Rotorua en Auckland, het einde

Na onze skydive in Taupo vervolgen we onze weg naar Rotorua. We hebben dit eerder bewust overgeslagen zodat we op de terug weg, we vliegen weer vanaf Auckland, ook nog wat bezienswaardigheden hadden. Het enige waar we geen rekening mee hebben gehouden is dat er op zondag minder te doen is in een stad als Rotorua. Dat krijg je als je het bewustzijn van de tijd verliest. In dit verhaal zullen we onze laatste dagen bespreken, we gaan nog langs bij de familie van Dasja in Whangarei en gaan de bus nog proberen te verkopen in Auckland.

Maar eerst Rotorua, de stad die je al van ver ruikt. Samen met Taupo is dit de plek met de meeste geothermische activiteit in Nieuw-Zeeland. En dat is dus te merken ook. Over de hele stad hangt een zwavel geur welke lastig is thuis te brengen. Overal hangen borden voor Spa Parken en natuurverschijnselen als mud pools en raar gekleurde meren zijn ook niet ver weg. De stad zelf is redelijk dood op de zondag dat wij er zijn. We lopen een rondje en komen uit bij een gezellig stadspark aan een meer, voor een waterfiets tochtje voelen we ons iets te oud dus we gaan op zoek naar de camping aan het Okareka Lake. Er is wat onduidelijkheid, de camping lijkt dicht en lange tijd zijn we de enige die er staan. Iemand die de hond uitlaat zegt dat er een paar dagen eerder iemand vermist is geraakt op het meer en mogelijk is verdronken. Maar tegelijkertijd zegt ze, blijf lekker staan er is niks aan de hand. Tegen de avond voegen zich nog twee campers zich bij ons. Goed voor de gemoedstrust.

Whangarei Heads

De volgende ochtend vertrekken we vroeg, we willen de west kust nog even aandoen om vervolgens helemaal door te rijden naar Whangarei Heads om de familie van Dasja nog te zien. Het blijft verbazingwekkend om te zien hoe de oost- en westkust van elkaar verschillen. De stranden zijn zwart, het water is stukken ruiger en een strand dag krijgt een hele andere betekenis zo. We blijven dan ook niet te lang en vervolgen onze route richting het noorden. Hier verblijven we nog enkele dagen, gelukkig zijn de stranden hier wel wit en het water lekker rustig en ideaal om te snorkelen. Mijn einde (Lars) komt steeds dichterbij. Ik moet terug naar Nederland om mijn studie af te ronden terwijl Dasja nog achter blijft om te werken in Nieuw-Zeeland. Want ja Nederland is maar koud in februari.

Auckland

Het einde is nu nog maar een paar dagen weg, Auckland hebben we eigenlijk nog niet echt aangedaan dus we besluiten om onze laatste dagen hier door te brengen. Tegelijkertijd proberen we onze bus hier te verkopen, maar hier zullen we later op in gaan met een losstaand verhaal. Naast dat we op twee car markets staan proberen we zo veel mogelijk van de stad te zien. En aangezien echt al ons geld op is, zo goedkoop mogelijk te overnachten. We vinden bij de haven een gratis parkeerplaats. Vanuit hier zijn we zo in de stad, de vis markt is om de hoek en het uitzicht is heerlijk. Hier kunnen we best een nachtje slapen toch? De volgende dag staat een volgende car market op de planning, hoewel we weer geen succes hebben ontmoeten we hier een paar Engelse gasten waar we de rest van de middag en avond mee optrekken. We gaan de stranden buiten Auckland verkennen en maken gebruik van de gruwelijke openbare barbecues. Broodje hamburger smaakte nog nooit zo goed. Een mooi einde zo. Die avond staan we met twee bussen naast elkaar bij de haven, heerlijk zo een gratis overnachting! Helaas zit het er voor mij op, ik moet het paradijs verlaten om weer met beide benen op de grond te gaan staan.


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *