Selecteer een pagina

New Zealand Great Walks (deel 2 van 3)

De mooiste wandeltochten van Nieuw-Zeeland

Home » Oceanië » Nieuw-Zeeland » New Zealand Great Walks (deel 2 van 3)

door | 0 Reacties

Na deel 1 van de Great Walks zullen we nu de volgende drie, van de negen, Great Walks van het Department of Conservation (DOC) aan je voorstellen. De Great Walks zijn meerdaagse (2 tot 6 dagen) wandeltochten die door de mooiste nationale parken van Nieuw-Zeeland lopen. Het mooie aan deze negen routes is dat de wandelpaden goed zijn onderhouden, de informatievoorziening uitstekend is en ze zijn voor een breed publiek toegankelijk. De routes zijn opgedeeld in etappes en overnachten kan in hutten op de route (tegen betaling) maar soms zijn er ook camping plaatsen aanwezig.

Dit is het tweede deel van het drieluik waarin alle Great Walks aan bod komen. Het eerste deel bestond uit drie Great Walks op het Noordereiland. De volgende drie wandelroutes bevinden zich allemaal op het Zuidereiland; Abel Tasman Coast Track, Heaphy Track en Routeburn Track.

Let op:Het is verplicht om de accommodatie te boeken bij het DOC (je krijgt dan een pas en vergunning), de Great Walks zijn populair dus je dient dit op tijd te doen. Ook zijn ze niet allemaal het hele jaar toegankelijk. Hou hier dus rekening mee!

Abel Tasman Coast Track

Deze wandeltocht staat hoog aangeschreven, en is daarom vaak lastig te boeken. Wil je deze wandeling maken, zorg er dan voor dat je op tijd boekt! Het Abel Tasman National Park (in Nelson) staat te boek als een van de mooiste van het land. Dit komt vooral door de afwisseling die hier te vinden is. Maar het milde klimaat zal ook meespelen. Zoals de naam al doet vermoeden voert de route langs de kust (en dus de rand van het park), over goudgele stranden en weelderige kust begroeiing. Maar ook de bossen worden niet gemeden en enkele riviertjes zullen moeten worden overgestoken. Hou daarnaast ook rekening met eb en vloed. Er is niets vervelender dan ingesloten of opgehouden worden door het water. In totaal is de route 54,4 kilometer en kan hij in drie tot vijf dagen worden gelopen. Overnachten is mogelijk in hutten of op aangewezen campings (gratis). Het blijft echter wel nodig om vooraf te boeken! Er mogen namelijk maar een bepaald aantal mensen tegelijk de route lopen. Is drie tot vijf dagen te veel? De Abel Tasman Coast Track is ideaal voor dag wandelingen. Laat je afzetten of oppikken met een watertaxi. Bekijk de volgende video voor een beter beeld van deze Great Walk of lees hier meer informatie.

 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
  Het strand van Cathedral Cove
  anemptytextlline
 • Waterval Canterbury Nieuw-Zeeland
  Waterval speurtocht
  anemptytextlline
 • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
  We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
  anemptytextlline
 • Coromandel Stingray Bay
  Stingray Bay in Coromandel
  anemptytextlline
 • Arthurs pass Nieuw-Zeeland
  Mooie weg door Arthurs Pass
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Penguins in Southland
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Toen het allemaal nog een goed idee leek
  anemptytextlline
 • Whangarei Heads vanaf de berg
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Heaphy Track

De Heaphy Track is met 78,4 kilometer de langste van de negen Great Walks. De route neemt een goede vier tot zes dagen in beslag, maar is als enige Great Walk ook per mountainbike af te leggen. In dat geval ben je twee tot drie dagen onderweg. De route gaat langs diverse landschappen, van prachtige beukenbos, graslanden, weelderige bossen tot palmen en de ruige zee. Dit alles gaat dwars door het Kahurangi park in de streek West Coast. De route is vrij goed begaanbaar en zelfs geschikt als je niet over een topconditie beschikt of beperkte wandel ervaring hebt. Let wel op, het weer kan verraderlijk zijn in de West Coast dus wees voorbereid! Bekijk de volgende video voor een beter beeld van deze Great Walk of lees hier alvast de brochure.Routeburn Track

De Routeburn Track voert door de mooiste nationale parken van Southland, Mt Aspiring National Park en Fiordland National Park. Vooral het Fiordland National Park is prachtig en bekend door de Milford Sound. Maar er is hier meer te zien! En dat bewijst deze 32 kilometer lange route (twee tot vier dagen). De wandelpaden kruisen door het regenwoud, besneeuwde bergtoppen, over hangbruggen, door de bossen en over rivieren en valleien. Kijk ook uit naar de Kea, Fiordland is namelijk een van de weinige plekken waar je deze speciale vogel kunt tegenkomen. De route is voor bijna iedereen toegankelijk. Wel moet de Harris Saddle (1255 meter) worden beklommen, maar dit staat garant voor een prachtig uitzicht over het helderblauwe Lake Harris, Martins Bay en de Tasmanzee. Let op, hoewel de route het hele jaar geopend is zijn er minder faciliteiten in de winter. Benieuwd? Bekijk de volgende video voor een goede impressie van deze Great Walk of lees hier alvast de brochure.Algemene tips: Het weer in Nieuw-Zeeland is verraderlijk en kan binnen enkele minuten omslaan. Hou daarom altijd rekening met het ergste en neem voldoende warme en waterdichte kleding mee. Onderweg is het (meestal) niet mogelijk om drinken of eten te kopen, neem voldoende mee voor het maximale aantal dagen.

De drie overige Great Walks zijn hier terug te vinden. Heb je de eerste drie Great Walks gemist? Dit is deel 1. Voor een compleet overzicht van alle tochten kijk je op GreatWalks.co.nz.

De mooiste reizen naar Nieuw-Zeeland

Het draait allemaal om het doen. Je idee in gang zetten door de eerste stap te zetten. Doe daarom een vrijblijvende offerteaanvraag en kom dichterbij jouw droomreis.

Lars
Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis