East Coast Nieuw-Zeeland

Relatief geïsoleerd met een rijke Maori cultuur

De East Coast is terug te vinden op het Noordereiland, centraal liggend aan de oostelijke kust. De East Coast strekt zich vanaf Opotiki, in de Bay of Plenty, tot aan Gisborne in Poverty Bay. Door het Raukumara Ranges gebergten ligt de East Coast relatief geïsoleerd van de rest van Nieuw-Zeeland. De regio biedt een rijke Maori cultuur en is de plaats waar 's werelds meest oostelijke stad terug te vinden is.

Hoogtepunten East Coast

De East Coast is te verdelen in drie regio's. Het oostelijkste stuk land wordt de East Cape genoemd. 's Werelds meest oostelijke stad Gisborne ligt ook in de regio Gisborne en Te Urewera is rijk aan prachtige natuurreservaten.

East Cape

Hou je van variatie en natuur, uitgestrekte stukken land of kleine rustige dorpjes? Dan zit je in de East Cape goed. De East Cape heeft verschillende natuurparken waar ontspannende activiteiten te ondernemen zijn. Zo kun je bij Anaura Bay Scenic Reserve een wandeling maken waar je de mooiste plekjes ontdekt. Met 225 hectare aan bos biedt dit park bescherming aan een magnifieke baai. Dit gebied biedt ook goede voorzieningen voor veel verschillende vogelsoorten.

Bezoekje brengen aan het oostelijkste punt van Nieuw-Zeelands vaste land? Ga dan naar de East Cape vuurtoren gelegen op de Otiki berg. De vuurtoren stond oorspronkelijk op een klein eilandje voor de kust. Echter was dit eiland erg moeilijk bereikbaar en zijn er mensen omgekomen tijdens onderhoud aan de toenmalige vuurtoren. In 1920 is dan ook de beslissing genomen om de vuurtoren te verplaatsen naar het vasteland.

Tip: Wildkamperen wordt aan de East Coast niet alleen getolereerd maar ook gepromoot. Er zijn een aantal regels waar aan moet worden voldaan bij wildkamperen. Weten wat die regels zijn? Check hier de site waar alle informatie terug te vinden is over Freedom Camping.

Lees hieronder verder!
 • Kust East Coast Nieuw-Zeeland
  Prima plek voor een lunch
  anemptytextlline
 • Autorijden Nieuw-Zeeland
  De gravelweg naar het meest oostelijke punt van NZ
  anemptytextlline
 • Noordereiland East Coast
  Heerlijke avond in East Coast
  anemptytextlline
 • Vuurtoren East Cape Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren op de East Cape
  anemptytextlline
 • Vanlife Nieuw-Zeeland
  New-Zealand Experience langs de kust van East Coast
  anemptytextlline
 • East Coast uitzicht Nieuw-Zeeland
  Uitzicht over East Coast
  anemptytextlline
 • Ook in de East Coast kan het vriezen
  anemptytextlline
 • Meer binnenland East Coast
  Meer op hoogte in het binnenland van East Coast
  anemptytextlline
 • Kerk in Nieuw-Zeeland
  Houten kerkje met uitzicht
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland koeien
  Koeien langs de kust van East Coast
  anemptytextlline
 • Gravelwegen Nieuw-Zeeland
  Gravel Road naar de East Cape
  anemptytextlline
 • Kust East Coast Nieuw-Zeeland
  Een eiland met een verhaal net uit de kust van East Cape
  anemptytextlline
 • Rondreizen in Nieuw-Zeeland
  Dit is het leven
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland klimaat
  Het klimaat heeft een invloed op de begroeiing
  anemptytextlline
 • Camping Nieuw-Zeeland
  Een van de mooiste DOC campsites in NZ
  anemptytextlline
 • Kustlijn East Coast Nieuw-Zeeland
  De East Coast is even andere koek
  anemptytextlline
 • Waterval binnenland East Coast
  Waterval in het binnenland van East Coast
  anemptytextlline
 • East Cape Nieuw-Zeeland
  East Cape het oostelijkste stukje NZ
  anemptytextlline
 • Kamperen Noordereiland Nieuw-Zeeland
  Camping met uitzicht aan de East Coast
  anemptytextlline
 • Hiken East Coast Nieuw-Zeeland
  Hiken naar het oostelijkste punt van NZ
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Gisborne

Een rijke Maori cultuur is te vinden in de regio Gisborne. De eerste ontmoeting tussen de Europeanen en de Maori's (1769) vond plaats in Gisborne vlakbij de Pacific Ocean. In The Cook Landing Site National Historic Reserve is de precieze plek te zien waar deze eerste ontmoeting heeft plaatsgevonden.
Mount Hikurangi (1752 meter) is het eerste punt van het vasteland dat de ochtend zon begroet.

Tip: Mount Hikurangi bezoeken? Neem dan eerst contact op met:

Te Runanganui o Ngati Porou
1 Barrys Avenue
Ruatoria 4032
e-mail: pbrooking@tronp.org.nz

Zij weten alles over de berg en helpen bij het voorbereiden van de trip.

In de regio Gisborne ligt ook de stad Gisborne. Dit is 's werelds meest oostelijk gelegen stad. En dat betekent elke dag als allereerste de zon zien opkomen. Tof om op een mooie dag vroeg op te staan en op het strand de zonsopkomst te bewonderen.

Te Urewera

Dit deel van de East Coast is geliefd omdat het nog bestaat uit de grootste wildernis van het Noordereiland. Stormachtige geschiedenis, vele meren en wilde wouden zijn te vinden in het Te Urewera National Park.
Voor de liefhebbers van dag, meerdaagse of kortere hikes is het gebied rond Lake Waikaremoana de place to be. De verschillende hikes brengen je langs heldere meren, indrukwekkende rotswanden, dichtbegroeide wouden en wie weet spot je de vele vogelsoorten die hier leven.

Tip: De Papkorito watervallen zijn dan wel toeristisch maar daarom niet minder mooi. Twee kilometer op de Aniwaniwa Road (tegenover het Visitor Centre) zijn de watervallen terug te vinden.

Hoogtepunt van Dasja: Rosie bay, deze kleine kampeerplek biedt aan zes tenten ruimte. Wij stonden er met onze bus samen met nog één ander onbekend stel. Aan het meer Waikaremoana kijk je vanaf de kampeerplek naar de bergen die aan de andere kant van het meer liggen. Het ligt wat hoger in de bergen dus de tocht naar deze plek is erg mooi. Een magische spot waar je de absolute rust en ontspanning zo hebt gevonden. Het voelde aan alsof we in de middle of nowhere aan het kamperen waren. Met een klein kampvuurtje 's avonds was het goed vertoeven. Oh ja, snorkelen in dit meer is ook een aanrader de surrealistische onderwaterwereld maakt het onwerkelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram