Auckland

Wereld stad – dichtstbevolkt – verschillende culturen

Auckland een wereldse stad waar veel te ontdekken valt. Het stadscentrum is groot en biedt veel variatie. Winkels wisselen elkaar af met kantoorpanden, restaurants, bars en galerijen. Maar daarnaast ben je in Auckland ook zo op een lekker strand met fijn uitzicht of maak je een boottripje naar de Hauraki Gulf. Zelfs het regenwoud is gelegen op een steenworp afstand van Auckland. Veel variatie en een stad waar vaak het avontuur begint. Ook al is dit het dichtstbevolkt stuk land van Nieuw-Zeeland hier merk je als Europeaan niet veel van. Een smeltkroes van verschillende culturen vindt zijn weg in Auckland.

 • Surf Piha Beach, Wes
 • Rangitoto Island, Au
 • Red Beach - Hibiscus
 • Muriwai Beach, Auckl
 • Auckland
 • Auckland, New Zealan
 • Auckland New Zealand
 • Auckland park and Sk
 • Waitakere Countrysid
 • Shipwreck, Moturekar
 • South Auckland - Awh
 • South Auckland - Awh
 • South Auckland - Man
 • Te Whau Point, Waihe
Follow Me on Pinterest

Hoogtepunten

Auckland is op te delen in verschillende regio’s namelijk; central Auckland, Hauraki Gulf and Islands, North Auckland, West Auckland, East Auckland en South Auckland. Met de uiteen lopende kenmerken die Auckland biedt valt er in elke regio iets nieuws te ontdekken.

Central Auckland – centraal Auckland de naam doet het al vermoeden je bevindt je binnen dit gebied in het hart van de stad Auckland. Een levendig stadscentrum aan de waterkant. Wanneer je hier loopt snap je waarom Auckland ook wel een wereld stad genoemd wordt. De sfeer is prettig en relaxt! Leuk om te ontdekken is Auckland’s Viaduct Harbour, uitnodigende restaurantjes en tot in de vroege uurtjes op stap. Interesse in luxe jachten? Zeker een kijkje nemen aan de waterkant van Viaduct Harbour de meest bijzondere, gave en snelle jachten liggen hier.
Genoeg van het stadse en het liever van een hoger punt bekijken? Beklim dan Mount Eden, cultuur en natuur komen samen op deze vulkanische top. Met een fantastisch 360 graden uitzicht de plek om Auckland te bewonderen.

Hoogtepunt van Dasja: Stiekem overnachten op een parkeerplaats midden in de stad aan de Viaduct Harbour. Dit na een mislukte poging om de bus te verkopen op een carmarket en een geslaagde middag / avond op het strand met een stel Engelse gasten. Het komt zo als het komt en het gaat zoals het gaat. Toch fijn dat we toen onze camper bus nog hadden. Anders was deze gezellige middag en avond met bbq en stiekeme overnachting nooit zo leuk geweest.

Hauraki Gulf and Islands – een zestal eilanden heeft zich genesteld voor de kust van Auckland. Waiheke Island is het grootste eiland. Op dit eiland bevind je je in een compleet andere wereld. Echter is het maar een 35 minuten durende ferrytocht van Auckland verwijderd. Waiheke Island staat bekend om de vele wijngaarden en heerlijke wijnen.
Rangitoto Island is het perfecte eiland om op ontdekkingstocht te gaan. Deze jongste vulkaan ligt midden in de oceaan vlak voor de kust en vanaf Rangitoto loop je zo naar het buur eiland Motutapu.
Ontdek de eilanden met gouden zandstranden, natuurparken en fantastische uitzichten. Zin om actief bezig te zijn? Zwemmen met dolfijnen, kajakken of zeilen zijn een paar van de ontelbare opties die aangeboden worden op de verschillende eilanden.

North Auckland – het noorden van Auckland is totaal anders dan het centrum. Met een ‘laidback lifestyle’ en de constante aanwezigheid van de oceaan bevind je je al snel in een ‘easy going’ modus. North Auckland bestaat uit verschillende plaatsen waaronder Pakiri, Puhoi en het marine reserve Goat Island. Pakiri staat bekend om een van de mooiste kustlijnen van Auckland. Het witte strand en de heldere oceaan strekken zich uit over ongeveer veertien kilometer. Altijd ergens een rustig plekje om te chillen dus. Het historische dorpje Puhoi is een kleine gemeenschap. Hier zijn verschillende historische wandelingen en bijzondere omgevingen te vinden.

Tip: Huur een Kajak en ontdek via de Puhoi rivier het Wenderholm Regional Park.

Vlak voor de kust ter hoogte van Te Rere Bay ligt Goat Island. Goat Island is Nieuw-Zeelands eerste meest toegankelijke Marine Reserve. Een uitstekende plek om te duiken of te snorkelen. De perfecte manier om je te begeven in de wonder schone wereld van het onderwater leven.


West Auckland – de naam doet het al vermoeden, is gelegen aan de westkust. Met de Tasman Sea als buurman zijn de kusten hier ruiger en rauwer. Dat maakt de kust echter niet minder mooi. Zin om de ‘bush’ in te gaan? Dat kan in het Waitakere Ranges Regional Park. Ontdek hier natuurlijke schatten waaronder de zwarte stranden en de verschillende watervallen. Met de prachtige wandelingen die in het park liggen kom je tot rust en waan je je in een nieuwe wereld.
Piha mag je ook zeker niet missen. Eén van de meest populaire stranden van de wilde westkust. Het mag dan wel populair zijn maar het voelt afgelegen en niet druk. Met het zwarte zand en hoge rotsen hangt er een magische vibe. Ook cool in het surfseizoen komen veel surfers hier de golven trotseren.
Auckland’s oudste wijngaard ontdekken? Ontdek dan Kumeu een gezellig plaatsje waar lekker eten en drinken centraal staat.

East Auckland – ligt, verassend in Nieuw-Zeeland, aan de kust. Met de Pacific Ocean en de Hauraki Gulf and Islands in de achtertuin. Ben jij een ‘roadtripper’ en heb je zin om een leuke trip te maken dan ben je in dit gebied aan het juiste adres. De Maraetai Coast Road neemt je mee naar prachtige plekjes met spectaculaire uitzichten. The Pohutukawa Coast is een populaire plek langs deze route. Naast mooie stranden en fabelachtige uitzichten is het ook leuk om het Omana Regional Park te bezoeken. Dit park is uitermate geschikt voor gezinnen. Picknick area’s, barbeques en verschillende dieren maken dit park ideaal voor een chill dag met het gezin.

South Auckland – de plek waar verschillende culturen van over de hele wereld, de geschiedenis en avontuur samenkomen. Wanneer je interesse hebt om historische sporen van de Maori nederzettingen te ontdekken dan zit je in Mangere goed. Volg de route Mangere Mountain en je komt verschillende sporen tegen. Daarnaast heeft de route als letterlijk hoogtepunt het bereiken van de top van Mangere Mountain.
Zin om een vuurtoren te beklimmen? Bezoek dan de Awhitu Peninsula. Met veel natuurlijk schoon en zwarte stranden is dit een plek waar je goed kan ontspannen.

Tip: Dit is één van de weinige vuurtorens in Nieuw-Zeeland die open is voor publiek.

Nieuw-Zeeland noemt het tegenwoordig een ‘destination in its own’ maar wij vinden het gewoon de plek waar je met je vliegtuig land en weer kan vertrekken. Around Auckland Airport zijn een aantal parken opgezet zoals een vlinderhuis. Hier zijn honderden kleurrijke vlinders te zien en grote zoutwater krokodillen. Leuk voor het gezin maar niet spectaculair met wat de Nieuw-Zeelandse natuur te bieden heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *