Otago Nieuw-Zeeland

Ga bungeejumpen en spot pinguïns

Otago is een streek van enorme diversiteit, zo vind je hier de adrenaline hoofdstad van Nieuw-Zeeland; Queenstown, maar ook een overvloed aan wildlife. Ga 's avonds pinguïns spotten als ze uit de zee komen of zoek naar zeehonden en zeeleeuwen. Breng een bezoek aan een van de oudste steden van Nieuw-Zeeland; Dunedin. Of kom tot rust in één van de (nationale) parken zoals The Catlins. Otago wisselt verschillende landschappen met elkaar af, uitgestrekte vlaktes en bergen gaan naadloos in elkaar over.

Hoogtepunten Otago

Otago is opgedeeld in vijf verschillende regio's, we zeggen wel vaker dat de regio's van verschillende streken veel van elkaar verschillen, maar zoveel als ze dat doen in Otago is waarschijnlijk vrij uniek. Zo verschilt in Otago niet alleen het landschap tussen de vijf regio's, maar de activiteiten en de bevolking kennen ook een enorme diversiteit. Misschien ook wel gewoon de vibe. De volgende vijf regio's vormen samen Otago: Dunedin, Queenstown, North Otago, The Catlins en Central Otago.

Dunedin

Dunedin wordt ook wel het Edinburgh van het zuiden genoemd door het Schotse erfgoed wat nog goed zichtbaar is in het straatbeeld van de stad. Op deze Schotse komaf zijn ze niet verwonderlijk dan ook erg trots. Veel van de inwoners stammen af van avontuurlijke Schotten die deze regio hebben betrokken in 1848. Ook de oudste universiteit van Nieuw-Zeeland, de University of Otago is in Dunedin te vinden. Dunedin is een echte studentenstad en heeft een gezellig nachtleven. Voor de mensen die graag lijstjes afvinken heeft Dunedin ook wat te bieden; de steilste straat ter wereld (Baldwin Street) vind je namelijk hier. Alsook het enige kasteel van Nieuw-Zeeland, het Larnach Castle dat te bezoeken is, en waar zelfs overnacht kan worden. Wildlife is nooit ver weg in Dunedin, bijvoorbeeld op Sandfly Bay, waar tegen de avond pinguïns over het strand rennen naar hun jongen en waar zeeleeuwen geregeld gespot worden.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Kamperen Queenstown
  Lake Wakatipu net buiten Queenstown
  anemptytextlline
 • Routes Nieuw-Zeeland
  Er zijn vervelendere routes naar school
  anemptytextlline
 • Stranden van Otago Nieuw-Zeeland
  De brede stranden van zuid Otago