Nieuw-Zeeland Reisroutes

Doe inspiratie op voor jouw ideale rondreis door NZ

Op deze pagina zijn mogelijke reisroutes opgesteld voor verschillende lengtes van Nieuw-Zeeland reizen. Dit zijn routes die door ons zijn samengesteld en waarin er naar onze mening het meeste uit de Nieuw-Zeeland reis gehaald wordt. We gaan in deze routes niet in op eventuele overnachtingsplaatsen. Dit zijn enkel reisroutes waarin je, in het tijdsbestek dat je hebt, het mooiste van Nieuw-Zeeland kunt bewonderen. Is dit allemaal te losjes voor je en heb je liever een vooraf samengestelde reis bekijk dan het door ons geselecteerde reisaanbod naar Nieuw-Zeeland. Al deze reisroutes bevatten zowel het Noorder- als Zuidereiland. De reden hiervoor is dat het verschil in landschappen zo groot is dat voor een goede totaalbeleving van Nieuw-Zeeland je absoluut zowel het Noorder- als Zuidereiland gezien moet hebben. Wij hebben veel mensen gesproken die alleen het Zuidereiland hebben bezocht en naar onze mening hebben deze mensen veel gemist en niet het totale Nieuw-Zeeland gezien. Natuurlijk ben je vrij om zelf te bepalen hoe jouw reis er uit gaat zien en valt de keuze voor één eiland kijk dan naar de langere reisroutes en richt je enkel op het eiland dat jij wilt ontdekken. Weet je nog niet welke manier van reizen het beste bij je past? Kijk dan op de reismogelijkheden pagina!

Reisroute voor 2-3 weken

Ben je van plan om twee a drie weken door Nieuw-Zeeland te reizen en wil je in die periode zoveel mogelijk van Nieuw-Zeeland zien? Wij hebben een Nieuw-Zeeland rondreis samengesteld waarmee je het meeste uit je reis haalt! Deze rondreis gaat over zowel het Zuidereiland als het Noordereiland en neemt je langs de meeste hoogtepunten van Nieuw-Zeeland. Zo voert de route je langs het prachtige Coromandel en de geothermische activiteiten in en rondom Rotorura en Taupo om vervolgens via Mount Doom, uit The Lord of the Rings, af te dalen naar Wellington. Geniet in deze chillen stad om vervolgens naar het Zuidereiland te gaan. Via de westkust neemt deze rondreis je mee langs de gletsjers Fox en Franz-Jozef om vervolgens een bijzonder stuk natuur te bewonderen in de Milford Sounds. Via de adrenaline hoofdstad van Nieuw-Zeeland, Queenstown, gaat de reis naar de eindbestemming Christchurch.

Bekijk de reisroute voor 2-3 weken

Reisroute voor 4-8 weken

Wil je vier tot acht weken door Nieuw-Zeeland reizen? Deze rondreis zorgt ervoor dat je het meeste haalt uit de beschikbare tijd. Bezoek de uithoeken van Nieuw-Zeeland in zowel de noordelijke als zuidelijke richting. De reisroute neemt je mee langs de mooiste plekken van zowel het Noordereiland als het Zuidereiland en toont je de schoonheid van Nieuw-Zeeland. Kom tot rust in de Coromandel, loop de mooiste eendaagse wandeling in het Tongariro National Park, waai uit op de Farwell Spit, bezoek de geboorte grond van de adventure sports, bekijk de kracht van de natuur in de Milford Sounds en natuurlijk veel meer.

Bekijk de reisroute voor 4-8 weken

Reisroute voor 8+ weken

Heb je echt de tijd om Nieuw-Zeeland te ontdekken en ben je van plan om langer dan acht weken te gaan? Bekijk dan deze reisroute. Ook deze route neemt je langs zowel het meest noordelijke als zuidelijke punt van Nieuw-Zeeland en bevat nog meer mooie plaatsen als de voorgaande reisroutes. Natuurlijk gaat ook deze route over zowel het Noorder- als Zuidereiland. De route biedt meer tijd om te genieten van de kleinere en minder toeristische plekken in Nieuw-Zeeland waardoor je het land nog beter leert kennen. Vanaf Cape Reinga (het meest noordelijke punt van Nieuw-Zeeland) is het verschil in landschappen tussen de west- en oostkust goed zichtbaar. Ga van witte stranden in het oosten naar ruige rotswanden en stenen stranden. Deze route geeft optimaal inzicht in de veelzijdigheid van Nieuw-Zeeland.

Bekijk de reisroute voor 8+ weken