De camper verkopen in Nieuw-Zeeland

Hoe wij onze camper weer hebben verkocht

Geschreven door: Lars

Het gat tussen het laatste reisverhaal en deze, de verkoop van onze camper, is wat groter dan de bedoeling was. Er is voorrang gegeven aan andere pagina's en verhalen waardoor dit verhaal op de plank is blijven liggen. Maar hier is dan toch het afsluitend verhaal van onze reis! Het verkopen van een camper kan op verschillende manieren, hier delen we hoe we onze New-Zealand Experience hebben verkocht en geven we tips bij het verkopen van een camper in Nieuw-Zeeland.

Online advertenties

De eerste stap die wij gezet hebben is het online zetten van de camper. We hebben ervoor gekozen om hem op zowel Trademe.co.nz en Gumtree.co.nz te zetten. Dit omdat we deze websites zelf vaak gebruikt hebben tijdens onze zoektocht. We hebben de camper ruim twee weken voordat we in Auckland zouden aankomen online geplaatst. Dit in de hoop dat iemand vooraf al contact met ons zou opnemen. Hoewel we enkele reacties binnen kregen zat er helaas geen koper tussen. De keuze om in Auckland te verkopen was tweeledig voor ons, Dasja moest op het Noordereiland zijn maar ook zijn er in Auckland meer backpackers die hun reis hier starten. In Christchurch zijn dit er minder, veel mensen vertrekken vanaf Christchurch en dus staat er in verhouding meer te koop.

Tegenwoordig zijn er meer manieren om je camper of auto onder de aandacht te brengen. Zo heeft de Facebook groep Backpackers New-Zealand er een speciale pagina voor opgezet.

Tekst gaat hieronder verder!
  • Southland Pinguïns spotten
    Yellow Eyed Pinguins in Southland
    anemptytextlline
  • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
    Mooie plaatjes van Lake Pukaki
    anemptytextlline