Selecteer een pagina

Nieuw-Zeeland visum

Welk reisdocument past het beste bij jouw reis?

Nieuw-Zeeland binnen komen gaat niet zomaar. Het is verplicht om een geldig paspoort te hebben dat tot minimaal drie maanden na vertrek geldig is. Wellicht is het ook nodig om een visum aan te vragen. Er zijn verschillende visa. De visa die jij nodig hebt hangt af van de reden en duur van jouw verblijf in Nieuw-Zeeland.

Om een reis in Nieuw-Zeeland te kunnen starten moet je sowieso aan een aantal criteria voldoen:

  • Je verkeert in een goede gezondheid;
  • Je hebt geen strafblad;
  • Je bent in het bezit van een geldig paspoort;
  • Aantonen dat je van plan bent Nieuw-Zeeland weer te verlaten. Dit kan aangetoond worden met een retourticket;
  • Je bent in het bezit van voldoende geld om in je eigen onderhoud te voorzien.

Visitors permit

Als Nederlander heb je geen visum nodig voor een verblijf van drie maanden of korter, waarin je niet werkt of studeert. Wanneer je op een vliegveld in Nieuw-Zeeland aankomt vul je een Arrival Card in. Op de Arrival Card wordt gevraagd naar persoonlijke gegevens. Met deze Arrival Card krijg je een visitors permit waarmee je maximaal drie maanden in Nieuw-Zeeland mag verblijven.

Studentenvisum

Studeren in Nieuw-Zeeland? Dat kan! Hier is een speciaal studentenvisum voor.

Je moet aan deze voorwaarden voldoen:

  • Wanneer je nog geen retourticket hebt, beschik je over genoeg geld om dat ticket te bekostigen.
  • Je moet kunnen aantonen dat je bent aangenomen bij de studie.

Let op: Een studentenvisum geeft niet automatisch toestemming om ook te werken in Nieuw-Zeeland.

  • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
    Mount Cook tussen de wolken door
    anemptytextlline
  • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
    De vuurtoren bij Cape Brett
    anemptytextlline
  • Cruise Milford Sound
    Het einde - of begin - van de Milford Sound
    anemptytextlline
  • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
    Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
    anemptytextlline
  • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
    Het strand van Cathedral Cove
    anemptytextlline
  • Waterval Canterbury Nieuw-Zeeland
    Waterval speurtocht
    anemptytextlline
  • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
    We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
    anemptytextlline
  • Coromandel Stingray Bay
    Stingray Bay in Coromandel
    anemptytextlline
  • Arthurs pass Nieuw-Zeeland
    Mooie weg door Arthurs Pass
    anemptytextlline
  • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
    Je komt altijd wel een schaap tegen
    anemptytextlline
  • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
    De vuurtoren bij Bluff
    anemptytextlline
  • Southland Pinguïns spotten
    Yellow Eyed Penguins in Southland
    anemptytextlline
  • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
    anemptytextlline
  • Toen het allemaal nog een goed idee leek
    anemptytextlline
  • Whangarei Heads vanaf de berg
    anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Visitor’s visa

Is de planning om langer dan drie maanden in Nieuw-Zeeland te verblijven? Dan is de visitor’s visa hier geschikt voor. Deze is aan te vragen bij de Nieuw-Zeelandse ambassade in Nederland of online via immigration.govt.nz. Met dit visum mag je negen maanden in Nieuw-Zeeland verblijven en is er een mogelijkheid om dit met maximaal drie maanden te verlengen.

Let op: Met dit visitor’s visum mag je niet werken of studeren.

Working Holiday visa

Ben je tussen de 18 en 30 jaar dan is er de mogelijkheid om een Working Holiday visum aan te vragen. Dit visum is een jaar geldig en is ideaal om te reizen en daarnaast ook te werken. Je moet aan deze voorwaarden voldoen:

  • Je bent tussen de 18 en 30 jaar oud;
  • Je neemt geen kinderen met je mee;
  • Wanneer je nog geen retourticket hebt, beschik je over voldoende geld om er een te kunnen kopen;
  • Het is verplicht om bij binnenkomst van Nieuw-Zeeland minimaal $4200,- op je bankrekening te hebben staan;
  • Je hebt een ziektekostenverzekering gedurende je verblijf;
  • Het hoofddoel om Nieuw-Zeeland te bezoeken is vakantie. Daarnaast mag je werken maar dit is niet het doel;
  • Je hebt nog niet eerder een Working Holiday visum gehad.

Voor meer informatie en visums kijk op immigration.govt.nz of neem contact op met de Nieuw-Zeelandse ambassade in Nederland. Wil je hulp bij het aanvragen van een visum? Neem dan een kijkje bij Activity International naast hulp bij het aanvragen bieden zij ook veel extra informatie.

De mooiste reizen naar Nieuw-Zeeland

Het draait allemaal om het doen. Je idee in gang zetten door de eerste stap te zetten. Doe daarom een vrijblijvende offerteaanvraag en kom dichterbij jouw droomreis.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In op Instagram