Safety first

Bewust zijn van je eigen veiligheid

Geschreven door: Lars

In de afgelopen twee maanden zijn twee toeristen vermist geraakt in Nieuw-Zeeland. Een 20-jarige studente raakte tijdens een wandeling in het Mt Aspiring National Park (West Coast) haar groep medestudenten kwijt. Na een zoektocht van meerdere dagen is het lichaam van de studente teruggevonden aan de oever van een rivier. Recent is er ook een Nederlandse jongen vermist geraakt. Hij is nooit teruggekeerd van een wandeling nabij Wharakiki Beach in het noorden van het Zuidereiland en is tot op heden nog steeds vermist.

Helaas gebeuren dit soort tragische ongevallen ook in Nieuw-Zeeland. Het is natuurlijk onmogelijk om te zeggen dat de vermissingen voorkomen hadden kunnen worden, maar bewust zijn van je eigen veiligheid is van belang!
Daarom zijn hier vijf tips opgesteld waarmee je zo veilig mogelijk de Nieuw-Zeelandse natuur kan gaan verkennen.

1. Route plannen

Ga niet zonder plan de natuur in, zeker niet voor meerdere dagen. Zoek vooraf uit welke route je gaat lopen en hoeveel tijd dit ongeveer kost. Vraag de bevolking om meer informatie of laat je adviseren in een i-SITE of DOC Visitor Centre. Hier (PDF) een overzicht van alle i-SITE's en hier een overzicht van alle Visitor Centres van het Department Of Conservation.

Tekst gaat hieronder verder!
  • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
    Mount Cook tussen de wolken door
    anemptytextlline
  • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
    De vuurtoren bij Cape Brett
    anemptytextlline