Southland

Ruig - Adrenaline - Extreme sports

Southland staat bekend als het “echte Nieuw-Zeeland”. Met haar ongeëvenaarde schoonheden, uitgebreide flora en fauna, gastvrije bewoners en bestemmingen die je beter kan ervaren dan erover lezen. Voor de echte avonturiers biedt Southland het ideale speel paradijs. Met lange zandstranden, groene akkers, wilde bossen, kronkelende rivieren en de machtige fjorden kan een echte avonturen zoeker hier compleet zijn gang gaan.

Sfeerimpressies van onze ervaringen in Southland

  • Matukituki River, Fi
  • Fiordland National P
  • Milford Sound, South
  • Stewart Island.New Z
  • Sutherland Falls is
  • Boyd Creek Falls wat
  • Fiordland
Follow Me on Pinterest

Hoogtepunten

In het zuiden van het zuid eiland ligt het gebied Soutland. Soutland is opgedeeld in verschillende regio’s waar elke regio zijn eigen specialiteiten heeft. De regio’s die binnen Southland vallen zijn; Invercargill, Bluff, Stewart Island, The Catlins and Southern Southland, Gore and Eastern Southalnd, Riverton and Western Southland, Winton and Central Southland, Lumsden and Northern Southland en Te Anou and Fiordland.

Bluff – op ongeveer 20 minuten rijden van Invercargill, de hoofdstad van Southland, ligt Bluff. Bluff wordt ook wel “Pearl of the South” genoemd omdat dit de thuishaven is van de bekende Bluff oesters. Deze oester is één van de weinige oesters die nog in het wild groeien en in het wild gevangen worden. Zeker de moeite waard om eens te proberen. Daarnaast staat Bluff ook bekend omdat dit Nieuw-Zeelands meest zuidelijkste plaats is en de toegang verleend tot Stewart Island. Het officiële meest zuidelijke punt van Nieuw-Zeeland is echter Slope Point, in The Catlins.
Er zijn verschillende wandeltochten in Bluff die je meenemen langs de bekendste en belangrijkste plekken van Bluff. Wist je dat deze staat één van Nieuw-Zeelands belangrijkste havens was? Duizenden immigranten vanuit Engeland kwamen namelijk hier aan land omdat dit de dichtstbijzijnde haven was vanuit Australië. Nog steeds is de haven van Bluff belangrijk, hier komen namelijk vele container schepen aan met producten van over de hele wereld.

Tip: Interesse over de hele geschiedenis van de haven van Bluff? Geef het Maritiem museum eens een bezoekje.


Stewart Island – interesse om een easy going lifestyle mee te maken en volop bezig te zijn met en te genieten van de natuur? Breng dan eens een bezoek aan Stewart Island. Wij hebben tijdens onze reis dit eiland helaas overgeslagen maar hebben hier ontzettend goede verhalen over gehoord. Het eiland wordt bewoond door 400 mensen en wordt door vele toeristen bezocht. Het eiland is het thuis van veel flora en fauna. Zo leven er verschillende inheemse vogel soorten zoals de Kiwi die hier de grootste populatie van Nieuw-Zeeland heeft. Vogelspotters kunnen hun geluk niet op, zo zijn er Kaka’s te spotten maar ook de Tui en de Bellbird. De originele naam van Stewart Island is “Te Punga o Te Waka a Maui”, vrij vertaald betekend dit “The Anchor Stone of Maui’s canoe”.

Te Anau and Fiordland – heeft de Werelderfgoed-status bereikt en staat bekend als het huis van Mitre Peak en de Fjorden van Milford Sound en Doubtful Sound. Vooral de Milford Sounds zijn populair, aangezien deze per auto te bereiken zijn om ze vervolgens vanuit het Visitor Center verder te gaan per boot of kayak. Alleen de route naar de Milford Sound is de moeite al meer dan waard, dwars door de berglandschappen schuilt er achter elke bocht of tunnel een ander prachtig uitzicht. Alvast meer weten over de Milford Sound? Lees er hier alles over. De Doubtful Sound is enkel per boot te bereiken, hier gaan eendaagse en meerdaagse cruises naartoe. De onderstaande video geeft een goed beeld van wat je kunt verwachten in de Milford Sounds:

Tip: Als je met eigen vervoer naar de Milford Sounds gaat, stop dan ook zeker af en toe op de daarvoor aangelegde parkeer plaatsen. Hier kun je een korte wandeling maken en met geluk de Kea spotten. Geen eigen vervoer? Vanuit Queenstown en Te Anau gaan excursies of maak gebruik van de InterCity Coachlines.

Een andere optie om de Milford Sound te bereiken is te voet. Vanuit Te Anau gaat er een 53 kilometer lange wandelroute naar de Milford Sound. Deze wandeltocht wordt vaak beschreven als de mooiste wandeling ter wereld en geeft een unieke kijk op het gebied. De tocht leg je af in 3 tot 4 dagen en onderweg verblijf je in verschillende hutten. De wandeltocht kan alleen of met een gids worden gelopen. Hier vindt je er meer informatie over.

The Catlins and Southern Southland – is het meest zuidelijke vaste land van Nieuw-Zeeland. Het natuurgebied van The Catlins overlapt gedeeltelijk met de regio Otago en biedt een unieke natuur. Regenwoud wordt afgewisseld met een imposante kustlijn. Naast dat je hier dus het meest zuidelijke punt vindt (Slope Point) heb je hier ook de mogelijkheid om de natuur te bewonderen via verschillende wandelingen maar ook barst het hier van het wildlife. Zo kun je op Curio Bay een versteend bos aanschouwen maar misschien nog leuker, de Yellow Eyed Pinguin spotten! Kijk in dit gebied ook uit naar zeeleeuwen en de Hectors Dolphin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *