Selecteer een pagina

De camper verkopen in Nieuw-Zeeland

Hoe wij onze camper weer hebben verkocht

Home » Oceanië » Nieuw-Zeeland » De camper verkopen in Nieuw-Zeeland

door | 0 Reacties

Het gat tussen het laatste reisverhaal en deze, de verkoop van onze camper, is wat groter dan de bedoeling was. Er is voorrang gegeven aan andere pagina’s en verhalen waardoor dit verhaal op de plank is blijven liggen. Maar hier is dan toch het afsluitend verhaal van onze reis! Het verkopen van een camper kan op verschillende manieren, hier delen we hoe we onze New-Zealand Experience hebben verkocht en geven we tips bij het verkopen van een camper in Nieuw-Zeeland.

Online advertenties

De eerste stap die wij gezet hebben is het online zetten van de camper. We hebben ervoor gekozen om hem op zowel Trademe.co.nz en Gumtree.co.nz te zetten. Dit omdat we deze websites zelf vaak gebruikt hebben tijdens onze zoektocht. We hebben de camper ruim twee weken voordat we in Auckland zouden aankomen online geplaatst. Dit in de hoop dat iemand vooraf al contact met ons zou opnemen. Hoewel we enkele reacties binnen kregen zat er helaas geen koper tussen. De keuze om in Auckland te verkopen was tweeledig voor ons, Dasja moest op het Noordereiland zijn maar ook zijn er in Auckland meer backpackers die hun reis hier starten. In Christchurch zijn dit er minder, veel mensen vertrekken vanaf Christchurch en dus staat er in verhouding meer te koop.

Tegenwoordig zijn er meer manieren om je camper of auto onder de aandacht te brengen. Zo heeft de Facebook groep Backpackers New-Zealand er een speciale pagina voor opgezet.

 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Pinguins in Southland
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds fjord
  Eenzame stijger in een fjord van de Marlborough Sounds
  anemptytextlline
 • Camping Cape Reinga Nieuw-Zeeland
  DOC campsite bij Cape Reinga
  anemptytextlline
 • Kauri Tree bos Nieuw-Zeeland
  Kauri Tree tunnel
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Warm water Nieuw-Zeeland
  Gratis warm water
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Kauri Tree
  Dubbel up Kauri Tree
  anemptytextlline
 • Lake Tasman
  IJsschotsen in Lake Tasman
  anemptytextlline
 • Mount Ngauruhoe Nieuw-Zeeland
  Mount Ngauruhoe met op de achtergrond Mount Ruapehu
  anemptytextlline
 • Ruige Milford Sound
  De duistere kant van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Blue Lake Nieuw-Zeeland
  Langs de oever van een Blue Lake
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Noordereiland hiken
  Het voordeel van vroeg starten aan de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Offroad rijden Nieuw-Zeeland
  Gravelweg naar Fletcher Bay
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Kiezelstrand Nieuw-Zeeland
  Geen witte zandstranden buiten Wellington
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland gletsjers
  En opeens is daar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Watervallen Nieuw-Zeeland
  Hot water waterval
  anemptytextlline
 • Tasman Glacier ijsschotsen
  IJsschotsen van de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Slope Point Nieuw-Zeeland
  Slope Point het zuidelijkste puntje Zuidereiland
  anemptytextlline
 • Hooker Lake Zuidereiland Nieuw-Zeeland
  Hooker Lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Car markets

Net zoals bij het kopen van de camper zijn we voor de verkoop langs car markets gegaan. We begonnen bij, de op elke zaterdag, gehouden car market net buiten het centrum (Victoria Street). Hoewel we veel bekijks hadden en mensen de indeling erg vet vonden kwam het niet tot een verkoop. Het hoge aantal kilometers weerhield de meeste ervan. Wederom een tip: zorg dat er bewijs is voor bijvoorbeeld een gereviseerde motor. Dan kan de kilometerstand verklaard worden. Aangezien wij die niet hadden zat er niets anders op dan het de volgende dag te proberen bij de Ellerslie carfair. Deze wordt elke zondag gehouden en richt zich op locals maar biedt ook ruimte voor backpacker vervoer. Beide markten kosten rond de 35,- NZD.

Ook hier halen we niet het gewenste succes, maar we zijn gelukkig niet de enige. De bussen en campers om ons heen hebben ook geen succes gehad. Sommige sloten de dag zelfs slechter af dan dat ze hem begonnen. Een paar Duitsers hebben het voor elkaar gekregen om hun camper te laten jatten met alle spullen erin. Een extra reminder om dus altijd mee te gaan met een proefrit! We besluiten met een paar Engelsen te gaan barbecueën en zien wel hoe de verkoop verder gaat lopen. We hebben gelukkig geen haast aangezien Dasja nog een paar maanden in Nieuw-Zeeland blijft.

Backpacker car market

Het verkopen kan dus goed wat tijd in beslag nemen. Houdt hier dan ook rekening mee. Mocht je niet over de luxe beschikken dat er niet per se verkocht moet worden dan zou de backpacker car market kunnen helpen. Zij kunnen de verkoop op zich nemen terwijl jij al uit het land bent. Er gaan echter wel negatieve verhalen de rond dat ze dit vooral uit eigenbelang doen. Zo zouden ze andere prijzen hanteren (en zelf dus meer winst maken) of jou opzadelen met reparatiekosten die nooit zijn uitgevoerd. Het is dus de vraag hoe betrouwbaar deze partij is, maar als er echt geen andere mogelijkheid is..

De verkoop van de New-Zealand Experience

Uiteindelijk is het Dasja toch gelukt om onze geliefde bus te verkopen. Na terug naar Whangarei te zijn gegaan is de bus opnieuw op het internet gezet. De reacties waren natuurlijk een stuk minder, omdat er in dit deel van Nieuw-Zeeland minder toeristen en backpackers besluiten om toch eigen vervoer te kopen. Uiteindelijk kwam de verlossing in de vorm van een oudere opossum jager. Onze bus wordt nu dus niet meer gebruikt om het land te verkennen, maar het land te ontdoen van opossums!

De mooiste reizen naar Nieuw-Zeeland

Het draait allemaal om het doen. Je idee in gang zetten door de eerste stap te zetten. Doe daarom een vrijblijvende offerteaanvraag en kom dichterbij jouw droomreis.

Lars
Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis