Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis!

Als je voor een langere tijd naar het buitenland gaat is aan te raden om je verzekeringen goed uitgezocht en op orde te hebben. Er zit namelijk een groot verschil in wat wel, en wat niet wordt gedekt. Hier proberen we je op zo een makkelijk mogelijke manier uit te leggen welke verzekeringen er zijn en wanneer deze worden aangeraden.

Reisverzekering

Als reisverzekering zien wij de standaard reisverzekering die je vaak ook afsluit als je op (een korte) vakantie gaat. Deze sluit je over het algemeen voor een paar tientjes per jaar af voor een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering is vaak nog goedkoper, maar hierbij is de vraag wat op jaarbasis voordeliger is. Over het algemeen ben je, als je op jaarbasis meer dan 21 dagen in het buitenland bent voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering. Deze dekt echter niet alles en heeft vaak een aantal beperkingen. Zo heeft een standaard reisverzekering vaak een maximale aaneengesloten reisduur. Bij een doorlopende reisverzekering is dat vaak 60, 90 of 180 dagen. Daarnaast dekt deze standaard reisverzekering vaak niet alles wat je bij een langere reis wel gedekt wilt hebben. Een standaard doorlopende reisverzekering dekt over het algemeen de volgende punten (dit kan verschillen per verzekeraar):

 • Persoonlijke hulpverlening vanuit alarmcentrale
 • Diefstal en beschadiging van bagage
 • Kosten bij ongevallen
 • Schade aan de accommodatie
 • Telefoonkosten door het bellen naar hulplijnen


 • Hierin is natuurlijk nog de mogelijkheid om de reisverzekering uit te breiden met dingen belangrijk voor jou. Denk bijvoorbeeld aan extreme sporten, duiken of een verhoogde dekking.

  Lang op reis verzekering / globetrotter verzekering

  Ga je langer dan de 60, 90 of 180 dagen dan is een lang op reis verzekering ofwel een globetrotter verzekering de enige vorm van verzekering die je nog kunt afsluiten. Maar ook als een standaard reisverzekering je reisduur zou dekken is het vaak verstandig om een lang op reis of globetrotter verzekering te overwegen. Deze dekt namelijk ook nog andere punten dan de hierboven besproken standaard reisverzekering.

  Een lang op reis of globetrotter verzekering kan je voor 1, 2 of zelfs 3 jaar verzekerd naar het buitenland. Maar het grootste voordeel van zo een verzekering is dat het de mogelijkheid geeft om eventuele ziektekosten gemaakt in het buitenland volledig te dekken. Nu zou je zeggen, daar heb ik toch mijn zorgverzekering voor? Dat klopt, voor een gedeelte. Deze dekt namelijk volgens de prijzen welke in Nederland gehanteerd worden. Dus mocht het verkeerd gaan, en je moet worden geopereerd in Nieuw-Zeeland en de kosten hiervoor zijn omgerekend €5.000,- maar in Nederland kost deze operatie gemiddeld maar €3.000,- dan dekt je zorgverzekering enkel deze €3.000,-. Een lang op reis of globetrotter verzekering zorgt er dus voor dat jij het verschil niet hoeft op te hoesten, hiervoor ben je dan verzekerd. Mocht je nou nog langer op reis zijn, zo lang dat je in Nederland niet meer verzekerd hoeft te zijn, dan kan je zelfs compleet verzekerd worden in het buitenland. Ook hiervoor geldt natuurlijk dat onder verzekeraars het e.e.a. verschilt qua dekking. Kijk hier dus goed naar en kijk wat jij belangrijk vindt, waar je een goed gevoel bij hebt en welke risico’s je bereid bent te nemen natuurlijk.  De door ons geselecteerde top negen Nieuw-Zeeland reizen

  Bekijk het complete reisaanbod

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *