Selecteer een pagina

New Zealand Great Walks (deel 1 van 3)

De mooiste wandeltochten van Nieuw-Zeeland

Home » Oceanië » Nieuw-Zeeland » New Zealand Great Walks (deel 1 van 3)

door | 0 Reacties

Het Department of Conservation (DOC) heeft negen Great Walks geselecteerd welke door de mooiste nationale parken lopen. Dit zijn allemaal meerdaagse wandeltochten (2 tot 6 dagen) en zijn een unieke ervaring om het land (nog beter) te leren kennen. Het mooie aan deze negen routes is dat de wandelpaden goed zijn onderhouden, de informatievoorziening uitstekend is en ze voor een breed publiek toegankelijk zijn. De routes zijn opgedeeld in etappes en overnachten kan in hutten op de route (tegen betaling) maar soms zijn er ook camping plaatsen aanwezig.

Let op: het is verplicht om de accommodatie te boeken bij het DOC (je krijgt dan een pas en vergunning), de Great Walks zijn populair dus je dient dit op tijd te doen. Ook zijn ze niet allemaal het hele jaar toegankelijk. Hou hier dus rekening mee!

Lake Waikaremoana

Deze wandeltocht door het Te Urewera National Park, in de streek East Coast, is 46 kilometer lang en kan in drie of vier dagen gelopen worden. De route volgt de oevers van het Waikaremoana meer en doorkruist soms het leefgebied van de Maori-stammen. Kort gezegd steek je het meer over van de ene, naar de andere kant. Je start- en eindpunt verschillen. Enkele hoogtepunten van deze wandeling zijn: Korokora waterval, warmwaterbronnen en natuurlijk de prachtige uitzichten over het meer. De route kan uitgebreid worden voor de meer ervaren wandelaars. Bekijk de volgende video voor een beter beeld van deze Great Walk of lees hier de brochure.

 • Milford Sound trip
  Milford Sound kent een paar enorme watervallen
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Milford Sound
  Water zoekt zijn weg naar beneden in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Zeehondenkolonie Nieuw-Zeeland
  Zeehondjes kijken met Dasja
  anemptytextlline
 • Frans Josef Gletsjer Nieuw-Zeeland
  Wandeling naar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Vissen Nieuw-Zeeland
  Veel regen aan de West Coast
  anemptytextlline
 • Omgeving Wellington
  Hout nodig
  anemptytextlline
 • Blue lakes Tongariro
  De eerste Blue Lakes tijdens de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Lady Knox Geyser Nieuw-Zeeland
  Lady Knox Geyser
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds Nieuw-Zeeland
  Nieuw-Zeeland maakt je happy
  anemptytextlline
 • Bezoek Tongariro Nationaal park
  Lavastroom in het Tongariro National Park
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Nationaal park Abel Tasman
  Nationaal park Abel Tasman
  anemptytextlline
 • Church of the Good Shepherd Zuidereiland
  Church of the Good Shepherd aan Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Cabel car Wellington
  Uitzicht vanaf de top van de cabel car
  anemptytextlline
 • Tasman Glacier ijsschotsen
  IJsschotsen van de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Wandelen Canterbury Nieuw-Zeeland
  Special delivery
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Roadtrippen Bay of Plenty Nieuw-Zeeland
  Roadtrippen langs de kust van Bay of Plenty
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Tongariro Northern Curcuit

Deze Great Walk gaat door een van de meest unieke nationale parken van Nieuw-Zeeland, het Tongariro National Park. De wandeling, van 43,1 kilometer, kan in drie of vier dagen worden afgelegd en voert langs de actieve vulkanen Tongariro en Ngauruhoe. Deze route is zoals de naam al doet vermoeden een ronde door het nationale park, en het is daardoor mogelijk om te beginnen en te eindigen op hetzelfde punt. Ook deze route is uit te breiden met side trips, naar onder andere de Blue Lakes die worden aangedaan in de Tongariro Alpine Crossing. Bij deze wandeltocht is het cruciaal dat je de weersverwachtingen in de gaten houdt. Naast dat je door actief vulkanisch gebied loopt kan ook het weer zorgen voor gevaarlijke situaties. Bekijk de volgende video voor een beter beeld van deze Great Walk of lees hier alvast de brochure.


Whanganui Journey

Hoewel hij tussen de Great Walks staat is deze 145 kilometer lange route (3 tot 5 dagen) niet per voet af te leggen. Maar per kajak of kano. Dit kan onder begeleiding van een gids maar het is ook mogelijk om zelf een uitrusting te huren. De route volgt de Wanganui River stroomafwaarts en neemt je mee langs groene heuvels, watervallen en ongerepte schoonheid die anders lastig te bereiken is. Onderweg verblijf je in hutten langs de rivier en zijn er korte wandelingen mogelijk. Vergeet geen vishengel mee te nemen, dan zul je je zeker nooit honger hebben! Bekijk de volgende video voor een mooi impressie van deze Great Walk of lees hier de brochure.


Algemene tips: Het weer in Nieuw-Zeeland is verraderlijk en kan binnen enkele minuten omslaan. Hou daarom altijd rekening met het ergste en neem voldoende warme en waterdichte kleding mee. Onderweg is het (meestal) niet mogelijk om drinken of eten te kopen, neem voldoende mee voor het maximale aantal dagen.

De zes overige Great Walks lees je in deel 2 en deel 3. Neem een kijkje op GreatWalks.co.nz voor het complete overzicht.

De mooiste reizen naar Nieuw-Zeeland

Het draait allemaal om het doen. Je idee in gang zetten door de eerste stap te zetten. Doe daarom een vrijblijvende offerteaanvraag en kom dichterbij jouw droomreis.

Lars
Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis