East Coast Nieuw-Zeeland

Relatief geïsoleerd met een rijke Maori cultuur

De East Coast is terug te vinden op het Noordereiland, centraal liggend aan de oostelijke kust. De East Coast strekt zich vanaf Opotiki, in de Bay of Plenty, tot aan Gisborne in Poverty Bay. Door het Raukumara Ranges gebergten ligt de East Coast relatief geïsoleerd van de rest van Nieuw-Zeeland. De regio biedt een rijke Maori cultuur en is de plaats waar 's werelds meest oostelijke stad terug te vinden is.

Hoogtepunten East Coast

De East Coast is te verdelen in drie regio's. Het oostelijkste stuk land wordt de East Cape genoemd. 's Werelds meest oostelijke stad Gisborne ligt ook in de regio Gisborne en Te Urewera is rijk aan prachtige natuurreservaten.

East Cape

Hou je van variatie en natuur, uitgestrekte stukken land of kleine rustige dorpjes? Dan zit je in de East Cape goed. De East Cape heeft verschillende natuurparken waar ontspannende activiteiten te ondernemen zijn. Zo kun je bij Anaura Bay Scenic Reserve een wandeling maken waar je de mooiste plekjes ontdekt. Met 225 hectare aan bos biedt dit park bescherming aan een magnifieke baai. Dit gebied biedt ook goede voorzieningen voor veel verschillende vogelsoorten.

Bezoekje brengen aan het oostelijkste punt van Nieuw-Zeelands vaste land? Ga dan naar de East Cape vuurtoren gelegen op de Otiki berg. De vuurtoren stond oorspronkelijk op een klein eilandje voor de kust. Echter was dit eiland erg moeilijk bereikbaar en zijn er mensen omgekomen tijdens onderhoud aan de toenmalige vuurtoren. In 1920 is dan ook de beslissing genomen om de vuurtoren te verplaatsen naar het vasteland.

Tip: Wildkamperen wordt aan de East Coast niet alleen getolereerd maar ook gepromoot. Er zijn een aantal regels waar aan moet worden voldaan bij wildkamperen. Weten wat die regels zijn? Check hier de site waar alle informatie terug te vinden is over Freedom Camping.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Ook in de East Coast kan het vriezen
  anemptytextlline
 • Kust East Coast Nieuw-Zeeland
  Prima plek voor een lunch
  anemptytextlline
 • Autorijden Nieuw-Zeeland
  De gravelweg naar het meest oostelijke punt van NZ
  anemptytextlline