Hawke's Bay Nieuw-Zeeland

De droogste regio, met een grote wijnproductie

Hawke's Bay, één van Nieuw-Zeelands warmste en droogste regio's, staat vooral bekend als wijnstreek. Het is de oudste wijnstreek van Nieuw-Zeeland en de rode wijnen zijn populair. Logisch dat dit de eerste stop is in de Classic New-Zealand Wine Trail. Een vijfdaagse route die je meeneemt langs 80% van Nieuw-Zeelands wijnproductie. Deze route is opgezet door iSITE (VVV) en kan gratis gevolgd worden. Natuurlijk is het regelen van overnachtingen en wijnproeverijen helemaal aan jou. Naast goede wijnen staat Hawke's Bay ook bekend om het heerlijke eten, een gebied voor de echte levensgenieters dus. Maar Hawke's Bay is meer dan wijn en eten, zo is Napier een trekpleister om zijn Art Deco architectuur en is het de plek van de grootste Jan van Gent kolonie van het land.

Hoogtepunten Hawke's Bay

Hawke's Bay is op te delen in negen gebieden namelijk: Wairoa, Mahia Peninsula, Lake Waikaremoana, Ahuriri, Havelock North, Taradale, Central Hawke's Bay, Napier en Hastings. Hawke's Bay wisselt steden en dorpen af met open vlaktes en natuur.

Napier

De grootste stad in Hawke's Bay, met bijna 60.000 inwoners, is Napier. Napier staat bekend als de Art Deco Capital. Nadat er in 1931 een grote aardbeving en branden hebben huisgehouden in een groot deel van de stad is hij opgebouwd in de toen populaire stijl: Art Deco. Op dat moment had Napier voor een korte tijd het modernste stadscentrum ter wereld. Vandaag de dag staat het Art Deco centrum van Napier op de UNESCO Werelderfgoed-lijst en wordt het samen met Miami gezien als de grootste collectie Art Deco gebouwen. Maar er is meer te doen in Napier. Zo is Oppossum World de plek om informatie te vinden over het meest gehate dier in Nieuw-Zeeland. Het National Aquarium of New-Zealand is gelegen aan de kust van Napier. Dit aquarium heeft een speciale ruimte ingericht voor de nationale vogel, de Kiwi. In het wild haast niet te spotten, een mooie kans om de Kiwi toch in levenden lijve te zien!

Tekst gaat hieronder verder!
 • Kust Hawke's Bay Nieuw-Zeeland
  De kust van Hawke's Bay
  anemptytextlline
 • Heuvels van Nieuw-Zeeland
  Het typische Nieuw-Zeeland in Hawke's Bay
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland hot pools
  Hot Pools met uitzicht in Hawke's Bay
  anemptytextlline
 • Watervallen Nieuw-Zeeland
  Hot water waterval
  anemptytextlline
 • Schapen landschap Nieuw-Zeeland
  Schapen, niet te missen in Nieuw-Zeeland
  anemptytextlline