Southland Nieuw-Zeeland

Met The Catlins en de Milford Sound misschien wel de mooiste natuur van het land

Southland staat bekend als het 'echte Nieuw-Zeeland'. Met haar ongeëvenaarde schoonheden, uitgebreide flora en fauna, gastvrije bewoners en bestemmingen die je beter kan ervaren dan erover lezen. Voor de echte avonturiers biedt Southland het ideale speelparadijs. Met lange zandstranden, groene akkers, wilde bossen, kronkelende rivieren en de machtige fjorden kan een echte avonturen zoeker hier compleet zijn gang gaan.

Hoogtepunten Southland

In het zuiden van het Zuidereiland ligt het gebied Soutland. Soutland is opgedeeld in verschillende regio's waar elke regio zijn eigen specialiteiten heeft. De regio's die binnen Southland vallen zijn; Invercargill, Bluff, Stewart Island, The Catlins and Southern Southland, Gore and Eastern Southalnd, Riverton and Western Southland, Winton and Central Southland, Lumsden and Northern Southland en Te Anou and Fiordland.

Bluff

Op ongeveer 20 minuten rijden van Invercargill, de hoofdstad van Southland, ligt Bluff. Bluff wordt ook wel Pearl of the South genoemd omdat dit de thuishaven is van de bekende Bluff oesters. Deze oester is één van de weinige oesters die nog in het wild groeien en in het wild gevangen worden. Zeker de moeite waard om eens te proberen. Daarnaast staat Bluff ook bekend omdat dit Nieuw-Zeelands meest zuidelijkste plaats is en toegang verleent tot Stewart Island. Het officiële meest zuidelijke punt van Nieuw-Zeeland is echter Slope Point, in The Catlins.
Er zijn verschillende wandeltochten in Bluff die je meenemen langs de bekendste en belangrijkste plekken van Bluff. Wist je dat deze staat eigenaar is van één van Nieuw-Zeelands belangrijkste havens? Duizenden immigranten vanuit Engeland kwamen namelijk hier aan land omdat dit de dichtstbijzijnde haven was vanuit Australië. Nog steeds is de haven van Bluff belangrijk, hier komen containerschepen aan met producten van over de hele wereld.

Tip: Interesse in de geschiedenis van de haven? Geef het Maritiem museum eens een bezoekje.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Penguins in Southland
  anemptytextlline
 • Cruise in Milford Sound
  De cruiseschepen brengen je zo dichtbij mogelijk
  anemptytextlline
 • Milford Sound rondvaart cruise