Camper kopen in Nieuw-Zeeland

Als we aankomen in Nieuw-Zeeland hebben we het geluk dat Dasja daar familie heeft die ons ophaalt. In Whangarei acclimatiseren we en gaan vanuit daar opzoek naar geschikt vervoer voor onze reis. Er is (online) veel aanbod van backpackers voor wie de reis door Nieuw-Zeeland er al op zit maar ook locals die hopen hun auto te kunnen slijten aan toeristen. Na ook enkele garages in Whangarei af te zijn gegaan komen we tot de conclusie dat je in Auckland of Christchurch moet zijn wil je uit voldoende en goed aanbod kunnen kiezen. Het openbaar vervoer is goed geregeld dus we pakken de bus terug naar Auckland.

Tijdens onze internet zoektocht kwamen we al snel uit op de Backpackers Carmarket, er is redelijk wat aanbod. Maar of wij zijn arme backpackers of ze denken goud in handen te hebben.. Gare busjes en slechte auto’s worden veel te duur aangeboden (door particulieren maar met een commissie bij verkoop voor de Backpackers Carmarket). Voor ons hier dus geen succes. De zoektocht wordt online vervolgd (denk hierbij aan trademe.co.nz en gumtree.co.nz) en na een paar afspraken met auto’s die het net niet waren, of afspraken die niet doorgingen omdat de auto net voor ons verkocht was maken we ons op voor de tweede dag.

Zaterdag ochtend, 09:00 scherp staan we bij een kleine carmarket welke zich ook specifiek richt op backpackers/toeristen. Ook hier zijn busjes aan de dure kant en lijken het allemaal locals te zijn die hun oude afgedankte auto’s en busjes voor te hoge prijzen aan backpackers proberen te slijten. Snel een bed erin gooien en de prijs stijgt weer met 500 dollar! Dat gaat mooi niet op voor ons dus we proberen nog wat in de stad te vinden. Als ook daar geen succes geboekt wordt besluiten we snel nog even langs de eerder genoemde carmarket van die dag te gaan om te kijken of er uit wanhoop prijzen gedaald zijn. Dit is voor ons gelukkig het geval!

camper nieuw-zeeland

De door ons gekochte camper, voor de verbouwing.

We kopen een Mitsubishi Delica uit 1990. Een RWD 2.5 Diesel met als enigste grote nadeel het aantal kilometers op de teller. Aan het begin van de dag was de vraagprijs nog 3.900,- NZD. Maar als we (voor de tweede keer) komen aanlopen is dit al gezakt naar 3.000,- NZD. Al een sterk verbeterde prijs, maar we zijn ons bewust van de eigenlijk vrij slechte bus voor een rondreis door Nieuw-Zeeland. Qua comfort moet er veel gebeuren, we komen tot een prijs van 2.500,- NZD en gaan hem in Whangarei ombouwen tot een camper. Voor ons was het overbodig, maar ook elke zondag vindt er een Carfair plaats in Auckland. Net buiten de stad met een groot aanbod auto’s, busjes en campers.

Tip: Onderhandel goed bij het kopen van je auto, bus of camper. Zeker bij lokale verkopers, deze staan er wekelijks en alleen voor de winst. Ze verkopen liever met minder winst dan dat ze er weer mee naar huis moeten.

We rijden terug naar Whangarei en beginnen daar aan de verbouwing van onze bus. Hier blijkt nog maar eens hoe eenvoudig en snel de bus door de vorige eigenaar is “omgebouwd”. Een oud matras ligt er los in, er zijn wat kampeer artikelen aangekocht die los op bed liggen. Gelukkig hebben wij de mogelijkheid om de bus op te knappen zodat onze rondreis in meer comfort gemaakt kan worden. We bouwen er een hoekbank in met in het midden een tafel. De tafel kan worden ingeklapt tot een heerlijk queensize bed. Na schilderingen op de zijkant van de bus is hij klaar en officieel omgedoopt tot de “New-Zealand Experience”.

camper nieuw-zeeland omgebouwd 2

De keuken van onze nieuwe camper!

Wil je ook een auto of camper kopen in Nieuw-Zeeland? Lees dan hier nog meer handige tips en punten waar je rekening mee moet houden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *