Tips & tricks voor Nieuw-Zeeland

Een overzicht van alles wat je moet weten voor je vertrek

Als je afreist naar de andere kant van de wereld is het slim om je daar goed op voor te bereiden. We geven je hier een zo compleet mogelijk overzicht van tips en tricks zodat jij niet voor verrassingen komt te staan in Nieuw-Zeeland. De tips en tricks zijn uiteenlopend dus scroll zeker helemaal door naar beneden.

Visum voor Nieuw-Zeeland

Het belangrijkste om uit te zoeken voor je naar Nieuw-Zeeland vertrekt is of je wel of geen visum moet aanvragen. Nederlanders en Belgen die korter dan drie maanden gaan hoeven voor vertrek niets te regelen, je ontvangt je visum bij aankomst op het vliegveld. Blijf je langer dan drie maanden of wil je werken in Nieuw-Zeeland dan dien je wel een visum te regelen. Meer over de verschillende visa lees je hier.

Douane en voedsel

Om de lokale flora en fauna te beschermen zijn de douanecontroles in Nieuw-Zeeland vrij streng. Het gaat om uiteenlopende dingen, van voedsel tot niet goed schoongemaakte schoenen of campingspullen. Bekijk de officiële website en ontdek wat je wel en vooral niet mee Nieuw-Zeeland in mag nemen.

Financieel

De prijzen in Nieuw-Zeeland zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Belangrijk om te weten is dat je, zeker als je voor een langere periode gaat, minimaal $4.700 op je rekening moet hebben staan of al in het bezit moet zijn van een vliegticket het land uit.

Er wordt betaald met de Nieuw-Zeelandse dollar, welke ook in Nederland te wisselen is. Hoewel je bijna overal met een pinpas of creditcard kunt betalen is het handig om cash op zak te hebben. Vooral belangrijk als je gaat kamperen, op campings moet je vaak cash afrekenen.

Let op: Je bank rekent waarschijnlijk transactiekosten als je geld pint in Nieuw-Zeeland. Als je langer in Nieuw-Zeeland verblijft kan het interessant zijn om een Nieuw-Zeelandse bankrekening te openen. Meer daarover lees je hier.

Openingstijden

Je zou het niet snel verwachten maar de openingstijden in Nieuw-Zeeland zijn in de meeste gevallen veel schappelijker dan in Nederland. De consument staat hier centraal en de meeste winkelketens zijn zeven dagen per week geopend. Rond de kerstdagen zijn sommige winkels zelfs 24 uur per dag open!

Lees hieronder verder!
 • Milford Sound trip
  Milford Sound kent een paar enorme watervallen
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Milford Sound
  Water zoekt zijn weg naar beneden in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Zeehondenkolonie Nieuw-Zeeland
  Zeehondjes kijken met Dasja
  anemptytextlline
 • Frans Josef Gletsjer Nieuw-Zeeland
  Wandeling naar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Vissen Nieuw-Zeeland
  Veel regen aan de West Coast
  anemptytextlline
 • Omgeving Wellington
  Hout nodig
  anemptytextlline
 • Blue lakes Tongariro
  De eerste Blue Lakes tijdens de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Lady Knox Geyser Nieuw-Zeeland
  Lady Knox Geyser
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds Nieuw-Zeeland
  Nieuw-Zeeland maakt je happy
  anemptytextlline
 • Bezoek Tongariro Nationaal park
  Lavastroom in het Tongariro National Park
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Nationaal park Abel Tasman
  Nationaal park Abel Tasman
  anemptytextlline
 • Church of the Good Shepherd Zuidereiland
  Church of the Good Shepherd aan Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Cabel car Wellington
  Uitzicht vanaf de top van de cabel car
  anemptytextlline
 • Tasman Glacier ijsschotsen
  IJsschotsen van de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Wandelen Canterbury Nieuw-Zeeland
  Special delivery
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Roadtrippen Bay of Plenty Nieuw-Zeeland
  Roadtrippen langs de kust van Bay of Plenty
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Toeristische informatie

Doordat het klimaat in Nieuw-Zeeland voor verraderlijk weer kan zorgen is het slim om gebruik te maken van de lokale informatie die wordt gegeven in i-Sites. Deze toeristenbureaus voorzien naast handige informatie ook in de status van wandelroutes en helpen je graag het mooiste uit een gebied te halen. Je vindt de i-Sites door het hele land.

Elektriciteit

Nieuw-Zeeland heeft andere stopcontacten dan wij in Nederland. Neem dus een wereldstekker mee. Vaak zijn er op campings of in hostels maar beperkte stopcontacten aanwezig. Wil je meerdere apparaten opladen dan is het slim om ook een stekkerdoos mee te nemen.

Drinkwater

Over het algemeen is het kraanwater drinkbaar, dit geldt niet voor de meer afgelegen plekken. Wanneer water niet drinkbaar is staat dit over het algemeen goed aangeven. Ga je bijvoorbeeld hiken naar een hut, of wil je een paar nachten op een afgelegen camping verblijven, check dan de informatie van het DOC. Zij geven op hun website aan of je zelf water mee moet nemen.

Boodschappen

Nieuw-Zeeland heeft een paar grote supermarktketens; Pak’nSave, Countdown en Woolworths. Deze bevinden zich vooral in of rondom de grotere steden. In de kleinere dorpen vind je de Four Square of kleine lokale winkels. Doordat ze zo afgelegen liggen zijn de prijzen hier hoger en is het aanbod kleiner. Het loont dus om een beetje te plannen en inkopen te doen voor een paar dagen als je langs een grote supermarkt komt.

Zonnebrand

De zon schijnt een stuk feller in Nieuw-Zeeland. Het gat in de ozonlaag zorgt ervoor dat je een stuk sneller verbrand. Maar ook de kans op huidkanker is hier groter. Elke ochtend goed insmeren is dan ook een must, zelfs als het bewolkt is. Want lichte bewolking laat alsnog de schadelijke stralen door.

Openbare faciliteiten

Nieuw-Zeeland is dankzij de openbare faciliteiten misschien wel een van de fijnste landen om te backpacken. Van wc's tot barbecues in parken, alles is gratis beschikbaar. Er zijn zelfs een heel aantal gratis campings die worden onderhouden door het DOC. Zorg er uiteraard wel voor dat je deze openbare faciliteiten weer netjes achterlaat, dan blijven ze nog jaren bestaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram