Wonen in Nieuw-Zeeland

Wonen in een land met maanlandschappen, dolfijnen en vulkanen

Nieuw-Zeeland is al mooi om te bereizen, laat staan om er te wonen. De definitie van wonen is lastig. Met deze pagina gaan we in op de mogelijke manieren van wonen wanneer je langer dan gemiddeld op één plek blijft, bijvoorbeeld tijdens werk of studie. Het echte werk, emigreren naar Nieuw-Zeeland is een heel ander verhaal. Wel van plan om te emigreren? Bekijk dan deze overheidssite. Wanneer je gaat werken in Nieuw-Zeeland komt een vaste plek om te wonen snel om de hoek kijken. Lees meer over het wonen in een hostel, wonen door te WWOOF'en en een kamer of appartement huren.

Wonen in een hostel

Mensen komen op hostels af omdat dit vaak bruisende plekken zijn. Door deze sfeer en levendigheid blijven mensen hangen. Het is een veelgebruikte uitvalsbasis voor backpackers die werken om de reis te bekostigen. Handig, de meeste hostels hebben vaak een voordeliger tarief bij een langer verblijf. Dit wordt ook wel long term stay genoemd en kan al vanaf één week. Hierdoor is het over het algemeen goedkoper (en gezelliger) dan het huren van een kamer. Nog meer voordeel valt te behalen met de BBH Card, waarmee al snel 3,- NZD per overnachting wordt bespaard.
Een andere veel voorkomende mogelijkheid bij hostels is om daar te werken voor de kosten van inwoning, ofwel je verblijft gratis in het hostel voor een paar uur werken per dag. Hiermee bespaar je serieus terwijl er voldoende tijd over is voor ander werk of juist ontspanning. Deze plekken zijn er niet in overvloed, meestal maar voor één of twee personen per hostel dus reken jezelf niet te rijk. Het kan lastig zijn zo'n plek te bemachtigen.

Lees hieronder verder!
 • Milford Sound trip
  Milford Sound kent een paar enorme watervallen
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Milford Sound
  Water zoekt zijn weg naar beneden in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Zeehondenkolonie Nieuw-Zeeland
  Zeehondjes kijken met Dasja
  anemptytextlline
 • Frans Josef Gletsjer Nieuw-Zeeland
  Wandeling naar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Vissen Nieuw-Zeeland
  Veel regen aan de West Coast
  anemptytextlline
 • Omgeving Wellington
  Hout nodig
  anemptytextlline
 • Blue lakes Tongariro
  De eerste Blue Lakes tijdens de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Lady Knox Geyser Nieuw-Zeeland
  Lady Knox Geyser
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds Nieuw-Zeeland
  Nieuw-Zeeland maakt je happy
  anemptytextlline
 • Bezoek Tongariro Nationaal park
  Lavastroom in het Tongariro National Park
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Nationaal park Abel Tasman
  Nationaal park Abel Tasman
  anemptytextlline
 • Church of the Good Shepherd Zuidereiland
  Church of the Good Shepherd aan Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Cabel car Wellington
  Uitzicht vanaf de top van de cabel car
  anemptytextlline
 • Tasman Glacier ijsschotsen
  IJsschotsen van de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Wandelen Canterbury Nieuw-Zeeland
  Special delivery
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Roadtrippen Bay of Plenty Nieuw-Zeeland
  Roadtrippen langs de kust van Bay of Plenty
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wonen middels WWOOF'en

Wil je relatief goedkoop wonen op een vaak unieke plek? Denk dan eens aan WWOOF'en. WWOOF'en staat voor Willing Workers on Organic Farms. Deze term wordt voor grofweg twee dingen gebruikt: het hierboven beschreven werken/wonen in een hostel of 4-6 uur per dag werken op een boerderij in ruil voor eten en een slaapplek (varieert van een halve week tot een aantal weken/maanden). Het voordeel van het werken op een boerderij is dat er ook drie maaltijden per dag voor je klaarstaan. Zo zijn er bijna geen vaste kosten meer. Het nadeel van deze vergoeding van eten en overnachten is dat het wordt gezien als een betaling voor het werk. Hiervoor is een visa vereist waarmee dit mag (Working Holiday). Elk jaar komt er een boek uit met een adresoverzicht van mensen die plekken op hun boerderij aanbieden. Kijk hier voor meer informatie.

Kamer of appartement huren

Voor een langere periode werk gevonden? Misschien is dan de drang naar meer privacy groter. Dan is het huren van een kamer of een appartement interessant. In Nieuw-Zeeland wordt over het algemeen huur betaald per week. Het is dan ook helemaal niet gek om voor een korte periode te huren, geen huurovereenkomsten voor een half jaar of jaar zoals we hier in Nederland gewend zijn. Er zijn verschillende manieren om een beschikbare kamer of appartement te vinden. De meest voor de hand liggende is via het internet. Websites als Trademe.co.nz, nzflatmates.co.nz, EasyRoommate.co.nz en/of RentaRoom.org.nz tonen het aanbod kamers of appartementen. Maar maak ook eens een rondje door de stad (op lantaarnpalen hangen vaak advertenties) of kijk op de prikborden in hostels en supermarkten.
De huur voor een eenkamerappartement buiten het centrum van een stad kost tussen de €460,- en €625,- per maand. Voor een driekamerappartement in het centrum betaal je tussen de €840,- en €1.310,- per maand. De prijs voor een enkele kamer ligt tussen de €300,- en €450,-.

Vincent: "De meeste appartementen hebben één hoofdhuurder. De hoofdhuurder heeft het contact met de huisbaas. Vaak wordt er aan deze hoofdhuurder betaald, dit kan zowel cash als per overschrijving. Het is dus vrij makkelijk om voor een kortere periode iets te huren."

Algemene tips

Wonen in Nieuw-Zeeland kan op verschillende manieren, welke het meest geschikt is hangt helemaal af van jouw eisen. Waarom blijf je langer op één plek en hoe vrij wil je blijven. In vergelijking met een kamer of appartement is een hostel heel gemakkelijk opgezegd. Net als in Nederland is het verstandig om te kijken wat, waar en van wie je huurt. Ook in Nieuw-Zeeland komt oplichting voor!

De bovenstaande tips zijn aangedragen door Vincent. Vincent heeft in 2014-2015 anderhalve maand in Paihia gewoond, vier maanden in Auckland, vijf weken op Waiheke Island en een goede twee maanden in Queenstown. Ook werkte hij op verschillende plekken om tussendoor de omgeving te verkennen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram