Waarom je niet alleen naar het Zuidereiland moet gaan

De diversiteit in Nieuw-Zeeland zie je alleen door beide eilanden te bezoeken

Home » Oceanië » Nieuw-Zeeland » Waarom je niet alleen naar het Zuidereiland moet gaan

door | 0 Reacties

Tot onze verbazing horen we vaak dat mensen alleen het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland willen aandoen tijdens hun reis of vakantie. Gek, want waarom in meer dan een dag helemaal naar de andere kant van de wereld vliegen om vervolgens maar é鎎n van de twee eilanden te zien? Beide eilanden zijn zo verschillend en dat is nou juist het mooie aan Nieuw-Zeeland. De diversiteit. Het ruige Zuidereiland met ontzettend veel wildlife, terwijl het Noordereiland de plekjes heeft om te genieten van tropische temperaturen op schitterende stranden, en oh ja ook nog eens een overvloed aan geothermische wonderen heeft.

Het Zuidereiland is lijp, klopt

Je moet het ook zeker niet overslaan, op het Zuidereiland zie je de ruigheid waar Nieuw-Zeeland om bekend staat. Met de alpen van het zuiderlijk halfrond als voornaamste trekpleister zie je hier waar de natuur allemaal toe in staat is. Van epische gletsjers, tussen het regenwoud door, tot mythische bergen altijd bedekt onder een flink pak sneeuw. Dat allemaal wordt natuurlijk aangevuld met een overvloed aan stranden, vooral zwarte- en kiezelstranden. Waar het Zuidereiland vooral in uitblinkt, is de overvloed aan wildlife. Je vindt hier de meest unieke dieren, van zeehonden en zeeleeuwen tot de schattigste pinguïns en de grootste zeedieren ter wereld. Ja het Zuidereiland is een wildlife paradijs met bossen waar je met gemak jaren in kunt overleven.

En wil je het dan nog iets ruiger hebben, laat de adrenaline door je lichaam gieren in é鎎n van de meest unieke attracties. Hier is het bungeejumpen uitgevonden en verder doorontwikkeld. Maar er zijn veel meer lijpe dingen bedacht om je hart sneller te laten kloppen. Kortom het Zuidereiland is vet, en je moet het gezien hebben. Maar het Noordereiland heeft net zoveel te bieden.

 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
  Het strand van Cathedral Cove
  anemptytextlline
 • Waterval Canterbury Nieuw-Zeeland
  Waterval speurtocht
  anemptytextlline
 • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
  We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
  anemptytextlline
 • Coromandel Stingray Bay
  Stingray Bay in Coromandel
  anemptytextlline
 • Arthurs pass Nieuw-Zeeland
  Mooie weg door Arthurs Pass
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Penguins in Southland
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Toen het allemaal nog een goed idee leek
  anemptytextlline
 • Whangarei Heads vanaf de berg
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Maar het Noordereiland laat je ook verbazen

Het Noordereiland heeft een veel rustiger klimaat, waar het op het Zuidereiland veel regent, is dat minder op het Noordereiland. De begroeiing is daardoor anders, de stranden zijn minder ruig en sommige zien en voelen aan als een tropisch paradijs. Het enige wat mist zijn de palmbomen. Maar het Noordereiland is zo veel meer dan heerlijke stranden. Zo vind je hier ŽŽéén van de mooiste nationale parken van Nieuw-Zeeland, het Tongariro National park. Met ŽŽéén van ‘s werelds mooiste dagwandelingen, de Tongariro Alpine Crossing. Vergeet niet de unieke geothermische wonderen in en rondom Taupo en Rotorua. Alsook de Kauri Tree en breng een bezoek aan misschien wel de mooiste stad van Nieuw-Zeeland, Wellington. Wil je echt wat unieks zien zorg dan dat je helemaal naar het noorden gaat. De Bay of Islands is een uniek gebied, met tig eilandjes verspreid over een helder blauwe baai. Maar ook de rest van Northland laat je mond open vallen. Cape Reinga bijvoorbeeld of pak de strand-snelweg 90 mile beach. Ja het Noordereiland heeft genoeg schitterende en unieke dingen die je niet wil missen, en dat allemaal met een veel lekkerder klimaat. Ultiem genieten dus.

Bezoek daarom beide eilanden

Ons advies is, ga voor diversiteit en bezoek beide eilanden. Als je het een beetje goed indeelt is het helemaal niet zo lastig om te organiseren. Bekijk onze reisroute voor 2-3 weken maar eens. Je ziet er natuurlijk niet alles mee, maar de kans dat je over een jaar nog een keer naar de andere kant van de wereld vliegt is klein, toch? Maak daarom niet alleen het Zuidereiland mee maar probeer een totaal beeld te vormen van wat Nieuw-Zeeland te bieden heeft.

De mooiste reizen naar Nieuw-Zeeland

Het draait allemaal om het doen. Je idee in gang zetten door de eerste stap te zetten. Doe daarom een vrijblijvende offerteaanvraag en kom dichterbij jouw droomreis.

Dasja droomde jaren van backpacken in Nieuw-Zeeland. Toen die droom nog maar net in vervulling was gekomen lag de blauwdruk voor de volgende droomreis alweer klaar. In 2015 vertrok ze met een camper vanuit Nederland. En die reis is nooit echt tot een einde gekomen. Ze reist nog steeds. De drang naar de Nederlandse sleur, met een vaste baan en hypotheek, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dasja wil vrijheid en zelf haar leven inrichten. Met de nieuwe 4x4 camper zal het nog wel even duren voordat ze in rustiger vaarwater komt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals