Met eigen vervoer door Nieuw-Zeeland reizen

Waarom je dit moet doen met een camper(bus)

Geschreven door: Dasja

Zit je in twijfel hoe je door Nieuw-Zeeland gaat reizen? Of je dat met het openbaar vervoer gaat doen, liftend of toch met een auto of camper? Wij raden je sterk aan om te gaan voor die laatste optie. Niet omdat we die andere opties zo goed hebben getest maar omdat het je veel voordelen geeft waardoor je nog meer van Nieuw-Zeeland gaat zien. Dit is trouwens geen simpel vooroordeel, we baseren dit op onze eigen ervaringen en die van andere reizigers die we onderweg zijn tegen gekomen.

Met eigen vervoer zie je meer

Het grootste voordeel van eigen vervoer in Nieuw-Zeeland is dat je alles zelf in de hand hebt. Wil jij naar die waterval? Dan rij je naar die waterval. Hetzelfde geldt voor dat verlaten strand. Ben je afhankelijk van het openbaar vervoer (en de hop-on hop-off bussen) of ga je liftend door Nieuw-Zeeland? Dan heb je zelf die controle niet meer. Je moet hopen dat je in de buurt komt om vervolgens zelf het laatste stuk af te leggen. Natuurlijk worden de toeristische plekken langs de weg aangedaan, maar Nieuw-Zeeland heeft meer bezienswaardigheden. We hebben deze frustraties zelf meegemaakt in Australi‘ë, we konden zo vaak als we wilden de bus op- en afstappen. Uiteindelijk kan dit alleen op de route van de bus, dus midden in steden of dorpen. Leuk als je dan tien kilometer verderop een toffe spot hebt gevonden, zie er maar te komen.

Lees hieronder verder!
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Pinguins in Southland
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds fjord
  Eenzame stijger in een fjord van de Marlborough Sounds
  anemptytextlline
 • Camping Cape Reinga Nieuw-Zeeland
  DOC campsite bij Cape Reinga
  anemptytextlline
 • Kauri Tree bos Nieuw-Zeeland
  Kauri Tree tunnel
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Warm water Nieuw-Zeeland
  Gratis warm water
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Kauri Tree
  Dubbel up Kauri Tree
  anemptytextlline
 • Lake Tasman
  IJsschotsen in Lake Tasman
  anemptytextlline
 • Mount Ngauruhoe Nieuw-Zeeland
  Mount Ngauruhoe met op de achtergrond Mount Ruapehu
  anemptytextlline
 • Ruige Milford Sound
  De duistere kant van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Blue Lake Nieuw-Zeeland
  Langs de oever van een Blue Lake
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Noordereiland hiken
  Het voordeel van vroeg starten aan de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Offroad rijden Nieuw-Zeeland
  Gravelweg naar Fletcher Bay
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Kiezelstrand Nieuw-Zeeland
  Geen witte zandstranden buiten Wellington
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland gletsjers
  En opeens is daar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Watervallen Nieuw-Zeeland
  Hot water waterval
  anemptytextlline
 • Tasman Glacier ijsschotsen
  IJsschotsen van de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Slope Point Nieuw-Zeeland
  Slope Point het zuidelijkste puntje Zuidereiland
  anemptytextlline
 • Hooker Lake Zuidereiland Nieuw-Zeeland
  Hooker Lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Je bepaalt zelf wat, waar en hoelang

Met je eigen vervoer heb je alles zelf in de hand, jij bepaalt wat je gaat zien, wanneer je vertrekt en of je toch nog even iets langer blijft hangen. Niets is vervelender dan dat je het lekker naar je zin hebt, aan het chillen bent en de laatste bus alweer vertrekt. Of dat je nog moet zoeken naar een lift terug naar het hostel. Met eigen vervoer ben je eigen baas en ervaar je, wat ons betreft, de ultieme vrijheid. En Nieuw-Zeeland is een van de meest geschikte landen om dit te ervaren. Grijp het dan ook met beide handen aan en zorg dat je niet afhankelijk van iets of iemand bent.

Koop of huur je eigen vervoer

Dan is er natuurlijk nog de vraag ga je kopen of huren? Ga je voor een langere periode (2+ maanden) dan is een auto of camper kopen waarschijnlijk de beste deal. Maar als je op tijd bent, geen risico wilt lopen of gewoon niet zo lang gaat dan is het huren van een auto of camper ook zeker geen verkeerde optie. Voor je vrijheid en ontdekkingsmogelijkheden maakt het niets uit.

Waarom wij een camper(busje) aanraden

Of je nu gaat kopen of huren dat maakt niets uit, ons advies is koop of huur een camper(busje). De reden is vrij simpel, zo heb je altijd je eigen bed mee zonder veel gedoe. Je kunt dus slapen waar je wilt, zonder dat je gebonden bent aan het slapen in hostels, in de auto of in een tent. Al is een tent helemaal zo vervelend nog niet, maar zet die maar eens op in de stad of als het regent. Wij vinden dat je met een camper of busje het gevoel van vrijheid ervaart. Je hebt altijd je eigen huisje mee en bent nergens van afhankelijk.

Tip: Ga je alleen, of zoek je gewoon naar mogelijkheden om nog goedkoper rond te reizen met eigen vervoer overweeg dan de kosten te delen met andere reizigers. Via bijvoorbeeld de Facebookgroep Backpackers New Zealand kun je medereizigers vinden om brandstofkosten te delen of zelfs samen een auto te huren. Nieuwe vrienden en minder geld uitgeven dus!

2 comments on “Met eigen vervoer door Nieuw-Zeeland reizen”

 1. Leuk! Ik ga eind 2017 voor de derde keer naar Nieuw-Zeeland en reisde vorige keren met een huurauto. Omdat ik deze keer iets van 4 maanden ga blijven, wil ik een campertje kopen denk ik. Die FB groep is inderdaad handig trouwens, hou hem goed in de gaten om te zien wat het ongeveer kost ...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram