Wellington

Heerlijke stad - Aankomst en vertrek veerboten - Botanic Gardens

Hoofdstad Wellington is de naamgever van de regio, met 178.000 inwoners is het een ontspannen en gezellige stad met een bruisend cafe leven op de boulevard en enkele mooie stadsparken. Naast dat de regering hier is gevestigd is Wellington de toegangspoort tot het noordereiland en het vertrekpunt voor de ferry overtochten naar het zuidereiland (Picton). Maar wellington heeft meer te bieden dan zijn functionele ligging en overheidsgebouwen. De stad Wellington ligt haast verscholen tussen twee heuvelruggen en doemt pas laat op, mede hierdoor kan de stad niet uitgebouwd worden waardoor je zo midden in de wildernis staat. Een unieke afwisseling tussen het stadsleven en de natuur. Het is dan ook niet gek dat Wellington naast zijn kunst, erfgoed en cultuur bekend staat om zijn inheemse schoonheid.

Sfeerimpressies van onze ervaringen in Wellington

 • Spending the night o
 • Potatoes for dinner!
 • Red Cable Car view o
 • Wellington city, New
 • Tararua Forest Park,
 • Leaning Lighthouse (
 • Sculptures..Overlook
 • Breaker Bay | Wellin
 • Cable car Wellington
 • Wellington Waterfron
 • Victorian Villas, Ch
 • I am not a city pers
 • Castlepoint Lighthou
 • World's Most Romanti
Follow Me on Pinterest

Hoogtepunten

De streek Wellington is op te delen in vijf kleinere regio’s waar de stad Wellington er één van is. De overige vier zijn Hutt Valley, Kāpiti, Porirua en Wairarapa. Elk gebied heeft zijn eigen kenmerken en unieke bezienswaardigheden. Zo kun je genieten van musea in de stad of te voet, op de fiets of per kayak de natuur in trekken. Een fan van Lord of the Rings? In de omgeving van Wellington is een groot deel van de films opgenomen, er worden dan ook verschillende tours en attracties aangeboden in de stad.

Wellington – vestigt naast de regering ook het nationale museum van Nieuw-Zeeland, het Te Papa Museum. Een groot deel van het museum is gratis toegankelijk en geeft met haar tentoonstellingen een goede kijk in de natuur, cultuur en geschiedenis van Nieuw-Zeeland en haar inwoners. Het Te Papa Museum bevindt zich aan het uiterste van de gezellige boulevard vol met cafeetjes en eettentjes.

Tip: Het Te Papa Museum is een echte aanrader, je doolt hier met gemak een hele dag rond. De tentoonstellingen verschillen enorm en geven een totaal beeld van Nieuw-Zeeland. Hier kun je het land dus echt leren kennen!

Aangezien Wellington niet groot is, kun je alles te voet afleggen. Je loopt dan ook zo naar de Mount Victoria Lookout of de Botanic Garden. Een populaire attractie is de (historische) Wellington Cable Car, een soort van tram die de top van de Botanic Garden bereikt.

Tip: Ga je een ritje maken met de Wellington Cable Car? Koop dan alleen een kaartje naar de top van de Botanic Gardens, loop vervolgens door het park naar beneden om weer in de stad uit te komen.


Hutt Valley – is de plek war de eerste kolonisten voet aan wal zetten en ligt op ongeveer 15 minuten van Wellington. Er wordt gezegd dat je hier de beste mountainbike en wandel routes (PDF) vindt in de streek. Maar ook kun je hier terecht voor kunst, cultuur en ontspannen en zonovergoten dropjes aan de prachtige kust. Doordat hier de eerste nederzetting is gebouwd (door de New-Zealand Company) heeft het gebied historische waarde, maar ook voor de Maori is het een gebied vol mythen. Meer weten over de historie van Hutt Valley? Lees het hier. Een leuke bezienswaardigheid in Hutt Valley is Te Puna Wai Ora een water bron welke ook wel wordt omschreven als “the spring of life”. Proef hier puur en natuurlijk gezuiverd water!

Kāpiti – ligt op ongeveer een uur rijden ten noorden van Wellington. Met 40 kilometer aan ongerepte stranden is hier altijd wel een rustig stukje te vinden. Kāpiti heeft tijdens de tweede wereldoorlog 15.000 Amerikaanse mariniers gehuisvest, maar is nu een rustig gebied waar nationale vogels zich thuis voelen. Met o.a. Kāpiti Island een vogelreservaat is dit gebied een must see voor vogelspotters. Maar ook op het vaste land komen diverse soorten vogels en ander wildlife voor. Bijvoorbeeld in het Nga Manu Nature Reserve.

Porirua – is een vredig gebied op ongeveer 20 minuten van Wellington. Ook hier vindt je lokale kunst, cultuur en kun je prima shoppen in Porirua. Maar ook wandelen of fietsen kan er prima, bekijk hier de top 12 wandel- en fietsroutes. Onderstaande video geeft misschien nog wel het beste weer wat er allemaal te doen is in Porirua.Wairarapa – staat bekend om zijn (lokale) wijnen en heerlijke eten. Niet gek dat de in Hawke’s Bay besproken Wine Trail ook dit gebied aandoet. Het wijndorp Martinborough beschikt over meer dan 20 wijnhuizen, de meeste op loopafstand van het schilderachtige dorpsplein. Ideaal om je eens te laten verleiden tot een wijnproeverij dus! Maar het gebied biedt meer unieks, de witte Kiwi! Deze zeldzame vogel is te bewonderen in het Pukaha Mount Bruce National Wildlife Centre. Maar ook in het wild is er veel te zien, o.a. bij Palliser Bay. Bezoek hier de Putangirua Pinnacles, New-Zealand Fur Seals en de Cape Palliser vuurtoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *