West Coast Nieuw-Zeeland

Twee natuurschatten van Nieuw-Zeeland; Fox Glacier & Franz Josef Glacier

De streek West Coast beslaat een groot deel van de ruige westkust van Nieuw-Zeeland en huist enkele van de uniekste natuurschatten van Nieuw-Zeeland; De Fox Glacier en de Franz Josef Glacier. Deze gletsjers worden omringd door regenwoud wat zorgt voor een groot contrast. Maar het gebied is meer dan deze twee toeristische trekpleisters, niet voor niets heeft Lonely Planet dit gebied uitgeroepen tot één van de top tien gebieden om te bezoeken. Met meerdere nationale parken, een rijke goudzoekers historie en Jade Country is dit een afwisselend en leuke streek om doorheen te reizen. Bekijk onderstaande video voor een indruk van de regio en doe inspiratie op voor jouw bezoek!

Hoogtepunten

Liggend tussen de ruige Tasman Sea en de Southern Alps (waartoe ook Mount Cook behoort) is de West Coast een ruig gebied met uiteenlopende landschappen en wildlife. De acht regio's waaruit West Coast bestaat bieden allemaal iets unieks en zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. Dit zijn de regio's van de West Coast: Westport Karamea Buller, Reefton Gold, Great Coast Road, Greymouth, Lakes District, Jade Country, Glacier Country en Gates of Haast.

Westport Karamea Buller

Kortweg Buller district, zo wordt Westport Karamea Buller genoemd, is de top van de West Coast streek. Het Buller district is maar met één weg te bereiken. Deze weg houdt zelfs op net na het stadje Karamea. Gelukkig is het zeker de moeite waard om de weg twee maal af te leggen. Met prachtige grotten, langgerekte stranden en graniet- en kalksteenformaties biedt dit gebied de ideale plek om 'van de paden af te dwalen'. Met diverse wandelroutes kun je hier terecht voor wandelingen onder het uur tot trektochten tot negen dagen. Een bijzondere plek die je echt niet mag overslaan als je het Buller district ingaat zijn de Pancake rocks en Blowholes. De beste tijd om dit te aanschouwen is met vloed. De volgende video geeft een mooie kijk in Westport Karamea Buller.

Lees hieronder verder!
 • Rondreizen West Coast
  Happy aan de West Coast
  anemptytextlline
 • Frans Josef Gletsjer Nieuw-Zeeland
  Wandeling naar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Vissen Nieuw-Zeeland
  Veel regen aan de West Coast
  anemptytextlline
 • Waterval West Coast
  Waterval langs hike naar Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Rondreizen Zuidereiland Nieuw-Zeeland
  Zet daar maar neer
  anemptytextlline
 • Mt Cook vanaf West Coast
  Uitzicht op Mt Cook vanaf de West Coast
  anemptytextlline
 • Roadtrippen in Nieuw-Zeeland
  Heerlijke weg langs de West Coast
  anemptytextlline
 • Franz Josef gletsjer bezoeken
  Zoveel ijs (Franz Josef Glacier)
  anemptytextlline
 • Wildlife Zuidereiland Nieuw-Zeeland
  Pas op overstekende pinguïns
  anemptytextlline
 • Regenwoud naast gletsjer
  Regenwoud op weg naar een glacier
  anemptytextlline
 • Ruige kust Nieuw-Zeeland
  Geen wittestranden aan de West Coast
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Roadtrip
  Dwars door het regenwoud
  anemptytextlline
 • Fox Glacier vanaf afstand
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland gletsjers
  En opeens is daar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Gletsjer Nieuw-Zeeland
  Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Tasman zee Nieuw-Zeeland
  De Tasman Sea langs de West Coast
  anemptytextlline
 • Weka Nieuw-Zeeland
  Iets later zaten de Weka's in de bus
  anemptytextlline
 • Rauwe natuur Nieuw-Zeeland
  De ruwe West Coast kust
  anemptytextlline
 • Goudmijn Nieuw-Zeeland
  De resten van de goudmijn tijd
  anemptytextlline
 • Camping West Coast Nieuw-Zeeland
  Camping aan de West Coast
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Reefton Gold

Hier moet je zijn om goud te zoeken. De goudkoorts is in 1860 uitgebroken en nog steeds wordt er op kleine schaal naar goud gezocht. Belangrijker misschien, er wordt nog steeds goud gevonden! De goudkoorts heeft natuurlijk een sterke invloed gehad op Reefton, dit is nog steeds terug te zien en ook iets waar de locals erg trots op zijn. Reefton had namelijk als één van de eerste plaatsen elektrische straatverlichting. Verschillende wandelroutes voeren langs oude goudmijnen waar verroest materiaal nog tussen de wildernis staat. Na een lange dag zijn de Maruia Springs ideaal om in te ontspannen!

The Great Coast Road

Deze weg wordt natuurlijk niet voor niets zo genoemd, Lonely Planet heeft de weg tussen Westport en Greymouth zelfs opgenomen in de Top 10 Coastal Drives in the world. Dat zegt dus wel wat! Onderweg vind je (ook hier) de Pancake Rocks en Blowholes, met enkele korte wandelroutes naar uitzichtpunten op o.a. kalksteenformaties en de uitgestrekte kust.

Tip: Ook hier geldt dat de Pancacke Rocks en Blowholes het mooiste zijn tijdens vloed. De i-SITE van het Paparoa National Park geeft meer informatie over het getijde.

Greymouth

De grootste stad in de West Coast, Greymouth is het startpunt (of de eindbestemming) van de Tranz Alpine Rail Journey. Een buitengewone treinreis door de Southern Alps naar Christchurch. Greymouth is van origine gesticht door de Maori, een groot deel van het centrum is nog steeds Maori land. Ook in Greymouth heeft de goudkoorts geheerst, maar uiteindelijk is kool hier op grote schaal uit de grond gehaald. Avontuurlijk ingesteld? Greymouth biedt voldoende activiteiten in en rondom de stad, bekijk hier alle activiteiten.

Jade Country

Jade Country dankt zijn naam aan de overvloed van Nieuw-Zeelandse jade, ook wel Greenstone genoemd. Het gebied staat vol met gallerijen en bewerkers van greenstone. Vooral in Holitika is dit het geval, een stadje aan de kust waar greenstone voorziet in de levensbehoefte van veel van de inwoners. Greenstone heeft veel waarde voor de Maori, zoals de volgende video laat zien.Glacier Country

Dit is waarschijnlijk het meest bezochte gebied binnen de West Coast. Glacier Country is het thuis van de twee toegankelijke gletsjers ter wereld, de Fox Glacier en de Franz Josef Glacier. Er gaan verschillende wandelroutes naar of langs deze gletsjers maar het is ook mogelijk om (onder begeleiding) een gletsjer wandeling te maken, er met een helikopter op te landen of er overheen te vliegen zoals deze video laat zien. Als je de kiezelkust 's avonds opzoekt heb je een waanzinnig uitzicht op de Souther Alps (met Mount Cook) en de ondergaande zon, een aanrader! Maar het gebied biedt natuurlijk meer, lees hier meer over de mogelijkheden in Glacier Country.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram