Otago Nieuw-Zeeland

Ga bungeejumpen en spot pinguïns

Otago is een streek van enorme diversiteit, zo vind je hier de adrenaline hoofdstad van Nieuw-Zeeland; Queenstown, maar ook een overvloed aan wildlife. Ga 's avonds pinguïns spotten als ze uit de zee komen of zoek naar zeehonden en zeeleeuwen. Breng een bezoek aan een van de oudste steden van Nieuw-Zeeland; Dunedin. Of kom tot rust in één van de (nationale) parken zoals The Catlins. Otago wisselt verschillende landschappen met elkaar af, uitgestrekte vlaktes en bergen gaan naadloos in elkaar over.

Hoogtepunten Otago

Otago is opgedeeld in vijf verschillende regio's, we zeggen wel vaker dat de regio's van verschillende streken veel van elkaar verschillen, maar zoveel als ze dat doen in Otago is waarschijnlijk vrij uniek. Zo verschilt in Otago niet alleen het landschap tussen de vijf regio's, maar de activiteiten en de bevolking kennen ook een enorme diversiteit. Misschien ook wel gewoon de vibe. De volgende vijf regio's vormen samen Otago: Dunedin, Queenstown, North Otago, The Catlins en Central Otago.

Dunedin

Dunedin wordt ook wel het Edinburgh van het zuiden genoemd door het Schotse erfgoed wat nog goed zichtbaar is in het straatbeeld van de stad. Op deze Schotse komaf zijn ze niet verwonderlijk dan ook erg trots. Veel van de inwoners stammen af van avontuurlijke Schotten die deze regio hebben betrokken in 1848. Ook de oudste universiteit van Nieuw-Zeeland, de University of Otago is in Dunedin te vinden. Dunedin is een echte studentenstad en heeft een gezellig nachtleven. Voor de mensen die graag lijstjes afvinken heeft Dunedin ook wat te bieden; de steilste straat ter wereld (Baldwin Street) vind je namelijk hier. Alsook het enige kasteel van Nieuw-Zeeland, het Larnach Castle dat te bezoeken is, en waar zelfs overnacht kan worden. Wildlife is nooit ver weg in Dunedin, bijvoorbeeld op Sandfly Bay, waar tegen de avond pinguïns over het strand rennen naar hun jongen en waar zeeleeuwen geregeld gespot worden.

Lees hieronder verder!
 • Kamperen Queenstown
  Lake Wakatipu net buiten Queenstown
  anemptytextlline
 • Routes Nieuw-Zeeland
  Er zijn vervelendere routes naar school
  anemptytextlline
 • Stranden van Otago Nieuw-Zeeland
  De brede stranden van zuid Otago
  anemptytextlline
 • Rosten van Nieuw-Zeeland
  De rotsen gaan rustig op in de zee bij Nugget Point
  anemptytextlline
 • Zeeleeuwen Nieuw-Zeeland
  Zeeleeuw jaagt op pinguins
  anemptytextlline
 • Route naar Queenstown
  Onderweg naar Queenstown
  anemptytextlline
 • Moeraki Boulders Nieuw-Zeeland
  Moeraki Boulders in Otago
  anemptytextlline
 • Oamaru Nieuw-Zeeland
  Yellow Eyed Pinguins in de buurt van Oamaru
  anemptytextlline
 • Watervallen Otago
  Otago heeft het allemaal van wildlife tot watervallen
  anemptytextlline
 • Otago Nieuw-Zeeland
  Typisch Nieuw-Zeeland in Otago
  anemptytextlline
 • Catlins waterval Nieuw-Zeeland
  Waterval in The Catlins
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Sandfly bay
  Sandfly Bay vanaf een afstand
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Nugget Point
  Op Nugget Point blijf je genieten
  anemptytextlline
 • Pinguins in het wild
  Oamaru Blue Penguins crossing
  anemptytextlline
 • Overnachten bij Queenstown
  Kamperen aan de oevers van Lake Wakatipu
  anemptytextlline
 • Kerk Dunedin Nieuw-Zeeland
  De kerk van Dunedin
  anemptytextlline
 • Pinguïns spotten Nieuw-Zeeland
  Little Blue Penguins komen aan land
  anemptytextlline
 • Nugget point Nieuw-Zeeland
  Vuurtoren op Nugget Point
  anemptytextlline
 • Station Dunedin
  Het station van Dunedin
  anemptytextlline
 • Catlins Nieuw-Zeeland
  De Catlins is een waterval paradijs
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Queenstown

In de adrenaline hoofdstad van Nieuw-Zeeland, Queenstown, is o.a. het bungeejumpen uitgevonden. Van deze brug worden nog steeds tientallen sprongen per dag gemaakt. Daarna zijn er nog veel andere adrenaline opzoekende activiteiten bijgekomen, om er een paar op te noemen: rafting, jet boating, gliding, canyoning, abseiling, hang gliding, heliskiing, para sailing of river surfing. Queenstown ligt langs Lake Wakatipu, met 80 kilometer het langste meer van Nieuw-Zeeland. Na de adrenaline kick kun je rustig genieten van het prachtige berglandschap of van het rijke nachtleven, wat mede door alle toeristen is ontstaan. De onderstaande video geeft een goed beeld van wat Queenstown te bieden heeft.

Naast Queenstown is Wanaka een steeds populairdere plaats voor adrenaline junkies. Dit kleine stadje, aan het gelijknamige meer, wordt gezien als goedkopere optie van Queenstown. Ook Wanaka ligt prachtig tussen de bergen en is een populaire wintersportbestemming, maar ook in de zomer is dit een fijne plek om te zijn.

North Otago

North Otago heeft met Oamaru misschien één van de beste plekken om pinguïns te spotten in Nieuw-Zeeland. Zowel de Little Blue Pinguin (Dwergpinguïn) als de Yellow Eyed Pinguin (Geeloogpinguïn) komen hier voor en zijn als de avond valt te zien als ze terug aan land komen na een dag vissen. De Yellow Eyed Pinguins kun je het beste, net buiten de stad bekijken. Bij Bushy Beach is een uitkijk gemaakt vanaf waar ze goed te zien zijn. De Little Blue Pinguins zijn tegen een betaling te zien bij het Oamaru Blue Pinguin Colony maar net daarvoor is ook een mogelijkheid om ze gratis te spotten. Bekijk hier de locatie om de Little Blue Pinguins gratis te zien, bij de pier komen ze net na zonsondergang aan.

Tip: Als je pinguïns wilt gaan kijken in Oamaru, begin dan met de Yellow Eyed Pinguins, zij komen eerder aan land. Rij daarna naar de Little Blue Pinguins. Hou je wel aan de regels die gelden bij het kijken naar deze kwetsbare dieren. Als ze gevaar zien komen ze namelijk niet aan land met alle gevolgen van dien.

North Otago biedt naast de mogelijkheid tot het spotten van wildlife nog meer, zo vind je hier de Moeraki Boulders gelegen tussen Oamaru en Dunedin. Deze rond gevormde stenen liggen verspreid over het strand wat een uniek en apart beeld geeft. Zeker de moeite waard om even te bezoeken!

The Catlins

Een minder bekend gebied van Nieuw-Zeeland zijn The Catlins. Het natuurgebied The Catlins overschrijdt de streken grens en valt gedeeltelijk onder Southland. De regenwouden in The Catlins staan bol van wildlife en zijn het bezoeken waard. Het gebied is uniek voor het oostelijke deel van het zuidereiland en zit vol met verstopte watervallen en rivierdalen. Ga daarom ook zeker op onderzoek uit in dit gebied met één of meerdere wandelingen.

Central Otago

Central Otago is een uitgestrekt gebied tussen de kust en de zuidelijke Alpen, waarin Queenstown ligt, en is Nieuw-Zeeland's meest binnenlandse gebied. Als je vanaf de kust door Central Otago rijdt zie je het landschap rustig veranderen en ruiger worden. Alleen voor de wegen is dit een gebied waar je eigenlijk alleen al doorheen moet rijden. Voor fietsers is dit ook een heerlijk stuk, met o.a. de Otago Central Rail Trail een fietsroute langs een oude treinroute. Central Otago is een gebied waar fruitteelt veelvuldig voorkomt door het fijne klimaat. Dus mocht je willen werken in Nieuw-Zeeland dan is dit een geschikte plek!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram