Vegetarisch en veganistisch eten in Marokko

Reizen door Marokko als vegetariër, is dat moeilijk?

In Nederland is het tegenwoordig vaak goed geregeld voor vegetariërs en veganisten. In de supermarkten zijn veel diervrije producten te vinden en in de meeste restaurants staan er vegetarische gerechten op het menu. Op reis kan het voor een vegetariër en veganist soms lastig zijn. Gelukkig hebben wij in Marokko redelijk makkelijk en lekker vegetarisch en veganistisch gegeten. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om met een gerust hart door Marokko te reizen als vegetariër of veganist, heb jij al trek?

Eten in restaurants als vegetariër/veganist

Op bijna elke straathoek in Marokko is een restaurant te vinden. Ook is het vaak mogelijk om in het hotel of op de camping te eten. Sommige campingeigenaren brengen zelfs het eten tot aan de camper, hoe luxe is dat? In de kleinere (niet toeristische) dorpen kan het vegetarische eten eentonig worden omdat er weinig variatie is. Maar in toeristische dorpjes en grotere steden zijn er vaak restaurants met meerdere vegetarische en veganistische gerechten. Als er geen vegetarische opties op het menu staat is het mogelijk om de kok te vragen voor een vegetarisch gerecht, alles is vers gemaakt en ze zijn erg klantvriendelijk dus meestal is een aanpassing aan het gerecht geen probleem.

Wat voor gerechten je kunt verwachten

Marokko staat bekend om zijn tajine en couscous. Vaak hebben restaurants een vegetarische/veganistische variant op deze gerechten op het menu staan. Wij vonden ze zelf niet erg smaakvol, het is vaak simpele couscous met wat groentes en de tajine is niet meer dan aardappels met wat groentes. Maar als het restaurant de juiste kruiden gebruikt kan het zalig smaken. In veel restaurants is een typisch Berberse soep, Harira, te krijgen. Deze soep is op basis van groenten en kikkererwten en is echt heerlijk! Voor wie nog eieren eet is de omelette berber een aanrader.

Boodschappen doen in Marokko

In Marokko kan je op verschillende plekken boodschappen doen. In elk klein dorpje is een kleine winkel te vinden waar brood en een aantal verpakte producten te vinden zijn, zoals couscous, yoghurt, blikgroente en wc-papier. Op de wekelijkse souk (markt) zijn verse producten te koop en vaak zijn er kleine kraampjes in de hoofdstraat voor verse groentes en fruit. In de meeste steden is er één grote supermarkt: de Marjane. Af en toe is er ook een Carrefour of een Acima te vinden. In de grotere supermarkten zijn de meeste producten te koop.

Wat kan je wel en niet krijgen als vegetariër/veganist in Marokko

In de Marjane is bijna alles te koop tegen westerse prijzen. In Marokko zijn geen vleesvervangers zoals soja burgers of falafel te vinden in de supermarkt. Daarnaast is bijvoorbeeld humus amper te verkrijgen. In de grotere supermarkten is wel plantaardige melk te verkrijgen en soja yoghurt. De plantaardige melk is prijzig en de soja yoghurt is acht keer duurder dan de dierlijke variant. Kikkererwten zijn goedkoop en overal te koop, het is dus mogelijk om zelf humus en falafel te maken. Noten zijn er in overvloed en bonen ook, je zal dus niet verhongeren!

Genieten dus, bon appetit

Vegetarisch en veganistisch eten is in Marokko goed te doen. Niet alle gerechten zullen de hoofdprijs winnen, maar je zal zeker een voedende maaltijd voorgeschoteld krijgen. Verse groente en fruit smaken heerlijk en de mensen zijn erg gastvrij en zullen met liefde een veganistische of vegetarische maaltijd voor jou bereiden. Bon appetit!


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *