Skydiven in Taupo

Van 15.000ft naar beneden springen met een gruwelijk uitzicht

Home » Oceanië » Nieuw-Zeeland » Skydiven in Taupo

door | 0 Reacties

Het einde van onze rondreis komt in zicht. We proberen daarom nog zo veel mogelijk te doen in de dagen die als de laatste aanvoelen. Ook al is het nog een goede 2 weken. Na een paar actieve dagen (het beklimmen van Mount Taranaki en de Tongariro Alpine Crossing) gaan we ons laatste geld uitgeven aan een Skydive. En wel in Taupo. Hier kunnen we vanaf 15.000 ft springen met uitzichten op het Lake Taupo, Tongariro National Park en zelfs Mount Taranaki. Zo komt alles samen op die ene dag.

Voorbereiding van de skydive

Nog op het Zuidereiland (een goede maand eerder) hebben we telefonisch al een reservering gemaakt na wat online research. We wilden (natuurlijk) van zo hoog mogelijk springen, en tegelijkertijd zo min mogelijk betalen. Dat we dat in Taupo gingen doen was al wel redelijk snel duidelijk. Omdat we al gehoord hadden dat het hier allemaal samen komt. Taupo kent verschillende Skydive scholen, we komen uit bij Taupo Tandem Skydiving. Hier kun je van 15.000 ft springen en ze staan betrouwbaar te boek. Met verschillende opties kun je het zelf zo duur maken als je wilt; zonder camera, met camera of iemand die mee springt en alles filmt.

Tip: Wil je ook een skydive gaan maken in < href="/oceanie/nieuw-zeeland/">Nieuw-Zeeland? Reserveer op tijd, zo weet je zeker dat je mee omhoog mag.

 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Pinguins in Southland
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds fjord
  Eenzame stijger in een fjord van de Marlborough Sounds
  anemptytextlline
 • Camping Cape Reinga Nieuw-Zeeland
  DOC campsite bij Cape Reinga
  anemptytextlline
 • Kauri Tree bos Nieuw-Zeeland
  Kauri Tree tunnel
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Warm water Nieuw-Zeeland
  Gratis warm water
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Kauri Tree
  Dubbel up Kauri Tree
  anemptytextlline
 • Lake Tasman
  IJsschotsen in Lake Tasman
  anemptytextlline
 • Mount Ngauruhoe Nieuw-Zeeland
  Mount Ngauruhoe met op de achtergrond Mount Ruapehu
  anemptytextlline
 • Ruige Milford Sound
  De duistere kant van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Blue Lake Nieuw-Zeeland
  Langs de oever van een Blue Lake
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Noordereiland hiken
  Het voordeel van vroeg starten aan de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Offroad rijden Nieuw-Zeeland
  Gravelweg naar Fletcher Bay
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Kiezelstrand Nieuw-Zeeland
  Geen witte zandstranden buiten Wellington
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland gletsjers
  En opeens is daar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Watervallen Nieuw-Zeeland
  Hot water waterval
  anemptytextlline
 • Tasman Glacier ijsschotsen
  IJsschotsen van de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Slope Point Nieuw-Zeeland
  Slope Point het zuidelijkste puntje Zuidereiland
  anemptytextlline
 • Hooker Lake Zuidereiland Nieuw-Zeeland
  Hooker Lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Skydiven in Taupo, het gaat gebeuren

Op de bewuste dag worden we wakker met gezonde spanning. Om 11:00 uur moeten we bellen om te kijken of de sprong doorgaat i.v.m. het weer. Het ziet er helder uit maar je weet het natuurlijk nooit. Gelukkig, het weer is perfect! Met geluk kunnen we zelfs zowel de oost- als de westkust zien. We gooien alle spullen de bus in en rijden richting de Skydive school. Hier blijkt dat er voor de $499,- die we gepland hadden uit te geven iemand met ons mee springt om ons te filmen. Dan ga je ook niet meer een stapje terug. En achteraf hebben we de juiste keuze gemaakt. Een gruwelijke dvd met onze sprong op video en een reeks vette foto’s. Een stuk beter als dat je instructeur een camera op zijn hand heeft.

De sprong

Na alle formaliteiten te hebben doorgenomen (lengte en gewicht, flink afgevallen) worden we voorgesteld aan onze instructeurs. Prima kerels. We springen met nog twee anderen (Amerikanen) en zullen met twaalf man in het vliegtuigje stappen (vier cameramannen). Rustig aan klimmen we naar de 15.000 ft. Na ongeveer 30 minuten is de hoogte bereikt. We worden vast gemaakt aan onze instructeurs en de deur schuift open. Ik moet als eerste en het gaat snel. Een geoliede machine. Een pose voor de camera en we hebben het vliegtuig al achter ons gelaten. Wat is dit onwijs gaaf! De free fall vliegt letterlijk voorbij. De cameravrouw die om ons heen beweegt, zoeft weg en daarna klapt de parachute open. Wat een rust. Ontzettende rust. Tijd om te genieten, er is zoveel om te zien dat ik niet eens overal bewust naar gekeken heb. Wat is dit onwijs gruwelijk!

Dasja landt wat misselijk, ze had de parachute niet meer verwacht. Gelukkig is de free fall (van een goede minuut) wel in de smaak gevallen. Dit blijkt bij é鎎n van de Amerikanen bijvoorbeeld al niet het geval te zijn. We wachten op de montage van de video’s en na een lunch aan Lake Taupo vervolgen we onze weg. Op naar Rotorua.

De mooiste reizen naar Nieuw-Zeeland

Het draait allemaal om het doen. Je idee in gang zetten door de eerste stap te zetten. Doe daarom een vrijblijvende offerteaanvraag en kom dichterbij jouw droomreis.

Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals