Met een 4x4 door Marokko

Is een 4x4 echt nodig in Marokko?

Geschreven door: Mattias

Het klinkt best stoer en het ziet er vet uit, met een 4x4 door Marokko. Maar is dat echt nodig? De wegen zijn toch relatief in goede staat en de mensen hier rijden toch ook in normale auto's rond? Dat klopt inderdaad. Maar toch ben jij met een 4x4 in het voordeel in het mooie Marokko. Lees hier waarom.

Heb je een 4x4 nodig in Marokko?

Met een doodgewone auto of camper kun je in alle delen van Marokko wel komen. De hoofdwegen zijn vaak goed (of worden nu gebouwd), en een beetje zand of gaten in de weg is ook geen ramp. Maar waar in Europa bijna alle wegen verhard zijn, zijn in Marokko de meeste kleinere wegen nog steeds onverhard. Rij je in Europa over een zandweg, dan ben je vaak op een verlaten plek en kun je gerust een plekje zoeken om te overnachten. In Marokko ligt dat net iets anders. Een onverharde weg is meestal nog steeds een hoofdweg naar een dorp of kleine nederzetting. En typerend aan Marokko: je bent nooit alleen. Zelfs de slechtste 'wegen' zijn door iemand in gebruik. Ben jij iemand die graag in the middle of nowhere slaapt in een camper of tent? Dan moet je dus een stapje verder. Dat is waar een 4x4 zich nuttig maakt en je net naar dat bijzondere plekje kan brengen.

Tip: Een adembenemende onverharde weg rijden en slapen op unieke en rustige plekjes? In de app Ioverlander vind je de mooiste en rustigste slaapplekjes. De app Wikiloc wijst je niet alleen op mooie wandelroutes maar ook op unieke off road routes.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Kamelen in wilde rucolavelden
  anemptytextlline
 • Met laag water heb je het beste zicht op Legzira beach
  anemptytextlline
 • Wilde cactussen in Zuid-Marokko
  anemptytextlline
 • Ninja voordat hij los gaat in de Sahara
  anemptytextlline
 • De erewacht bij Mausolé Mohamed V
  anemptytextlline
 • Het strand van Rabat
  anemptytextlline
 • Wakker worden langs een stuwmeer aan de N8
  anemptytextlline