Werken in Nieuw-Zeeland

Tips en ervaringen om werk te vinden in Nieuw-Zeeland

Werken tijdens het backpacken door Nieuw-Zeeland is helemaal niet zo'n slecht idee. Het biedt een unieke ervaring en zorgt er ook voor dat het budget weer kan worden aangevuld zodat je (nog) langer in Nieuw-Zeeland kan blijven. Of dat je de reis voortzet in andere landen. Werken in Nieuw-Zeeland is mogelijk via een Working Holiday Visa, aan te vragen via deze link. Met dit visum mag je een jaar reizen, wonen en werken in Nieuw Zeeland. Tussendoor mag je Nieuw-Zeeland gewoon verlaten, dus een uitstapje naar bijvoorbeeld Fiji of Australië is mogelijk. Dit is aan te bevelen want het ligt om de hoek, bij wijze van spreken 😉

Dit moet je regelen om te werken in Nieuw-Zeeland

Als je gaat werken in Nieuw-Zeeland is verstandig om een IRD number aan te vragen bij New-Zealand Inland Revenue. Ga je werken zonder een een IRD nummer dan wordt er belasting geheven middels een emergency tax code dat veel hoger uitvalt. Je draagt dan dus meer belasting af dan nodig is en dat is zonde. Het verkrijgen van een IRD nummer is relatief eenvoudig via dit formulier (IR595). Vul het formulier in en verzend het met twee pasfoto's naar de IRD. Dit kan vanuit Nieuw-Zeeland maar ook vanuit een ander land. Let wel op er is een vast adres in Nieuw-Zeeland nodig om een IRD nummer aan te vragen.

Is het moeilijk om werk te vinden in Nieuw Zeeland?

Het ligt eraan wat je zoekt. Hou er rekening mee dat je waarschijnlijk typische backpacker-baantjes gaat doen zoals fruitplukken, horeca, schoonmaken, werken in hostels of op de bouw. Deze baantjes zijn vrij makkelijk te regelen. Er gaan genoeg verhalen rond van mensen die moeite hebben met een baan vinden maar vaak komt het erop neer dat ze het gewoon niet goed aanpakken. Luiheid en slechte cv's, daar kom je in Nederland ook niet ver mee. Hieronder hebben we een aantal tips op een rijtje gezet die kunnen helpen bij het vinden van werk in Nieuw-Zeeland.

Lees hieronder verder!
 • Milford Sound trip
  Milford Sound kent een paar enorme watervallen
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Milford Sound
  Water zoekt zijn weg naar beneden in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Zeehondenkolonie Nieuw-Zeeland
  Zeehondjes kijken met Dasja
  anemptytextlline
 • Frans Josef Gletsjer Nieuw-Zeeland
  Wandeling naar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Vissen Nieuw-Zeeland
  Veel regen aan de West Coast
  anemptytextlline
 • Omgeving Wellington
  Hout nodig
  anemptytextlline
 • Blue lakes Tongariro
  De eerste Blue Lakes tijdens de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Lady Knox Geyser Nieuw-Zeeland
  Lady Knox Geyser
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds Nieuw-Zeeland
  Nieuw-Zeeland maakt je happy
  anemptytextlline
 • Bezoek Tongariro Nationaal park
  Lavastroom in het Tongariro National Park
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Nationaal park Abel Tasman
  Nationaal park Abel Tasman
  anemptytextlline
 • Church of the Good Shepherd Zuidereiland
  Church of the Good Shepherd aan Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Cabel car Wellington
  Uitzicht vanaf de top van de cabel car
  anemptytextlline
 • Tasman Glacier ijsschotsen
  IJsschotsen van de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Wandelen Canterbury Nieuw-Zeeland
  Special delivery
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Roadtrippen Bay of Plenty Nieuw-Zeeland
  Roadtrippen langs de kust van Bay of Plenty
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Speciale verzekering voor werken in het buitenland

Een standaard reisverzekering volstaat helaas niet om ook tijdens je werkuren verzekerd te zijn. Ongelukken op het werk, of in het slechtste geval rechtsbijstand, worden dan vaak niet vergoed. De standaard reisverzekering is echt alleen voor hetgeen je op reis of vakantie doet. Werken valt daar, ook al werk je in Nieuw-Zeeland, niet onder. Ben je van plan je reis (groten)deels te bekostigen door te werken in Nieuw-Zeeland? Dan is het slim om in ieder geval voor deze periode een (extra) verzekering af te sluiten. Onze partner JoHo biedt bijvoorbeeld twee opties waarmee je zonder zorgen kan werken tijdens je (backpack)trip; de Special ISIS reisverzekering en de meer bekende Globetrotter reisverzekering. Weet je niet zeker welke het beste bij je past of wil je gewoon een breder advies? Vul dan het vrijblijvende adviesformulier in en ontvang advies op maat!

 

Tips voor het zoeken van werk in Nieuw-Zeeland

 • Referenties. Werkgevers vragen veel naar referenties (of ze het checken is een tweede). Zorg voor de zekerheid toch voor wat contactgegevens van vorige werkgevers want een leeg vakje bij 'References' staat ook zo lullig.
 • Netwerken. Misschien een wat algemene tip maar ook in Nieuw-Zeeland werkt het. Vertel iedereen dat je op zoek bent naar werk, wellicht zit er iemand tussen die weet waar ze nog mensen zoeken. Dat is vaak een veel betere ingang dan op goed geluk cv's versturen.

Vincent: "Ik heb in Auckland twee weken lang cv's verstuurd en uitgedeeld maar uiteindelijk heb ik een goedbetaalde kantoorbaan gevonden doordat ik iemand vertelde dat ik werk zocht."

 • Uitzendbureaus. Er zijn verschillende soorten uitzendbureaus, ook speciaal voor backpackers. Deze kunnen helpen bij het vinden van werk, maar hou er rekening mee dat dit geen droombaan zal zijn en het vaak gevolgen heeft voor het salaris. Het uitzendbureau houdt namelijk een deel van het salaris in. Mocht je echter geen ster zijn in netwerken of gewoon snel een baan nodig hebben, dan kan het wellicht uitkomst bieden.
 • Hostels. Medewerkers van hostels weten meestal wel wat goede sites of plekken zijn die kunnen helpen. Vaak hangt er ook een prikbord met vacatures. Er bestaan ook hostels waar je bijna gegarandeerd werk krijgt, voorwaarde is wel dat je daar overnacht.
 • Zoek online. Backpackerboard.co.nz , seek.co.nz en trademe.co.nz zijn goede websites.
 • Kranten. Achterin de plaatselijke kranten staan vaak veel vacatures.

Vincent: "Ik verbleef een tijdje in Queenstown. Nu wonen hier maar zo'n 11.000 inwoners maar achterin de 'Lakes Weekly', een plaatselijk krantje (o.a. verkrijgbaar in cafés) stonden wekelijks toch zo'n 80 vacatures!"

 • Het is lastig om werk te vinden in dunbevolkte plekken. Zoek het vooral in de steden of toeristische plekken. Ideale plaatsen om betaald werk te vinden: Wellington, Auckland, Waiheke Island, Christchurch en Queenstown.

De bovenstaande tips zijn aangedragen door Vincent, hij heeft in 2014-2015 anderhalve maand in Paihia gewoond, vier maanden in Auckland, vijf weken op Waiheke Island en een goede twee maanden in Queenstown. Ook werkte hij op deze plekken om tussendoor de omgeving te verkennen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram