Mobiel bellen en internetten in Nieuw-Zeeland

Hoe je in Nieuw-Zeeland bereikbaar blijft

Het lijkt één van de levensbehoeftes te zijn geworden; internet. Of toch op zijn minst de mogelijkheid om te bellen of sms-en met de mensen thuis. Hoewel Nieuw-Zeeland een goed ontwikkeld land is blijft de verbinding met de buitenwereld een heikel puntje. Er is niet overal bereik, dit komt vooral doordat Nieuw-Zeeland dunbevolkt is en het dus eigenlijk overbodig is om overal te kunnen bellen, sms-en of internetten. Maar het verbeterd de laatste jaren sterk. Goedkoper wordt het helaas nog niet. Nieuw-Zeeland kent drie grote providers; Vodafone, Spark (waar Skinny weer onder valt) en 2degrees (welke gedeeltelijk het Vodafone netwerk gebruikt).

Wat voor bundels zijn er?

De prijzen liggen over het algemeen gelijk tussen de drie providers, maar check de promoties want die kunnen net het verschil maken. Skinny lijkt de meest ideale prepaid deals te hebben voor reizigers en het mooie is je kan makkelijk online bestellen en optoppen. De grote vraag is dus voor welke bundel ga je? Over het algemeen is het tegoed 30 dagen geldig.

Met smsjes en belminuten

De goedkoopste optie start vanaf 9,- NZD waarvoor je onbeperkt kan sms-en, 30 minuten kan bellen en 100 MB internet tot je beschikking hebt. Het mooie is dat je met deze minuten vaak ook naar Nederland kunt bellen. Grote kans dat dit goedkoper is dan met je eigen abonnement bellen. Waarschijnlijk wil je meer internet want zeg nou zelf 100 MB is niks. Rond de 25,- NZD kan je onbeperkt sms-en, 300 minuten bellen en heb je 1 GB internet. Extra data kost tussen de 10,- en 15,- NZD per GB. Maar let vooral op de promoties, zo kun je soms een weekendbundel kopen voor (bijna) niks; 0,- tot 3,- NZD voor 1 GB.

Zonder smsjes en belminuten

Uiteraard is het ook mogelijk om alleen data te kopen, het wordt dan iets goedkoper. De prijs ligt in dit geval rond de 10 NZD per GB. Afhankelijk van hoelang je gaat reizen kan het erg fijn zijn om ook (binnen Nieuw-Zeeland) te bellen. Wij zijn daarom gegaan voor een combibundel.

Bekijk hier de bundels van:
Vodafone
Spark
Skinny
2degrees

Tekst gaat hieronder verder!
 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound</