Selecteer een pagina

Over Nieuw-Zeeland

Alles wat je moet weten over het land van de lange witte wolk

Home » Oceanië » Reizen in Nieuw-Zeeland » Over Nieuw-Zeeland

Bezienswaardigheden

Deze bezienswaardigheden benadrukken nog maar eens de diversiteit die Nieuw-Zeeland biedt. Ontdek hier de spots die je absoluut moet zien tijdens jouw bezoek aan Nieuw-Zeeland. We hebben ze toegevoegd op een interactieve kaart, zodat je direct de exacte locatie van alle bezienswaardigheden hebt. Sla de bezienswaardigheden die jij wilt zien op, zodat je ze tijdens de reis makkelijk terug weet te vinden. Maak zo eenvoudig een reisroute of bekijk de reisroutes die wij hebben opgesteld voor Nieuw-Zeeland.

Klimaat

Doordat Nieuw-Zeeland op het zuidelijke halfrond ligt lopen de seizoenen precies tegenovergesteld aan die van Nederland. Zomer in onze winter en andersom. Maar er valt veel meer te zeggen over het klimaat. Want hoewel de verschillen tussen zomer en winter soms groot zijn, zijn de weerstype tussen de diverse gebieden nog groter. Gelukkig kent het grootste deel van Nieuw-Zeeland een aangenaam zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. Maar wat is de beste reistijd in Nieuw-Zeeland? Kijk hier voor een overzicht van het Nieuw-Zeelandse klimaat.

Cultuur

Nieuw-Zeeland is een relatief jong land. Toch heeft Nieuw-Zeeland een rijke cultuur die te danken is aan de Maori’s. De Maori cultuur vind je terug door heel Nieuw-Zeeland. Het schijnt zo te zijn dat de Maori’s al sinds het jaar 1000 Nieuw-Zeeland bewonen. Dit is onder andere terug te zien in de plaatsnamen die voornamelijk in het Maori zijn en de beelden die door het hele land staan. Kom meer te weten over de cultuur.

Geschiedenis

Wie echt de eerste bewoners waren en Nieuw-Zeeland ontdekt hebben is niet helemaal duidelijk. Toch zijn er een aantal belangrijke punten in de geschiedenis van Nieuw-Zeeland met een belangrijke rol in de ontwikkeling van het land. Invloeden van diverse werelddelen hebben dit land gevormd. Lees meer over de geschiedenis.

Streken

Nieuw-Zeeland bestaat uit veertien streken verdeeld over het Noorder- en Zuidereiland. Elke streek staat bekend om zijn eigen karaktereigenschappen. Deze eigenschappen vloeien voort uit de verschillende klimaatomstandigheden en maakt elke streek van Nieuw-Zeeland uniek. Zo staan Nelson & Marlborough bekend als de wijngaard van Nieuw-Zeeland en is Hawkey’s bay een echte fruitstreek. Ontdek hier alle hoogtepunten per streek en bepaal de streken die jij wilt bezoeken.

Wildlife spotten

Eén van de dingen die Nieuw-Zeeland zo mooi maakt is het gemak waarmee je het ongekende wildlife spot. Hoewel dit zeker niet voor alle dieren zo is, probeer een Kiwi in het wild maar eens te vinden. Maar als je op de juiste tijd en de goede plek bent, dan kan je met bijna 100% zekerheid dolfijnen, pinguïns, zeehonden en zeeleeuwen spotten. Een overzicht van het buitengewone wildlife dat Nieuw-Zeeland rijk is en natuurlijk waar je moet zijn.

Wij Reizen In op Instagram