New Zealand Great Walks (deel 2 van 3)

De mooiste wandeltochten van Nieuw-Zeeland

Geschreven door: Lars

Na deel 1 van de Great Walks zullen we nu de volgende drie, van de negen, Great Walks van het Department of Conservation (DOC) aan je voorstellen. De Great Walks zijn meerdaagse (2 tot 6 dagen) wandeltochten die door de mooiste nationale parken van Nieuw-Zeeland lopen. Het mooie aan deze negen routes is dat de wandelpaden goed zijn onderhouden, de informatievoorziening uitstekend is en ze zijn voor een breed publiek toegankelijk. De routes zijn opgedeeld in etappes en overnachten kan in hutten op de route (tegen betaling) maar soms zijn er ook camping plaatsen aanwezig.

Dit is het tweede deel van het drieluik waarin alle Great Walks aan bod komen. Het eerste deel bestond uit drie Great Walks op het Noordereiland. De volgende drie wandelroutes bevinden zich allemaal op het Zuidereiland; Abel Tasman Coast Track, Heaphy Track en Routeburn Track.

Let op:Het is verplicht om de accommodatie te boeken bij het DOC (je krijgt dan een pas en vergunning), de Great Walks zijn populair dus je dient dit op tijd te doen. Ook zijn ze niet allemaal het hele jaar toegankelijk. Hou hier dus rekening mee!

Abel Tasman Coast Track

Deze wandeltocht staat hoog aangeschreven, en is daarom vaak lastig te boeken. Wil je deze wandeling maken, zorg er dan voor dat je op tijd boekt! Het Abel Tasman National Park (in Nelson) staat te boek als een van de mooiste van het land. Dit komt vooral door de afwisseling die hier te vinden is. Maar het milde klimaat zal ook meespelen. Zoals de naam al doet vermoeden voert de route langs de kust (en dus de rand van het park), over goudgele stranden en weelderige kust begroeiing. Maar ook de bossen worden niet gemeden en enkele riviertjes zullen moeten worden overgestoken. Hou daarnaast ook rekening met eb en vloed. Er is niets vervelender dan ingesloten of opgehouden worden door het water. In totaal is de route 54,4 kilometer en kan hij in drie tot vijf dagen worden gelopen. Overnachten is mogelijk in hutten of op aangewezen campings (gratis). Het blijft echter wel nodig om vooraf te boeken! Er mogen namelijk maar een bepaald aantal mensen tegelijk de route lopen. Is drie tot vijf dagen te veel? De Abel Tasman Coast Track is ideaal voor dag wandelingen. Laat je afzetten of oppikken met een watertaxi. Bekijk de volgende video voor een beter beeld van deze Great Walk of lees hier meer informatie.

Lees hieronder verder!
 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
  Het strand van Cathedral Cove
  anemptytextlline
 • Waterval Canterbury Nieuw-Zeeland
  Waterval speurtocht
  anemptytextlline
 • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
  We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
  anemptytextlline
 • Coromandel Stingray Bay
  Stingray Bay in Coromandel
  anemptytextlline
 • Arthurs pass Nieuw-Zeeland
  Mooie weg door Arthurs Pass
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Penguins in Southland
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Toen het allemaal nog een goed idee leek
  anemptytextlline
 • Whangarei Heads vanaf de berg
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Heaphy Track

De Heaphy Track is met 78,4 kilometer de langste van de negen Great Walks. De route neemt een goede vier tot zes dagen in beslag, maar is als enige Great Walk ook per mountainbike af te leggen. In dat geval ben je twee tot drie dagen onderweg. De route gaat langs diverse landschappen, van prachtige beukenbos, graslanden, weelderige bossen tot palmen en de ruige zee. Dit alles gaat dwars door het Kahurangi park in de streek West Coast. De route is vrij goed begaanbaar en zelfs geschikt als je niet over een topconditie beschikt of beperkte wandel ervaring hebt. Let wel op, het weer kan verraderlijk zijn in de West Coast dus wees voorbereid! Bekijk de volgende video voor een beter beeld van deze Great Walk of lees hier alvast de brochure.


Routeburn Track

De Routeburn Track voert door de mooiste nationale parken van Southland, Mt Aspiring National Park en Fiordland National Park. Vooral het Fiordland National Park is prachtig en bekend door de Milford Sound. Maar er is hier meer te zien! En dat bewijst deze 32 kilometer lange route (twee tot vier dagen). De wandelpaden kruisen door het regenwoud, besneeuwde bergtoppen, over hangbruggen, door de bossen en over rivieren en valleien. Kijk ook uit naar de Kea, Fiordland is namelijk een van de weinige plekken waar je deze speciale vogel kunt tegenkomen. De route is voor bijna iedereen toegankelijk. Wel moet de Harris Saddle (1255 meter) worden beklommen, maar dit staat garant voor een prachtig uitzicht over het helderblauwe Lake Harris, Martins Bay en de Tasmanzee. Let op, hoewel de route het hele jaar geopend is zijn er minder faciliteiten in de winter. Benieuwd? Bekijk de volgende video voor een goede impressie van deze Great Walk of lees hier alvast de brochure.


Algemene tips: Het weer in Nieuw-Zeeland is verraderlijk en kan binnen enkele minuten omslaan. Hou daarom altijd rekening met het ergste en neem voldoende warme en waterdichte kleding mee. Onderweg is het (meestal) niet mogelijk om drinken of eten te kopen, neem voldoende mee voor het maximale aantal dagen.

De drie overige Great Walks zijn hier terug te vinden. Heb je de eerste drie Great Walks gemist? Dit is deel 1. Voor een compleet overzicht van alle tochten kijk je op GreatWalks.co.nz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram