Tips & tricks voor Nieuw-Zeeland

Een overzicht van alles wat je moet weten voor je vertrek

Als je afreist naar de andere kant van de wereld is het slim om je daar goed op voor te bereiden. We geven je hier een zo compleet mogelijk overzicht van tips en tricks zodat jij niet voor verrassingen komt te staan in Nieuw-Zeeland. De tips en tricks zijn uiteenlopend dus scroll zeker helemaal door naar beneden.

Visum voor Nieuw-Zeeland

Het belangrijkste om uit te zoeken voor je naar Nieuw-Zeeland vertrekt is of je wel of geen visum moet aanvragen. Nederlanders en Belgen die korter dan drie maanden gaan hoeven voor vertrek niets te regelen, je ontvangt je visum bij aankomst op het vliegveld. Blijf je langer dan drie maanden of wil je werken in Nieuw-Zeeland dan dien je wel een visum te regelen. Meer over de verschillende visa lees je hier.

Douane en voedsel

Om de lokale flora en fauna te beschermen zijn de douanecontroles in Nieuw-Zeeland vrij streng. Het gaat om uiteenlopende dingen, van voedsel tot niet goed schoongemaakte schoenen of campingspullen. Bekijk de officiële website en ontdek wat je wel en vooral niet mee Nieuw-Zeeland in mag nemen.

Financieel

De prijzen in Nieuw-Zeeland zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Belangrijk om te weten is dat je, zeker als je voor een langere periode gaat, minimaal $4.700 op je rekening moet hebben staan of al in het bezit moet zijn van een vliegticket het land uit.

Er wordt betaald met de Nieuw-Zeelandse dollar, welke ook in Nederland te wisselen is. Hoewel je bijna overal met een pinpas of creditcard kunt betalen is het handig om cash op zak te hebben. Vooral belangrijk als je gaat kamperen, op campings moet je vaak cash afrekenen.

Let op: Je bank rekent waarschijnlijk transactiekosten als je geld pint in Nieuw-Zeeland. Als je langer in Nieuw-Zeeland verblijft kan het interessant zijn om een Nieuw-Zeelandse bankrekening te openen. Meer daarover lees je hier.

Openingstijden

Je zou het niet snel verwachten maar de openingstijden in Nieuw-Zeeland zijn in de meeste gevallen veel schappelijker dan in Nederland. De consument staat hier centraal en de meeste winkelketens zijn zeven dagen per week geopend. Rond de kerstdagen zijn sommige winkels zelfs 24 uur per dag open!

Tekst gaat hieronder verder!
 • Milford Sound trip
  Milford Sound kent een paar enorme watervallen
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Milford Sound
  Water zoekt zijn weg naar beneden in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland