Het noorden van Nieuw-Zeeland

Geniet van Nieuw-Zeeland weg van de andere toeristen

Geschreven door: Dasja

De echte reis is begonnen. Na de verbouwing van de bus starten we in Whangarei, om het nog specifieker te maken Whangarei Heads. Een prachtig schiereiland wat niet door veel toeristen wordt aangedaan, maar dat maakt het niet minder mooi! We rijden vanuit hier langs de oostkust naar het noorden van Northland. Na onze eerste twee overnachtingen op een Department of Conservation (DOC) camping zijn we om, hier gaan we een groot deel van onze reis gebruik van maken. DOC Campings zijn campings vanuit de overheid op meestal prachtige plekjes. Voor een bescheiden bedrag staat de camper op campings in Whananaki en Whangaruru Harbour. Als de dolfijnen 's avonds langs zwemmen weten we zeker dat we de juiste keuze hebben gemaakt. Het mooie aan de DOC-campings is dat je vaak in de mooiste (natuur)gebieden zit waardoor je vanaf de camping zo op een wandelroute zit. Verveling hoeft dan ook niet, wandelen en snorkelen zorgt ervoor dat de tijd voorbij vliegt.

Bay of Islands

Hoewel je enkel voor de natuur al naar Nieuw-Zeeland kan gaan besluiten we toch ook bij enkele toeristische attracties te stoppen. Zo ook in Kawakawa, waar de kunstenaar Hundertwasser een bijzonder openbaar toilet heeft gebouwd. Voor ons geen hoogtepunt dus we rijden door richting de Bay of Islands. De twee plekken om de Bay of Islands te ontdekken zijn Paihia en Russel, waarvan Paihia erg commercieel is en het vertrekpunt van verschillende excursies. In Russel lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Een authentiek stadje met karakter en uitstraling.

Tijdens een overnachting op een DOC-camping lezen we over een wandeling in de Bay of Islands. 20 kilometer door een beschermd stuk bos. Van een klein dorpje tot aan de vuurtoren op Cape Brett. Tijdens deze wandeling zou je prachtige uitzichten hebben op de Bay of Islands en bij het eindpunt, de vuurtoren, kun je overnachten in het oude huis van de vuurtoren wacht. Deze wandeling kun je niet zomaar lopen, je moet een toeslag betalen omdat je over privéterrein loopt. Ook voor de overnachting moet worden betaald. De dag voor de wandeling kamperen we wild in de buurt van het startpunt.
De volgende ochtend vertrekken we zwaar bepakt. Het is een heftige route, berg op berg af, berg op berg af en dat voor 16,8 kilometer lang. Alleen de heenweg bleek 16,8 kilometer lang te zijn en niet zoals Lars dacht de heen- en terugweg. Na een zeven uur durende tocht komen we aan op de punt van Cape Brett, bij de vuurtoren. Hier slapen we in de oude vuurtorenwachtershuis om de volgende dag terug te lopen. Een erg leuke ervaring en op een prachtige plek geslapen. Maar wel afzien. Achteraf horen we dat het eigenlijk niet zo gebruikelijk is om de wandelroute op en neer te lopen (het is namelijk dezelfde route), veel mensen lopen een kant op en laten zich ophalen of afzetten door een watertaxi.

Lees hieronder verder!
 • Milford Sound trip
  Milford Sound kent een paar enorme watervallen
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Milford Sound
  Water zoekt zijn weg naar beneden in de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Zeehondenkolonie Nieuw-Zeeland
  Zeehondjes kijken met Dasja
  anemptytextlline
 • Frans Josef Gletsjer Nieuw-Zeeland
  Wandeling naar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Vissen Nieuw-Zeeland
  Veel regen aan de West Coast
  anemptytextlline
 • Omgeving Wellington
  Hout nodig
  anemptytextlline
 • Blue lakes Tongariro
  De eerste Blue Lakes tijdens de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Lady Knox Geyser Nieuw-Zeeland
  Lady Knox Geyser
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds Nieuw-Zeeland
  Nieuw-Zeeland maakt je happy
  anemptytextlline
 • Bezoek Tongariro Nationaal park
  Lavastroom in het Tongariro National Park
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Nationaal park Abel Tasman
  Nationaal park Abel Tasman
  anemptytextlline
 • Church of the Good Shepherd Zuidereiland
  Church of the Good Shepherd aan Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Cabel car Wellington
  Uitzicht vanaf de top van de cabel car
  anemptytextlline
 • Tasman Glacier ijsschotsen
  IJsschotsen van de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Wandelen Canterbury Nieuw-Zeeland
  Special delivery
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Roadtrippen Bay of Plenty Nieuw-Zeeland
  Roadtrippen langs de kust van Bay of Plenty
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt, vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Northland

Na een overnachting in het Puketi Forest vertrekken we weer in noordelijke richting. Een mooie weg langs de kust brengt ons naar Matai Bay, een DOC-camping aan een prachtig wit strand. Hier testen we onze vishengel uit. Met succes!

Vissen in zout water is toegestaan zonder vergunning. Wel gelden er enkele regels die streng worden gecontroleerd. Controleer daarom altijd eerst wat wel en niet mag, de boetes zijn hoog! Er zijn regels verbonden aan de techniek maar ook aan het aantal en de minimale grote. Hier lees je er meer over.

Cape Reinga

Cape Reinga is het meest noordelijke punt van Nieuw-Zeeland, oké eigenlijk het meest begaanbare noordelijke punt van Nieuw-Zeeland. Iets onder Cape Reinga staan we wederom op een DOC-camping, het lijkt gewoonte te worden. Een mooie baai met een prachtig wit strand en blauwe zee. Een fijne plek om helemaal tot rust te komen, maar sla goed in want de dichtstbijzijnde winkel of tankstation is 100 kilometer terug. Tijdens het snorkelen zien we verschillende soorten vissen, van roggen tot wat lijkt op tonijn.

Cape Reinga biedt prachtige uitzichten en toont de ontmoeting van de Pacific Ocean en de Tasman Sea. Hier is het verschil tussen de twee, en daarmee de oost- en westkust van Nieuw-Zeeland goed zichtbaar.

Cape Reinga biedt ook plaats aan é鎎n van de weinige Sand Dunes in Nieuw-Zeeland, goed voor prachtige uitzichten vanaf de top van zo een duin. Maar Nieuw-Zeeland zou Nieuw-Zeeland niet zijn als er meer op mogelijk is! Zo is het mogelijk om met bodyboards, surfplanken en snowboards de duinen af te gaan. Dit kan in groepen maar je kunt ook het een en ander huren. We hebben een bodyboard in de bus en hebben daarmee zelf het avontuur opgezocht.

Trounson Kauri Park

We zakken via de westkust terug naar het zuiden, om na 300 kilometer uit te komen in het Trounson park. Het Trounson park is een mooi park waar je vanaf de camping zo inloopt om te wandelen langs Kauri bomen. Een mooie eerste kennismaking met deze reusachtige bomen. We moeten dan ook naar de volgende toeristische attractie; Tane Mahuta. Dit is de grootste Kauri tree in Nieuw-Zeeland met haar hoogte van 52 meter en omtrek van 13 meter. Deze "Lord of the Forest" wordt 2000 jaar oud geschat. Een moment van nederigheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Nieuw-Zeeland?

Enthousiast over Nieuw-Zeeland en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Nieuw-Zeeland reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Nieuw-Zeeland

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram