Wonen in Nieuw-Zeeland

Wonen in een land met maanlandschappen, dolfijnen en vulkanen

Nieuw-Zeeland is al mooi om te bereizen, laat staan om er te wonen. De definitie van wonen is lastig. Met deze pagina gaan we in op de mogelijke manieren van wonen wanneer je langer dan gemiddeld op één plek blijft, bijvoorbeeld tijdens werk of studie. Het echte werk, emigreren naar Nieuw-Zeeland is een heel ander verhaal. Wel van plan om te emigreren? Bekijk dan deze overheidssite. Wanneer je gaat werken in Nieuw-Zeeland komt een vaste plek om te wonen snel om de hoek kijken. Lees meer over het wonen in een hostel, wonen door te WWOOF'en en een kamer of appartement huren.

Wonen in een hostel

Mensen komen op hostels af omdat dit vaak bruisende plekken zijn. Door deze sfeer en levendigheid blijven mensen hangen. Het is een veelgebruikte uitvalsbasis voor backpackers die werken om de reis te bekostigen. Handig, de meeste hostels hebben vaak een voordeliger tarief bij een langer verblijf. Dit wordt ook wel long term stay genoemd en kan al vanaf één week. Hierdoor is het over het algemeen goedkoper (en gezelliger) dan het huren van een kamer. Nog meer voordeel valt te behalen met de BBH Card, waarmee al snel 3,- NZD per overnachting wordt bespaard.
Een andere veel voorkomende mogelijkheid bij hostels is om daar te werken voor de kosten van inwoning, ofwel je verblijft gratis in het hostel voor een paar uur werken per dag. Hiermee bespaar je serieus terwijl er voldoende tijd over is voor ander werk of juist ontspanning. Deze plekken zijn er niet in overvloed, meestal maar voor één of twee personen per hostel dus reken jezelf niet te rijk. Het kan lastig zijn zo'n plek te bemachtigen.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Milford Sound trip
  Milford Sound kent een paar enorme watervallen
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Milford Sound
  Water zoekt zijn weg naar beneden in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline