Reisroute 4-8 weken

Reis langs waanzinnige hoogtepunten

Met een reistijd van vier tot acht weken is het mogelijk om te reizen van het noordelijkste punt van Nieuw-Zeeland tot het zuidelijkste punt van het (vaste)land. Het handigste is om de route te starten in Auckland of Christchurch en te eindigen in de andere stad.

Lees hieronder verder!
 • Tongariro crossing wandelen
  Mount Ngauruhoe tijdens de Crossing
  anemptytextlline
 • Uitzicht over de kust van Northland
  anemptytextlline
 • Strand buiten Wellington Nieuw-Zeeland
  Lopend naar het strand buiten Wellington
  anemptytextlline
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Penguins in Southland
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland gletsjers
  En opeens is daar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Ruige Milford Sound
  De duistere kant van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • De wegen van Nieuw-Zeeland
  Wegen die je brengen naar zo veel moois
  anemptytextlline
 • Noordereiland hiken
  Het voordeel van vroeg starten aan de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Blue Lake Nieuw-Zeeland
  Langs de oever van een Blue Lake
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • DOC campings Nieuw-Zeeland
  DOC Camping met uitzicht in Northland
  anemptytextlline
 • Northland stranden zijn de beste in Nieuw-Zeeland
  anemptytextlline
 • Waterval Milford Sound Southland
  Extreem harde wind speelt met waterval in Milford Sound
  anemptytextlline
 • Mount Egmont Nieuw-Zeeland
  En Mount Taranaki is te beklimmen
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Routebeschrijving Noordereiland

De route begint in Auckland en vertrekt in noordelijke richting, via Whangarei, naar de baaien met witte stranden en honderden eilanden van de Bay of Islands. Deze prachtige streek voert je naar het meest gangbare noordelijke punt van Nieuw-Zeeland, Cape Reinga. Met het juiste vervoer is het zelfs mogelijk om het laatste deel over het strand af te leggen. Dit strand heet 90 mile beach. Breng ook een bezoek aan de Sanddunes. Van het noorden vervolg je je weg naar het zuiden langs Auckland naar de streek Waikato. Bekijk hier Cathedral Cove en graaf, tussen de menigte, een eigen hot water pool op Hot water beach. Dit is nog maar het begin van de geothermische natuurwonderen. De route gaat door naar Taupo via Rotorua. Hier zijn de mooiste geothermische wonderen te zien. Het Tongariro National Park biedt de mogelijkheid om één van de mooiste eendaagse wandelingen in Nieuw-Zeeland te maken, de Tongariro Crossing. Via het regenwoud en maanlandschappen loop je dwars door het nationaal park. Na de wandeling is het tijd om naar de westkust te trekken waar de vulkaan Mount Egmont het landschap siert. Via de Surf Highway gaat de reis verder naar de hoofdstad Wellington om daarna over te steken het Zuidereiland.

Routebeschrijving Zuidereiland

Aangekomen in Picton is direct het verschil van landschap met het Noordereiland merkbaar. Dit begint al in de Marlborough Sounds. Na dit indrukwekkende gebied vervolg je je weg naar het Abel Tasman park. Dit park is vernoemd naar de Nederlander Abel Tasman. Hier zijn goede wandelingen te maken en met mooi weer is vanaf hier Farwell Spit te zien. Dit is de grootste natuurlijke zandbank ter wereld. Via de Pancake Rocks kruis je met de Arthur's Pass het land door naar de oostkust. Vanaf Christchurch neemt de route je mee de bergen in, langs helderblauwe meren naar Mount Cook. De hoogste berg in Nieuw-Zeeland. Na de onvoorstelbare uitzichten voert de route terug naar de oostkust. In Oamaru en Dunedin is het mogelijk om verschillende soorten pinguïns, zeehonden en zeeleeuwen te spotten. Vervolgens loopt de route langs de geboortegrond van de adventure sports, Queenstown. Na al die avontuurlijke sporten vind je de rust terug in het bijzondere natuurgebied de Milford Sounds waarna je de streek Southland verkend. Hier vind je onder andere het zuidelijkste punt van het vasteland, een versteend bos en nog meer wildlife. Vanaf het zuidelijkste punt loopt de route weer omhoog richting de westkust. Hier zijn de bekende Fox en Franz-Josef gletsjers gelegen. Na een bezoek aan deze bijzondere gletsjers rest enkel nog de reis terug naar Christchurch.

4 comments on “Reisroute 4-8 weken”

 1. Hallo,
  Wij zijn Frans en Daniëlle en zijn van plan om komend jaar vanaf november 6-8 weken in Nieuw Zeeland te gaan reizen. Ons plan is om van te voren naar Azië te gaan en vanuit daar door te gaan naar Nieuw Zeeland. Ik keek naar jullie site om een mooie reis route te ontdekken voor onze reis. We zitten alleen met een klein dingetje. We willen de vliegtickets etc. natuurlijk zo goedkoop mogelijk houden, maar vragen ons af wanneer je dan het beste kunt boeken. We zijn nu aan het kijken voor een heenticket naar Azië, maar we weten niet zo goed of we het ticket van Azië naar Nieuw Zeeland beter ook nu gelijk al kunnen boeken, of dat we dat net zo goed in oktober kunnen doen, als we al op reis zijn. Het punt is namelijk dat we niet precies weten hoe lang we ons vermaken in Azië en dat we bijvoorbeeld misschien eerder naar Nieuw Zeeland willen dan gepland, of juist later.. Eigenlijk hetzelfde met het terug ticket vanuit Nieuw Zeeland, misschien willen we wel iets langer blijven, of juist eerder weer terug naar huis. Wat adviseren jullie daar in? Zijn de tickets als je vlak van te voren boekt nog betaalbaar of worden de prijzen dan vaak heel duur?

  Met vriendelijke groet,
  Daniëlle & Frans

 2. Hallo,

  ik wil graag jullie kaarten van Noord en zuid eiland landen, maar dat lukt niet..

  Heeft u misschien een oplossing??

  1. Hoi Evert,

   Inderdaad we zien dat het downloaden niet meer werkt. Dit heeft te maken met de andere site. Deze wordt niet meer ondersteund. Dus we kunnen je op dit moment helaas niet helpen bij het downloaden van deze route. We gaan er wel voor zorgen dat we dit probleem aanpakken, maar dit kan een tijdje duren. Excuus voor het ongemak. En veel plezier in Nieuw-Zeeland!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram