West Coast Nieuw-Zeeland

Twee natuurschatten van Nieuw-Zeeland; Fox Glacier & Franz Josef Glacier

De streek West Coast beslaat een groot deel van de ruige westkust van Nieuw-Zeeland en huist enkele van de uniekste natuurschatten van Nieuw-Zeeland; De Fox Glacier en de Franz Josef Glacier. Deze gletsjers worden omringd door regenwoud wat zorgt voor een groot contrast. Maar het gebied is meer dan deze twee toeristische trekpleisters, niet voor niets heeft Lonely Planet dit gebied uitgeroepen tot één van de top tien gebieden om te bezoeken. Met meerdere nationale parken, een rijke goudzoekers historie en Jade Country is dit een afwisselend en leuke streek om doorheen te reizen. Bekijk onderstaande video voor een indruk van de regio en doe inspiratie op voor jouw bezoek!

Hoogtepunten

Liggend tussen de ruige Tasman Sea en de Southern Alps (waartoe ook Mount Cook behoort) is de West Coast een ruig gebied met uiteenlopende landschappen en wildlife. De acht regio's waaruit West Coast bestaat bieden allemaal iets unieks en zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. Dit zijn de regio's van de West Coast: Westport Karamea Buller, Reefton Gold, Great Coast Road, Greymouth, Lakes District, Jade Country, Glacier Country en Gates of Haast.

Westport Karamea Buller

Kortweg Buller district, zo wordt Westport Karamea Buller genoemd, is de top van de West Coast streek. Het Buller district is maar met één weg te bereiken. Deze weg houdt zelfs op net na het stadje Karamea. Gelukkig is het zeker de moeite waard om de weg twee maal af te leggen. Met prachtige grotten, langgerekte stranden en graniet- en kalksteenformaties biedt dit gebied de ideale plek om 'van de paden af te dwalen'. Met diverse wandelroutes kun je hier terecht voor wandelingen onder het uur tot trektochten tot negen dagen. Een bijzondere plek die je echt niet mag overslaan als je het Buller district ingaat zijn de Pancake rocks en Blowholes. De beste tijd om dit te aanschouwen is met vloed. De volgende video geeft een mooie kijk in Westport Karamea Buller.

Tekst gaat hieronder verder!
  • Rondreizen West Coast
    Happy aan de West Coast
    anemptytextlline
  • Frans Josef Gletsjer Nieuw-Zeeland
    Wandeling naar de Franz Josef Glacier
    anemptytextlline