Nelson / Marlborough

Abel Tasman National Park – Marlborough sounds – Wijn

Officieel zijn Nelson en Marlborough twee streken. Aangezien deze streken vrij klein zijn hebben wij ervoor gekozen om deze twee streken samen te voegen zoals het Department of Conversation (DOC) dat ook doet.
Boven in het puntje van het zuid eiland liggen Nelson en Marlborough naast elkaar. Deze twee streken staan bekend om het ware natuurschoon, vele water, lekkere wijn en ongerepte wildernis. Vanaf Wellington is het een trip van 3 uur met de veerboot om in de streek Marlborough terecht te komen.

Sfeerimpressies van onze ervaringen in Nelson / Marlborough!

 • Sawcut Gorge - Isola
 • Views over the Marlb
 • Views over the Marlb
 • Views over the Marlb
 • Beautiful views in t
 • Nelson Lakes Nationa
 • Wharariki Beach, New
 • Abel Tasman National
 • Abel Tasman National
 • Marlborough Sounds,
 • The Te Waikoropupu S
 • Crossing Cook Strait
Follow Me on Pinterest

Hoogtepunten

Abel Tasman National Park – dit natuurreservaat staat bekend als Nieuw-Zeelands mooiste aan de kust gelegen National park. Gelegen in de top van het zuid eiland pakt dit park de meeste zon uren per dag. Het Abel Tasman National Park is dan ook in elk seizoen prachtig en zeker de moeite waard om te bezoeken. Er zijn verschillende activiteiten die gedaan kunnen worden, denk hierbij aan verschillende walking tracks, sea kayaking of lekker chillen op het strand. Ook overnachten in een hutje of kamperen in de wildernis is een geliefde activiteit waar het Abel Tasman park zich voor leent. Check hier hoe een hutje gehuurd kan worden of welke activiteiten worden aangeboden. Zo is de Abel Tasman Coast Track een zeer mooie en populaire route! Meer dan 500 jaar lang hebben de Maori’s in deze streek geleefd. Jagen, verzamelen, en overleven was wat de Maori’s daar deden. Op 18 december 1642 liet de Nederlander Abel Tasman zijn anker zakken voor de kust. In een confrontatie met de lokale bevolking verloor Abel Tasman vier bemanningsleden, waarna hij besloot te vertrekken zonder ooit voet op land te hebben gezet.

Tip: In de factsheet (PDF) van het DOC staat handige beknopte informatie over het Abel Tasman National Park.

Farewell Spit bay – het noord westelijke puntje van het zuid eiland, daar moet je een kijkje nemen wanneer je van ongerepte natuur houdt. Farewell Spit bay is Nieuw-Zeelands langste landtong, deze unieke landformatie wordt gevormd door het zand wat door de wind wordt meegenomen. Door de jaren heen is dit opgebouwd en gevormd. Deze landtong biedt de perfecte plek voor verschillende vogel soorten. Door de verscheidenheid aan leefgebieden zoals zout water, moerassen, zoet water, brak liggende stukken water, begroeide duinen en open vlaktes zijn er meer dan 90 verschillende soorten vogels hier te spotten. Om de natuur te beschermen is het bezoeken van Farewell Spit Bay mogelijk maar niet helemaal vrij. Bekijk goed waar je het gebied in mag en let op de bordjes die de verschillende routes aangeven.

Tip: Al meer informatie lezen over deze bijzondere landtong? Check dan alvast deze brochure (PDF) over het gebied!

Marlborough sounds – dit indrukwekkende waterwegen landschap is zeker de moeite waard om te bezoeken. Volgens de legende werden de Marlborough Sounds gevormd door Kupe, een grootse Maori krijger. Kupe ving een gigantische octopus in Cook Strait. De strijd die hiervoor plaatsvond vormde de waterwegen en landtongen van de Marlborough Sounds.
Er zijn talloze activiteiten te ondernemen in de Marlborough sounds, vooral op en in het water. De vier sounds die samen de Marlborough Sounds vormen zijn: The Queen Charlotte, Pelorus, Kenepuru en Mahau. The Queen Charlotte Sound is de meest bekende en meest bezochte sound. Door deze sound vaart ook de ferry tussen het noord en zuid eiland.
Weten wat de Marlborough Sounds nog meer te bieden heeft? Check dan deze site, you’re going to love Marlborough!

Tip: Weten wat Captain Cook allemaal deed bij aankomst op het zuid eiland? Bezoek dan in The Queen Charlotte sound de Ship Cove. Liever een spectaculaire tocht maken? The Queen Charlotte track van 71 kilometer is voor de gevorderde wandelaars een ware belevenis!

Nelson / Marlborough – naast de prachtige natuurschoonheden zoals de Marlborough Sounds en de national parken staan Nelson en Marlborough ook bekend om de wijn en de lokale producten. Door de vele zonuren zitten er 140 geregistreerde wijnmakers in de streek Marlborough. Veertig wijnmakers staan open voor bezoekers waar de wijngaarden bezocht kunnen worden en uiteraard hoort daar een proefsessie bij.
Nelson biedt plek aan vele lokalen producten zoals verse groenten en fruit van het land of juist heerlijke vis uit de zee. Stap een supermarkt binnen of een marktje en de lokale producten zullen je gelijk aanspreken. Seafood is niet alleen lekker en gezond maar moet ook gevangen worden. In de regio Nelson zitten vele vissers die er met z’n alle voor zorgen dat wij deze heerlijke producten kunnen bereidden en uiteindelijk op mogen eten. Bekijk hier het verhaal van een van deze vissers.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *