Camper of auto kopen

Ervaar vrijheid met eigen vervoer

De beste manier om Nieuw-Zeeland te ontdekken is waarschijnlijk wel met eigen vervoer. Hiermee kan je de ultieme vrijheid ervaren en heb je zelf alles in de hand om dit prachtige land te leren kennen. Om je zo goed mogelijk te helpen met het kopen van een camper of auto in Nieuw-Zeeland hebben we hier enkele tips en aandachtspunten voor je opgesteld.

Kopen of toch huren?

Voordat je een auto, camper of camperbus gaat kopen in Nieuw-Zeeland is het goed om de afweging te maken of huren niet goedkoper is. Hoewel een eigen camper het ultieme vrijheidsgevoel versterkt, is het niet voor iedereen de beste of goedkoopste oplossing. Bepaal daarom eerst de periode die je (minimaal) wilt gaan rondreizen in Nieuw-Zeeland en bekijk wat hierbij de kosten zouden zijn als je een camper of auto huurt. Voor de korte vakanties is dit meestal goedkoper. Nu je deze kosten inzichtelijk hebt kun je dit vergelijken met de prijs om een camper of auto te kopen. Op de volgende pagina lees je meer over het huren van een camper of auto in Nieuw-Zeeland.

Camper of auto kopen

Nieuw-Zeeland is erg geliefd onder backpackers en veel kiezen voor het rondreizen met eigen vervoer. Hierdoor is er een groot aanbod van mensen die aan het einde van hun reis alles in de verkoop doen. Zo zit er in Auckland een backpackers car market, een plaats om je auto of camper te kopen of verkopen. Let hierbij wel goed op de prijzen, aangezien de organisatie een commissie pakt willen die soms hoger uitvallen dan op andere plaatsen.

Andere populaire websites om geschikt vervoer te kopen of verkopen zijn trademe.co.nz en gumtree.co.nz. Deze sites zijn te vergelijken met de Nederlandse Marktplaats. Een andere goede optie is de Car fair in Auckland, die elke zondag plaatsvindt. Deze car market heeft vaak een breed aanbod. Sommige car markets hebben soms een onafhankelijke monteur op het terrein die een inspectie kan doen zodat je weet wat je koopt, anders zijn er altijd de AA garages die voor de aankoop een soortgelijke inspectie kunnen uitvoeren.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Milford Sound trip
  Milford Sound kent een paar enorme watervallen
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Milford Sound
  Water zoekt zijn weg naar beneden in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooi