Gara Medouar, een unieke woestijn ervaring

Ervaar echte stilte en verwonder je aan miljoenen sterren in Gara Medouar

Home » Afrika » Marokko » Gara Medouar, een unieke woestijn ervaring

In de woestijn van Marokko kan je de stilte horen en miljoenen sterren zien. De unieke woestijnervaring in Marokko is meer dan de prachtige zandduinen die er te vinden zijn. De woestijn van Marokko is grotendeels een steenachtige lege vlakte, met af en toe een prachtige rotsformatie. In de buurt van de populaire bestemming Erg Chebbi is een prachtige plek die jouw bezoek aan de woestijn van Marokko nog unieker maakt: Gara Medouar.

De rotsformatie van Gara Medouar

Gara Medouar is een rotsformatie in the middle of nowhere die op een vulkaankrater lijkt. De naam alleen al klinkt indrukwekkend en dat is het ook. De omgeving heeft het meeste weg van een maanlandschap. Er komt bijna niemand en je hebt het gevoel dat je alleen op de aarde bent. Gara Medouar is gebruikt voor meerdere films, waaronder Spectre van James bond. Als je er bent weet je waarom, het is een uniek stukje natuur. Het enige nadeel is de negatieve geschiedenis. Gara Medouar heeft de bijnaam: Portugese gevangenis. Eeuwen geleden werden er namelijk Afrikaanse slaven gevangen gehouden voordat ze in Portugal verkocht werden.

Tip: Blijf ̩̩n of twee nachten kamperen, de omgeving wordt mooier naarmate je er langer verblijft. Neem genoeg water en eten mee, want er is niets en niemand om je heen.

 • Kamelen in wilde rucolavelden
  anemptytextlline
 • Met laag water heb je het beste zicht op Legzira beach
  anemptytextlline
 • Wilde cactussen in Zuid-Marokko
  anemptytextlline
 • Ninja voordat hij los gaat in de Sahara
  anemptytextlline
 • De erewacht bij Mausolé Mohamed V
  anemptytextlline
 • Het strand van Rabat
  anemptytextlline
 • Wakker worden langs een stuwmeer aan de N8
  anemptytextlline
 • Ook al loop je verkeerd naar de Akchour waterval het is overal mooi
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • Zoek een balkon op voor dit uitzicht
  anemptytextlline
 • De thee en tagine staat al klaar
  anemptytextlline
 • De kleine straatjes van Fez
  anemptytextlline
 • Drogende huiden in Fez
  anemptytextlline
 • Dasja in de oude stallen van Meknes
  anemptytextlline
 • Stadsmuren van Meknes
  anemptytextlline
 • Door de Hoge-Atlas met de camper
  anemptytextlline
 • Mausolé Mohamed V in Rabat
  anemptytextlline
 • Oukaimeden geeft het berg gevoel dichtbij Marrakech
  anemptytextlline

Wij Reizen In Marokko

Marokko kan de eerste keer best spannend zijn. Maar de super vriendelijke en gastvrije Marokkanen heten je van harte welkom. Ruim zeven maanden trekken we door Marokko, zonder problemen. Stap in een andere cultuur en ontdek veel tips & tricks. Zo kun je goed voorbereid en hopelijk zonder spanning een rondreis maken door dit fantastische land.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Fossielen zoeken

De geschiedenis staat hier letterlijk in de stenen geschreven en dat is erg indrukwekkend. Het landschap rondom Gara Medouar was miljoenen jaren geleden een zee. Onvoorstelbaar toch? De zee is opgedroogd en de dieren die er leefden zijn versteend tot fossielen. Op veel plekken in de omgeving zijn professionals op zoek naar fossielen en mineralen. Maar ook zonder die ervaring kan je gaan zoeken. En belangrijker, kan je fossielen vinden. Zeker rondom Gara Medouar zijn er veel te vinden. Natuurlijk zijn alle complete en mooie fossielen al weggekaapt, maar er zijn nog veel incomplete fossielen over. En die zijn zeker niet minder imposant.

Tip: Bezoek het museum van Fossielen en mineralen in Erfoud. Als je geluk hebt krijg je zelfs het verwerkingsproces van de fossielen en mineralen te zien. Erg mooi en leerzaam!

De route naar Gara Medouar

Gara Medouar klinkt als de perfecte spot, toch wordt de rotsformatie weinig bezocht. Dat ligt waarschijnlijk aan de bereikbaarheid, er is geen verharde weg. Vanaf de N12 zijn er meerdere dirt tracks richting de rotsformatie. Met droog weer is het mogelijk om langzaam met een 2WD naar Gara Medouar te rijden. Met een 4WD is het een makkelijke weg, maar pas op voor te veel modder als er regen is geweest. Vanaf de N12 is het ongeveer 3 kilometer naar Gara Medouar, dus je kunt het ook makkelijk wandelen. Naarmate je dichterbij komt wordt het steeds indrukwekkender, je kunt rondom de rotsformatie lopen en er zelfs in gaan staan. Hoor jij de stilte?

Zelf reizen in Marokko?

Ben je enthousiast geworden over Marokko en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties helpen je graag op weg. Of je nu alles zelf gaat regelen of alles geregeld wilt hebben. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct.

Mattias vindt ultieme vrijheid in het reizen. Weg van alles wat moet, en op zoek naar onbekende uitgestrekte natuur. Het liefst met zoveel mogelijk wilde dieren, een paar straathonden en katjes die wat liefde kunnen gebruiken. Het reizen is voor Mattias een inspiratiebron voor het leven in Nederland. Minimalistisch, duurzaam, buiten, en genoegen nemen met minder. Door klein te leven heeft hij de vrijheid, het geld en tijd om zijn dromen waar te maken. In Nederland bouwt Mattias nu zijn eigen Tiny house, en bereidt ondertussen nieuwe avonturen voor.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals