Tongariro & Taupo Nieuw-Zeeland

Populaire streek met waanzinnige wandelingen en geothermische activiteit

Tongariro en Taupo liggen centraal op het Noordereiland. De meeste mensen brengen een bezoek aan deze regio, niet alleen omdat het zo centraal gelegen is maar ook omdat deze regio veel te bieden heeft! Zo vind je hier onder andere het Tongariro National Park met daarin, Mount Ngarahoe (Mount Doom uit The Lord of the Rings) en de beste eendaagse wandeling van Nieuw-Zeeland; de Tongariro Crossing. Maar ook Lake Taupo (het grootste meer van het land) en de daaraan gelegen stad Taupo zijn populair. In deze regio vind je veel geothermische activiteit, goed te zien in het craters of the moon park maar ook in de energie centrale die werkt op de warmte uit de aarde.

Hoogtepunten

Tongariro en Taupo bestaan uit vier regio's die allemaal iets anders te bieden hebben. Zo is er het Taupo Town Center dat alle faciliteiten heeft van een grote stad en erg populair is onder backpackers en rondreizigers. Turangi is een klein stadje aan de andere kant van Lake Taupo. Vanuit hier bereik je het Tongariro National Park, het oudste nationale park van Nieuw-Zeeland met de mooiste eendaagse wandeling van het land, de Tongariro Crossing. Mangakino is een kleine en rustige plaats, gelegen langs Lake Maraetai en de oever van de Waikato Rivier met veel outdoor activiteiten.

Lees hieronder verder!
 • Rotsen Mount Ngauruhoe
  Happy voor Mount Ngauruhoe
  anemptytextlline
 • Tongariro Crossing Nieuw-Zeeland
  Uitzicht vanaf een van de hoogste punten tijdens de Tongariro Crossing
  anemptytextlline
 • Bezoek Tongariro Nationaal park
  Lavastroom in het Tongariro National Park
  anemptytextlline
 • Craters of the Moon Taupo
  Mud pool in Craters of the Moon Taupo
  anemptytextlline
 • Maanlandschap Nieuw-Zeeland
  Het maanlandschap van Tongariro National Park
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Mount Ngauruhoe Nieuw-Zeeland
  Mount Ngauruhoe met op de achtergrond Mount Ruapehu
  anemptytextlline
 • Blue Lakes Tongariro Alpine Crossing
  Blue Lakes langs de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Tongriro crossing hiken
  Op de helft van de 23km Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Noordereiland hiken
  Het voordeel van vroeg starten aan de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Blue Lake Nieuw-Zeeland
  Langs de oever van een Blue Lake
  anemptytextlline
 • Geisers Nieuw-Zeeland
  Lady Knox Geyser zonder eruptie
  anemptytextlline
 • Kamperen bij Tongariro
  Kamp voor de Tongariro Crossing
  anemptytextlline
 • Geothermische activiteit Nieuw-Zeeland
  Geothermische activiteit bij Craters of the Moon
  anemptytextlline
 • Startpunt Tongariro crossing
  Het begin van de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Tongariro crossing wandelen
  Mount Ngauruhoe tijdens de Crossing
  anemptytextlline
 • Blue lakes Tongariro
  De eerste Blue Lakes tijdens de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Huka falls bezoeken Nieuw-Zeeland
  Damn veel water over de Huka Falls
  anemptytextlline
 • Mud pools Taupo
  Mud pools in het Taupo - Rotorua gebied
  anemptytextlline
 • Aratiatia Rapids Nieuw-Zeeland
  Aratiatia Rapids met de dam open
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Taupo Town Center

Een ontspannen uitvalsbasis voor veel toeristen dat is Taupo Town Center. Vanuit hier bereik je namelijk enkele unieke natuurverschijnselen maar kun je ook de adrenaline door je lijf laten gieren. Zo wordt Taupo, met meer dan 30.000 sprongen per jaar, beschouwt als de skydive hoofdstad van de wereld. Ook kun je er bungeejumpen en een tocht maken met het nieuwste adrenaline oproepende speeltje uit Nieuw-Zeeland, de Jet boat. Voor een avond uit zit je in Taupo Town Center goed, met veel gezellige cafés die bijdrage aan een gezellig nachtleven. Deze activiteiten zijn door de centrale ligging van Taupo goed te combineren met het natuurschoon. Te beginnen met het grootste meer van Nieuw-Zeeland en de naamgever van de stad: Lake Taupo, dat de langste rivier de Waikato River voedt. Daarnaast staat Taupo bekend om de geothermische activiteit die o.a. in het Craters of the Moon park te zien is. Maar ook in het Spa Thermal Park (een soort stadspark), waar een hot spring uitkomt in de Waikato River.

Tip: Het (gratis) Spa Thermal Park heeft een hot spring die uitkomt in de Waikato River en biedt hierdoor zowel verkoeling als verwarming. Ideaal om zelf de geothermische activiteit te ervaren, maar vooral erg lekker om in te ontspannen!

Turangi

Turangi is een klein stadje aan de andere kant van Lake Taupo. Het ligt hierdoor dichterbij het Tongariro National Park en is daarom een veel gebruikte uitvalsbasis voor activiteiten in dit park zoals het wandelen van de Tongariro Alpine Crossing en skiën in het grootste skigebied van Nieuw-Zeeland: Whakapapa. Maar ook in dit stadje is de geothermische activiteit nooit ver weg, net buiten het centrum vind je namelijk een historisch stadje (Tokaanu) met een Thermal walk, een route langs mineral pools.

Tip: De Tongariro Alpine Crossing is een echte aanrader en uitgeroepen tot beste eendaagse wandeling van Nieuw-Zeeland. Deze wandelroute, van 19,4 kilometer, gaat dwars door het nationale park en geeft een unieke kijk in dit vulkanische gebied. De route begint en eindigt op verschillende punten, regel dus iemand die je ophaalt. Verschillende organisaties kunnen dit voor je doen.

Tongariro National park

Het eerste nationale park van Nieuw-Zeeland, Tongariro National Park, en het vierde ter wereld, is beloond met het UNESCO Dual World Heritage. Een status die zowel de culturele en spirituele Maori associaties erkend als het vulkanische natuurgebied. Maar het park is misschien wel nog bekender geworden door de rol in de filmtrilogie The Lord of the Rings. Dit gebied werd omgedoopt tot het Land of Mordor en Mount Ruapehu staat nu beter bekend als Mount Doom.

Naast de eerder besproken Tongariro Alpine Crossing zijn er nog andere wandelingen door het park. De drie vulkanen in het park zijn nog actief, doe daarom altijd eerst navraag voordat je één van de routes gaat lopen. Alvast een beeld krijgen van het park? Bekijk dan deze schitterende time-lapse.

 

Mangakino

Mangakino is een rustig en afgelegen plaats waar je kunt ontsnappen aan de drukte, voor zover Nieuw-Zeeland hier nog niet in is geslaagd. Mangakino ligt tussen Lake Maraetai en de Waikato River en biedt prachtige uitzichten en verschillende outdoor activiteiten. Met veel wandeltochten en mountainbike routes kun je hier echt genieten van de natuur. Heerlijk om te ontspannen of juist te zoeken naar avontuur dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram