Wellington Nieuw-Zeeland

De hoofdstad van Nieuw-Zeeland gekenmerkt door inheemse schoonheid

Hoofdstad Wellington is de naamgever van de regio, met 178.000 inwoners is het een ontspannen en gezellige stad met een bruisend café leven op de boulevard en enkele mooie stadsparken. Naast dat de regering hier is gevestigd is Wellington de toegangspoort tot het Noordereiland en het vertrekpunt voor de ferry-overtochten naar het Zuidereiland (Picton). Maar Wellington heeft meer te bieden dan zijn functionele ligging en overheidsgebouwen. De stad Wellington ligt haast verscholen tussen twee heuvelruggen en doemt pas laat op, mede hierdoor kan de stad niet uitgebouwd worden waardoor je zo midden in de wildernis staat. Een unieke afwisseling tussen het stadsleven en de natuur. Het is niet gek dat Wellington naast zijn kunst, erfgoed en cultuur bekend staat om inheemse schoonheid.

Hoogtepunten Wellington

De streek Wellington is op te delen in vijf kleinere regio's waar de stad Wellington er één van is. De overige vier zijn Hutt Valley, Kāpiti, Porirua en Wairarapa. Elk gebied heeft zijn eigen kenmerken en unieke bezienswaardigheden. Zo kun je genieten van musea in de stad of te voet, op de fiets of per kayak de natuur intrekken. Een fan van The Lord of the Rings? In de omgeving van Wellington is een groot deel van de films opgenomen, er worden verschillende tours en attracties aangeboden in de stad.

Wellington

Wellington vestigt naast de regering ook het nationale museum van Nieuw-Zeeland, het Te Papa Museum. Een groot deel van het museum is gratis toegankelijk en geeft met haar tentoonstellingen een goede kijk in de natuur, cultuur en geschiedenis van Nieuw-Zeeland en haar inwoners. Het Te Papa Museum bevindt zich aan het einde van de gezellige boulevard vol met cafeetjes en eettentjes.

Tip: Het Te Papa Museum is een echte aanrader, je doolt hier met gemak een hele dag rond. De tentoonstellingen verschillen enorm en geven een totaalbeeld over Nieuw-Zeeland. Hier kun je het land dus echt leren kennen!

Lees hieronder verder!
 • Omgeving Wellington
  Hout nodig
  anemptytextlline
 • Camper leven Nieuw-Zeeland
  Wassen op de camping
  anemptytextlline
 • Kust Wellington
  Voetjes omhoog na dagje wandelen door Wellington
  anemptytextlline
 • Citytrip Wellington
  Wellington stad
  anemptytextlline
 • Cabel car Wellington
  Uitzicht vanaf de top van de cabel car
  anemptytextlline
 • Ferry oversteek Wellington
  Tot de volgende keer Wellington
  anemptytextlline
 • Rozentuin Nieuw-Zeeland
  Hij lag al op de grond
  anemptytextlline
 • Strand buiten Wellington Nieuw-Zeeland
  Lopend naar het strand buiten Wellington
  anemptytextlline
 • Buiten koken Nieuw-Zeeland
  Te gebruiken voor iedereen
  anemptytextlline
 • Kiezelstrand Nieuw-Zeeland
  Geen witte zandstranden buiten Wellington
  anemptytextlline
 • Kustlijn Wellington Nieuw-Zeeland
  Iets buiten Wellington is de rust
  anemptytextlline
 • Rondreis Wellington
  Een paar valleien van Wellington vandaan
  anemptytextlline
 • Overnachten Wellington
  Stadscamping van Wellington
  anemptytextlline
 • Baai Wellington Nieuw-Zeeland
  De baai van Wellington
  anemptytextlline
 • Rozentuin bezoeken Wellington
  Rozentuin in het botanische park
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Aangezien Wellington niet groot is, kun je alles te voet afleggen. Je loopt zo naar de Mount Victoria Lookout of de Botanic Garden. Een populaire attractie is de (historische) Wellington Cable Car, een soort van tram die de top van de Botanic Garden bereikt.

Tip: Ga je een ritje maken met de Wellington Cable Car? Koop dan alleen een kaartje naar de top van de Botanic Gardens, loop vervolgens door het park naar beneden om weer in de stad uit te komen.

Hutt Valley

Op zo'n vijftien kilometer van Wellington ligt Hutt Valley, de plek waar de eerste kolonisten voet aan wal zetten. Er wordt gezegd dat je hier de beste mountainbike en wandelroutes vindt in de streek. Maar ook kun je hier terecht voor kunst, cultuur en relaxen in zonovergoten dropjes aan de prachtige kust. Het gebied heeft een historische waarde doordat hier de eerste nederzetting werd gebouwd (door de New-Zealand Company), maar ook voor de Maori is het een gebied vol mythes. Meer weten over de historie van Hutt Valley? Lees het hier. Een leuke bezienswaardigheid in Hutt Valley is Te Puna Wai Ora een water bron welke ook wel wordt omschreven als the spring of life. Proef hier puur en natuurlijk gezuiverd water!

Kāpiti

Kāpiti ligt op ongeveer een uur rijden ten noorden van Wellington. Met 40 kilometer aan ongerepte stranden is hier altijd wel een rustig stukje te vinden. Kāpiti heeft tijdens de tweede wereldoorlog 15.000 Amerikaanse mariniers gehuisvest. Tegenwoordig is het een gebied waar nationale vogels zich thuis voelen. Met o.a. Kāpiti Island, een vogelreservaat, is dit gebied een must see voor vogelspotters. Maar ook op het vasteland komen diverse soorten vogels en ander wildlife voor. Bijvoorbeeld in het Nga Manu Nature Reserve.

Porirua

Dit vredige gebied is op ongeveer 20 minuten van Wellington te bezoeken. Ook hier vind je lokale kunst, cultuur en je kunt prima shoppen, fietsen of wandelen in Porirua. Bekijk hier de top 12 wandel- en fietsroutes. Onderstaande video geeft misschien nog wel het beste weer van wat er allemaal te doen is in Porirua.

Wairarapa

Wairarapa staat bekend om zijn (lokale) wijnen en smakelijke eten. Niet gek dat de in Hawke's Bay besproken Wine Trail ook dit gebied aandoet. Het wijndorp Martinborough beschikt over meer dan twintig wijnhuizen, de meeste op loopafstand van het schilderachtige dorpsplein. Ideaal om je eens te laten verleiden tot een wijnproeverij! Maar het gebied biedt meer unieks, de witte Kiwi! Deze zeldzame vogel is te bewonderen in het Pukaha Mount Bruce National Wildlife Centre. Daarnaast is er in het wild veel te zien, o.a. bij Palliser Bay. Bezoek hier de Putangirua Pinnacles, New-Zealand Fur Seals en de Cape Palliser vuurtoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram