Praktische informatie

Handige informatie om goed voorbereid in Nieuw-Zeeland te reizen

De pagina praktische informatie biedt over verschillende onderwerpen handige informatie voor jouw Nieuw-Zeeland rondreis. Bij het voorbereiden van een reis komen er altijd veel dingen op je pad waar je misschien van tevoren helemaal niet bij hebt stilgestaan. Daarom hebben wij uit onze eigen ervaringen deze pagina opgesteld. Sommige informatie is gewoon heel erg handig om vooraf al te weten in plaats van achteraf.

Wildlife Zuidereiland
Wildlife Zuidereiland Nieuw-Zeeland
Autorijden Nieuw-Zeeland

Autorijden in Nieuw-Zeeland

Autorijden in Nieuw-Zeeland is net even anders dan in Nederland. Het begint al met aan de linkerkant van de weg rijden, maar ook de wegen zijn soms verschillend dan hier. Alleen rond de grote steden vind je snelwegen en op het platteland rij je vaak over gravelwegen. Een Nederlands rijbewijs is geldig in Nieuw-Zeeland. Toch kan het geen kwaad om een internationaal rijbewijs mee te nemen.

Info over autorijden
Visum Nieuw-Zeeland

Welk visum voor Nieuw-Zeeland?

Op het moment dat je Nieuw-Zeeland bezoekt dan worden daar enkele voorwaarden aan gesteld. Zo moet je in goede gezondheid verkeren, mag je geen strafblad hebben en moet je kunnen aantonen dat je van plan bent het land weer te verlaten. Dan zijn er een paar opties, afhankelijk van je plannen, we bespreken de meest gebruikte visa naar Nieuw-Zeeland. Alvast een tipje van de sluier, in veel gevallen hoef je geen visum aan te vragen.

De verschillende visa opties
Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
Reisverzekering Nieuw-Zeeland

Reisverzekeringen

Reisverzekeringen zijn er in veel verschillende vormen, ook al lijken ze in eerste instantie niet direct van elkaar te verschillen. Zo is er een verschil tussen de ‘gewone’ reisverzekering en een lang-op-reis verzekering. Maar ook waarvoor je verzekerd bent, of eerder gezegd in welke gevallen je wel of niet verzekerd bent. Zo ben je niet standaard voor extreme sporten verzekerd en kunnen er grote verschillen zitten tussen de bedragen waarvoor bijvoorbeeld je elektronica is verzekerd. Met wat voor verzekering ga jij naar Nieuw-Zeeland?

Regel je reisverzekering
auto camper huren nieuw-zeeland

Auto of camper huren

Een huurauto of -camper kan de ideale manier zijn om door Nieuw-Zeeland te reizen. Je hebt niet de risico’s die een auto of camper kopen met zich meebrengt, maar je kunt wel je eigen route bepalen. Een ultiem gevoel van vrijheid dus! Er zijn verschillende aanbieders van huurauto’s of -campers. Wij geven je graag een aantal tips die kunnen bijdrage om zo goedkoop mogelijk te huren.

Tips voor het huren
Boodschappen Nieuw-Zeeland
Kosten Nieuw-Zeeland

De kosten

Een steeds terugkerende vraag is, hoeveel geld heb ik nodig voor een Nieuw-Zeeland reis? Dit hangt natuurlijk af van de manier waarop er gereisd gaat worden (en hoelang). Op deze pagina geven we inzicht in de algemene kosten voor een Nieuw-Zeeland reis, bekijk zelf welke voor jou van toepassing zijn, bepaal het benodigde budget en zie hoelang je er kunt verblijven!

Dit kost een rondreis door NZ
auto of camper kopen nieuw-zeeland

Auto of camper kopen

Ben je van plan om 2 tot 3 maanden of meer in Nieuw-Zeeland te verblijven en rond te reizen? Dan is het kopen van een auto of camper waarschijnlijk een goedkopere optie. Wij raden dan ook aan om hier enige research naar te doen. Hou hierbij rekening met de bijkomende kosten voor het bezitten van een eigen auto of camper. Alles wat je moet weten bij het kopen van een auto of camper vind je hier.

Een camper of auto kopen
wildkamperen Nieuw-Zeeland
Werken in Nieuw-Zeeland

Werken

Ga je voor een Working Holiday Visa? Er zijn een aantal dingen die je moet weten belastingtechnisch gezien. Uiteraard vertellen we je er meer over. Daarnaast geven we tips om werk te zoeken in Nieuw-Zeeland. Kortom alles wat je moet weten over werken in Nieuw-Zeeland.

Meer info over werken in NZ
Ferry Nieuw-Zeeland

Ferry overtocht

Als je beide eilanden wilt zien dan kan je er bijna niet omheen, de ferry overtocht tussen het Noorder- en Zuidereiland. En dat moet je ook niet willen, want het is met mooi weer een schitterende drie uur durende oversteek. Tussen Wellington en Picton. We vertellen je meer over de kosten en wat het slimste is om te doen met een huurauto of gehuurde camper.

Ferry oversteek, lees hier meer
Routes Nieuw-Zeeland
Openbaar vervoer Nieuw-Zeeland

Openbaar vervoer

Je hoeft niet per se met een gehuurde of gekochte auto of camper door Nieuw-Zeeland te reizen, er zijn ook andere mogelijkheden. Zo kun je gebruik maken van het openbaar vervoer. Er zijn een paar grote busmaatschappijen die rijden tussen de belangrijke plaatsen en toeristische gebieden. Treinroutes zijn een stuk beperkter, maar daarom niet minder mooi of gemakkelijk.

Opties om met het OV te reizen
Mobiel bellen en internetten Nieuw-Zeeland

Mobiel bellen en internetten

Als je langere tijd naar Nieuw-Zeeland gaat kan het handig zijn om over een telefoon met Nieuw-Zeelands nummer te beschikken. Dit om bijvoorbeeld contact te houden met mensen die je hebt ontmoet, maar ook voor het boeken of reserveren van hotels, hostels, excursies of andere activiteiten. De dekking is helaas wel iets anders dan in Nederland, en de prijzen ook. Dit zijn je opties.

Zo blijf je bereikbaar
Strand buiten Wellington Nieuw-Zeeland
Overnachten Nieuw-Zeeland

Overnachten

Oké, je koopt of huurt een auto of camper misschien ga je wel per bus of vind je liftend de weg. De avond valt en ergens moet je overnachten. Maar waar? Alle uiterste zijn aanwezig in Nieuw-Zeeland. Of je nu wilt genieten in een hotel, mensen wilt leren kennen in een hostel, in contact wilt komen met locals in een B&B, of midden in de natuur kampeert. Alles is mogelijk. Alvast meer weten voordat je vertrekt of misschien al het een en ander vastleggen? Lees dan snel meer over het overnachten in Nieuw-Zeeland!

Overnachten in NZ
Financiele zaken Nieuw-Zeeland

Financiële zaken

Ga je voor een langere tijd naar Nieuw-Zeeland, en wil je daar ook werken, dan is het handig om een Nieuw-Zeelandse bankrekening te openen. Je kunt er namelijk mee besparen en de meeste werkgevers betalen niet uit op buitenlandse rekeningen. Ook gaan we in op hoe je belasting terugvraagt in Nieuw-Zeeland.

Regel deze financiële zaken
Rozentuin Nieuw-Zeeland
Weka Nieuw-Zeeland
Kamperen Nieuw-Zeeland

Kamperen

Nieuw-Zeeland is het ideale land om te kamperen. Niet alleen is het land er perfect op ingericht, de plekken waar je kamp opslaat zijn vaak te fantastisch mooi. We geven alle opties van hoe je kunt kamperen in Nieuw-Zeeland, van luxe campings tot basic campings van het Department of Conservation en Freedom camping.

Kamperen in Nieuw-Zeeland
Liften in Nieuw-Zeeland

Liften

Er gaan soms rare verhalen rond, maar Nieuw-Zeeland is naar onze ervaring veilig om te liften. Het is er ook veel gebruikelijker dan wij in Nederland gewend zijn. Omdat het openbaar vervoer relatief beperkt is, zit er voor sommige niets anders op. Dit maakt dat locals je veel sneller oppikken, wat weer een mooie manier is om aan lokale informatie te komen.

Denk hieraan wanneer je gaat liften
Offroad rijden Nieuw-Zeeland
Wonen in Nieuw-Zeeland

Wonen

Ga je werken in Nieuw-Zeeland dan is de kans groot dat je een tijdje op één vaste plek wilt wonen. Er zijn meerdere opties om een tijdelijk huis te vinden. Van hostels en het delen van een huis tot lekker je eigen stekje huren.

Tips voor het (tijdelijk) wonen in NZ 
Tips Nieuw-Zeeland

Tips & Tricks

Als je afreist naar de andere kant van de wereld is het slim om je daar goed op voor te bereiden. We geven je hier een zo compleet mogelijk overzicht van tips en tricks zodat jij niet voor verrassingen komt te staan in Nieuw-Zeeland.

Ontdek onze Tips & Tricks
Blue Lakes Tongariro Alpine Crossing