Nieuw-Zeeland reisverzekering

Een lang op reis verzekering of een standaard reisverzekering?

Niet het eerste waar je aan denkt, een reisverzekering voor Nieuw-Zeeland afsluiten, toch? Maar wel superbelangrijk. Want grote kans dat je toffe dingen gaat doen tijdens jouw Nieuw-Zeeland rondreis. Hiken in de bergen, surfen, duiken, of spring jij van de brug waar het bungeejumpen geboren is? Je wilt uiteraard niet dat als er iets misgaat, je hier niet voor verzekerd bent. Een ongeluk zit in een klein hoekje ook tijdens het reizen. Juist daarom is het slim om een reisverzekering af te sluiten. Er zijn verschillende vormen van reisverzekeringen, aangepast aan de manier waarop en voor hoelang jij gaat reizen. We hebben hier enkele reisverzekering opties voor Nieuw-Zeeland uiteengezet. Zodat je weloverwogen de juiste verzekering kan afsluiten.

Wat heb je nodig voor jouw reis?

Geen spannende thriller die je in een dag uitleest als het gaat om de uitleg over reisverzekering. Het is zelfs wel saai te noemen al die klein lettertjes lezen. Om het jezelf makkelijk te maken kun je vrijblijvend het adviesformulier van JoHo invullen. In dit formulier geef je een aantal kenmerken aan over jouw Nieuw-Zeeland reis. JoHo geeft vervolgens advies over welke reisverzekering geschikt is voor je. JoHo heeft kennis van zaken en veel experts in huis. Deze organisatie zet zich in voor een tolerante, brede en duurzame wereld. Dus geen platte reisverzekering van de ING. Door een reisverzekering voor Nieuw-Zeeland bij JoHo af te sluiten wordt je automatisch donateur in plaats van klant. En dat brengt extra voordelen met zich mee, zoals de BuitenlandZaken service voor vragen over visa, inentingen, werken in het buitenland of zelfs emigreren. JoHo is meer dan een verzekeraar, het is een kenniscentrum dat zich voor jou opent als jij via hen een verzekering afsluit.

Lees hieronder verder!
 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
  Het strand van Cathedral Cove
  anemptytextlline
 • Waterval Canterbury Nieuw-Zeeland
  Waterval speurtocht
  anemptytextlline
 • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
  We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
  anemptytextlline
 • Coromandel Stingray Bay
  Stingray Bay in Coromandel
  anemptytextlline
 • Arthurs pass Nieuw-Zeeland
  Mooie weg door Arthurs Pass
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Penguins in Southland
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Toen het allemaal nog een goed idee leek
  anemptytextlline
 • Whangarei Heads vanaf de berg
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Drie verschillende Nieuw-Zeeland reisverzekeringen

Als je naar Nieuw-Zeeland reist dan raden we één van de onderstaande reisverzekeringen aan. Welke hangt helemaal af van jouw reis want de reisduur, woonsituatie en te ondernemen activiteiten hebben allemaal invloed op het soort reisverzekering. We leggen de verschillende verzekeringen kort uit, zodat je vast een beeld krijgt welke voor jouw situatie het beste past. Maar laat je vooral ook informeren door JoHo. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Standaard reisverzekering bijvoorbeeld JoHo Continu

Als standaard reisverzekering zien wij de verzekering die bijna iedereen wel kent, ideaal voor (korte) vakanties en stedentrips. Een standaard doorlopende reisverzekering sluit je al voor een paar tientjes per jaar af. Let op dat je voor Nieuw-Zeeland wereldwijde dekking kiest. Over het algemeen ben je, als je op jaarbasis meer dan 21 dagen in het buitenland bent, voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering dan met een kortlopende reisverzekering. Deze dekt echter niet alles en heeft vaak een aantal beperkingen. Zo heeft een standaard reisverzekering vaak een maximale aaneengesloten reisduur. Bij een doorlopende reisverzekering is dat vaak 60, 90 of 180 dagen. Een standaard doorlopende reisverzekering dekt over het algemeen de volgende punten (dit kan verschillen per verzekeraar):

 • Persoonlijke hulpverlening vanuit alarmcentrale
 • Diefstal en beschadiging van bagage
 • Kosten bij ongevallen
 • Schade aan de accommodatie
 • Telefoonkosten door het bellen naar hulplijnen

Hierin is natuurlijk nog de mogelijkheid om de reisverzekering uit te breiden met dingen die belangrijk zijn voor jou. Bij de JoHo Continu reisverzekering zijn enkele extreme sporten al standaard meeverzekerd. Je mag met deze verzekering niet langer dan 90 dagen achtereengesloten in het buitenland verblijven. Ga je voor een langere periode reizen, bijvoorbeeld een wereldreis, dan moet je jezelf gaan afvragen of een (doorlopende) reisverzekering voldoende dekt. Vergelijk in dat geval de standaard verzekering met een lang op reisverzekering.

Lang op reisverzekering / Globetrotter verzekering

Ga je langer dan de 60, 90 of 180 dagen op reis, dan is een lang op reisverzekering ofwel een globetrotter verzekering vaak een goede vorm van verzekering die je kan afsluiten. Maar ook als een standaard reisverzekering je reisduur zou dekken is het verstandig om een lang op reis of globetrotter verzekering te overwegen. Deze dekt namelijk ook nog meer punten dan de meeste standaard reisverzekeringen. Ben je bijvoorbeeld van plan om te gaan werken in Nieuw-Zeeland? Dan kun je bij Globetrotter verzekering van JoHo een extra module afsluiten waardoor je ook tijdens het werk verzekerd bent.

Met een lang op reis of globetrotter verzekering kun je voor maximaal 2 jaar verzekerd naar het buitenland. Maar het grootste voordeel van zo een verzekering is dat het de mogelijkheid geeft om eventuele ziektekosten gemaakt in het buitenland volledig te dekken. Nu zou je zeggen, daar heb ik toch mijn zorgverzekering voor? Dat klopt, voor een gedeelte. Deze dekt namelijk volgens de prijzen die we in Nederland hanteren. Dus mocht het verkeerd gaan, je moet worden geopereerd in Nieuw-Zeeland, en de kosten hiervoor zijn hoger dan in Nederland dan betaal je zelf het verschil. Met een goede reisverzekering wordt dit aangevuld. Let hierop bij de voorwaarden van een reisverzekering. Vaak moet je hier een extra module voor inschakelen.

Onbepaalde tijd rondreizen en uitgeschreven uit Basisregistratie Personen

Voor onbepaalde tijd op reis en je hebt jezelf uitgeschreven bij de gemeente? Dan zijn er ook voor jou opties om een reisverzekering af te sluiten. Of de wind je nu naar Nieuw-Zeeland, Australië of Marokko voert. Check de Special ISIS reisverzekering van JoHo. Zelfs als dit niet aansluit bij jouw plannen kunnen ze je toch voorzien van goed advies of externe partijen die dat wel kunnen. Geen reis is te gek 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram