Camper of auto kopen

Ervaar vrijheid met eigen vervoer

De beste manier om Nieuw-Zeeland te ontdekken is waarschijnlijk wel met eigen vervoer. Hiermee kan je de ultieme vrijheid ervaren en heb je zelf alles in de hand om dit prachtige land te leren kennen. Om je zo goed mogelijk te helpen met het kopen van een camper of auto in Nieuw-Zeeland hebben we hier enkele tips en aandachtspunten voor je opgesteld.

Kopen of toch huren?

Voordat je een auto, camper of camperbus gaat kopen in Nieuw-Zeeland is het goed om de afweging te maken of huren niet goedkoper is. Hoewel een eigen camper het ultieme vrijheidsgevoel versterkt, is het niet voor iedereen de beste of goedkoopste oplossing. Bepaal daarom eerst de periode die je (minimaal) wilt gaan rondreizen in Nieuw-Zeeland en bekijk wat hierbij de kosten zouden zijn als je een camper of auto huurt. Voor de korte vakanties is dit meestal goedkoper. Nu je deze kosten inzichtelijk hebt kun je dit vergelijken met de prijs om een camper of auto te kopen. Op de volgende pagina lees je meer over het huren van een camper of auto in Nieuw-Zeeland.

Camper of auto kopen

Nieuw-Zeeland is erg geliefd onder backpackers en veel kiezen voor het rondreizen met eigen vervoer. Hierdoor is er een groot aanbod van mensen die aan het einde van hun reis alles in de verkoop doen. Zo zit er in Auckland een backpackers car market, een plaats om je auto of camper te kopen of verkopen. Let hierbij wel goed op de prijzen, aangezien de organisatie een commissie pakt willen die soms hoger uitvallen dan op andere plaatsen.

Andere populaire websites om geschikt vervoer te kopen of verkopen zijn trademe.co.nz en gumtree.co.nz. Deze sites zijn te vergelijken met de Nederlandse Marktplaats. Een andere goede optie is de Car fair in Auckland, die elke zondag plaatsvindt. Deze car market heeft vaak een breed aanbod. Sommige car markets hebben soms een onafhankelijke monteur op het terrein die een inspectie kan doen zodat je weet wat je koopt, anders zijn er altijd de AA garages die voor de aankoop een soortgelijke inspectie kunnen uitvoeren.

Lees hieronder verder!
 • Milford Sound trip
  Milford Sound kent een paar enorme watervallen
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Milford Sound
  Water zoekt zijn weg naar beneden in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Zeehondenkolonie Nieuw-Zeeland
  Zeehondjes kijken met Dasja
  anemptytextlline
 • Frans Josef Gletsjer Nieuw-Zeeland
  Wandeling naar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Vissen Nieuw-Zeeland
  Veel regen aan de West Coast
  anemptytextlline
 • Omgeving Wellington
  Hout nodig
  anemptytextlline
 • Blue lakes Tongariro
  De eerste Blue Lakes tijdens de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Lady Knox Geyser Nieuw-Zeeland
  Lady Knox Geyser
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds Nieuw-Zeeland
  Nieuw-Zeeland maakt je happy
  anemptytextlline
 • Bezoek Tongariro Nationaal park
  Lavastroom in het Tongariro National Park
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Nationaal park Abel Tasman
  Nationaal park Abel Tasman
  anemptytextlline
 • Church of the Good Shepherd Zuidereiland
  Church of the Good Shepherd aan Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Cabel car Wellington
  Uitzicht vanaf de top van de cabel car
  anemptytextlline
 • Tasman Glacier ijsschotsen
  IJsschotsen van de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Wandelen Canterbury Nieuw-Zeeland
  Special delivery
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Roadtrippen Bay of Plenty Nieuw-Zeeland
  Roadtrippen langs de kust van Bay of Plenty
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Extra kosten

Als je een auto of camper koopt in Nieuw-Zeeland zijn er extra kosten waarmee je rekening moet houden. Zo is er de WOF (Warrant of Fitness), vergelijkbaar met de APK in Nederland. Het enige verschil is dat sommige auto's om de zes maanden opnieuw gekeurd moeten worden. Dit hoort altijd via een sticker zichtbaar op de voorruit vermeld te staan. Let dus op de vervaldatum!

Ook betaal je in Nieuw-Zeeland wegenbelasting, dit gaat op auto niveau en is dus niet naam gebonden. Je kan dus een auto kopen waar de Registration Tax al voor is betaald. De Registration Tax is te verlengen bij alle postkantoren voor een periode van 3 maanden. Voor diesel auto's is er nog een extra kostenpost, hiervoor moet je namelijk ook betalen per kilometer. Ook is dit te kopen bij elk postkantoor. Je betaalt in dit geval per 1.000 kilometer. Door deze extra heffing is de gemiddelde prijs in brandstof voor een benzine en diesel auto ongeveer gelijk.

Een autoverzekering is gek genoeg niet verplicht in Nieuw-Zeeland, ook een aansprakelijkheidsverzekering (WA verzekering) is dat niet. Toch wordt het wel aanbevolen, ongelukken zitten in kleine hoekjes en in het geval van een ongeluk wil je niet met onnodig hoge schulden terug keren. Het kunnen verzekeren van je auto of camper zal afhangen van de periode die je in Nieuw-Zeeland verblijft, gelukkig heeft het BBH Hostel network een goed alternatief voor (kort verblijvende) backpackers.

Waar op te letten

Bij het kopen van een auto of camper is het altijd goed om een aantal aspecten te bekijken voordat je hem direct koopt. Kijk naast de gelopen kilometers bijvoorbeeld goed op het profiel van de banden, roestvorming, de staat van de motor en de compleetheid van het interieur en alles wat daar bij hoort. Zijn alle reserveonderdelen aanwezig en kun je deze ook zelf vervangen? Als je bij een backpackers car market je camper gaat kopen let dan ook goed op van wie je deze koopt. Er lopen veel locals rond die op het eerste gezicht een prima auto verkopen, maar dit niet altijd vanuit het beste principe doen. Ze vragen vaak ook veel te hoge prijzen voor veel minder goede auto's. Een goede tip is om te kijken bij Turners auctions, een van de grootste auto veilinghuizen van Nieuw-Zeeland welke een goed inzicht geeft in de prijzen van verkochte auto's.

Benieuwd naar hoe wij onze camperbusje hebben gekocht? Lees dan hier het verhaal over onze bus!

2 comments on “Camper of auto kopen”

 1. Hi there, the backpacker car market in South Island is close and in North Island the best place to buy a van is Travel Cars NZ, you should include them in the article, I bought mine there and was an excellent choice. Their website is http://www.travelcarsnz.com Hope that helps others, thank you for the great work and safe travels!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram