Nelson & Marlborough Nieuw-Zeeland

Grote mythes, geweldige natuur, vers eten en heerlijke wijn

Officieel zijn Nelson en Marlborough twee streken. Aangezien deze streken vrij klein zijn hebben wij ervoor gekozen om ze samen te voegen zoals het Department of Conversation (DOC) dat ook doet.
In het noordelijke puntje van het Zuidereiland liggen Nelson en Marlborough naast elkaar. Deze twee streken staan bekend om het ware natuurschoon, vele water, lekkere wijn en ongerepte wildernis. Vanaf Wellington is het een trip van drie uur met de veerboot om in de streek Marlborough terecht te komen.

Hoogtepunten Nelson en Marlborough

De Marlborough Sounds zijn de plek om te ontdekken als je van bergen houdt die op worden geslokt door de oceaan. Hier rij je makkelijk uren rond door de verschillende fjorden zonder dat het gaat vervelen. Nog meer kenmerkende aspecten zijn de verse streekproducten en wijnproductie. Een aantal hoogtepunten voor je op een rij.

Abel Tasman National Park

Het Abel Tasman National Park natuurreservaat staat bekend als Nieuw-Zeelands mooiste aan de kust gelegen nationaal park. Gelegen in de top van het Zuidereiland pakt dit park de meeste zonuren per dag. Het Abel Tasman National Park is dan ook in elk seizoen prachtig en zeker de moeite waard om te bezoeken. Er zijn verschillende activiteiten die gedaan kunnen worden, denk hierbij aan verschillende walking tracks, sea kayaking of lekker chillen op het strand. Ook overnachten in een hutje of kamperen in de wildernis is een geliefde activiteit waar het Abel Tasman park zich voor leent. Check hier hoe een hutje gehuurd kan worden of welke activiteiten worden aangeboden. Zo is de Abel Tasman Coast Track een zeer mooie en populaire route! Meer dan 500 jaar lang hebben de Maori's in deze streek geleefd. Jagen, verzamelen, en overleven was wat de Maori's daar deden. Op 18 december 1642 liet de Nederlander Abel Tasman zijn anker zakken voor de kust. In een confrontatie met de lokale bevolking verloor Abel Tasman vier bemanningsleden, waarna hij besloot te vertrekken zonder ooit voet aan land te hebben gezet.

Tip: In de factsheet van het DOC staat handige beknopte informatie over het Abel Tasman National Park.

Lees hieronder verder!
 • Ferry Nieuw-Zeeland
  Uitzicht vanaf de ferry
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds fjord
  Eenzame stijger in een fjord van de Marlborough Sounds
  anemptytextlline
 • Ferry Nieuw-Zeeland
  De ferry tussen het Noorder- en Zuidereiland
  anemptytextlline
 • Nationaal park Abel Tasman
  Nationaal park Abel Tasman
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds Nieuw-Zeeland
  Nieuw-Zeeland maakt je happy
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Zuidereiland
  De eerste kennismaking met het Zuidereiland
  anemptytextlline
 • Wijnstreek Nieuw-Zeeland
  Hier komt de Nieuw-Zeelandse wijn vandaan
  anemptytextlline
 • Fjord Zuidereiland
  Fjord na fjord met fantastische uitzichten
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland
  Het Zuidereiland gehuld in mist
  anemptytextlline
 • Kust Marlborough Sounds Nieuw-Zeeland
  Kilometers kustlijn van de Marlborough Sounds
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Chill spot
  Het Nieuw-Zeelandse landschap in voeten uit
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland
  De kustlijn van het topje van het Zuidereiland
  anemptytextlline
 • Fjorden Zuidereiland Nieuw-Zeeland
  De waanzinnige fjorden van Marlborough Sounds
  anemptytextlline
 • Uitzichten Nieuw-Zeeland
  Deze uitzichten vervelen nooit
  anemptytextlline
 • Varen Marlborough Sounds
  De ferry door de Marlborough Sounds
  anemptytextlline
 • Abel Tasman Park Nieuw-Zeeland
  De avond valt in het Abel Tasman National Park
  anemptytextlline
 • Fjord Nieuw-Zeeland
  Uitzicht over een fjord vanaf de camping
  anemptytextlline
 • Abel Tasman National Park
  Regen in het Abel Tasman National Park
  anemptytextlline
 • Campings Nieuw-Zeeland
  Eenden familie op de camping is eten delen
  anemptytextlline
 • Picton Nieuw-Zeeland
  Aanmeren in Picton (Zuidereiland)
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Farewell Spit

Het noordwestelijke puntje van het Zuidereiland, daar moet je een kijkje nemen wanneer je van ongerepte natuur houdt. Farewell Spit is Nieuw-Zeelands langste landtong, deze unieke landformatie wordt gevormd door het zand wat door de wind wordt meegenomen. Door de jaren heen is dit opgebouwd en gevormd. Deze landtong biedt de perfecte plek voor verschillende vogelsoorten. Door de verscheidenheid aan leefgebieden zoals zout water, moerassen, zoet water, brak liggende stukken water, begroeide duinen en open vlaktes zijn er meer dan 90 verschillende soorten vogels hier te spotten. Om de natuur te beschermen is het bezoeken van Farewell Spit Bay mogelijk maar niet helemaal vrij. Bekijk goed waar je het gebied in mag en let op de bordjes die de verschillende routes aangeven.

Tip: Nog meer informatie over deze bijzondere landtong? Check dan deze brochure over het gebied!

Marlborough Sounds

Dit indrukwekkende waterwegen landschap is zeker de moeite waard om te bezoeken. Volgens de legende werden de Marlborough Sounds gevormd door Kupe, een grootse Maori krijger. Kupe ving een gigantische octopus in Cook Strait. De strijd die hiervoor plaatsvond vormde de waterwegen en landtongen van de Marlborough Sounds.
Er zijn talloze activiteiten te ondernemen in de Marlborough Sounds, vooral op en in het water. De vier sounds die samen de Marlborough Sounds vormen zijn: The Queen Charlotte, Pelorus, Kenepuru en Mahau. The Queen Charlotte Sound is de meest bekende en meest bezochte sound. Dit is ook waar de ferry tussen het Noorder- en Zuidereiland vaart.
Wil je weten wat de Marlborough Sounds nog meer te bieden heeft? Check dan deze site, you're going to love Marlborough!

Tip:Captain Cook heeft niet stilgezeten bij zijn aankomst op het Zuidereiland? Bezoek in The Queen Charlotte sound de Ship Cove hier leer je meer over de geschiedenis van Captain cook. Liever een spectaculaire tocht maken? The Queen Charlotte track van 71 kilometer is voor de gevorderde wandelaars een ware belevenis!

Nelson & Marlborough

Naast de prachtige natuurschoonheden zoals de Marlborough Sounds en de national parken staan Nelson en Marlborough ook bekend om de wijn en de lokale producten. Door de vele zonuren zitten er 140 geregistreerde wijnmakers in de streek Marlborough. Veertig wijnmakers staan open voor bezoekers waar de wijngaarden bezocht kunnen worden en uiteraard hoort daar een proefsessie bij ;).
Nelson biedt plek aan veel lokale streekproducten zoals verse groenten en fruit van het land of juist heerlijke vis uit de zee. Stap een supermarkt binnen, of een marktje, en de lokale producten zullen je gelijk aanspreken. Seafood is niet alleen lekker en gezond maar moet ook gevangen worden. In de regio Nelson zitten vele vissers die er met z'n alle voor zorgen dat wij deze heerlijke producten kunnen bereiden en uiteindelijk op mogen eten. Bekijk hier het verhaal van een van deze vissers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram