Wellington Nieuw-Zeeland

De hoofdstad van Nieuw-Zeeland gekenmerkt door inheemse schoonheid

Hoofdstad Wellington is de naamgever van de regio, met 178.000 inwoners is het een ontspannen en gezellige stad met een bruisend café leven op de boulevard en enkele mooie stadsparken. Naast dat de regering hier is gevestigd is Wellington de toegangspoort tot het Noordereiland en het vertrekpunt voor de ferry-overtochten naar het Zuidereiland (Picton). Maar Wellington heeft meer te bieden dan zijn functionele ligging en overheidsgebouwen. De stad Wellington ligt haast verscholen tussen twee heuvelruggen en doemt pas laat op, mede hierdoor kan de stad niet uitgebouwd worden waardoor je zo midden in de wildernis staat. Een unieke afwisseling tussen het stadsleven en de natuur. Het is niet gek dat Wellington naast zijn kunst, erfgoed en cultuur bekend staat om inheemse schoonheid.

Hoogtepunten Wellington

De streek Wellington is op te delen in vijf kleinere regio's waar de stad Wellington er één van is. De overige vier zijn Hutt Valley, Kāpiti, Porirua en Wairarapa. Elk gebied heeft zijn eigen kenmerken en unieke bezienswaardigheden. Zo kun je genieten van musea in de stad of te voet, op de fiets of per kayak de natuur intrekken. Een fan van The Lord of the Rings? In de omgeving van Wellington is een groot deel van de films opgenomen, er worden verschillende tours en attracties aangeboden in de stad.

Wellington

Wellington vestigt naast de regering ook het nationale museum van Nieuw-Zeeland, het Te Papa Museum. Een groot deel van het museum is gratis toegankelijk en geeft met haar tentoonstellingen een goede kijk in de natuur, cultuur en geschiedenis van Nieuw-Zeeland en haar inwoners. Het Te Papa Museum bevindt zich aan het einde van de gezellige boulevard vol met cafeetjes en eettentjes.

Tip: Het Te Papa Museum is een echte aanrader, je doolt hier met gemak een hele dag rond. De tentoonstellingen verschillen enorm en geven een totaalbeeld over Nieuw-Zeeland. Hier kun je het land dus echt leren kennen!

Tekst gaat hieronder verder!
 • Omgeving Wellington
  Hout nodig
  anemptytextlline
 • Camper leven Nieuw-Zeeland
  Wassen op de camping
  anemptytextlline
 • Kust Wellington
  Voetjes omhoog na dagje wandelen door Wellington
  anemptytextlline