Werken in Nieuw-Zeeland

Tips en ervaringen om werk te vinden in Nieuw-Zeeland

Werken tijdens het backpacken door Nieuw-Zeeland is helemaal niet zo'n slecht idee. Het biedt een unieke ervaring en zorgt er ook voor dat het budget weer kan worden aangevuld zodat je (nog) langer in Nieuw-Zeeland kan blijven. Of dat je de reis voortzet in andere landen. Werken in Nieuw-Zeeland is mogelijk via een Working Holiday Visa, aan te vragen via deze link. Met dit visum mag je een jaar reizen, wonen en werken in Nieuw Zeeland. Tussendoor mag je Nieuw-Zeeland gewoon verlaten, dus een uitstapje naar bijvoorbeeld Fiji of Australië is mogelijk. Dit is aan te bevelen want het ligt om de hoek, bij wijze van spreken 😉

Dit moet je regelen om te werken in Nieuw-Zeeland

Als je gaat werken in Nieuw-Zeeland is verstandig om een IRD number aan te vragen bij New-Zealand Inland Revenue. Ga je werken zonder een een IRD nummer dan wordt er belasting geheven middels een emergency tax code dat veel hoger uitvalt. Je draagt dan dus meer belasting af dan nodig is en dat is zonde. Het verkrijgen van een IRD nummer is relatief eenvoudig via dit formulier (IR595). Vul het formulier in en verzend het met twee pasfoto's naar de IRD. Dit kan vanuit Nieuw-Zeeland maar ook vanuit een ander land. Let wel op er is een vast adres in Nieuw-Zeeland nodig om een IRD nummer aan te vragen.

Is het moeilijk om werk te vinden in Nieuw Zeeland?

Het ligt eraan wat je zoekt. Hou er rekening mee dat je waarschijnlijk typische backpacker-baantjes gaat doen zoals fruitplukken, horeca, schoonmaken, werken in hostels of op de bouw. Deze baantjes zijn vrij makkelijk te regelen. Er gaan genoeg verhalen rond van mensen die moeite hebben met een baan vinden maar vaak komt het erop neer dat ze het gewoon niet goed aanpakken. Luiheid en slechte cv's, daar kom je in Nederland ook niet ver mee. Hieronder hebben we een aantal tips op een rijtje gezet die kunnen helpen bij het vinden van werk in Nieuw-Zeeland.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Milford Sound trip
  Milford Sound kent een paar enorme watervallen
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Milford Sound
  Water zoekt zijn weg naar beneden in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki