Southland Nieuw-Zeeland

Met The Catlins en de Milford Sound misschien wel de mooiste natuur van het land

Southland staat bekend als het 'echte Nieuw-Zeeland'. Met haar ongeëvenaarde schoonheden, uitgebreide flora en fauna, gastvrije bewoners en bestemmingen die je beter kan ervaren dan erover lezen. Voor de echte avonturiers biedt Southland het ideale speelparadijs. Met lange zandstranden, groene akkers, wilde bossen, kronkelende rivieren en de machtige fjorden kan een echte avonturen zoeker hier compleet zijn gang gaan.

Hoogtepunten Southland

In het zuiden van het Zuidereiland ligt het gebied Soutland. Soutland is opgedeeld in verschillende regio's waar elke regio zijn eigen specialiteiten heeft. De regio's die binnen Southland vallen zijn; Invercargill, Bluff, Stewart Island, The Catlins and Southern Southland, Gore and Eastern Southalnd, Riverton and Western Southland, Winton and Central Southland, Lumsden and Northern Southland en Te Anou and Fiordland.

Bluff

Op ongeveer 20 minuten rijden van Invercargill, de hoofdstad van Southland, ligt Bluff. Bluff wordt ook wel Pearl of the South genoemd omdat dit de thuishaven is van de bekende Bluff oesters. Deze oester is één van de weinige oesters die nog in het wild groeien en in het wild gevangen worden. Zeker de moeite waard om eens te proberen. Daarnaast staat Bluff ook bekend omdat dit Nieuw-Zeelands meest zuidelijkste plaats is en toegang verleent tot Stewart Island. Het officiële meest zuidelijke punt van Nieuw-Zeeland is echter Slope Point, in The Catlins.
Er zijn verschillende wandeltochten in Bluff die je meenemen langs de bekendste en belangrijkste plekken van Bluff. Wist je dat deze staat eigenaar is van één van Nieuw-Zeelands belangrijkste havens? Duizenden immigranten vanuit Engeland kwamen namelijk hier aan land omdat dit de dichtstbijzijnde haven was vanuit Australië. Nog steeds is de haven van Bluff belangrijk, hier komen containerschepen aan met producten van over de hele wereld.

Tip: Interesse in de geschiedenis van de haven? Geef het Maritiem museum eens een bezoekje.

Lees hieronder verder!
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Penguins in Southland
  anemptytextlline
 • Cruise in Milford Sound
  De cruiseschepen brengen je zo dichtbij mogelijk
  anemptytextlline
 • Milford Sound rondvaart cruise
  De Milford Sound vanaf een cruise
  anemptytextlline
 • Weg Milford Sound
  De route naar Milford Sound is al om te genieten
  anemptytextlline
 • Kust Southland Nieuw-Zeeland
  De ruige kust van Southland
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline
 • Backpacken in Nieuw-Zeeland
  Ondergaande zon met meeuwenkolonie
  anemptytextlline
 • Milford Sound trip
  Milford Sound kent een paar enorme watervallen
  anemptytextlline
 • Bluff
  Je kunt alle kanten op vanaf hier
  anemptytextlline
 • Waterval Milford Sound Southland
  Extreem harde wind speelt met waterval in Milford Sound
  anemptytextlline
 • Autorijden Milford Sound
  Onderweg naar de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Milford Sound cruise
  Sommige watervallen halen de zee niet eens
  anemptytextlline
 • Slope Point Nieuw-Zeeland
  Slope Point het zuidelijkste puntje Zuidereiland
  anemptytextlline
 • The Chasm Milford Sound
  The Chasm in de buurt van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Southland kamperen Nieuw-Zeeland
  Uitzicht over een meer in Southland
  anemptytextlline
 • Watervallen langs de weg
  Watervallen langs de rotsen richting Milford Sound
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Milford Sound
  Water zoekt zijn weg naar beneden in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Kea in Nieuw-Zeeland
  Een verregende Kea in Southland
  anemptytextlline
 • Pinguïns Nieuw-Zeeland
  Yellow Eyed Penguins Curio Bay Fossil Forest
  anemptytextlline
 • Wildlife Zuidereiland
  Zeeleeuw gespot vanaf de camping
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Stewart Island

Zin om een easy going lifestyle mee te maken en volop bezig te zijn met, en te genieten van, de natuur? Ga naar Stewart Island. Wij hebben tijdens onze reis dit eiland helaas overgeslagen maar hebben hier ontzettend goede verhalen over gehoord. Het eiland wordt bewoond door 400 mensen en door veel toeristen bezocht. Het eiland is het thuis van bijzondere flora en fauna. Zo leven er verschillende inheemse vogelsoorten zoals de Kiwi, die hier de grootste populatie van Nieuw-Zeeland heeft. Vogelspotters kunnen hun geluk niet op, zo zijn er Kaka's te spotten maar ook de Tui en de Bellbird. De originele naam van Stewart Island is Te Punga o Te Waka a Maui, vrij vertaald betekent dit The Anchor Stone of Maui's canoe.

Te Anau and Fiordland

Te Anau and Fiordland heeft de Werelderfgoed-status bereikt en staat bekend als het huis van Mitre Peak en de Fjorden van Milford Sound en Doubtful Sound. Vooral de Milford Sounds zijn populair, aangezien deze per auto te bereiken zijn om ze vervolgens, vanuit het Visitor Center, verder te ontdekken per boot of kayak. Alleen de route naar de Milford Sound is de moeite al meer dan waard, dwars door de berglandschappen schuilt er achter elke bocht of tunnel een ander waanzinnig uitzicht. Alvast meer weten over de Milford Sound? Lees er hier alles over. De Doubtful Sound is enkel per boot te bereiken, hier gaan eendaagse en meerdaagse cruises naartoe. De onderstaande video geeft een mooi beeld van wat je kunt verwachten in de Milford Sounds

Tip: Als je met eigen vervoer naar de Milford Sounds gaat, stop dan ook zeker af en toe op de daarvoor aangelegde parkeerplaatsen. Hier kun je een korte wandeling maken en met geluk de Kea spotten. Geen eigen vervoer? Vanuit Queenstown en Te Anau gaan excursies of maak gebruik van de InterCity Coachlines.

Een andere optie om de Milford Sound te bereiken is te voet. Vanuit Te Anau gaat er een 53 kilometer lange wandelroute naar de Milford Sound. Deze wandeltocht wordt vaak beschreven als de mooiste wandeling ter wereld en geeft een unieke kijk op het gebied. De tocht leg je af in drie tot vier dagen en onderweg verblijf je in verschillende hutten. De wandeltocht kun je alleen of met een gids lopen. Hier vind je meer informatie over de tocht.

The Catlins and Southern Southland

Het meest zuidelijke vasteland van Nieuw-Zeeland zijn The Catlins. Het natuurgebied van The Catlins overlapt gedeeltelijk met de regio Otago en biedt een unieke natuur. Regenwoud wordt afgewisseld met een imposante kustlijn. Naast dat je hier dus het meest zuidelijke punt vindt (Slope Point) heb je hier ook de mogelijkheid om de natuur te bewonderen via verschillende wandelingen maar ook barst het hier van het wildlife. Zo kun je op Curio Bay een versteend bos aanschouwen maar misschien nog leuker, de Yellow Eyed Pinguin spotten! Kijk in dit gebied ook uit naar zeeleeuwen en de Hectors Dolphin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram