Nelson & Marlborough Nieuw-Zeeland

Grote mythes, geweldige natuur, vers eten en heerlijke wijn

Officieel zijn Nelson en Marlborough twee streken. Aangezien deze streken vrij klein zijn hebben wij ervoor gekozen om ze samen te voegen zoals het Department of Conversation (DOC) dat ook doet.
In het noordelijke puntje van het Zuidereiland liggen Nelson en Marlborough naast elkaar. Deze twee streken staan bekend om het ware natuurschoon, vele water, lekkere wijn en ongerepte wildernis. Vanaf Wellington is het een trip van drie uur met de veerboot om in de streek Marlborough terecht te komen.

Hoogtepunten Nelson en Marlborough

De Marlborough Sounds zijn de plek om te ontdekken als je van bergen houdt die op worden geslokt door de oceaan. Hier rij je makkelijk uren rond door de verschillende fjorden zonder dat het gaat vervelen. Nog meer kenmerkende aspecten zijn de verse streekproducten en wijnproductie. Een aantal hoogtepunten voor je op een rij.

Abel Tasman National Park

Het Abel Tasman National Park natuurreservaat staat bekend als Nieuw-Zeelands mooiste aan de kust gelegen nationaal park. Gelegen in de top van het Zuidereiland pakt dit park de meeste zonuren per dag. Het Abel Tasman National Park is dan ook in elk seizoen prachtig en zeker de moeite waard om te bezoeken. Er zijn verschillende activiteiten die gedaan kunnen worden, denk hierbij aan verschillende walking tracks, sea kayaking of lekker chillen op het strand. Ook overnachten in een hutje of kamperen in de wildernis is een geliefde activiteit waar het Abel Tasman park zich voor leent. Check hier hoe een hutje gehuurd kan worden of welke activiteiten worden aangeboden. Zo is de Abel Tasman Coast Track een zeer mooie en populaire route! Meer dan 500 jaar lang hebben de Maori's in deze streek geleefd. Jagen, verzamelen, en overleven was wat de Maori's daar deden. Op 18 december 1642 liet de Nederlander Abel Tasman zijn anker zakken voor de kust. In een confrontatie met de lokale bevolking verloor Abel Tasman vier bemanningsleden, waarna hij besloot te vertrekken zonder ooit voet aan land te hebben gezet.

Tip: In de factsheet van het DOC staat handige beknopte informatie over het Abel Tasman National Park.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Ferry Nieuw-Zeeland
  Uitzicht vanaf de ferry
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds fjord
  Eenzame stijger in een fjord van de Marlborough Sounds
  anemptytextlline
 • Ferry Nieuw-Zeeland
  De ferry tussen het Noorder- en Zuidereiland
  anemptytextlline
 • Nationaal park Abel Tasman
  Nationaal park Abel Tasman
  anemptytextlline