Reisroute 2-3 weken

De ideale route als je beperkt wordt door tijd

Heb je beperkt de tijd om Nieuw-Zeeland te ontdekken? Dan raden wij jou aan om de reis te beginnen in Auckland (Noordereiland) en te eindigen in Christchurch (Zuidereiland). Of precies andersom. Op deze manier is de reis makkelijk in te delen en geeft deze route jou de mogelijkheid om beide eilanden van Nieuw-Zeeland te ontdekken.

Lees hieronder verder!
 • Mount Ngauruhoe Nieuw-Zeeland
  Mount Ngauruhoe met op de achtergrond Mount Ruapehu
  anemptytextlline
 • Ruige Milford Sound
  De duistere kant van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Penguins in Southland
  anemptytextlline
 • Tasman Glacier ijsschotsen
  IJsschotsen van de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Tongariro Crossing Nieuw-Zeeland
  Uitzicht vanaf een van de hoogste punten tijdens de Tongariro Crossing
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Craters of the Moon Taupo
  Mud pool in Craters of the Moon Taupo
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Hell yeah Mount Cook
  anemptytextlline
 • Zeehonden spotten Nieuw-Zeeland
  Zeehondenkolonie noord van Kaikoura
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

De reisroute start op het subtropische Noordereiland en voert je langs de streek Waikato waar een aantal van Nieuw-Zeelands mooiste stranden te vinden zijn op de Coromandel. De Coromandel staat onder andere bekend om de Cathedral Cove en Hot water beach. Vervolgens gaat de route verder via een van de grootste geothermische streken van Nieuw-Zeeland (tussen de Bay of Plenty en Taupo & Tongoriro) richting het Tongariro National Park. Tongariro National Park is een prachtig natuurgebied dat wordt gesierd door Mount Doom uit The Lord of the Rings. Hierna rij je door naar de hoofdstad Wellington waar de ferry naar het Zuidereiland vertrekt.

Het Zuidereiland is een stuk ongerepter en kent ongekende wildlife. Via de Pancake Rocks, boven Greymouth, reis je naar de twee bekendste gletsjers van Oceanië aan de westkust van Nieuw-Zeeland. De Fox en Franz-Jozef gletsjers. Deze gletsjers liggen prachtig tussen het regenwoud op maar een paar kilometer van de kust. Vervolgens gaat de route door naar Queenstown dat bekend staat als de geboortegrond van de adventure sports. Hier is bijvoorbeeld het bungeejumpen uitgevonden! Nog steeds is het mogelijk om van de eerste bungeejump brug af te springen. Vanuit Queenstown vertrek je naar de Milford Sounds, waar de natuur laat zien waar toe zij allemaal in staat is. Hier is het mogelijk om zeehonden, pinguïns en ander wildlife te zien. Via Queenstown voert de route weer terug naar de beschaving. Rij langs prachtige blauwe meren om een uitstapje te maken naar de hoogste berg van Nieuw-Zeeland, Mount Cook. Hierna kom je aan op de eindbestemming, Christchurch. Zelfs bij deze stad is het mogelijk om wildlife te spotten op het nabijgelegen schiereiland.

One comment on “Reisroute 2-3 weken”

 1. Hallo,
  Wij zijn een Nieuw-Zeeland trip aan het voorbereiden en ik wil graag de 2-3 weken route downloaden.
  Het bestand lijkt echter 'beschadigd'.
  Wil je me de pdf rechtstreeks sturen of melden dat er een goede versie op de site staat?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram