Backpacken in Nieuw-Zeeland

Voor het ultieme vrijheidsgevoel!

Nieuw-Zeeland is erg geliefd onder de backpackers. Dit is niet gek aangezien Nieuw-Zeeland over alle faciliteiten beschikt om het backpacken zo aangenaam mogelijk te maken. Backpacken kan op verschillende manieren in Nieuw-Zeeland.

Liften

Een van de goedkoopste manieren om van A naar B te komen is liften. Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn gastvrije inwoners die niet verlegen zijn om een lifter mee te nemen. Soms wordt gevraagd om een kleine benzinevergoeding, soms ook niet.
Een andere optie is om te zoeken naar reisgenoten met eigen vervoer. Zo vind je in hostels vaak verzoekjes of aanbiedingen om met iemand mee te reizen. Ook op trademe.co.nz en gumtree.co.nz worden veelvuldig zulke aanbiedingen gedaan. De ideale manier om goedkoop te reizen en nieuwe mensen te leren kennen.

Kiwi Experience

Heb je geen behoefte om afhankelijk te zijn van andere maar is het huren of kopen van vervoer boven het budget? Dan is de Kiwi Experience de oplossing. Reis met een tourbus door het hele land en stap uit waar jij wilt. Kiwi Experience biedt verschillende passen aan, verschillend in route en prijs.
Het reizen met de Kiwi Experience kent helaas enkele nadelen. Zo ben je niet in staat om overal te komen wat je kan beperken in je vrijheid. Bij de meeste stopplaatsen is het namelijk zo dat niet alles in de buurt is of dat bezienswaardigheden buiten bereik liggen. Natuurlijk proberen ze dit zo goed mogelijk op te lossen door je zoveel mogelijk te laten zien. Een ander nadeel is dat je vaak de nachten in hostels zult door brengen waardoor, bij een lang verblijf, de kosten omhoog kunnen gaan.

Kopen / huren

Totale onafhankelijkheid is te verkrijgen door het kopen of huren van eigen vervoer. Het is aan te raden om goed uit te zoeken wat voor jou voordeliger is. En natuurlijk of je het risico wilt lopen met het kopen van een eigen auto of omgebouwde bus.
Voor het kopen van een auto of omgebouwde bus zijn er verschillende mogelijkheden. Op het internet is het meeste aanbod te vinden via trademe.co.nz en gumtree.co.nz . In de steden Auckland en Christchurch zijn verschillende manieren om in contact te komen met verkopers. Zo is er de backpackerscarmarket.co.nz waar vaak een breed assortiment verkrijgbaar is. Ook vinden er wekelijkse ‘car markets’ plaats in het weekend. Hier is het aanbod vaak nog groter omdat niet alleen toeristen hun auto hier proberen te verkopen maar ook locals.
Het hebben van eigen vervoer geeft je de vrijheid die je eigenlijk nodig hebt om ultiem te genieten van Nieuw-Zeeland. Bepaal zelf waar je heen gaat, hoe je rijdt, wat je onderweg ziet en misschien wel het belangrijkste waar je slaapt. Bekijk de volgende pagina’s als je meer wilt weten over het huren of kopen van een auto of camper in Nieuw-Zeeland.

DOC

Het Department of Conservation (DOC) is in Nieuw-Zeeland verantwoordelijk voor de natuur, het is te vergelijken met het Staats Bosbeheer in Nederland. DOC heeft door heel Nieuw-Zeeland campings verschillend in prijs en luxe op vaak de mooiste plekken en altijd in de buurt van de natuur. Het is dan ook een aanrader om minimaal een paar van deze campings te bezoeken. Alvast de gratis brochure bekijken? Dat kan hier voor het Noordereiland en hier voor het Zuidereiland. Let wel op, de bestanden zijn groot en downloaden kan even duren.Ideaal voor backpackers

Lees meer over Activity International

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *