Selecteer een pagina

Nieuw-Zeeland reisverzekering

Een lang op reis verzekering of een standaard reisverzekering?

Home » Oceanië » Reizen in Nieuw-Zeeland » Praktische informatie » Nieuw-Zeeland reisverzekering

Reisverzekeringen zullen nooit sexy worden om over te praten, maar dat maakt ze niet minder belangrijk. Om er maar gelijk een tegeltjes wijsheid tegenaan te gooien ‘een ongeluk zit in een klein hoekje‘. En dat kleine hoekje kan zware gevolgen hebben. Juist daarom is het slim een reisverzekering af te sluiten. Er zijn verschillende vormen van reisverzekeringen, aangepast aan de manier waarop en voor hoelang jij gaat reizen. Hier geven we je meer inzicht in welke verzekeringen er zijn en wanneer deze worden aangeraden. Maar blijf de kleine lettertjes lezen want er zit een groot verschil tussen verzekeringen wat wel, en wat niet wordt gedekt.

Standaard reisverzekering

Als standaard reisverzekering zien wij de verzekering die bijna iedereen wel kent, ideaal voor (korte) vakanties en stedentrips. Een doorlopende reisverzekering sluit je al voor een paar tientjes per jaar af. De kortlopende reisverzekering is zelfs nog goedkoper, maar hierbij is de vraag wat op jaarbasis voordeliger is. Over het algemeen ben je, als je op jaarbasis meer dan 21 dagen in het buitenland bent voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering. Deze dekt echter niet alles en heeft vaak een aantal beperkingen. Zo heeft een standaard reisverzekering vaak een maximale aaneengesloten reisduur. Bij een doorlopende reisverzekering is dat vaak 60, 90 of 180 dagen. Een standaard doorlopende reisverzekering dekt over het algemeen de volgende punten (dit kan verschillen per verzekeraar):

 • Persoonlijke hulpverlening vanuit alarmcentrale
 • Diefstal en beschadiging van bagage
 • Kosten bij ongevallen
 • Schade aan de accommodatie
 • Telefoonkosten door het bellen naar hulplijnen

Hierin is natuurlijk nog de mogelijkheid om de reisverzekering uit te breiden met dingen die belangrijk zijn voor jou. Denk bijvoorbeeld aan extreme sporten, duiken of een verhoogde dekking. Ga je voor een langere periode reizen, bijvoorbeeld een wereldreis, dan moet je jezelf gaan afvragen of een (doorlopende) reisverzekering voldoende dekt. Vergelijk in dat geval de standaard verzekering met een lang op reisverzekering.

 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
  Het strand van Cathedral Cove
  anemptytextlline
 • Waterval Canterbury Nieuw-Zeeland
  Waterval speurtocht
  anemptytextlline
 • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
  We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
  anemptytextlline
 • Coromandel Stingray Bay
  Stingray Bay in Coromandel
  anemptytextlline
 • Arthurs pass Nieuw-Zeeland
  Mooie weg door Arthurs Pass
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Penguins in Southland
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Toen het allemaal nog een goed idee leek
  anemptytextlline
 • Whangarei Heads vanaf de berg
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hoe weet je wat je nodig hebt in jouw situatie?

Uitleg over verzekeringen leest vaak niet weg als een spannende roman, dus hoe weet je nou wat jij nodig hebt zonder extreem veel tijd te stoppen in het lezen van de kleine lettertjes? Door een expert in te schakelen! En die experts zitten bij JoHo, een organisatie die zich inzet voor een tolerante, brede en duurzame wereld. Geen platte verzekeringen, je wordt geen klant maar donateur. En dat brengt extra voordelen met zich mee, zoals de BuitenlandZaken service voor vragen omtrent visa, inentingen, werken in het buitenland of emigreren. JoHo is zo veel meer dan een verzekeraar, het is een kenniscentrum dat zich voor jou opent als jij via hen een verzekering afsluit.

reisverzekering nieuw-zeeland

Vraag direct en vrijblijvend een persoonlijk verzekeringsadvies aan bij JoHo

Lang op reisverzekering / globetrotter verzekering

Ga je langer dan de 60, 90 of 180 dagen op reis, dan is een lang op reisverzekering ofwel een globetrotter verzekering vaak de enige vorm van verzekering die je kan afsluiten. Maar ook als een standaard reisverzekering je reisduur zou dekken is het vaak verstandig om een lang op reis of globetrotter verzekering te overwegen. Deze dekt namelijk ook nog andere punten dan de hierboven besproken standaard reisverzekering.

Met een lang op reis of globetrotter verzekering kan je voor 1, 2 of zelfs 3 jaar verzekerd naar het buitenland. Maar het grootste voordeel van zo een verzekering is dat het de mogelijkheid geeft om eventuele ziektekosten gemaakt in het buitenland volledig te dekken. Nu zou je zeggen, daar heb ik toch mijn zorgverzekering voor? Dat klopt, voor een gedeelte. Deze dekt namelijk volgens de prijzen die we in Nederland hanteren. Dus mocht het verkeerd gaan, je moet worden geopereerd in Nieuw-Zeeland, en de kosten hiervoor zijn omgerekend €5.000,- maar in Nederland kost deze operatie gemiddeld €3.000,- dan dekt je zorgverzekering alleen de €3.000,-. Een lang op reis of globetrotter verzekering zorgt er dus voor dat jij het verschil niet zelf hoeft op te hoesten, hiervoor ben je dan verzekerd. Mocht je nou nog langer op reis zijn, zo lang dat je in Nederland niet meer verzekerd hoeft te zijn, dan kan je een complete verzekering afsluiten in het buitenland. Ook hiervoor geldt natuurlijk dat onder verzekeraars het e.e.a. verschilt qua dekking. Kijk hier dus goed naar en bepaal wat jij belangrijk vindt, waar je een goed gevoel bij hebt en welke risico’s je bereid bent te nemen.

De mooiste reizen naar Nieuw-Zeeland

Het draait allemaal om het doen. Je idee in gang zetten door de eerste stap te zetten. Doe daarom een vrijblijvende offerteaanvraag en kom dichterbij jouw droomreis.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *