Met eigen vervoer door Nieuw-Zeeland reizen

Waarom je dit moet doen met een camper(bus)

Geschreven door: Dasja

Zit je in twijfel hoe je door Nieuw-Zeeland gaat reizen? Of je dat met het openbaar vervoer gaat doen, liftend of toch met een auto of camper? Wij raden je sterk aan om te gaan voor die laatste optie. Niet omdat we die andere opties zo goed hebben getest maar omdat het je veel voordelen geeft waardoor je nog meer van Nieuw-Zeeland gaat zien. Dit is trouwens geen simpel vooroordeel, we baseren dit op onze eigen ervaringen en die van andere reizigers die we onderweg zijn tegen gekomen.

Met eigen vervoer zie je meer

Het grootste voordeel van eigen vervoer in Nieuw-Zeeland is dat je alles zelf in de hand hebt. Wil jij naar die waterval? Dan rij je naar die waterval. Hetzelfde geldt voor dat verlaten strand. Ben je afhankelijk van het openbaar vervoer (en de hop-on hop-off bussen) of ga je liftend door Nieuw-Zeeland? Dan heb je zelf die controle niet meer. Je moet hopen dat je in de buurt komt om vervolgens zelf het laatste stuk af te leggen. Natuurlijk worden de toeristische plekken langs de weg aangedaan, maar Nieuw-Zeeland heeft meer bezienswaardigheden. We hebben deze frustraties zelf meegemaakt in Australi‘ë, we konden zo vaak als we wilden de bus op- en afstappen. Uiteindelijk kan dit alleen op de route van de bus, dus midden in steden of dorpen. Leuk als je dan tien kilometer verderop een toffe spot hebt gevonden, zie er maar te komen.

Tekst gaat hieronder verder!
  • Southland Pinguïns spotten
    Yellow Eyed Pinguins in Southland
    anemptytextlline
  • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
    Mooie plaatjes van Lake Pukaki
    anemptytextlline
  • Marlborough sounds fjord
    Eenzame stijger in een fjord van de Marlborough Sounds
    anemptytextlline
  • Camping Cape Reinga Nieuw-Zeeland
    DOC campsite bij Cape Reinga
    anemptytextlline
  • Kauri Tree bos Nieuw-Zeeland
    Kauri Tree tunnel
    anemptytextlline
  • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
    Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
    anemptytextlline
  • Warm water Nieuw-Zeeland
    Gratis warm water
    anemptytextlline
  • Zuidereiland Marlborough Sounds
    De Marlborough sounds vanaf boven
    anemptytextlline
  • Nieuw-Zeeland Kauri Tree
    Dubbel up Kauri Tree
    anemptytextlline
  • Lake Tasman
    IJsschotsen in Lake Tasman
    anemptytextlline
  • Mount Ngauruhoe Nieuw-Zeeland
    Mount Ngauruhoe met op de achtergrond Mount Ruapehu
    anemptytextlline
  • Ruige Milford Sound
    De duistere kant van de Milford Sound
    anemptytextlline
  • Blue Lake Nieuw-Zeeland
    Langs de oever van een Blue Lake
    anemptytextlline
  • Kiwi Nieuw-Zeeland
    Pas op Kiwis
    anemptytextlline
  • Noordereiland hiken
    Het voordeel van vroeg starten aan de Tongariro Alpine Crossing
    anemptytextlline
  • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
    De vuurtoren bij Cape Brett
    anemptytextlline
  • Offroad rijden Nieuw-Zeeland
    Gravelweg naar Fletcher Bay
    anemptytextlline
  • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
    Je komt altijd wel een schaap tegen
    anemptytextlline
  • Kiezelstrand Nieuw-Zeeland
    Geen witte zandstranden buiten Wellington
    anemptytextlline
  • Nieuw-Zeeland gletsjers
    En opeens is daar de Franz Josef Glacier
    anemptytextlline
  • Watervallen Nieuw-Zeeland
    Hot water waterval
    anemptytextlline
  • Tasman Glacier ijsschotsen
    IJsschotsen van de Tasman Glacier
    anemptytextlline
  • Slope Point Nieuw-Zeeland
    Slope Point het zuidelijkste puntje Zuidereiland
    anemptytextlline
  • Hooker Lake Zuidereiland Nieuw-Zeeland
    Hooker Lake aan de voet van Mount Cook
    anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Je bepaalt zelf wat, waar en hoelang

Met je eigen vervoer heb je alles zelf in de hand, jij bepaalt wat je gaat zien, wanneer je vertrekt en of je toch nog even iets langer blijft hangen. Niets is vervelender dan dat je het lekker naar je zin hebt, aan het chillen bent en de laatste bus alweer vertrekt. Of dat je nog moet zoeken naar een lift terug naar het hostel. Met eigen vervoer ben je eigen baas en ervaar je, wat ons betreft, de ultieme vrijheid. En Nieuw-Zeeland is een van de meest geschikte landen om dit te ervaren. Grijp het dan ook met beide handen aan en zorg dat je niet afhankelijk van iets of iemand bent.

Koop of huur je eigen vervoer

Dan is er natuurlijk nog de vraag ga je kopen of huren? Ga je voor een langere periode (2+ maanden) dan is een auto of camper kopen waarschijnlijk de beste deal. Maar als je op tijd bent, geen risico wilt lopen of gewoon niet zo lang gaat dan is het huren van een auto of camper ook zeker geen verkeerde optie. Voor je vrijheid en ontdekkingsmogelijkheden maakt het niets uit.

Waarom wij een camper(busje) aanraden

Of je nu gaat kopen of huren dat maakt niets uit, ons advies is koop of huur een camper(busje). De reden is vrij simpel, zo heb je altijd je eigen bed mee zonder veel gedoe. Je kunt dus slapen waar je wilt, zonder dat je gebonden bent aan het slapen in hostels, in de auto of in een tent. Al is een tent helemaal zo vervelend nog niet, maar zet die maar eens op in de stad of als het regent. Wij vinden dat je met een camper of busje het gevoel van vrijheid ervaart. Je hebt altijd je eigen huisje mee en bent nergens van afhankelijk.

Tip: Ga je alleen, of zoek je gewoon naar mogelijkheden om nog goedkoper rond te reizen met eigen vervoer overweeg dan de kosten te delen met andere reizigers. Via bijvoorbeeld de Facebookgroep Backpackers New Zealand kun je medereizigers vinden om brandstofkosten te delen of zelfs samen een auto te huren. Nieuwe vrienden en minder geld uitgeven dus!

Geschreven door:
Dasja
droomde jaren van backpacken in Nieuw-Zeeland. Toen die droom nog maar net in vervulling was gekomen lag de blauwdruk voor de volgende droomreis alweer klaar. In 2015 vertrok ze met een camper vanuit Nederland. En die reis is nooit echt tot een einde gekomen. Ze reist nog steeds. De drang naar de Nederlandse sleur, met een vaste baan en hypotheek, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dasja wil vrijheid en zelf haar leven inrichten. Met de nieuwe 4x4 camper zal het nog wel even duren voordat ze in rustiger vaarwater komt.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland

2 comments on “Met eigen vervoer door Nieuw-Zeeland reizen”

  1. Leuk! Ik ga eind 2017 voor de derde keer naar Nieuw-Zeeland en reisde vorige keren met een huurauto. Omdat ik deze keer iets van 4 maanden ga blijven, wil ik een campertje kopen denk ik. Die FB groep is inderdaad handig trouwens, hou hem goed in de gaten om te zien wat het ongeveer kost ...

    1. Ha Anto, Dat is een goed vooruitzicht! Een eigen camper of busje is zo een heerlijk gevoel. Het is vooral even goed opletten van wie je hem koopt en of er nog een WOF (een APK) opzit. Er staan namelijk genoeg handelaartjes tussen die het enkel voor het geld doen. Ook voor diesels gelden aparte regels. Hier lees je er alles over. Hopelijk vind je de ideale camper/bus voor je rondreis! Veel plezier alvast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Inschrijving verzonden. Check je e-mail om te bevestigen.

Nieuwsbrief ontvangen?

We use Brevo as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Brevo for processing in accordance with their terms of use

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Copyright © 2014-2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram