Safety first

Bewust zijn van je eigen veiligheid

Geschreven door: Lars

In de afgelopen twee maanden zijn twee toeristen vermist geraakt in Nieuw-Zeeland. Een 20-jarige studente raakte tijdens een wandeling in het Mt Aspiring National Park (West Coast) haar groep medestudenten kwijt. Na een zoektocht van meerdere dagen is het lichaam van de studente teruggevonden aan de oever van een rivier. Recent is er ook een Nederlandse jongen vermist geraakt. Hij is nooit teruggekeerd van een wandeling nabij Wharakiki Beach in het noorden van het Zuidereiland en is tot op heden nog steeds vermist.

Helaas gebeuren dit soort tragische ongevallen ook in Nieuw-Zeeland. Het is natuurlijk onmogelijk om te zeggen dat de vermissingen voorkomen hadden kunnen worden, maar bewust zijn van je eigen veiligheid is van belang!
Daarom zijn hier vijf tips opgesteld waarmee je zo veilig mogelijk de Nieuw-Zeelandse natuur kan gaan verkennen.

1. Route plannen

Ga niet zonder plan de natuur in, zeker niet voor meerdere dagen. Zoek vooraf uit welke route je gaat lopen en hoeveel tijd dit ongeveer kost. Vraag de bevolking om meer informatie of laat je adviseren in een i-SITE of DOC Visitor Centre. Hier (PDF) een overzicht van alle i-SITE's en hier een overzicht van alle Visitor Centres van het Department Of Conservation.

Lees hieronder verder!
 • Zuidereiland Nieuw-Zeeland Mount Cook
  Mount Cook tussen de wolken door
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Cruise Milford Sound
  Het einde - of begin - van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Omgeving Tasman glacier Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar de langste glacier van NZ de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Cathedral Cove Nieuw-Zeeland
  Het strand van Cathedral Cove
  anemptytextlline
 • Waterval Canterbury Nieuw-Zeeland
  Waterval speurtocht
  anemptytextlline
 • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
  We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
  anemptytextlline
 • Coromandel Stingray Bay
  Stingray Bay in Coromandel
  anemptytextlline
 • Arthurs pass Nieuw-Zeeland
  Mooie weg door Arthurs Pass
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline
 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Penguins in Southland
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Toen het allemaal nog een goed idee leek
  anemptytextlline
 • Whangarei Heads vanaf de berg
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

2. Deel de planning

Stel iemand op de hoogte van de plannen en geef hierbij een datum of tijdstip door van de verwachte terugkomst. Zo weten zij wanneer er alarm geslagen moet worden wanneer je niet terugkeert van de trip. De persoon die je inlicht kan iemand zijn op de camping, een lokale bewoner maar ook een i-SITE of een DOC Visitor Centre. Bij een heel aantal trektochten ligt er bij het informatiecentrum een boek klaar waarin je kunt vermeldden dat je de tocht aan het maken bent. Vergeet absoluut niet om aan te geven dat je weer terug bent. Door deze fout zijn er al meerdere onnodige zoekacties gestart.

3. Check het weer

Het weer in Nieuw-Zeeland kan nogal onvoorspelbaar zijn, raadpleeg daarom altijd de weersvoorspelling en houdt rekening met een eventuele omslag. Neem voldoende kleding mee waarmee je warm en droog blijft!

4. Ken je limiet en de risico's

Niets is gevaarlijker dan midden in de natuur in de problemen raken door stommiteiten. Daag jezelf daarom alleen uit binnen je fysieke grenzen en ervaringen. Stem de wandeltocht dus af op je eigen niveau. Wees realistisch in wat haalbaar is voor jou.

5. Neem voldoende voorraad mee

Zorg ervoor dat je genoeg voedsel, kleding, uitrusting en noodrantsoen mee hebt voor een worst case scenario. Met het gevaar van het weer is het altijd verstandig om ook regenkleding mee te nemen.

Naast deze vijftal tips is het altijd verstandig om een wandeling of trektocht met meerdere personen te lopen. Bij een eendaagse wandeling is dit misschien niet nodig maar bekijk dit dus per tocht. Verder is het slim om altijd een mobiele telefoon mee te nemen. En de laatste tip, vertrouw altijd op je gut feeling, wanneer iets niet goed voelt, ga er dan vooral niet mee door.

Op zoek naar meer informatie over de beste voorbereiding op een trektocht (of tramp zoals de Nieuw-Zeelanders het noemen) neem dan een kijkje bij Mountainsafety.org.nz. Heb jij nog handige, creatieve of belangrijke tips? Deel deze dan met ons!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram