Kosten Nieuw-Zeeland reis

Inzicht in de kosten van een rondreis door Nieuw-Zeeland

Een belangrijk aspect voordat je naar Nieuw-Zeeland gaat is natuurlijk het bepalen van je budget. Hoeveel geld is er nodig, of hoeveel heb je te besteden. Dit is afhankelijk van de manier waarop je gaat reizen en welke activiteiten er worden ondernomen. Wij hebben Nieuw-Zeeland niet als duur ervaren, maar dat kwam misschien omdat het na een maand Australië aanvoelde als een verademing. Met een maandbudget van 1.000,- NZD hebben wij door Nieuw-Zeeland gereisd.

Kosten voorbereiding reis

De eerste kosten die gemaakt gaan worden zijn die van een vliegticket. Hier zijn veel verschillende opties in zoals op de pagina over vliegtickets naar Nieuw-Zeeland te lezen is. Afhankelijk van het type reis dat je maakt verschilt de prijs van het vliegticket, het goedkoopste ticket ligt rond de prijs van €800,- tot €1.200,- maar wil je een vliegticket met startpakket of stop-over dan moet je rekening houden met een prijs tussen de €1.100,- tot €1.500,-.
Andere kosten zijn eventuele verzekeringen. Een (lang op reis) verzekering is sterk aan te raden en een eventuele annuleringsverzekering kan handig zijn. De kosten voor een (lang op reis) verzekering liggen tussen de €15,- en €40,- per maand afhankelijk van de reisduur en verzekeringsopties. Een annuleringsverzekering is afgesloten voor €30,- tot €45,-.

VRAAG DIRECT EEN VRIJBLIJVEND PERSOONLIJK VERZEKERINGSADVIES AAN

Kosten verblijf

Eenmaal in Nieuw-Zeeland kunnen de kosten uiteenlopend zijn en hangt samen met de manier van reizen. Elke dollar omdraaien of ze laten rollen, dat is aan jou. Zo is de eerste keuze die van het vervoerstype. Een eigen auto of camper kopen, of toch juist huren? Misschien is dat zelfs nog te duur en is liften, met de bus of openbaar vervoer een betere optie.

 • Auto kopen: afhankelijk van het type auto 1.000,- tot 5.000,- NZD
 • Camper kopen: wederom afhankelijk van type en staat 2.000,- tot 7.000,- NZD
 • Auto huren: 30,- tot 150 NZD per dag (afhankelijk van type en huurperiode)
 • Camper huren: 70,- tot 250,- NZD per dag (afhankelijk van type en huurperiode)
 • Buspas: 700,- tot 1.800,- NZD (afhankelijk van route en tijdsbestek)
 • Openbaar vervoer: 8,- NZD per uur (InterCity bus)
 • Mobiele telefonie & data: vanaf 9,- NZD per 30 dagen (onbeperkt sms-en, 30 minuten bellen en 100 MB internet)

 • Afhankelijk van de manier van reizen zijn er ook andere kosten. Zo zal er, als er per bus gereisd wordt, voornamelijk in hotels of hostels worden overnacht (15,- tot 40,- NZD voor hostels en 30,- tot 60,- NZD voor hotels). Wanneer er met eigen vervoer gereisd wordt is het makkelijker om op (goedkopere) campings de nacht door te brengen. Zo kan er gekampeerd worden met een tent (7,- tot 15,- NZD per nacht) of met de camper (10,- tot 30,- NZD per nacht). Maar er zijn ook gratis campings te vinden, vooral het Department of Conservation beheert veel van deze gratis (of goedkope) campings en is dus zeer interessant. Hier vind je alle DOC campings op het Noordereiland en hier die op het Zuidereiland. De bestanden zijn groot en het downloaden kan even duren. Het is goed om te kijken hoelang je wilt reizen door Nieuw-Zeeland en wat er voor jou specifiek goedkoper is. Besparen op vervoer maar meer kwijt zijn aan overnachtingen of juist besparen op overnachtingen en meer uitgeven aan vervoer.

  Eten, drinken & extra’s

  Nieuw-Zeeland wordt gezien als een vrij duur land, maar de prijzen wat betreft eten en drinken zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Ook hier kan het dus zo duur, of goedkoop gemaakt worden als gewenst. Zelf boodschappen doen en koken kan voor ongeveer 2,50 tot 6,- NZD per maaltijd, ook uiteten is vergelijkbaar met Nederland en kan vanaf 7,- NZD per maaltijd.
  Activiteiten zijn de echte kostenpost, probeer dan ook van te voren te kijken welke activiteiten echt niet mogen ontbreken. Het zou zonde zijn om iets niet te kunnen doen doordat je te veel geld hebt uitgegeven aan andere activiteiten. Hier een kort overzicht met een indicatie van prijzen voor enkele activiteiten.

 • Bungeejump: 175,- NZD
 • Skydive: 300,- NZD
 • Whale watching: 145,- NZD
 • Raften: 100,- NZD
 • Milford Sound Cruise: 75,- NZD
 • Ons budget

  Zoals in het begin al is aangegeven hebben wij onze reis gebudgetteerd op 1.000,- NZD per maand. Dit waren puur de kosten tijdens het reizen, exclusief de aankoop van onze campervan. Het budget werd bijgehouden per week (250,- NZD per week) en dat hadden we als volgt opgedeeld:

 • 10,- NZD per dag aan eten (70,- NZD per week)
 • 10,- NZD per dag voor overnachtingen (70,- NZD per week)
 • 15,- NZD per dag voor brandstof (100 km per dag – 105,- NZD per week)
 • De campervan hebben we voor 2.500 NZD kunnen kopen, om hem vervolgens voor ongeveer 500,- NZD te verbouwen. Uiteindelijk hebben we hem kunnen verkopen voor 2.000,- NZD. Al met al een goedkope manier om rond te reizen dus! Helaas hebben we niet al onze extra’s kunnen doen die we graag zouden willen. Door 2 (kleine) reparaties aan de bus moesten we het bungeejumpen laten schieten. Gelukkig hebben we wel de Milford Sound Cruise kunnen doen alsook een skydive in Taupo!  De door ons geselecteerde top negen Nieuw-Zeeland reizen

  Bekijk het complete reisaanbod

  Comments

  1. Wie kan ons informatie verschaffen ivm vissen in New Zeeland.Is een vergunning vereist en hoeveel kost dit?
   Wij gaan 6 weken en mijngang zou graag een paar keer vissen.
   Alvast bedankt voor de info. VG Mariette

   • Lars
    oktober 30th

    Hoi Mariette,
    Wat een lekker vooruitzicht zes weken Nieuw-Zeeland! Vissen in zoutwater is toegestaan zonder vergunning. Wel gelden er enkele regels die streng worden gecontroleerd. Controleer daarom altijd eerst wat wel en niet mag, de boetes zijn hoog! Er zijn regels verbonden aan de techniek maar ook het aantal vissen per dag als een minimale grote. Vaak hangen er bordjes met de type vissen en schaaldieren waarop dit is terug te zien. Hier lees je er meer over. Voor vissen in zoetwater gelden weer andere regels en is een vergunning nodig, hier lees je meer over de soorten vergunningen. Alvast een fijne reis en een succesvolle vangst, de lekkerste Red Snappers hebben we in Nieuw-Zeeland gegeten 😉

  2. yvon bos
   oktober 17th

   even een vraagje;
   kun je de gekochte auto weer verkopen op het andere eiland?
   we overwegen voor auto te kopen in christchurch en te verkopen in Auckland…moet ik ergens rekening mee houden?

   • Lars
    oktober 18th

    Hi Yvon, dat is geen enkel probleem. Dit wordt (afhankelijk van het seizoen) zelfs aangeraden. Veel backpackers reizen namelijk in tegengestelde richting, waardoor er een groot aanbod auto’s is in Christchurch. Zo heb je dus ruime keuze en kan de auto verkocht worden in Auckland, waar hij over het algemeen makkelijker verkoopt.
    Heb je toevallig al de pagina over het kopen van een auto gelezen en onze reisverhalen over het kopen en verkopen van onze bus gevonden? Ik denk dat die je goed op weg helpen. Veel plezier en geniet van Nieuw-Zeeland!

  3. Raoul
   augustus 18th

   Even een tip heb een supergoedkoop retourticket ams-auck-ams voor 650 euro gekocht voor het hoogseizoen daar voor twee maanden!
   Gewoon goed zoeken via de zoekmachines zoals Chaser en Skyscanner en natuurlijk bij een betrouwbare travel agent! En het niet erg vinden dat je bij een overstap 7 uur moet wachten, maar dan heb je wel een budget ticket.

   • Lars
    augustus 22nd

    Ha Raoul, bedankt voor je reactie. Goed zoeken kan inderdaad een hoop schelen, zeker als je er al op tijd mee begint. En met een reis van twee maanden is een overstap van zeven uur niets! Geniet ervan en mocht je meer tips hebben horen we ze graag.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *