Onze mooiste watervallen van Nieuw-Zeeland

Je ontkomt hier niet aan watervallen

Geschreven door: Dasja

Nieuw-Zeeland staat bol van gruwelijke landschappen dat is volgepakt met stroompjes, meertjes en rivieren. Watervallen zijn hierdoor nooit ver weg, en terugdenkend aan onze zes maanden in Nieuw-Zeeland, hebben we een heleboel mooie watervallen gezien. Maar er ook genoeg gemist. Om een beter beeld te geven waar je in Nieuw-Zeeland naar op zoek kunt gaan geven we hier onze mooiste watervallen van Nieuw-Zeeland. Zoals gezegd, we hebben ze lang niet allemaal gezien. Voor een totaal overzicht watervallen check je deze website. Het mooiste is nog dat de meeste watervallen in Nieuw-Zeeland goed bereikbaar zijn, met een kwartier tot een uur lopen bereik je het overgrote deel.

1. Ohau Stream Fall

Met stipt op één staat de Ohau Stream Fall, helemaal als je er bent in het zeehondenpup seizoen. De poel onder de waterval wordt dan namelijk gebruikt als kinderopvang, en de pups leren hier zwemmen totdat ze genoeg lef hebben om de zee in te duiken. Maar ook zonder zeehondenpups is het een schitterende waterval, langs een compleet begroeide muur zoekt het water zijn weg naar beneden. Geen grote hoogtes of water met onmogelijke krachten, nee rust en sereniteit is wat hier heerst.

Update: Het lijkt erop dat een aardbeving de Ohau Stream en de bijbehorende waterval heeft verwoest. We zullen het moeten doen met de foto's..

Tekst gaat hieronder verder!
 • Milford Sound trip
  Milford Sound kent een paar enorme watervallen
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Milford Sound
  Water zoekt zijn weg naar beneden in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Zeehondenkolonie Nieuw-Zeeland
  Zeehondjes kijken met Dasja
  anemptytextlline
 • Frans Josef Gletsjer Nieuw-Zeeland
  Wandeling naar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline