Toen we vertrokken zat onze LPG-gasfles helemaal vol net als onze camping gasfles. De hoop was dat we het hier wel mee zouden redden, de kachel hoeft immers niet aan. Vooral de koelkast is belangrijk en uiteraard koken en theezetten. Twee maanden verder blijkt dat we het niet gaan redden met onze gasvoorraad en dus besluiten we over te gaan op een Marokkaanse fles. En dat is eigenlijk veel makkelijker dan gedacht, geen gedoe met adapters zoals in Spanje of Portugal. Een 13 kg Marokkaanse gasfles heeft dezelfde aansluiting als de Nederlandse en sluit je dus zo aan.
Gas is in Marokko bijna beter verkrijgbaar dan water, er is altijd wel ergens iemand die gasflessen verkoopt. In verschillende formaten. Nu schijnt er een kwaliteitsverschil in gas te kunnen zitten, en zeker in Marokko. Maar ook zijn we mensen tegengekomen die er van overtuigd waren dat hun net gekochte gasfles niet helemaal vol zat, hij was wel erg snel leeg. Wij zijn daarom voor zekerheid gegaan en hebben alleen gas gekocht wanneer de fles met plastic geseald was. Zo heeft niemand er mee kunnen rommelen en is hij ook niet door de verkoper zelf gevuld. Een andere optie is om je gasfles te halen bij een (groot) tankstation. Wij betaalden voor onze 13 kg gasfles 120,- MAD (€12,-), inclusief 50,- MAD (€5,-) borg voor de fles.
LPG is (helaas) niet verkrijgbaar in Marokko. Haast alles gaat op butaan, maar als je geluk hebt, vind je hier en daar propaan. Wij hadden in onze gasopslag één LPG-fles, met daarnaast een normale gasfles. Zo konden we altijd overschakelen mocht LPG niet beschikbaar zijn. Beschik je enkel over LPG-flessen, lees dan onderaan dit artikel de opties die wij zijn tegengekomen om gas te besparen. Maar let wel, de beste en makkelijkste optie is de mogelijkheid hebben om een Marokkaanse gasfles te kopen en te gebruiken.