Onze mooiste watervallen van Nieuw-Zeeland

Je ontkomt niet aan watervallen, dit zijn de mooiste die wij hebben gezien

Home » Oceanië » Nieuw-Zeeland » Onze mooiste watervallen van Nieuw-Zeeland

door | 0 Reacties

Nieuw-Zeeland staat bol van gruwelijke landschappen dat is volgepakt met stroompjes, meertjes en rivieren. Watervallen zijn hierdoor nooit ver weg, en terugdenkend aan onze zes maanden in Nieuw-Zeeland, hebben we een heleboel mooie watervallen gezien. Maar er ook genoeg gemist. Om een beter beeld te geven waar je in Nieuw-Zeeland naar op zoek kunt gaan geven we hier onze mooiste watervallen van Nieuw-Zeeland. Zoals gezegd, we hebben ze lang niet allemaal gezien. Voor een totaal overzicht watervallen check je deze website. Het mooiste is nog dat de meeste watervallen in Nieuw-Zeeland goed bereikbaar zijn, met een kwartier tot een uur lopen bereik je het overgrote deel.

1. Ohau Stream Fall

Met stipt op é鎎n staat de Ohau Stream Fall, helemaal als je er bent in het zeehondenpup seizoen. De poel onder de waterval wordt dan namelijk gebruikt als kinderopvang, en de pups leren hier zwemmen totdat ze genoeg lef hebben om de zee in te duiken. Maar ook zonder zeehondenpups is het een schitterende waterval, langs een compleet begroeide muur zoekt het water zijn weg naar beneden. Geen grote hoogtes of water met onmogelijke krachten, nee rust en sereniteit is wat hier heerst.

Update: Het lijkt erop dat een aardbeving de Ohau Stream en de bijbehorende waterval heeft verwoest. We zullen het moeten doen met de foto’s..

 • Milford Sound trip
  Milford Sound kent een paar enorme watervallen
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Milford Sound
  Water zoekt zijn weg naar beneden in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Zeehondenkolonie Nieuw-Zeeland
  Zeehondjes kijken met Dasja
  anemptytextlline
 • Frans Josef Gletsjer Nieuw-Zeeland
  Wandeling naar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Vissen Nieuw-Zeeland
  Veel regen aan de West Coast
  anemptytextlline
 • Omgeving Wellington
  Hout nodig
  anemptytextlline
 • Blue lakes Tongariro
  De eerste Blue Lakes tijdens de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Lady Knox Geyser Nieuw-Zeeland
  Lady Knox Geyser
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds Nieuw-Zeeland
  Nieuw-Zeeland maakt je happy
  anemptytextlline
 • Bezoek Tongariro Nationaal park
  Lavastroom in het Tongariro National Park
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Nationaal park Abel Tasman
  Nationaal park Abel Tasman
  anemptytextlline
 • Church of the Good Shepherd Zuidereiland
  Church of the Good Shepherd aan Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Cabel car Wellington
  Uitzicht vanaf de top van de cabel car
  anemptytextlline
 • Tasman Glacier ijsschotsen
  IJsschotsen van de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Wandelen Canterbury Nieuw-Zeeland
  Special delivery
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Roadtrippen Bay of Plenty Nieuw-Zeeland
  Roadtrippen langs de kust van Bay of Plenty
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

2. McLean Falls

Gelegen in het The Catlins liggen de McLean Falls verscholen. Een wandeling van ongeveer drie kwartier neemt je mee door het Coastal Rain Forest voordat je uitkomt bij een schitterende open plek waar het water zijn weg naar beneden zoekt. Hoewel het regent tijdens ons bezoek is dit zeker é鎎n van de mooiste watervallen, door de omgeving en door de rust. Niet veel toeristen zakken namelijk zo zuidelijk af om de The Catlins te bezoeken.

3. Milford Sound

Als je zoekt naar watervallen dan zit je in de Milford Sound goed. Zeker als het een paar dagen geregend heeft (zoals in ons geval). Dan komt het water daadwerkelijk overal vandaan. Maar er zijn een paar ‰’vaste’ watervallen die ook zonder regen, water uit de bergen afvoeren tot in de fjorden van de Milford Sound. Een klein nadeel, je moet op het water zitten wil je deze watervallen zien. Dit kan met ŽééŽn van de cruiseschepen of ga kajakken!

Waterval bonus: Ook de route naar de Milford Sound zit vol met watervallen, maak dus gebruik van parkeerplaatsen en view points. The Chasm is de moeite waard, je kunt hier de Kea spotten.

4. Huka Falls

Na een aantal relatief rustige watervallen is het tijd voor watervalgeweld. En geen andere waterval in Nieuw-Zeeland heeft zoveel watergeweld als de Huka Falls. Het is namelijk de krachtigste waterval van Nieuw-Zeeland. Hoewel er een hoogteverschil is van 11 meter, is dit haast niet te zien door de hoeveelheid water die er door de kleine doorgang wordt geduwd; tussen de 32 en 270 kubieke meter water per seconden. Ja dit moet je gezien hebben, en mocht je nog meer water willen zien, rij dan iets verder naar de Aratiatia Rapids. Hou hierbij wel rekening met de tijden dat de dam opengaat.

5. Mangatutu Hot Springs

Misschien is het technisch gezien niet helemaal een waterval, maar mooi is het zeker. Helemaal omdat het warm, nee heet water is. Het stroompje loopt als in de film door een heerlijk begroeide berghelling naar beneden en uiteindelijk helemaal door naar de rivier in de vallei. Maar niet voordat het water is ‰’afgetapt’ voor het gebruik van twee hot pools. Ja dit is het leven, ultiem genieten in alle rust met een schitterend uitzicht. Hier vind je de exacte locatie.

De mooiste reizen naar Nieuw-Zeeland

Het draait allemaal om het doen. Je idee in gang zetten door de eerste stap te zetten. Doe daarom een vrijblijvende offerteaanvraag en kom dichterbij jouw droomreis.

Dasja droomde jaren van backpacken in Nieuw-Zeeland. Toen die droom nog maar net in vervulling was gekomen lag de blauwdruk voor de volgende droomreis alweer klaar. In 2015 vertrok ze met een camper vanuit Nederland. En die reis is nooit echt tot een einde gekomen. Ze reist nog steeds. De drang naar de Nederlandse sleur, met een vaste baan en hypotheek, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dasja wil vrijheid en zelf haar leven inrichten. Met de nieuwe 4x4 camper zal het nog wel even duren voordat ze in rustiger vaarwater komt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals