Het ultieme Nieuw-Zeeland startpakket


Deze reis wordt aangeboden door Activity International en wordt door hen als volgt omschreven:

Ultimate New Zealand: what an awesome way to start!

Wat een ontzettend leuk en goed begin in Nieuw-Zeeland: het Ultimate New-Zealand startpakket. Een week lang on tour, prachtige dingen zien, toffe dingen doen, leuke mensen ontmoeten, zwemmen bij de mooiste strandjes en ontdekken waarom Nieuw-Zeeland zo’n ontzettend gaaf outdoor-land is.
En dat alles in en rondom de superleuke havenstad Auckland en de andere “hot spots” van het Noorder Eiland! What an awesome way to start your journey!

Welcome in Auckland!

Als je vanuit Nederland in Nieuw-Zeeland aankomt dan heb je heel wat vliegkilometers in je benen zitten en kom je aardig – laten we zeggen – gebroken aan. De medewerkers van Ultimate New-Zealand zullen je het daarom na aankomst lekker gemakkelijk maken want na die lange vlucht én met behoorlijk wat tijdsverschil heb je écht geen zin meer in nadenken. Komt goed uit: er staat een shuttle bus voor je klaar en daar hoef je alleen maar in te stappen. Deze bus brengt je naar het hostel in het centrum van Auckland. Je kunt dan inchecken, ze zullen je een beetje wegwijs maken en daarna kun je eventjes een beetje bijkomen en opfrissen. Even een dutje doen mag! Als je vanuit Australië aankomt in Auckland, dan is die vlucht natuurlijk appeltje eitje en kom je heerlijk fris en fruitig aan.

Het Ultimate New Zealand avontuur begint aan het einde van de middag. Dan ontmoet je de tourguides én de andere backpackers uit je groep. Je leert alle crew members kennen en ze gaan uitleggen wat er de komende week op het programma staat. Je krijgt hier ook je SIM card en die kun je meteen gebruiken. Dan is het tijd voor lekker eten (Welcome Dinner) en natuurlijk even een bezoekje aan de favourite bar van de crew members.

Workshop én citytour Auckland

De volgende dag begint met een workshop voor iedereen. Tijdens deze bijeenkomst kom je alles te weten over bijvoorbeeld veilig rondreizen in Nieuw-Zeeland, hoe het openbaar vervoer werkt, wat de Hot Spots zijn om te bezoeken, hoe het gaat met accommodatie vinden etc. Als je ook van plan bent om te gaan werken (met Working Holiday visum) dan zullen ze je daar ook nog een heleboel over kunnen vertellen. De crew members zijn allemaal ervaren reizigers maar zijn ooit ook als jij begonnen, dus stel ze al je vragen! Ze snappen waarschijnlijk precies wat je bedoelt.

Na de workshop staat er een Auckland City tour op het programma. Zo leer je de stad een beetje kennen en weet je waar je zijn moet voor lekker (en goedkoop) eten, waar je het leukste kunt uitgaan en wat de absolute must-see-and-must-do’s zijn.

Let the fun begin!

Hoe leuk Auckland ook is, op dag 3 is het time to say goodbye. De tour kan beginnen en in de komende dagen ga je een heleboel zien en beleven!

Op dag 3 bezoek je het fantastisch mooie en laidback Coromandel Peninsula waar je heerlijk kunt zwemmen in een tropisch paradijs. Maar voordat je daar bent bezoek je ook nog even een vulkanische krater op Mount Eden waar het uitzicht adembenemend is. Je verblijft in een country lodge, een paar minuten vanaf het strand.

Dag 4 brengt je naar Hot Water Beach. Dit is écht heel apart en heel erg tof! Op het strand pak je een schep, je graaft een kuil, het warme water stroom erin en there you go……je hebt zojuist je eigen jaccuzi gemaakt! Echt een fantastische ervaring. Biertje erbij en dan maar lekker naar de golven kijken. Helemaal relaxt ga je vervolgens naar  Cathedral Cove (die filmkenners zouden kunnen herkennen van de Narnia films). Ook weer heerlijk zwemmen in het kristalheldere water en op zoek naar de verborgen grotten. Op de terugweg nog een bezoek aan het magische Kauri Forest.

Dag 5 staat in het teken van het schattigste beestje op aarde: de Kiwi! De Kiwi hoort gewoon bij Nieuw-Zeeland (daarom worden de Nieuw-Zeelanders Kiwi’s genoemd). Maar helaas gaat het niet zo goed met deze ‘cuties’ want ze worden met uitsterven bedreigt. Daarom is een bezoek aan het Kiwi Encounter Project een ‘must’. Je zult zien wat voor geweldig werk ze daar doen en je ziet wat de natuurlijke leefomgeving van de Kiwi’s is. Leuk! Na dit bezoek heb je tijd om lekker te relaxen in de lodge, naar het strand te gaan of even het stadje inlopen. ‘s Avonds BBQ en nee, er staat geen Kiwi op het menu.

Op dag 6 ga je op zoek naar de Hidden Beaches. Je gaat naar New Chums Beach en deze staat dus gewoon in de top 10 van de beste stranden ter wereld! Je moet er wel het één en ander voor doen om daar te komen: een korte hike door een kloof waar je af en toe wat rotsen moet trotseren, daarna nog een stuk door een bos van palmbomen….maar het is het waard. Whooww, een paradijsje op aarde!  Aan het einde van de middag stap je op een boot die je terugbrengt naar Auckland. Een schitterende tocht waar je de eilanden voor de kust goed kunt zien.

Terug in Auckland heb je op dag 7 even de tijd om bij te komen van alle avonturen en om alle foto’s even up te loaden op Facebook/Instagram zodat het thuisfront ook even weet wat je allemaal hebt gezien. Je hebt ook de tijd om je verdere reisplannen met de crew te bespreken en eventueel dingen te gaan regelen. Da’s fijn! Daarna omkleden en klaarmaken voor the Auckland Pub Crawl: een kroegentocht waarbij je met de groep én de crew members de  leukste backpackers-bars gaat bezoeken (met VIP express entry) en gratis welkomstdrankjes. Dat wordt een lange nacht…

Tsja, aan alles komt een eind. De volgende ochtend neem je – met pijn in je hoofd en pijn in je hart – afscheid van iedereen en ga je je eigen weg. New-Zealand here I come!

Bekijk of boek deze reis

Over Activity International

Activity International is een reisorganisatie anders dan andere. Activity International richt zich vooral op mensen die net even op een andere manier willen reizen, en het land op een andere manier dan de meeste toeristen willen zien. Een bijzondere reis of vakantie dus. Hierbij valt te denken aan backpackersreizen, vrijwilligerswerk, stages, wildlifeprojecten en au-pairwerk in het buitenland. Zo ook in Nieuw-Zeeland!

Ander reisaanbod:


« | »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *