Autorijden in Nieuw-Zeeland

Van rijbewijs tot brandstofprijs

Om alles in Nieuw-Zeeland te kunnen zien en je zo vrij te voelen als een vogel is het rijden van je eigen auto of bus de ideale uitkomst. En gelukkig is het rijden in Nieuw-Zeeland niet heel moeilijk. De wegen zijn over het algemeen goed, bebording is duidelijk en de files zijn vaak ver te zoeken. Het enige waar je rekening mee dient te houden is dat er in Nieuw-Zeeland aan de linkerkant van de weg wordt gereden. Even wennen maar het valt erg mee! Hier lees je meer over de regels m.b.t. het hebben van een rijbewijs, hoe de wegen zijn, welke beperkingen sommige huurauto's hebben en natuurlijk hoe de brandstofprijzen in Nieuw-Zeeland zijn!

Rijbewijs

Bij het huren of kopen van een auto of camper dien je over een geldig rijbewijs te beschikken. Daarnaast is het (tegenwoordig) verplicht om een Engelse vertaling van het rijbewijs bij je te hebben. Wij hebben ervoor gekozen om via de ANWB in Nederland een internationaal rijbewijs aan te schaffen. Het internationale rijbewijs is één jaar geldig. Het documentje bestaat uit een pasfoto, handtekening en er staat in verschillende talen in dat de persoon over een geldig rijbewijs beschikt. Je mag echter maar twaalf aaneengesloten maanden rijden op een buitenlands rijbewijs. Daarna moet je over een Nieuw-Zeelands rijbewijs beschikken. Het land verlaten en opnieuw betreden is overigens ook een optie. Aan het huren van een auto of camper kunnen wel nog extra beperkingen hangen, zoals leeftijd (minimaal 21 jaar), dit kan per verhuurder verschillen.

Wegen in Nieuw-Zeeland

De wegen in Nieuw-Zeeland zijn over het algemeen in goede staat. De meeste wegen zijn geasfalteerd. Daarnaast vind je op het platteland nog veel wegen met gravel, erg leuk om over te rijden. Rond de grote steden zijn snelwegen aangelegd zoals wij die kennen in Nederland. Vaak bestaan de geasfalteerde wegen uit één baan en vooral in de bergen is het goed opletten voor tegenliggend verkeer.
Omdat het op de wegen in Nieuw-Zeeland niet erg druk is zijn er minder files en is het rijden in Nieuw-Zeeland erg fijn. Geniet vooral van al het schoons tijdens de reis.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Milford Sound trip
  Milford Sound kent een paar enorme watervallen
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Milford Sound
  Water zoekt zijn weg naar beneden in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Zeehondenkolonie Nieuw-Zeeland
  Zeehondjes kijken met Dasja
  anemptytextlline
 • Frans Josef Gletsjer Nieuw-Zeeland
  Wandeling naar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Vissen Nieuw-Zeeland