Reisroute 4-8 weken

Een route langs de meeste hoogtepunten

Met een reistijd van vier tot acht weken is het mogelijk om te reizen van het meest noordelijke punt van Nieuw-Zeeland tot het meest zuidelijke punt van het (vaste)land. Wederom raden we ook hier aan om te beginnen in Auckland of Christchurch en te eindigen in de andere stad.

Noordereiland

Travel map van: Wij Reizen in

De route begint in Auckland en vertrekt in noordelijke richting via Whangarei naar de baaien met witte stranden en honderden eilanden van de Bay of Islands. Deze prachtige streek voert je naar het meest gangbare noordelijke punt van Nieuw-Zeeland: Cape Reinga. Met het juiste vervoer is het zelfs mogelijk om het laatste deel over het strand af te leggen. Dit strand heet 90 mile beach. Onderweg vind je prachtige uitzichten van onder andere de Sanddunes. De weg terug naar het zuiden voert je wederom langs Auckland om vervolgens naar de streek Waikato te gaan. Bekijk hier Cathedral Cove en graaf tussen de menigte een eigen hot water pool op Hot Water Beach. Dit is nog maar het begin van de geothermische natuurwonderen. De route gaat door naar Taupo via Rotorua. Hier zijn de mooiste geothermische wonderen te zien. Het Tongariro National Park biedt de mogelijkheid om één van de mooiste eendaagse wandelingen in Nieuw-Zeeland te maken: de Tongariro Crossing. De Tongariro Crossing loopt via regenwoud en maanlandschappen dwars door het nationaal park. De route gaat vervolgens verder naar de westkust waar de vulkaan Mount Egmont het landschap siert. Via de Surf highway gaat de reis verder naar de hoofdstad Wellington om daarna naar het Zuidereiland te vertrekken.

Zuidereiland

Travel map van: Wij Reizen in

Aangekomen in Picton is meteen het verschil van landschap met het Noordereiland merkbaar. Dit begint al in de Marlborough Sounds. Na dit prachtige gebied neemt de route je mee naar het Abel Tasman park. Dit park is vernoemd naar de Nederlander Abel Tasman. Hier zijn goede wandelingen te maken en met mooi weer is vanaf hier Farwell Spit te zien. Farwell Spit is de grootste natuurlijke zandbank ter wereld. Daarna gaat de route door langs de Pancakerocks om vervolgens de oversteek naar de oostkust te maken. Dit kan via Arthur’s pass, een prachtige route die van kust tot kust gaat. Van bergterrein aan de westkust tot gestrekte vlaktes aan de oostkust. Via Christchurch gaat de route terug de bergen in, via helderblauwe meren naar Mount Cook. De hoogste berg in Nieuw-Zeeland. Na de onvoorstelbare uitzichten voert de route terug naar de oostkust. In Oamaru en Dunedin is het mogelijk om verschillende soorten pinguïns, zeehonden en zeeleeuwen te spotten. Vervolgens loopt de route langs de geboorte grond van de adventure sports: Queenstown. Na al de avontuurlijke sporten kan de rust worden opgezocht in het bijzondere natuurgebied de Milford Sounds. Na de Milford Sounds wordt de streek Southland verkend. Hier vind je onder andere het meest zuidelijke punt van het vasteland, een versteend bos en nog meer wildlife. Na het meest zuidelijke punt loopt de route weer omhoog richting de westkust. Hier zijn de bekende Fox en Franz-Josef gletsjers gelegen. Na deze bijzondere gletsjers rest enkel nog de reis naar Christchurch.De door ons geselecteerde top negen Nieuw-Zeeland reizen

Bekijk het complete reisaanbod

Comments

 1. goedemiddag

  wij gaan half oktober voor 5 weken naar nieuw zeeland. we willen graag met een auto voor 2 personen gaan reizen. hebben jullie hier tips voor en is het verstandig om een auto te huren op het noorder eiland en deze bij de boot achter te laten om vervolgens op het zuider eiland opnieuw een auto te huren. Of kan deze auto gewoon meegenomen worden?

  • Lars
   juli 23rd

   Hi Krista,

   Wat een lekker vooruitzicht! Wat betreft het huren van een auto adviseren we SkyScanner, hier is te lezen waarom. Mocht je meer persoonlijk advies willen (of een camper overwegen) neem dan zeker contact op met Totally Campers via dit formulier.
   In oktober kan het nog vrij koud zijn, vooral in de avond, en helemaal op het Zuidereiland. Ons advies is om eerst het Noordereiland te verkennen en als laatste het Zuidereiland. De meeste tijd bespaar je door te vliegen op Auckland en te vertrekken van Christchurch. Het komt voor dat mensen hun auto of camper achter laten in Wellington en in Picton instappen in een nieuwe auto. Of het echt veel bespaart vragen we ons af, Picton staat niet bekend als de plek om auto’s te huren. Je betaalt ongeveer 70,- NZD meer als je de oversteek maakt met een auto en het scheelt waarschijnlijk een heleboel gedoe. Hopelijk heb je wat aan deze info en kijk zeker nog verder rond op onze website!

   Alvast een fijne reis en mocht je nog meer vragen hebben laat het ons weten.

 2. Jan
  december 15th

  Hallo,

  Ik wil 6 weken door het noorder eiland en zuider eiland van Nieuw Zeeland gaan reizen. Ik hoorde dat het verstandig is om voor het zuider eiland meer tijd uit te trekken dan voor het noorder eiland. Vandaar dat ik van plan ben om twee weken door het noorder eiland en vier weken door het zuider eiland te reizen. Zou dit een goede verdeling zijn?

  Daarnaast zal ik de eerste twee weken alleen en de laatste vier weken samen met een vriendin reizen. Voor de laatste vier weken wil ik per auto/camper reizen. Ik vraag me echter af wat aan te raden is voor mijn backpack trip door het noorden, liften of per bus?

  • Lars
   december 17th

   Ha Jan,

   Een goed vooruitzicht! Het is maar net wat je zoekt in Nieuw-Zeeland, de twee eilanden zijn erg verschillend het is dus meer de vraag wat je liever doet/ziet. Wij hebben uiteindelijk veel langer op het noorder eiland doorgebracht, omdat het daar warmer was en een stukje ‘vriendelijker’. Je hebt veel leuke kleine baaitjes met schitterende stranden en veel snorkel mogelijkheden. Het zuider eiland is veel ruiger en kent veel meer regen en wind. Het is hier over het algemeen een paar graden kouder.

   Dus specifiek aanraden om ergens langer of korter te blijven is erg lastig, het hangt af van wat je zelf leuker/mooier vindt. Wat we sowieso wel aanraden is om beide eilanden te doen. Want zoals gezegd, ze zijn totaal verschillend. Er gaan verschillende busdiensten die je naar de meeste plaatsen kunnen brengen, als je niet vies bent van liften is dat zeker goed mogelijk, hier staan nog wat tips. Hiermee kom je over het algemeen op de meer afgelegen plekken. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk!

   Let trouwens wel op bij het huren van een camper of auto dat je dit het goedkoopst doet als je het (ver) van tevoren vast legt.

   Hopen je hiermee wat op weg te hebben geholpen, mocht je nog meer vragen hebben horen we het graag. Veel plezier met de reisvoorbereiding en geniet van Nieuw-Zeeland.

 3. Hallo,

  Vanaf 20 maart tot 6 mei gaan wij naar nieuw zeeland. We willen door het noorder en het zuidereiland reizen. We zitten nu te kijken naar campervans alleen we twijfelen of dit wel fijn is aangezien het op het zuidereiland in april al aardig koud is.
  Aan de andere kant lijkt ons een camper juist super fijn omdat je veel vrijheid hebt en je altijd zelf kunt gaan rondrijden.
  Hebben jullie een advies? Een campervan huren en deze 6 weken gebruiken, of bijvoorbeeld een campervan huren op het noordereiland en daarna de bus pakken om het zuidereiland te verkennen?

  Groetjes

  • Dasja
   november 16th

   Hi Jarno en Marloes,

   Wat heerlijk dat jullie 6 weken naar Nieuw-Zeeland gaan. We kunnen ons voorstellen dat jullie haast niet kunnen wachten..
   Nieuw-Zeeland verkennen met eigen vervoer is in onze ogen de fijnste manier. Een campervan, helemaal top dan kunnen jullie overnachten waar je wilt en op de mooiste plekjes. Let wel op de regelgeving wat betreft overnachten in een campervan, meer info: https://www.reizenin.net/oceanie/nieuw-zeeland/praktische-informatie/kamperen/.

   Wat betreft de temperatuur, wij hebben met ons busje ook koude nachten gehad maar dat wisten we met twee dekens en kaarsjes op te lossen. We kunnen natuurlijk niet in jullie budget kijken maar is het budget daar dan raden we een campervan aan met verwarming in de leef- / slaapruimte. Zit de camper met verwarming er niet in? Op de wat luxere campings zijn warme douches en vaak gemeenschappelijke verwarmde ruimtes waar je kan koken. Reizen met de bus op het zuider-eiland is uiteraard een optie maar dan beperkt je je wel qua vrijheid. De bus komt niet overal en doordat je op- en afstapt op vastgestelde punten is het niet heel makkelijk de omgeving verder te verkennen.
   De vraag is dus welke manier jullie het fijnste vinden om rond te reizen. Voor de temperatuur vind je hoogstwaarschijnlijk wel een oplossing op het moment zelf 🙂

   Veel succes en plezier met de voorbereiding. Mochten jullie nog andere vragen hebben, let us know!

 4. Hoi,
  Ik ga in september en oktober richt Nieuw-Zeeland en wil ik graag ook nog richting Fiji. En ik wil graag gaan backpacken. De route die jullie aanraden is zeker met camper? En zou vier weken alleen Zuider Eiland te doen zijn? Groetjes Marije

  • Lars
   maart 10th

   Ha Marije, wat een goed vooruitzicht! Nieuw-Zeeland en Fiji zijn inderdaad goed te combineren, Activity International bijvoorbeeld biedt hier ook combi tickets voor aan. Het Zuider Eiland in vier weken is prima te doen hoor. Natuurlijk hangt het af van je manier van reizen, maar over het algemeen kun je alle punten aandoen in de route hierboven. Let wel, het Noorder Eiland is ook erg mooi!
   Met eigen vervoer is natuurlijk het makkelijkste reizen, maar de busmaatschappijen kunnen je ook naar de meeste punten brengen. Een andere optie is om te liften of zoek iemand waarmee je samen kunt reizen, in de Facebook groep Backpackers New-Zealand worden regelmatig van dit soort oproepen gedaan. Succes met het uitzoeken en alvast veel plezier!

 5. Tamara
  september 10th

  Hallo,

  Ik wil volgend jaar (half feb-half maart), 4 weken met een camper door Nieuw Zeeland reizen. Nu vroeg ik me af: bijna alle rondreizen beginnen in Auckland en eindigen in Christchurch. Heeft dit een reden? Andersom lijkt me namelijk logischer omdat de temperatuur op het zuider-eiland lager ligt. In februari zal de temperatuur daar dan nog wat aangenamer zijn dan in maart, toch? Of maakt dit weinig uit?
  Het enige jammere lijkt me, dat ik overal lees dat het zuider-eiland nog mooier is dan het noorder. Leuker om met het mooiste te eindigen.

  Groetjes,

  Tamara

  ( wat een fijne site trouwens, erg informatief!)

  • Lars
   september 11th

   Ha Tamara,

   Goed vooruitzicht! Wij hebben voor het gemak gekozen om alle reisroutes te laten starten in Auckland en te eindigen in Christchurch. Over het algemeen is dit namelijk logischer dan aankomst en vertrek vanaf Auckland of Christchurch. De routes kunnen uiteraard andersom gemaakt worden. Het is zeker slim om daarbij het seizoen in gedachte te houden, in jouw geval is starten op het Zuidereiland geen verkeerd plan. En het is helemaal geen straf om met het Noordereiland te moeten afsluiten hoor! Wij hebben uiteindelijk meer tijd op het Noordereiland doorgebracht omdat ook daar veel te beleven is. Onder andere de mooiste eendaagse wandeling van Nieuw-Zeeland, de Tongariro Alpine Crossing of de beklimming van Mount Taranaki. Al met al vinden wij het lastig om te kiezen welk eiland nou mooier is, beide hebben hun charmes en voordelen. Wil je nou enkel het Zuidereiland gaan doen, neem dan een kijkje bij de reisroute van 8 plus weken en focus alleen op het Zuidereiland.

   Geniet van de voorbereiding en mocht je nog vragen hebben weet je ons te vinden.

   Groeten,

   Lars & Dasja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *