Reisroute 2-3 weken

Een ideale route als je beperkt wordt door tijd

Is er maar een beperkte tijd om Nieuw-Zeeland te ontdekken? Dan raden wij jou aan om de reis te beginnen in Auckland (Noordereiland) en te eindigen in Christchurch (Zuidereiland). Of natuurlijk precies andersom. Op deze manier is de reis het beste in te delen en geeft deze route jou de mogelijkheid om beide eilanden van Nieuw-Zeeland te zien.

Travel map van: Wij Reizen in

De reisroute start op het subtropische Noordereiland. Deze route voert je langs de streek Waikato waar een aantal van Nieuw-Zeelands mooiste stranden te vinden zijn op de Coromandel. De Coromandel staat onder andere bekend om de Cathedral Cove en Hot water beach. Vervolgens gaat de route verder via een van de grootste geothermische streken van Nieuw-Zeeland (tussen de Bay of Plenty en Taupo / Tongoriro) richting het Tongariro National Park. Tongariro National Park is een prachtig natuurgebied dat wordt gesierd door Mount Doom uit The Lord of the Rings. Hierna gaat de route door naar de hoofdstad Wellington waar de ferry naar het Zuidereiland vertrekt.


Het Zuidereiland is een stuk ongerepter en kent ook meer wildlife dan het Noordereiland. Via de Pancakerocks boven Greymouth reis je naar de twee bekendste gletsjers van Oceanië aan de westkust van Nieuw-Zeeland. De Fox en Franz-Jozef gletsjers. Deze gletsjers liggen prachtig tussen het regenwoud op maar een paar kilometer van de kust. Vervolgens gaat de route door naar Queenstown wat bekend staat als de geboorte grond van de adventure sports. Hier is bijvoorbeeld het bungeejumpen uitgevonden! Nog steeds is het mogelijk om van de eerste bungeejump brug af te springen. Vanuit Queenstown vertrek je naar de Milford Sounds, waar de natuur laat zien waar toe zij allemaal in staat is. Hier is het mogelijk om zeehonden, pinguïns en ander wildlife te zien. Via Queenstown gaat de route weer terug naar de beschaving. Rij langs prachtige blauwe meren om een uitstapje te maken naar de hoogste berg van Nieuw-Zeeland: Mount Cook. Hierna volgt de eindbestemming: Christchurch. Zelfs bij deze stad is het mogelijk om wildlife te zien op het nabij gelegen schiereiland.De door ons geselecteerde top negen Nieuw-Zeeland reizen

Bekijk het complete reisaanbod

Comments

 1. ik zou graag weten hoeveel km je ongeveer aan het rijden ben tijdens deze 3 weken

  • Ha Ria,

   De grove route zoals hierboven opgezet is ongeveer 3100 kilometer. Hierin is dan nog geen rekening gehouden met eventuele overnachtingsplekken of dergelijke. Het is vooral een route om veel van Nieuw-Zeeland te zien, in weinig tijd. De verwachte rij tijd ligt op 45 uur, maar afhankelijk van het type vervoer komt hier nog altijd wel wat boven op. We hopen je hiermee een beter beeld te hebben gegeven van de route, mocht je meer vragen hebben dan horen we ze graag.

   Veel plezier met de reisvoorbereiding!

 2. Ik zou willen weten wat die drie weekse reis naar nieuw zeeland kost

  • lars
   juni 22nd

   Ha Jan, bedankt voor je reactie. De kosten zullen voor iedereen verschillend zijn. Onze routes zijn enkel opgesteld aan de hand van tijd, wat kan er in een bepaald tijdsbestek worden gezien/gedaan. Het is dus afhankelijk van hoe je gaat reizen en overnachten. Met een gehuurde auto of camper en zelf je vliegtickets regelen of misschien alles laten regelen in de vorm van een rondreis waarbij je zelf de route mag bepalen. Prijs indicaties hiervan kun je vinden op de reisaanbod pagina. De kosten kunnen dus heel uiteenlopend zijn, maar met deze route krijg je een goed beeld van Nieuw-Zeeland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *