Gara Medouar, een unieke woestijn ervaring

Ervaar echte stilte en verwonder je aan miljoenen sterren

Geschreven door: Mattias

In de woestijn van Marokko kan je de stilte horen en miljoenen sterren zien. De unieke woestijnervaring in Marokko is meer dan de prachtige zandduinen die er te vinden zijn. De woestijn van Marokko is grotendeels een steenachtige lege vlakte, met af en toe een prachtige rotsformatie. In de buurt van de populaire bestemming Erg Chebbi is een prachtige plek die jouw bezoek aan de woestijn van Marokko nog unieker maakt: Gara Medouar.

De rotsformatie van Gara Medouar

Gara Medouar is een rotsformatie in the middle of nowhere die op een vulkaankrater lijkt. De naam alleen al klinkt indrukwekkend en dat is het ook. De omgeving heeft het meeste weg van een maanlandschap. Er komt bijna niemand en je hebt het gevoel dat je alleen op de aarde bent. Gara Medouar is gebruikt voor meerdere films, waaronder Spectre van James bond. Als je er bent weet je waarom, het is een uniek stukje natuur. Het enige nadeel is de negatieve geschiedenis. Gara Medouar heeft de bijnaam: Portugese gevangenis. Eeuwen geleden werden er namelijk Afrikaanse slaven gevangen gehouden voordat ze in Portugal verkocht werden.

Tip: Blijf ̩̩n of twee nachten kamperen, de omgeving wordt mooier naarmate je er langer verblijft. Neem genoeg water en eten mee, want er is niets en niemand om je heen.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Kamelen in wilde rucolavelden
  anemptytextlline
 • Met laag water heb je het beste zicht op Legzira beach
  anemptytextlline
 • Wilde cactussen in Zuid-Marokko
  anemptytextlline
 • Ninja voordat hij los gaat in de Sahara
  anemptytextlline
 • De erewacht bij Mausolé Mohamed V
  anemptytextlline
 • Het strand van Rabat
  anemptytextlline
 • Wakker worden langs een stuwmeer aan de N8
  anemptytextlline