-Zeeland

Reisroute voor 8+ weken

Heb je echt de tijd om Nieuw-Zeeland te ontdekken en ben je van plan om langer dan acht weken te gaan? Bekijk dan deze reisroute. Ook deze route neemt je langs zowel het noordelijkste als zuidelijkste punt van Nieuw-Zeeland en bevat nog meer mooie plaatsen dan de voorgaande reisroutes. Natuurlijk gaat ook deze route over zowel het Noorder- als Zuidereiland. De route biedt meer tijd om te genieten van de kleinere en minder toeristische plekken in Nieuw-Zeeland waardoor je het land nog beter leert kennen. Vanaf Cape Reinga (het meest noordelijke punt van Nieuw-Zeeland) is het verschil in landschap tussen de west- en oostkust goed zichtbaar. Ga van zandstranden in het oosten naar ruige rotswanden en kiezelstranden. Deze route geeft optimaal inzicht in de veelzijdigheid van Nieuw-Zeeland.

Bekijk de reisroute
© 2022 Reizen in