Openbaar vervoer in Nieuw-Zeeland

Met de bus, trein of ferry Nieuw-Zeeland ontdekken

Openbaar vervoer in Nieuw-Zeeland is onder de locals niet echt populair te noemen, voornamelijk doordat de dekking niet heel goed is. Nieuw-Zeeland is dunbevolkt waardoor het openbaar vervoer niet rendabel ingezet kan worden. Gelukkig betekent dit niet dat het onmogelijk is om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Het zijn vooral bussen die veel gebruikt worden, in de steden Auckland en Wellington vind je een metro en er zijn enkele treinroutes. Misschien niet helemaal openbaar vervoer, maar wel populair onder voornamelijk backpackers, zijn de hop-on hop-off bussen. Deze zijn ingesteld op toeristen en doen meer bezienswaardigheden aan.

Met de bus door Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland kent twee grote busmaatschappijen die steden en dorpen verbinden. Dit zijn InterCity (de nationale busdienst) en Naked Bus. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het onderhouden van verbindingen tussen belangrijke plaatsen en toeristische gebieden. De concurrentie onderling is niet zo heftig. Dit valt vooral op aan de minimale prijsverschillen tussen de bustickets. Tickets starten rond de 10,- NZD. Naast deze grote busmaatschappijen kent Nieuw-Zeeland ook nog een aantal lokale busmaatschappijen en de op backpackers gerichte hop-on hop-off bussen.

Tip: Naast gewoon gebruik van de bus biedt ook InterCity hop-on hop-off bus opties aan welke ideaal zijn om het land te ontdekken. Met de FlexiPass maak je jouw eigen reisroute waar de TravelPass de meest populaire plaatsen met elkaar voor je verbindt en de route dus al vaststaat.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
  Het strand van Cathedral Cove
  anemptytextlline
 • Waterval Canterbury Nieuw-Zeeland
  Waterval speurtocht
  anemptytextlline