Rotorua en Auckland, het einde van de trip

Afsluiten met een klapper

Geschreven door: Lars

Na onze skydive in Taupo vervolgen we onze weg naar Rotorua. We hebben dit eerder bewust overgeslagen zodat we op de terugweg, we vliegen weer vanaf Auckland, ook nog wat bezienswaardigheden hadden. Het enige waar we geen rekening mee hebben gehouden is dat er op zondag minder te doen is in een stad als Rotorua. Dat krijg je als je het bewustzijn van de tijd verliest. In dit verhaal bespreken we onze laatste dagen, we gaan nog langs bij de familie van Dasja in Whangarei en willen de bus verkopen in Auckland.

Rotorua

Eerst Rotorua, de stad die je al van ver ruikt. Samen met Taupo is dit de plek met de meeste geothermische activiteit in Nieuw-Zeeland. En dat is dus te merken ook. Over de hele stad hangt een zwavel geur die lastig is thuis te brengen. Overal hangen borden voor spa parken en natuurverschijnselen als mud pools en raar gekleurde meren zijn ook niet ver weg. De stad zelf is redelijk dood op de zondag dat we er zijn. We lopen een rondje en komen uit bij een gezellig stadspark aan een meer, voor een waterfietstochtje voelen we ons iets te oud dus we gaan op zoek naar de camping aan het Okareka Lake. Er is wat onduidelijkheid, de camping lijkt dicht en lange tijd zijn we de enige die hier staan. Iemand die de hond uitlaat zegt dat er een paar dagen eerder iemand vermist is geraakt op het meer en mogelijk is verdronken. Maar tegelijkertijd zegt ze, blijf lekker staan er is niets aan de hand. Tegen de avond voegen nog twee campers zich bij ons. Goed voor de gemoedstrust.

Lees hieronder verder!
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Pinguins in Southland
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds fjord
  Eenzame stijger in een fjord van de Marlborough Sounds
  anemptytextlline
 • Camping Cape Reinga Nieuw-Zeeland
  DOC campsite bij Cape Reinga
  anemptytextlline
 • Kauri Tree bos Nieuw-Zeeland
  Kauri Tree tunnel
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Warm water Nieuw-Zeeland
  Gratis warm water
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Kauri Tree
  Dubbel up Kauri Tree
  anemptytextlline
 • Lake Tasman
  IJsschotsen in Lake Tasman
  anemptytextlline
 • Mount Ngauruhoe Nieuw-Zeeland
  Mount Ngauruhoe met op de achtergrond Mount Ruapehu
  anemptytextlline
 • Ruige Milford Sound
  De duistere kant van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Blue Lake Nieuw-Zeeland
  Langs de oever van een Blue Lake
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Noordereiland hiken
  Het voordeel van vroeg starten aan de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Offroad rijden Nieuw-Zeeland
  Gravelweg naar Fletcher Bay
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Kiezelstrand Nieuw-Zeeland
  Geen witte zandstranden buiten Wellington
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland gletsjers
  En opeens is daar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Watervallen Nieuw-Zeeland
  Hot water waterval
  anemptytextlline
 • Tasman Glacier ijsschotsen
  IJsschotsen van de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Slope Point Nieuw-Zeeland
  Slope Point het zuidelijkste puntje Zuidereiland
  anemptytextlline
 • Hooker Lake Zuidereiland Nieuw-Zeeland
  Hooker Lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Whangarei Heads

De volgende ochtend vertrekken we vroeg. We willen de westkust nog even aandoen om vervolgens helemaal door te rijden naar Whangarei Heads en de familie van Dasja te zien. Het blijft verbazingwekkend om te zien hoe de oost- en westkust van elkaar verschillen. De stranden zijn zwart, het water is ruiger en een stranddag krijgt een hele andere betekenis zo. We blijven dan ook niet te lang en vervolgen onze route richting het noorden. Hier verblijven we nog enkele dagen, gelukkig zijn de stranden hier wel wit en het water lekker rustig. Ideaal om te snorkelen. Mijn einde (Lars) komt steeds dichterbij. Ik moet terug naar Nederland om mijn studie af te ronden terwijl Dasja nog achter blijft om te werken in Nieuw-Zeeland. Want ja Nederland is maar koud in februari.

Auckland

Het einde is nu nog maar een paar dagen weg, Auckland hebben we eigenlijk nog niet echt gezien dus we besluiten om onze laatste dagen hier door te brengen. Tegelijkertijd proberen we onze bus te verkopen. Naast dat we op twee car markets staan proberen we zo veel mogelijk van de stad te zien. En aangezien echt al ons geld op is, zo goedkoop mogelijk te overnachten. We vinden bij de haven een gratis parkeerplaats. Vanuit hier zijn we zo in de stad, de vismarkt is om de hoek en het uitzicht is heerlijk. Hier kunnen we best een nachtje slapen toch? De volgende dag staat een volgende car market op de planning. Hoewel we weer geen succes hebben ontmoeten we een paar Engelse gasten waar we de rest van de middag en avond mee optrekken. We gaan de stranden buiten Auckland verkennen en maken gebruik van de gruwelijke openbare barbecues. Broodje hamburger smaakte nog nooit zo goed. Een mooi einde zo. Die avond staan we met twee bussen naast elkaar bij de haven, heerlijk zo een gratis overnachting! Helaas zit het er voor mij op, ik moet het paradijs verlaten om weer met beide benen op de grond te gaan staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram