Selecteer een pagina

Vergeet Northland niet in Nieuw-Zeeland

Northland, het noorden van Nieuw-Zeeland, is aan!

Home » Oceanië » Nieuw-Zeeland » Vergeet Northland niet in Nieuw-Zeeland

door | 0 Reacties

Een groot nadeel van een rondreis door Nieuw-Zeeland is de tijdsdruk. Er is zo veel te zien en doen dat je haast geen tijd hebt om er van te genieten. Helemaal als je korter dan een maand de tijd hebt. Het wordt daarom nog belangrijker om een goede reisroute op te stellen en te weten wat er allemaal te zien en doen is. En vooral ook wat jij belangrijk vindt. Waarom kom je naar Nieuw-Zeeland, wat mag jij absoluut niet missen? We horen regelmatig dat mensen vooral voor het Zuidereiland gaan, terwijl het Noordereiland net zo mooi is. Hier schreven we al waarom jij niet alleen het Zuidereiland moet bezoeken. Omdat op het Noordereiland Northland vaak wordt overgeslagen komt hier een ode aan dit subtropische deel van Nieuw-Zeeland. Is dit teveel tekst, bekijk dan onze Reizen in Beeld: Norhtland.

Heerlijke natuur en temperatuur

De eerste reden om Northland hoog op je lijstje te plaatsen is net als in de rest van Nieuw-Zeeland; de natuur. Hoewel het hier misschien niet zo ruig en rauw is als die op het Zuidereiland heb je hier toch meer dan genoeg landschappen en flora en fauna waarvan je versteld staat. Om te beginnen met een gebied dat wel door genoeg toeristen wordt gevonden; The Bay of Islands. De naam is precies wat het is, een baai met daarin 144 eilanden. In alle verschillende vormen en formaten. Er zijn diverse manieren om de baai te verkennen, van boot- of kajaktochten tot helikoptervluchten. Maar net zo tof is het om een hike langs de baai te maken. Die naar Cape Brett bijvoorbeeld.

Veel toeristen draaien na The Bay of Islands weer om, terwijl de bezienswaardigheden echt nog niet op zijn. Zo zijn er nog een paar paradijsachtige baaien waar je met geluk wildlife in Nieuw-Zeeland kan spotten. Dolfijnen zie je hier regelmatig en met een snorkelset gaat er een nieuwe wereld voor je open. Voor de duikliefhebbers heeft Northland de Poor Knights eilanden. Een schitterend onderwaterreservaat. Maar ook op het vasteland is genoeg natuur te vinden, bijvoorbeeld Waipoua Forest, het grootste overgebleven inheemse bos van het Northland. De Kauri boom is hier de koning van het bos. Als je voor deze imposante boom staat snap je waarom dit de koning is. En dan zijn we nog niet eens helemaal tot het noordelijkste puntje van Northland gegaan..

 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
  Het strand van Cathedral Cove
  anemptytextlline
 • Waterval Canterbury Nieuw-Zeeland
  Waterval speurtocht
  anemptytextlline
 • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
  We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
  anemptytextlline
 • Coromandel Stingray Bay
  Stingray Bay in Coromandel
  anemptytextlline
 • Arthurs pass Nieuw-Zeeland
  Mooie weg door Arthurs Pass
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Penguins in Southland
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Toen het allemaal nog een goed idee leek
  anemptytextlline
 • Whangarei Heads vanaf de berg
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Cape Reinga, het uiterste noorden van Nieuw-Zeeland

Deze plek alleen al maakt Norhtland een bezoek waard. Vandaar dat we Cape Reinga ook hebben losgetrokken. Want boeit al het bovenstaande je niet dan doet Cape Reinga dat misschien wel. Al is het maar door de manier waarop je naar Cape Reinga kunt rijden, over het strand. Ninety Mile Beach, dat eigenlijk maar 88 kilometer lang is, staat als officiële snelweg op de kaart. Hoe vet is dat?! Hoewel een 4x4 wordt aangeraden laat Jeremy Clarckson zien dat het ook zonder vierwielaandrijving kan.

Let op: Rij je in een huurauto in Nieuw-Zeeland dan mag je niet altijd over Ninety Mile Beach rijden (ook niet met alle 4x4’s). Dubbelcheck dit en hou uiteraard goed rekening met het getijde.

Geniet in eerste instantie van het uitzicht bij Cape Reinga dat een historisch Nederlands randje heeft. Overal staat aangegeven dat dit het noordelijkste punt van Nieuw-Zeeland is, om precies te zijn dit is het net niet. Het echte meest noordelijke punt is afgesloten. Desondanks wordt het er niet minder mooi op. Is de oceaan kalm dan zie je een duidelijke scheidingslijn in het water lopen waar twee oceanen elkaar ontmoeten. De Pacific Ocean en Tasman Sea voegen zich hier samen. Trek gerust een paar dagen uit voor Cape Reinga, want als je de DOC-camping aan de Spirits Bay ziet, wil je hier niet meer weg.

Tip: Vergeet niet om vooraf boodschappen in te slaan. De dichtstbijzijnde supermarkt is namelijk 66 kilometer terug.

In Northland kom je tot rust

Doet natuur je helemaal niets, ga dan naar Northland voor de rust. De afgelegen baaien geven je sowieso een paradijselijk gevoel. En dat wordt versterkt omdat het grootste deel van de tijd het heerlijk rustig is hier. Ultiem tot rust komen. Zoals gezegd, de meeste toeristen komen niet zo ver in het noorden. Je hoeft het dus met een stuk minder mensen te delen. En dat het niet wordt aangedaan heeft echt niet met de faciliteiten te maken, want je vindt hier een paar van de mooiste DOC-campings van Nieuw-Zeeland. Als je nu nog niet om bent dan weten wij het ook niet meer..

De mooiste reizen naar Nieuw-Zeeland

Het draait allemaal om het doen. Je idee in gang zetten door de eerste stap te zetten. Doe daarom een vrijblijvende offerteaanvraag en kom dichterbij jouw droomreis.

Lars
Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis

Wij Reizen In op Instagram