Selecteer een pagina

Safety first

Bewust zijn van je eigen veiligheid

Home » Oceanië » Nieuw-Zeeland » Safety first

door | 0 Reacties

In de afgelopen twee maanden zijn twee toeristen vermist geraakt in Nieuw-Zeeland. Een 20-jarige studente raakte tijdens een wandeling in het Mt Aspiring National Park (West Coast) haar groep medestudenten kwijt. Na een zoektocht van meerdere dagen is het lichaam van de studente teruggevonden aan de oever van een rivier. Recent is er ook een Nederlandse jongen vermist geraakt. Hij is nooit teruggekeerd van een wandeling nabij Wharakiki Beach in het noorden van het Zuidereiland en is tot op heden nog steeds vermist.

Helaas gebeuren dit soort tragische ongevallen ook in Nieuw-Zeeland. Het is natuurlijk onmogelijk om te zeggen dat de vermissingen voorkomen hadden kunnen worden, maar bewust zijn van je eigen veiligheid is van belang!
Daarom zijn hier vijf tips opgesteld waarmee je zo veilig mogelijk de Nieuw-Zeelandse natuur kan gaan verkennen.

1. Route plannen

Ga niet zonder plan de natuur in, zeker niet voor meerdere dagen. Zoek vooraf uit welke route je gaat lopen en hoeveel tijd dit ongeveer kost. Vraag de bevolking om meer informatie of laat je adviseren in een i-SITE of DOC Visitor Centre. Hier (PDF) een overzicht van alle i-SITE’s en hier een overzicht van alle Visitor Centres van het Department Of Conservation.

 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
  Het strand van Cathedral Cove
  anemptytextlline
 • Waterval Canterbury Nieuw-Zeeland
  Waterval speurtocht
  anemptytextlline
 • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
  We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
  anemptytextlline
 • Coromandel Stingray Bay
  Stingray Bay in Coromandel
  anemptytextlline
 • Arthurs pass Nieuw-Zeeland
  Mooie weg door Arthurs Pass
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Penguins in Southland
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Toen het allemaal nog een goed idee leek
  anemptytextlline
 • Whangarei Heads vanaf de berg
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

2. Deel de planning

Stel iemand op de hoogte van de plannen en geef hierbij een datum of tijdstip door van de verwachte terugkomst. Zo weten zij wanneer er alarm geslagen moet worden wanneer je niet terugkeert van de trip. De persoon die je inlicht kan iemand zijn op de camping, een lokale bewoner maar ook een i-SITE of een DOC Visitor Centre. Bij een heel aantal trektochten ligt er bij het informatiecentrum een boek klaar waarin je kunt vermeldden dat je de tocht aan het maken bent. Vergeet absoluut niet om aan te geven dat je weer terug bent. Door deze fout zijn er al meerdere onnodige zoekacties gestart.

3. Check het weer

Het weer in Nieuw-Zeeland kan nogal onvoorspelbaar zijn, raadpleeg daarom altijd de weersvoorspelling en houdt rekening met een eventuele omslag. Neem voldoende kleding mee waarmee je warm en droog blijft!

4. Ken je limiet en de risico’s

Niets is gevaarlijker dan midden in de natuur in de problemen raken door stommiteiten. Daag jezelf daarom alleen uit binnen je fysieke grenzen en ervaringen. Stem de wandeltocht dus af op je eigen niveau. Wees realistisch in wat haalbaar is voor jou.

5. Neem voldoende voorraad mee

Zorg ervoor dat je genoeg voedsel, kleding, uitrusting en noodrantsoen mee hebt voor een worst case scenario. Met het gevaar van het weer is het altijd verstandig om ook regenkleding mee te nemen.

Naast deze vijftal tips is het altijd verstandig om een wandeling of trektocht met meerdere personen te lopen. Bij een eendaagse wandeling is dit misschien niet nodig maar bekijk dit dus per tocht. Verder is het slim om altijd een mobiele telefoon mee te nemen. En de laatste tip, vertrouw altijd op je gut feeling, wanneer iets niet goed voelt, ga er dan vooral niet mee door.

Op zoek naar meer informatie over de beste voorbereiding op een trektocht (of tramp zoals de Nieuw-Zeelanders het noemen) neem dan een kijkje bij Mountainsafety.org.nz. Heb jij nog handige, creatieve of belangrijke tips? Deel deze dan met ons!

De mooiste reizen naar Nieuw-Zeeland

Het draait allemaal om het doen. Je idee in gang zetten door de eerste stap te zetten. Doe daarom een vrijblijvende offerteaanvraag en kom dichterbij jouw droomreis.

Lars
Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis