De camper verkopen in Nieuw-Zeeland

Hoe wij onze camper weer hebben verkocht

Geschreven door: Lars

Het gat tussen het laatste reisverhaal en deze, de verkoop van onze camper, is wat groter dan de bedoeling was. Er is voorrang gegeven aan andere pagina's en verhalen waardoor dit verhaal op de plank is blijven liggen. Maar hier is dan toch het afsluitend verhaal van onze reis! Het verkopen van een camper kan op verschillende manieren, hier delen we hoe we onze New-Zealand Experience hebben verkocht en geven we tips bij het verkopen van een camper in Nieuw-Zeeland.

Online advertenties

De eerste stap die wij gezet hebben is het online zetten van de camper. We hebben ervoor gekozen om hem op zowel Trademe.co.nz en Gumtree.co.nz te zetten. Dit omdat we deze websites zelf vaak gebruikt hebben tijdens onze zoektocht. We hebben de camper ruim twee weken voordat we in Auckland zouden aankomen online geplaatst. Dit in de hoop dat iemand vooraf al contact met ons zou opnemen. Hoewel we enkele reacties binnen kregen zat er helaas geen koper tussen. De keuze om in Auckland te verkopen was tweeledig voor ons, Dasja moest op het Noordereiland zijn maar ook zijn er in Auckland meer backpackers die hun reis hier starten. In Christchurch zijn dit er minder, veel mensen vertrekken vanaf Christchurch en dus staat er in verhouding meer te koop.

Tegenwoordig zijn er meer manieren om je camper of auto onder de aandacht te brengen. Zo heeft de Facebook groep Backpackers New-Zealand er een speciale pagina voor opgezet.

Lees hieronder verder!
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Pinguins in Southland
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds fjord
  Eenzame stijger in een fjord van de Marlborough Sounds
  anemptytextlline
 • Camping Cape Reinga Nieuw-Zeeland
  DOC campsite bij Cape Reinga
  anemptytextlline
 • Kauri Tree bos Nieuw-Zeeland
  Kauri Tree tunnel
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Warm water Nieuw-Zeeland
  Gratis warm water
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Kauri Tree
  Dubbel up Kauri Tree
  anemptytextlline
 • Lake Tasman
  IJsschotsen in Lake Tasman
  anemptytextlline
 • Mount Ngauruhoe Nieuw-Zeeland
  Mount Ngauruhoe met op de achtergrond Mount Ruapehu
  anemptytextlline
 • Ruige Milford Sound
  De duistere kant van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Blue Lake Nieuw-Zeeland
  Langs de oever van een Blue Lake
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Noordereiland hiken
  Het voordeel van vroeg starten aan de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Offroad rijden Nieuw-Zeeland
  Gravelweg naar Fletcher Bay
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Kiezelstrand Nieuw-Zeeland
  Geen witte zandstranden buiten Wellington
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland gletsjers
  En opeens is daar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Watervallen Nieuw-Zeeland
  Hot water waterval
  anemptytextlline
 • Tasman Glacier ijsschotsen
  IJsschotsen van de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Slope Point Nieuw-Zeeland
  Slope Point het zuidelijkste puntje Zuidereiland
  anemptytextlline
 • Hooker Lake Zuidereiland Nieuw-Zeeland
  Hooker Lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Car markets

Net zoals bij het kopen van de camper zijn we voor de verkoop langs car markets gegaan. We begonnen bij, de op elke zaterdag, gehouden car market net buiten het centrum (Victoria Street). Hoewel we veel bekijks hadden en mensen de indeling erg vet vonden kwam het niet tot een verkoop. Het hoge aantal kilometers weerhield de meeste ervan. Wederom een tip: zorg dat er bewijs is voor bijvoorbeeld een gereviseerde motor. Dan kan de kilometerstand verklaard worden. Aangezien wij die niet hadden zat er niets anders op dan het de volgende dag te proberen bij de Ellerslie carfair. Deze wordt elke zondag gehouden en richt zich op locals maar biedt ook ruimte voor backpacker vervoer. Beide markten kosten rond de 35,- NZD.

Ook hier halen we niet het gewenste succes, maar we zijn gelukkig niet de enige. De bussen en campers om ons heen hebben ook geen succes gehad. Sommige sloten de dag zelfs slechter af dan dat ze hem begonnen. Een paar Duitsers hebben het voor elkaar gekregen om hun camper te laten jatten met alle spullen erin. Een extra reminder om dus altijd mee te gaan met een proefrit! We besluiten met een paar Engelsen te gaan barbecueën en zien wel hoe de verkoop verder gaat lopen. We hebben gelukkig geen haast aangezien Dasja nog een paar maanden in Nieuw-Zeeland blijft.

Backpacker car market

Het verkopen kan dus goed wat tijd in beslag nemen. Houdt hier dan ook rekening mee. Mocht je niet over de luxe beschikken dat er niet per se verkocht moet worden dan zou de backpacker car market kunnen helpen. Zij kunnen de verkoop op zich nemen terwijl jij al uit het land bent. Er gaan echter wel negatieve verhalen de rond dat ze dit vooral uit eigenbelang doen. Zo zouden ze andere prijzen hanteren (en zelf dus meer winst maken) of jou opzadelen met reparatiekosten die nooit zijn uitgevoerd. Het is dus de vraag hoe betrouwbaar deze partij is, maar als er echt geen andere mogelijkheid is..

De verkoop van de New-Zealand Experience

Uiteindelijk is het Dasja toch gelukt om onze geliefde bus te verkopen. Na terug naar Whangarei te zijn gegaan is de bus opnieuw op het internet gezet. De reacties waren natuurlijk een stuk minder, omdat er in dit deel van Nieuw-Zeeland minder toeristen en backpackers besluiten om toch eigen vervoer te kopen. Uiteindelijk kwam de verlossing in de vorm van een oudere opossum jager. Onze bus wordt nu dus niet meer gebruikt om het land te verkennen, maar het land te ontdoen van opossums!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram