Skydiven in Taupo

Van 15.000ft naar beneden springen met een waanzinnig uitzicht

Geschreven door: Lars

Het einde van onze rondreis komt in zicht. We proberen daarom nog zo veel mogelijk te doen in de dagen die als de laatste aanvoelen. Ook al is het nog een goede 2 weken. Na een paar actieve dagen (het beklimmen van Mount Taranaki en de Tongariro Alpine Crossing) gaan we ons laatste geld uitgeven aan een Skydive. En wel in Taupo. Hier kunnen we vanaf 15.000 ft springen met uitzichten op het Lake Taupo, Tongariro National Park en zelfs Mount Taranaki. Zo komt alles samen op die ene dag.

Voorbereiding van de skydive

Nog op het Zuidereiland (een goede maand eerder) hebben we telefonisch al een reservering gemaakt na wat online research. We wilden (natuurlijk) van zo hoog mogelijk springen, en tegelijkertijd zo min mogelijk betalen. Dat we dat in Taupo gingen doen was al wel redelijk snel duidelijk. Omdat we al gehoord hadden dat het hier allemaal samen komt. Taupo kent verschillende Skydive scholen, we komen uit bij Taupo Tandem Skydiving. Hier kun je van 15.000 ft springen en ze staan betrouwbaar te boek. Met verschillende opties kun je het zelf zo duur maken als je wilt; zonder camera, met camera of iemand die mee springt en alles filmt.

Tip: Wil je ook een skydive gaan maken in Nieuw-Zeeland? Reserveer op tijd, zo weet je zeker dat je mee omhoog mag.

Tekst gaat hieronder verder!
  • Southland Pinguïns spotten
    Yellow Eyed Pinguins in Southland
    anemptytextlline
  • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
    Mooie plaatjes van Lake Pukaki
    anemptytextlline
  • Marlborough sounds fjord
    Eenzame stijger in een fjord van de Marlborough Sounds
    anemptytextlline
  • Camping Cape Reinga Nieuw-Zeeland
    DOC campsite bij Cape Reinga
    anemptytextlline
  • Kauri Tree bos Nieuw-Zeeland
    Kauri Tree tunnel
    anemptytextlline
  • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
    Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
    anemptytextlline
  • Warm water Nieuw-Zeeland
    Gratis warm water
    anemptytextlline
  • Zuidereiland Marlborough Sounds
    De Marlborough sounds vanaf boven
    anemptytextlline
  • Nieuw-Zeeland Kauri Tree
    Dubbel up Kauri Tree
    anemptytextlline
  • Lake Tasman
    IJsschotsen in Lake Tasman
    anemptytextlline
  • Mount Ngauruhoe Nieuw-Zeeland
    Mount Ngauruhoe met op de achtergrond Mount Ruapehu
    anemptytextlline
  • Ruige Milford Sound
    De duistere kant van de Milford Sound
    anemptytextlline
  • Blue Lake Nieuw-Zeeland
    Langs de oever van een Blue Lake
    anemptytextlline
  • Kiwi Nieuw-Zeeland
    Pas op Kiwis
    anemptytextlline
  • Noordereiland hiken
    Het voordeel van vroeg starten aan de Tongariro Alpine Crossing
    anemptytextlline
  • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
    De vuurtoren bij Cape Brett
    anemptytextlline
  • Offroad rijden Nieuw-Zeeland
    Gravelweg naar Fletcher Bay
    anemptytextlline
  • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
    Je komt altijd wel een schaap tegen
    anemptytextlline
  • Kiezelstrand Nieuw-Zeeland
    Geen witte zandstranden buiten Wellington
    anemptytextlline
  • Nieuw-Zeeland gletsjers
    En opeens is daar de Franz Josef Glacier
    anemptytextlline
  • Watervallen Nieuw-Zeeland
    Hot water waterval
    anemptytextlline
  • Tasman Glacier ijsschotsen
    IJsschotsen van de Tasman Glacier
    anemptytextlline
  • Slope Point Nieuw-Zeeland
    Slope Point het zuidelijkste puntje Zuidereiland
    anemptytextlline
  • Hooker Lake Zuidereiland Nieuw-Zeeland
    Hooker Lake aan de voet van Mount Cook
    anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Skydiven in Taupo, het gaat gebeuren

Op de bewuste dag worden we wakker met gezonde spanning. Om 11:00 uur moeten we bellen om te kijken of de sprong doorgaat i.v.m. het weer. Het ziet er helder uit maar je weet het natuurlijk nooit. Gelukkig, het weer is perfect! Met geluk kunnen we zelfs zowel de oost- als de westkust zien. We gooien alle spullen de bus in en rijden richting de Skydive school. Hier blijkt dat er voor de $499,- die we gepland hadden uit te geven iemand met ons mee springt om ons te filmen. Dan ga je ook niet meer een stapje terug. En achteraf hebben we de juiste keuze gemaakt. Een gruwelijke dvd met onze sprong op video en een reeks vette foto's. Een stuk beter als dat je instructeur een camera op zijn hand heeft.

De sprong

Na alle formaliteiten te hebben doorgenomen (lengte en gewicht, flink afgevallen) worden we voorgesteld aan onze instructeurs. Prima kerels. We springen met nog twee anderen (Amerikanen) en zullen met twaalf man in het vliegtuigje stappen (vier cameramannen). Rustig aan klimmen we naar de 15.000 ft. Na ongeveer 30 minuten is de hoogte bereikt. We worden vast gemaakt aan onze instructeurs en de deur schuift open. Ik moet als eerste en het gaat snel. Een geoliede machine. Een pose voor de camera en we hebben het vliegtuig al achter ons gelaten. Wat is dit onwijs gaaf! De free fall vliegt letterlijk voorbij. De cameravrouw die om ons heen beweegt, zoeft weg en daarna klapt de parachute open. Wat een rust. Ontzettende rust. Tijd om te genieten, er is zoveel om te zien dat ik niet eens overal bewust naar gekeken heb. Wat is dit onwijs gruwelijk!

Dasja landt wat misselijk, ze had de parachute niet meer verwacht. Gelukkig is de free fall (van een goede minuut) wel in de smaak gevallen. Dit blijkt bij één van de Amerikanen bijvoorbeeld al niet het geval te zijn. We wachten op de montage van de video's en na een lunch aan Lake Taupo vervolgen we onze weg. Op naar Rotorua.

Geschreven door:
Lars
is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Inschrijving verzonden. Check je e-mail om te bevestigen.

Nieuwsbrief ontvangen?

We use Brevo as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Brevo for processing in accordance with their terms of use

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Copyright © 2014-2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram