Hawke's Bay Nieuw-Zeeland

De droogste regio, met een grote wijnproductie

Hawke's Bay, één van Nieuw-Zeelands warmste en droogste regio's, staat vooral bekend als wijnstreek. Het is de oudste wijnstreek van Nieuw-Zeeland en de rode wijnen zijn populair. Logisch dat dit de eerste stop is in de Classic New-Zealand Wine Trail. Een vijfdaagse route die je meeneemt langs 80% van Nieuw-Zeelands wijnproductie. Deze route is opgezet door iSITE (VVV) en kan gratis gevolgd worden. Natuurlijk is het regelen van overnachtingen en wijnproeverijen helemaal aan jou. Naast goede wijnen staat Hawke's Bay ook bekend om het heerlijke eten, een gebied voor de echte levensgenieters dus. Maar Hawke's Bay is meer dan wijn en eten, zo is Napier een trekpleister om zijn Art Deco architectuur en is het de plek van de grootste Jan van Gent kolonie van het land.

Hoogtepunten Hawke's Bay

Hawke's Bay is op te delen in negen gebieden namelijk: Wairoa, Mahia Peninsula, Lake Waikaremoana, Ahuriri, Havelock North, Taradale, Central Hawke's Bay, Napier en Hastings. Hawke's Bay wisselt steden en dorpen af met open vlaktes en natuur.

Napier

De grootste stad in Hawke's Bay, met bijna 60.000 inwoners, is Napier. Napier staat bekend als de Art Deco Capital. Nadat er in 1931 een grote aardbeving en branden hebben huisgehouden in een groot deel van de stad is hij opgebouwd in de toen populaire stijl: Art Deco. Op dat moment had Napier voor een korte tijd het modernste stadscentrum ter wereld. Vandaag de dag staat het Art Deco centrum van Napier op de UNESCO Werelderfgoed-lijst en wordt het samen met Miami gezien als de grootste collectie Art Deco gebouwen. Maar er is meer te doen in Napier. Zo is Oppossum World de plek om informatie te vinden over het meest gehate dier in Nieuw-Zeeland. Het National Aquarium of New-Zealand is gelegen aan de kust van Napier. Dit aquarium heeft een speciale ruimte ingericht voor de nationale vogel, de Kiwi. In het wild haast niet te spotten, een mooie kans om de Kiwi toch in levenden lijve te zien!

Lees hieronder verder!
 • Kust Hawke's Bay Nieuw-Zeeland
  De kust van Hawke's Bay
  anemptytextlline
 • Heuvels van Nieuw-Zeeland
  Het typische Nieuw-Zeeland in Hawke's Bay
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland hot pools
  Hot Pools met uitzicht in Hawke's Bay
  anemptytextlline
 • Watervallen Nieuw-Zeeland
  Hot water waterval
  anemptytextlline
 • Schapen landschap Nieuw-Zeeland
  Schapen, niet te missen in Nieuw-Zeeland
  anemptytextlline
 • Camping Hawke's Bay Nieuw-Zeeland
  Kamperen in Hawke's Bay
  anemptytextlline
 • Hot pools Nieuw-Zeeland
  Natuurlijke hot pools. Met uitzicht
  anemptytextlline
 • Warm water Nieuw-Zeeland
  Gratis warm water
  anemptytextlline
 • Stroompje Nieuw-Zeeland
  Een heerlijk uitzicht is nooit ver weg in Nieuw-Zeeland
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wairoa

Wairoa wordt gezien als de gateway tot Mahia Peninsula, Lake Waikaremoana en het Te Urewera National Park. Wairoa had vroeger een levendige haven waar wol, vlees en zuivelproducten werden geëxporteerd. De wandelroute The Heritage Trail voert je langs de historische plekken van het stadje. Gelegen tussen Gisborne (East-Coast) en Wairoa ligt Mahia Peninsula, een schiereiland omgeven door helder blauw water van de Pacific Ocean (Stille Oceaan). Geniet van witte, zwarte zandstranden of kiezelstranden en probeer de vele outdoor activiteiten zoals vissen, duiken, kajakken of surfen. Aangeraden wordt Black's Beach een strand met zwart zand die bij helder weer uitzichten heeft tot aan Napier. Opoutama en Mahia Beach zijn ideale afgelegen zwemstranden. Liever de natuur in? Het Mahia Peninsula Scenic Reserve biedt een wandelroute door een stuk laagland bos langs de kust. Lake Waikaremoana ligt in het Te Urewera National Park, het grootste nationale park van Nieuw-Zeeland, en biedt verschillende mogelijkheden. Zo zijn er wandelingen door het park, langs het meer en kun je er vissen op forel. De Lake Waikaremoana Great Walk staat bekend als een van Nieuw-Zeelands mooiste wandelroutes. Binnen drie tot vier dagen wandel je 46 kilometer en verblijf je in hutten onderweg. De route voert je langs het halve meer. Regel naast de overnachtingen ook een pick-up & drop-off. Hier (PDF) vind je meer informatie over de route.

Let op: Als je wilt gaan vissen dan dien je hiervoor een vergunning te kopen. Vissen in zoetwater is namelijk verboden zonder vergunning en hier worden hoge boetes in uitgeschreven. Ook voor het gebruikmaken van een hut tijdens een trektocht dien je voor te betalen. Dit kan bij een iSITE geregeld worden of online via het Department of Conservation. Doe dit vroegtijdig!

Central Hawke's Bay

Central Hawke's Bay is een veelzijdig gebied, van de bergen van Ruahine Ranges tot uitgestrekte stranden langs de Stille Oceaan. Kleine dorpjes geven een unieke inkijk in de tijd dat de eerste Europese kolonisten dit gebied bewoonden. Maar er is ook genoeg te beleven langs het strand. Zo kun je snorkelen of duiken in het Te Angiangi Marine Reserve, waterskiën of paardrijden. Het gebied en de kust zijn sterk met elkaar verbonden, het is niet gek dat het hier bekend staat om zijn seafood. Voor mensen die graag vinkjes plaatsen op hun bucketlist. Hier vind je het dorp met de langste plaatsnaam ter wereld: Taumata whakatangi hangakoauau o tamatea turi pukakapiki maunga horo nuku pokai whenua kitanatahu. In het Engels ook wel The hilltop, where Tamatea with big knees, conqueror of mountains, eater of land, traveller over land and sea, played his koauau to his beloved.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram