Reisdocumenten

Welk reisdocument past het beste bij jouw reis?

Nieuw-Zeeland binnen komen gaat niet zomaar. Het is verplicht om een geldig paspoort te hebben dat tot minimaal drie maanden na vertrek geldig is. Wellicht is het ook nodig om een visum aan te vragen. Er zijn verschillende visa. De visa die jij nodig hebt hangt af van de reden en duur van jouw verblijf in Nieuw-Zeeland.

Om een reis in Nieuw-Zeeland te kunnen starten moet je sowieso aan een aantal criteria voldoen:

  • Je verkeert in een goede gezondheid;
  • Je hebt geen strafblad;
  • Je bent in het bezit van een geldig paspoort;
  • Aan tonen dat je van plan bent Nieuw-Zeeland weer te verlaten. Dit kan aangetoond worden met een retourticket;
  • Je bent in het bezit van voldoende geld om in je eigen onderhoud te kunnen voorzien.
  • Visitors permit

    Als Nederlander heb je geen visum nodig voor een verblijf van drie maanden of korter, waarin je niet werkt of studeert. Wanneer je op een vliegveld in Nieuw-Zeeland aankomt vul je een Arrival Card in. Op de Arrival Card wordt gevraagd naar persoonlijke gegevens. Met deze Arrival Card krijg je je visitors permit waarmee je maximaal drie maanden in Nieuw-Zeeland mag verblijven.

    Studentenvisum

    Studeren in Nieuw-Zeeland? Dat kan! Hier is een speciaal studentenvisum voor.
    Je moet aan deze voorwaarden voldoen:

  • Wanneer je nog geen retourticket hebt, beschik je over genoeg geld om dat ticket te bekostigen.
  • Je moet kunnen aantonen dat je bent aangenomen bij de studie.

  • Let op: Een studentenvisum geeft je niet automatisch toestemming om ook te werken in Nieuw-Zeeland.

    Visitor’s visa

    Is de planning om langer dan drie maanden in Nieuw-Zeeland te verblijven? Dan is de visitor’s visa hier geschikt voor. Deze is aan te vragen bij de Nieuw-Zeelandse ambassade in Nederland of online via immigration.govt.nz.
    Met dit visum mag je negen maanden in Nieuw-Zeeland blijven en is er een mogelijkheid om dit met maximaal drie maanden te verlengen.

    Let op: Met dit visitor’s visum mag je niet werken of studeren.

    Working Holiday visa

    Ben je tussen de 18 en 30 jaar dan is er de mogelijkheid om een Working Holiday visum aan te vragen. Dit visum is een jaar geldig en is ideaal om te reizen en daarnaast ook te mogen werken. Je moet aan deze voorwaarden voldoen:

  • Je bent tussen de 18 en 30 jaar oud;
  • Je neemt geen kinderen met je mee;
  • Wanneer je nog geen retourticket hebt, beschik je over voldoende geld om er een te kunnen kopen;
  • Het is verplicht om bij binnenkomst van Nieuw-Zeeland minimaal $4200,- op je bankrekening te hebben staan;
  • Je hebt een ziektekostenverzekering gedurende je verblijf;
  • Het hoofddoel om Nieuw-Zeeland te bezoeken is vakantie. Daarnaast mag je werken maar dit is niet het doel;
  • Je hebt nog niet eerder een Working Holiday visum gehad.
  • Voor meer informatie en visums kijk op immigration.govt.nz of neem contact op met de Nieuw-Zeelandse ambassade in Nederland. Wil je hulp bij het aanvragen van een visum? Neem dan een kijkje bij Activity International naast hulp bij het aanvragen bieden zij ook veel extra informatie.



    De door ons geselecteerde top negen Nieuw-Zeeland reizen

    Bekijk het complete reisaanbod

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *