Praktische informatie

Handige informatie om goed voorbereid in Nieuw-Zeeland te reizen

De pagina praktische informatie biedt over verschillende onderwerpen handige informatie voor jouw Nieuw-Zeeland rondreis. Bij het voorbereiden van een reis komen er altijd veel dingen op je pad waar je misschien van te voren helemaal niet bij hebt stilgestaan. Daarom hebben wij uit onze eigen ervaringen deze pagina opgesteld. Sommige informatie is gewoon heel erg handig om van te voren al te weten in plaats van achteraf. Ben jij zelf een ervaringsdeskundige en heb jij nog praktische informatie welke hier nu nog ontbreekt? Neem dan gerust contact met ons op!

Reisdocumenten voor Nieuw-Zeeland

Op het moment dat je Nieuw-Zeeland bezoekt dan worden daar enkele voorwaarden aan gesteld. Zo moet je in goede gezondheid verkeren, mag je geen strafblad hebben en moet je kunnen aantonen dat je van plan bent het land weer te verlaten. Dit kan je aantonen door middel van een retourticket of dat je voldoende geld op je bankrekening hebt staan om een vliegticket te kopen. Dit alleen is echter niet genoeg, zo moet je ook een visa of permit hebben. In de meeste gevallen is dit de Visitors permit die je als Nederlander bij aankomst kunt aanvragen en waarmee je tot drie maanden in Nieuw-Zeeland mag verblijven. Wil je langer blijven? Er zijn verschillende visa’s voor Nieuw-Zeeland beschikbaar, op de reisdocumenten pagina gaan we daar dieper op in.

Reisdocumenten voor Nieuw-Zeeland

Auto rijden in Nieuw-Zeeland

Auto rijden in Nieuw-Zeeland is net even anders als in Nederland. Het begint al met aan de linkerkant van de weg rijden maar ook de wegen zijn soms heel anders dan hier. Alleen rond de grote steden vind je namelijk snelwegen en op het platteland rijd je al snel over gravelwegen. Niet alle autoverhuurbedrijven staan toe dat je met hun huurauto’s over deze wegen rijdt, check dit daarom van tevoren! Een Nederlands rijbewijs is geldig in Nieuw-Zeeland maar het kan geen kwaad om een internationaal rijbewijs mee te nemen. Land- en wegenkaarten zijn er in overvloed en bij bijna elk tankstation of toeristenkantoor te koop, sommige geven ook leuke routes of bezienswaardigheden aan.

Auto rijden in Nieuw-Zeeland

Auto of camper huren

Een huurauto of -camper kan de ideale manier zijn om door Nieuw-Zeeland te reizen. Je hebt niet de risico’s die een auto of camper kopen met zich meebrengt maar kunt wel je eigen route bepalen. Een ultiem gevoel van vrijheid dus! Er zijn verschillende aanbieders van huurauto’s of -campers. Wij geven je graag een aantal tips die je kunnen helpen met het zo goedkoop mogelijk huren. Natuurlijk geven we ook een overzicht van (Nederlandse) aanbieders van huurauto’s en campers in Nieuw-Zeeland.

Een camper of auto huren

Auto of camper kopen

Ben je van plan om 2-3 maanden of meer in Nieuw-Zeeland te verblijven en rond te reizen dan is het kopen van een auto of camper waarschijnlijk een goedkopere optie. Wij raden dan ook aan om hier enige research naar te doen. Hou hierbij ook rekening met de bijkomende kosten voor het bezitten van een eigen auto of camper. Doordat Nieuw-Zeeland geliefd is onder backpackers is er veel aanbod in auto’s en campers die al gebruikt zijn om het land mee te verkennen. We geven je enkele plekken waar je terecht kunt om jouw ideale vervoersmiddel te kopen!

Een camper of auto kopen

Overnachten in Nieuw-Zeeland

Oké, je koopt of huurt een auto of camper misschien ga je wel per bus of vind je liftend de weg. De avond valt een keer en ergens zal overnacht moeten worden. Maar waar? Alle uiterste zijn aanwezig in Nieuw-Zeeland. Of je nu wil genieten in een hotel, mensen wil leren kennen in een hostel, locals wil leren kennen in een B&B of midden in de natuur kampeert. Alles is mogelijk. Alvast meer weten voordat je vertrekt of misschien al het een en ander vastleggen? Lees dan snel meer over het overnachten in Nieuw-Zeeland!

Overnachten in Nieuw-Zeeland

Reisverzekeringen

Reisverzekeringen zijn er in veel verschillende vormen, ook al lijken ze in eerste instantie niet direct van elkaar te verschillen. Zo is er een verschil tussen de ‘gewone’ reisverzekering en een lang-op-reis verzekering. Maar ook hetgeen waarvoor je verzekerd bent, of eerder gezegd in welke gevallen je wel of niet verzekerd bent. Zo ben je niet standaard voor extreme sporten verzekerd en kunnen er grote verschillen zitten tussen de bedragen waarvoor bijvoorbeeld je electronica is verzekerd. Lees hier meer over goede (lang-op-reis) verzekeringen.

(lang-op-reis) Verzekeringen

Mobiel bellen

Als je langere tijd naar Nieuw-Zeeland gaat kan het handig zijn om over een telefoon met Nieuw-Zeelands nummer te beschikken. Dit om bijvoorbeeld contact te houden met mensen die je hebt ontmoet, maar ook voor het boeken of reserveren van hotels, hostels, excursies of andere activiteiten. Als je er één hebt is het aan te raden om een telefoon mee te nemen die simlockvrij is. Telecomwinkels zijn bekend met de wensen van toeristen en ze hebben hier dan vaak ook speciale aanbiedingen voor.

Mobiele telefonie in Nieuw-Zeeland

Openbaar vervoer

Je hoeft niet per se met een gehuurde of gekochte auto of camper door Nieuw-Zeeland te reizen, er zijn ook andere mogelijkheden. Zo kan je gaan liften maar kun je ook gebruik maken van het openbaar vervoer. Er zijn een paar grote busmaatschappijen die rijden tussen de belangrijke plaatsen en toeristische gebieden. Treinroutes zijn een stuk beperkter, maar daarom niet minder mooi of gemakkelijk. Tussen de twee eilanden varen dagelijks meerdere ferry’s die je ook als passagier kunt gebruiken.

Openbaar vervoer in Nieuw-Zeeland

Ambasades

De Nederlandse ambassade in Nieuw-Zeeland hoef je hopelijk niet te bezoeken tijdens je reis, maar om op de meest ernstige situaties voorbereid te zijn vind je hier de contactgegevens van de Nederlandse ambassade in Nieuw-Zeeland en de Nieuw-Zeelandse ambassade in Nederland.

Ambassades in Nederland en Nieuw-Zeeland

Vliegtickets

Om het allerbelangrijkste niet te vergeten, een ticket. Zonder vliegticket kom je natuurlijk nooit in Nieuw-Zeeland terecht en blijft die droomreis echt alleen bij dromen. Er zijn veel verschillende aanbieders dus hier is een aparte pagina voor aangemaakt. Check op de pagina vliegtickets naar Nieuw-Zeeland welke organisatie aan al jouw wensen voldoet!

Vliegtickets naar Nieuw-Zeeland

De kosten

Een steeds terugkerende vraag is hoeveel geld heb ik nodig voor een Nieuw-Zeeland reis? Dit hangt natuurlijk af van de manier waarop er gereisd gaat worden (en hoelang). Op de volgende pagina geven we inzicht in de algemene kosten voor een Nieuw-Zeeland reis, bekijk zelf welke voor jou van toepassing zijn, bepaal het benodigde budget en zie hoelang je er kunt verblijven!

Achterhaal de kosten

Ontbreekt er iets?

Ben jij zelf een ervaringsdeskundige en heb jij nog praktische informatie die hier nu nog ontbreekt? Neem dan gerust contact met ons op!
Neem contact op