New Zealand Great Walks (deel 2 van 3)

De mooiste wandeltochten van Nieuw-Zeeland

Geschreven door: Lars

Na deel 1 van de Great Walks zullen we nu de volgende drie, van de negen, Great Walks van het Department of Conservation (DOC) aan je voorstellen. De Great Walks zijn meerdaagse (2 tot 6 dagen) wandeltochten die door de mooiste nationale parken van Nieuw-Zeeland lopen. Het mooie aan deze negen routes is dat de wandelpaden goed zijn onderhouden, de informatievoorziening uitstekend is en ze zijn voor een breed publiek toegankelijk. De routes zijn opgedeeld in etappes en overnachten kan in hutten op de route (tegen betaling) maar soms zijn er ook camping plaatsen aanwezig.

Dit is het tweede deel van het drieluik waarin alle Great Walks aan bod komen. Het eerste deel bestond uit drie Great Walks op het Noordereiland. De volgende drie wandelroutes bevinden zich allemaal op het Zuidereiland; Abel Tasman Coast Track, Heaphy Track en Routeburn Track.

Let op:Het is verplicht om de accommodatie te boeken bij het DOC (je krijgt dan een pas en vergunning), de Great Walks zijn populair dus je dient dit op tijd te doen. Ook zijn ze niet allemaal het hele jaar toegankelijk. Hou hier dus rekening mee!

Abel Tasman Coast Track

Deze wandeltocht staat hoog aangeschreven, en is daarom vaak lastig te boeken. Wil je deze wandeling maken, zorg er dan voor dat je op tijd boekt! Het Abel Tasman National Park (in Nelson) staat te boek als een van de mooiste van het land. Dit komt vooral door de afwisseling die hier te vinden is. Maar het milde klimaat zal ook meespelen. Zoals de naam al doet vermoeden voert de route langs de kust (en dus de rand van het park), over goudgele stranden en weelderige kust begroeiing. Maar ook de bossen worden niet gemeden en enkele riviertjes zullen moeten worden overgestoken. Hou daarnaast ook rekening met eb en vloed. Er is niets vervelender dan ingesloten of opgehouden worden door het water. In totaal is de route 54,4 kilometer en kan hij in drie tot vijf dagen worden gelopen. Overnachten is mogelijk in hutten of op aangewezen campings (gratis). Het blijft echter wel nodig om vooraf te boeken! Er mogen namelijk maar een bepaald aantal mensen tegelijk de route lopen. Is drie tot vijf dagen te veel? De Abel Tasman Coast Track is ideaal voor dag wandelingen. Laat je afzetten of oppikken met een watertaxi. Bekijk de volgende video voor een beter beeld van deze Great Walk of lees hier meer informatie.

Tekst gaat hieronder verder!
  • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
    Mount Cook tussen de wolken door
    anemptytextlline
  • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland