New Zealand Great Walks (deel 1 van 3)

De mooiste wandeltochten van Nieuw-Zeeland

Geschreven door: Lars

Het Department of Conservation (DOC) heeft negen Great Walks geselecteerd welke door de mooiste nationale parken lopen. Dit zijn allemaal meerdaagse wandeltochten (2 tot 6 dagen) en zijn een unieke ervaring om het land (nog beter) te leren kennen. Het mooie aan deze negen routes is dat de wandelpaden goed zijn onderhouden, de informatievoorziening uitstekend is en ze voor een breed publiek toegankelijk zijn. De routes zijn opgedeeld in etappes en overnachten kan in hutten op de route (tegen betaling) maar soms zijn er ook camping plaatsen aanwezig.

Let op: het is verplicht om de accommodatie te boeken bij het DOC (je krijgt dan een pas en vergunning), de Great Walks zijn populair dus je dient dit op tijd te doen. Ook zijn ze niet allemaal het hele jaar toegankelijk. Hou hier dus rekening mee!

Lake Waikaremoana

Deze wandeltocht door het Te Urewera National Park, in de streek East Coast, is 46 kilometer lang en kan in drie of vier dagen gelopen worden. De route volgt de oevers van het Waikaremoana meer en doorkruist soms het leefgebied van de Maori-stammen. Kort gezegd steek je het meer over van de ene, naar de andere kant. Je start- en eindpunt verschillen. Enkele hoogtepunten van deze wandeling zijn: Korokora waterval, warmwaterbronnen en natuurlijk de prachtige uitzichten over het meer. De route kan uitgebreid worden voor de meer ervaren wandelaars. Bekijk de volgende video voor een beter beeld van deze Great Walk of lees hier de brochure.

Lees hieronder verder!
 • Milford Sound trip
  Milford Sound kent een paar enorme watervallen
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Milford Sound
  Water zoekt zijn weg naar beneden in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline