Over Nieuw-Zeeland

Het land van de lange witte wolk

Bezienswaardigheden

Met dit overzicht aan bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland wordt de diversiteit van Nieuw-Zeeland nog maar eens benadrukt. Ontdek hier de spots die je absoluut moet zien tijdens jouw bezoek aan Nieuw-Zeeland.
Het overzicht laat per bezienswaardigheid zien in welke streek deze te vinden is. Wel zo makkelijk met het plannen van de reisroute. Interesse in mogelijke reisroutes? Neem dan eens een kijkje op de reisroute pagina. De reisroutes zijn vanuit onze eigen ervaring opgesteld en komen langs een groot deel van de mooiste bezienswaardigheden.

Bekijk alle bezienswaardigheden

Streken

Nieuw-Zeeland bestaat uit veertien streken verdeeld over het noord- en zuideiland. Elke streek staat bekend om zijn eigen karakter eigenschappen. Deze eigenschappen komen voort uit de verschillende klimaat omstandigheden en maakt elke streek van Nieuw-Zeeland uniek. Zo staat Nelson / Marlborough bekend als de wijngaard van Nieuw-Zeeland en is Hawkey’s bay een echte fruitstreek. Ontdek hier alle hoogtepunten per streek en bepaal de streken die jij wilt bezoeken.


Ontdek de streken

Klimaat

Doordat Nieuw-Zeeland op het zuidelijke halfrond ligt lopen de seizoenen precies tegenovergesteld als die van Nederland. Wanneer je hier hoopt op een witte kerst wordt er in Nieuw-Zeeland gehoopt op goede surfgolven. Maar omgekeerd is het ook zo, wanneer je blij bent met de zonnestralen in de zomer wordt er in Nieuw-Zeeland geskied en gesnowboard! Maar wat is de beste reistijd in Nieuw-Zeeland? Kijk hier voor een overzicht van het Nieuw-Zeelandse klimaat.

Bepaal jouw beste reistijd

Cultuur

Nieuw-Zeeland is een relatief jong land dat in 1642 door Abel Tasman is ontdekt. Toch heeft Nieuw-Zeeland een rijke cultuur die te danken is aan de Maori’s. De Maori cultuur vind je door heel Nieuw-Zeeland. Het schijnt zo te zijn dat de Maori’s al sinds het jaar 1000 Nieuw-Zeeland bewonen. Dit is onder andere terug te zien in de plaatsnamen die voornamelijk Maori zijn en de beelden die door het hele land staan. Lees hier meer over de cultuur en geschiedenis van Nieuw-Zeeland.

De cultuur en geschiedenis van Nieuw-Zeeland

Reisverhalen

Interesse in persoonlijke reisverhalen? In ons Nieuw-Zeeland blog zijn onze persoonlijke reisverhalen te vinden. Een eigen blog of reisverhaal delen? Dat kan! Neem contact met ons op.

Lees je in met onze reisverhalen