Otago

Wildlife - Bungeejumpen - Queenstown

Otago is een streek van enorme diversiteit, zo vind je hier de adrenaline hoofdstad van Nieuw-Zeeland; Queenstown, maar ook een overvloed aan wildlife. Ga ‘s avonds pinguïns spotten als ze uit de zee komen of ga opzoek naar zeehonden en zeeleeuwen. Breng een bezoek aan een van de oudste steden van Nieuw-Zeeland; Dunedin of zoek de rust op in één van de (nationale) parken zoals The Catlins. Otago wisselt verschillende landschappen met elkaar af, uitgestrekte vlaktes en bergen gaan naadloos in elkaar over.

Sfeerimpressies van onze ervaringen in Otago

 • Lindis Burn, Central
 • Ultimate Day Harris
 • Lake Wakatipu , near
 • Tunnel Beach, Dunedi
 • Lake Wanaka, New Zea
 • With bungee jumping,
 • Matukituki River, Ne
 • Queenstown, New Zeal
 • Summer... Otago, Sou
 • Lake Wanaka, New Zea
 • Lake Wakatipu, New Z
 • Outside Queenstown,
 • Edith Cavell Bridge
Follow Me on Pinterest

Hoogtepunten

Otago is opgedeeld in vijf verschillende regio’s, we zeggen wel vaker dat de regio’s van verschillende streken veel van elkaar verschillen, maar zo veel als ze dat doen in Otago is waarschijnlijk vrij uniek. Zo verschilt in Otago niet alleen het landschap tussen de vijf regio’s, maar ook de activiteiten en de locals verschillen enorm. Misschien ook wel gewoon de vibe. De volgende vijf regio’s vormen samen Otago: Dunedin, Queenstown, North Otago, The Catlins en Central Otago.

Dunedin – wordt ook wel het Edinburgh van het zuiden genoemd door het Schotse erfgoed wat nog goed zichtbaar is in het straatbeeld van de stad. Op deze Schotse komaf zijn ze niet verwonderlijk dan ook erg trots. Veel van de inwoners stammen af van avontuurlijke Schotten die deze regio hebben betrokken in 1848. Ook de oudste universiteit van Nieuw-Zeeland, de University of Otago is in Dunedin te vinden. Dunedin is dan ook een echte studentenstad en heeft een gezellig nachtleven. Voor de mensen die graag lijstjes afvinken heeft Dunedin ook wat te bieden; de steilste straat ter wereld (Baldwin Street) vind je namelijk hier. Alsook het enige kasteel van Nieuw-Zeeland, het Larnach Castle welke te bezoeken is, en waar zelfs overnacht kan worden. Wildlife is echter nooit ver weg in Dunedin, bijvoorbeeld op Sandfly Bay, waar tegen de avond pinguïns over het strand rennen naar hun jongen en waar zeeleeuwen geregeld gespot kunnen worden.

Queenstown – is de adrenaline hoofdstad van Nieuw-Zeeland, hier is o.a. het bungeejumpen uitgevonden. Van deze eerste brug worden nog steeds tientallen sprongen per dag gemaakt. Daarna zijn er nog veel andere adrenaline opzoekende activiteiten bijgekomen, om er een paar op te noemen: rafting, jet boating, gliding, canyoning, abseiling, hang gliding, heliskiing, para sailing of river surfing. Queenstown ligt langs Lake Wakatipu, met 80 kilometer het langste meer van Nieuw-Zeeland. Na de adrenaline kun je dus rustig genieten van het prachtige berglandschap of van het rijke nachtleven wat er mede door alle toeristen is ontstaan. De onderstaande video geeft een goed beeld van wat Queenstown te bieden heeft:

Naast Queenstown is Wanaka een steeds populairdere plaats voor adrenaline junkies, dit kleine stadje aan het gelijknamige meer wordt gezien als goedkopere optie dan Queenstown. Ook Wanaka ligt prachtig tussen de bergen en is dan ook een populaire wintersport bestemming, maar ook in de zomer is dit een heerlijke plek om te zijn.


North Otago – heeft met Oamaru misschien een van de beste plekken om pinguïns te spotten in Nieuw-Zeeland. Zowel de Little Blue Pinguin (Dwergpinguïn) als de Yellow Eyed Pinguin (Geeloogpinguïn) komen hier voor en zijn als de avond valt te zien als ze terug aan land komen na een dag vissen. De Yellow Eyed Pinguins kun je het beste, net buiten de stad bekijken. Bij Bushy Beach is een uitkijk gemaakt vanaf war ze goed te zien zijn. De Little Blue Pinguins zijn betaald te zien bij het Oamaru Blue Pinguin Colony maar net daarvoor is ook een mogelijkheid om ze gratis te zien. Bekijk hier de locatie om de Little Blue Pinguins gratis te zien, bij de pier komen ze net na zonsondergang aan.

Tip: Als je pinguïns wilt gaan kijken in Oamaru, begin dan met de Yellow Eyed Pinguins, deze komen eerder aan land. Rij daarna naar de Little Blue Pinguins. Houd je wel aan de regels die gelden bij het kijken naar deze kwetsbare dieren. Als ze gevaar zien komen ze namelijk niet aan land met alle gevolgen van dien.

North Otago biedt naast de mogelijkheid tot het spotten van wildlife nog meer, zo vind je hier de Moeraki Boulders gelegen tussen Oamaru en Dunedin. Deze rond gevormde stenen liggen verspreid over het strand wat een uniek en apart beeld geeft. Zeker de moeite waard om even te bezoeken!

The Catlins – is een van de minst bekende gebieden van Nieuw-Zeeland, het natuurgebied The Catlins overschrijdt de streken grens en valt gedeeltelijk onder Southland. De regenwouden in The Catlins staan bol van wildlife en zijn het bezoeken waard. Het gebied is uniek voor het oostelijke deel van het zuidereiland en zit vol met verstopte watervallen en rivierdalen. Ga daarom ook zeker op onderzoek in dit gebied met één of meerdere wandelingen.

Central Otago – is een uitgestrekt gebied tussen de kust en de zuidelijke alpen waarin Queenstown ligt en is Nieuw-Zeeland’s meest binnenlandse gebied. Als je vanaf de kust door Central Otago rijdt zie je het landschap rustig aan veranderen en ruiger worden. Alleen voor de wegen is dit een gebied waar je eigenlijk door heen moet rijden. Voor fietsers is dit dan ook een heerlijk gebied, met o.a. de Otago Central Rail Trail een fiets route langs een oude trein route. Central Otago is een gebied waar fruitteelt veelvuldig voorkomt door het fijne klimaat wat er heerst. Dus mocht je willen werken in Nieuw-Zeeland dan is dit misschien een goed gebied!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *